Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (64)
Raspunsuri - Pagina 11

puiutz_mic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alice_Elena Eu n-am inteles nimic ![]() Dar sa stiti ca eu prefer sa fiu corectata de voi decat sa vorbesc prostii, sa ma fac de ras ![]() Elena, da, pe radu il verifica medicul (glumaaa ![]() Anca, ce mai stii de catalina si anastasia? Mami de ![]() ![]() |
Pana la 1 an nu prea trebuie sa-ti faci griji despre testicule (ale lui Radu adica

Elena, mami de Raducu cel cumintel
12.08.2010
Sunt Raducu si am implinit 1 AN !!!

puiutz_mic spune:
Acum citesc pe net ca trebuia ca testiculele sa fie coborate pana la 6 luni si daca nu sunt coborate exista riscul sa nu mai coboare niciodata
Cred ca o sa merg la un chirurg sau urolog, parca nu as mai astepta inca o luna.
Sper sa nu ajungem la operatie...
Elena, mami de Raducu cel cumintel
12.08.2010
Sunt Raducu si am implinit 1 AN !!!

crispro spune:
Puiutz, mie nici un medic/dr nu mi-a zis nimic de testicule pana la neurologul care l/a vazut pe V la un an jumate. Ea m-a intrebat daca la baita ii coboara ambele testicule- era prima dat cand auzeam asa ceva. I-am zis ca habar nu am, nu m-am uitat. Mi-a zis ca e f imp si sa ma uit neaparat. Si ii coboara la baie.
Mersi fetele de incurajari si sfaturi. Amigdalita e cu puroi, asa mi-a zis dr. Asa a fost si pana acum, ca tot asa mi-au zis si datile trecute si se minunau ct e de plin de puroi, si at de umflate erau amigdalele. Si se mirau cum de putea manca.
Sa-l ajutam pe Alex

baby78 spune:
citat din mesajul lui puiutz_mic Fetele cu baietei - voi ati verificat daca au testiculele coborate? Desi mai demult stiam ca pana la 1 an - 1.5 ani trebuie sa fie coborate, uite ca nu m-am gandit sa intreb nici un pediatru pana acum ![]() Dar cred ca era de datoria lor sa stie ca trebuie sa verifice asta ![]() Elena, mami de Raducu cel cumintel 12.08.2010 Sunt Raducu si am implinit 1 AN !!! ![]() |
stiu ca discutia asta am avut-o cu doctorita ginecolog de cand eram graviduta....Ea a urmarit sa coboare "outele" si asta s-a intamplat pe la 7-8 luni parca. Atunci mi-a spus ca daca nu coborau trebuia urmarit pana la 1 an iar daca nu coborau pana atunci trebuia luat masuri.....Parca stiu ca este vorba de o interventie chirurgicala
Am gasit acest articol http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/Boli-genitale-masculine/testicul-necoborat-in-scrot-criptorhidia_602#TratamentGeneralitati
unde spune ca Daca testiculul nu a coborat in primele 6 luni, este posibil sa nu mai coboare. Medicul va recomanda interventia chirurgicala pentru plasarea testiculului in scrot, cel mai probabil la varsta de 9-15 luni a copilului. In multe cazuri interventia se va efectua pe cale laparoscopica, care necesita numai o mica incizie pe abdomen, sub ombilic. In alte cazuri se va apela la chirurgia clasica, cand se realizeaza deschiderea abdomenului.
Tratamentul chirurgical prin care se va muta testiculul necoborat in scrot, se numeste orhipexie sau orhidopexie:
-in functie de localizarea testiculului, una sau doua incizii sunt efectuate la nivelul scrotului, in regiunea inghinala sau la nivelul abdomenului, pentru a permite chirurgului sa gaseasca testiculul si sa-l coboare in scrot
-de obicei este necesara o singura interventie; daca testiculul este localizat in abdomen pot fi necesare doua interventii chirurgicale separate, la cateva luni
-daca este prezenta o hernie inghinala, se va opera in acelasi timp
-operatia se va efectua sub anestezie generala, asa incat copilul va dormi pe perioada interventiei; dupa operatie, cand se va trezi, copilul va putea merge acasa; majoritatea copiilor recupereaza rapid. Aceasta interventie este considerata o operatie sigura si eficace, avand putine riscuri.
Alta posibilitate terapeutica este terapia hormonala care poate determina coborarea testiculului in scrot:
-terapia hormonala este eficienta in mai putin de 20% din cazuri; ea poate fi o buna optiune daca testiculul este deja foarte aproape de scrot
-cateodata testiculul poate cobori numai partial cu terapia hormonala; aceasta terapie hormonala se utilizeaza inca, deoarece face interventia chirurgicala mai usor de efectuat. Daca este eficace, interventia nu mai este necesara.
Tratamentul recomandat de medic depinde de o serie de factori:
Este revoltator cum nu a observat asta nici un pediatru. Stiu ca la noi a verificat asta si medicul de familie si dr. Munteanu .....
Iuliana mami fericita de nazdravan

