La multi ani Teea, David! Fluturasi de 2011 (144)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lparpala spune:

Neatza si de la noi!

Nu am mai reusit sa intram de mult.
Intre timp, pitica mea a luat-o pe picioruse si este asa de simpatica...are un mers tantos si apasat. Voi incerca la un momet dat sa pun un filmulet.
Momentan este putin mucoasa si tuseste. Partea si mai proasta este caam luat-o si eu de la ea si nu prea stiu cu ce sa ma tratez.

Am de urat o multime de fluturasi. Nu mai nominalizez, dar va urez la toti sa fiti sanatosi si sa va bucurati parintii! La multi ani! Iar voi, mamicilor, sa aveti putere si sa fiti sanatoase pentru puii vostrii!

la si

Mami fericita de bebe Diana Emilia (20.03.2011) si 10+
Cine?Cu cine?Ce?
Diana cea