gabrielaene spune:
citat din mesajul lui crispro Puiutz, mie nici un medic/dr ![]() Mersi fetele de incurajari si sfaturi. Amigdalita e cu puroi, asa mi-a zis dr. Asa a fost si pana acum, ca tot asa mi-au zis si datile trecute si se minunau ct e de plin de puroi, si at de umflate erau amigdalele. Si se mirau cum de putea manca. Cristina , mami fericita de bebe Vlad ![]() Poze Sa-l ajutam pe Alex |
Si noua la fel ne-a spus, daca cboara la baie(la apa calda) e ok si sa-l lasam in pace.
Stiu un caz,un baietel de 2 ani nu avea testiculele coborate si a trebuit sa faca injectii cu pregnyl. Nu am mai tinut legatura cu mamica,nu stiu daca s-a rezolvat doar cu tratament hormonal.
--------------------------------------------
https://picasaweb.google.com/117839306482973767865/MariaSiMateiAugSept2011
Ecaterina Maria

Alice_Elena spune:
Desteapta de soacramea i-a adus lui marius slanina afumata (nu ca ar fi naspa si nu as manca) in conditiile in care asta are colesterolul mare si de vreo doua luni ma lupt cu el sa nu isi mai cumpere grasimi. Iar ea stia foarte bine. M-am strambat cand mi-a zis ca a adus si cica nu a adus decat putina. Cred ca vreo doua kile, atat de "putina".
Dupa baie le are pe toate acolo, ca il caut

baby78 spune:
citat din mesajul lui Alice_Elena Corect, dAr eu sunt aici sa si invat de la voi una alta :) A venit soacramea. Ieeeeeeeii ![]() Mami de ![]() ![]() |
Da ....a fost plecata ??????

Naspa....Cred ca isi poate face mutatie la voi!

Si daca mai vine si cu "atentii" care fac bine la colesterol in condtiile in care stie ca nu e bine pentru copilul ei......eu as fi cu ochii pe ea sa vad ca nu ii da si lui Mara

Iuliana mami fericita de nazdravan

Alice_Elena spune:
De data asta a venit la cerere. Pleaca mami acasa pt paste, ca taicamiu si soramea muncesc si nu pot veni ei incoa, asa ca se duce ea sa fie cu ei.
Stie ca strica prietenia cu mine daca ii da marei asa ceva, nu cred ca risca.
Apropo de mame. Se chinuia maicamea zilele trecute sa isi dea seama cand ne-a purtat ultima data in brate pe mine si pe alex. A zis ca daca stia ca e ultima data ar fo tinut minte, dar asa..

paula_m spune:
Salutare
Nu am timp de nimic, atata am de munca...curatenia de Paste, o las pe dupa Paste, ne-om lua si pleca de acasa.
Noi nu am avut pb cu testicolele, eu retin ca i-au coborat lui Raul cand era in burta. Si intotdeauna ii verifica puta doctora( la noi nu se foloseste, dar imi place mie cum suna)( stiu, stiu ca nu e corect
) si nu mi-a zis niciodata ca nu ar fi ok, asa ca eu nu ma bag in discutia asta.
Alice, vezi ca si soacra e buna la ceva.
Cristina, scapati voi si de data asta, si vine vara, si gata cu racelile
Rody, sanatate multa si pt Isa
Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Am implinit un anisor!!!
MI 2

matusa77 spune:
Puiut un eco ar fi bun, iti spune daca au coborat sau nu, eu i-am facut lui Ducu pe la 10 luni.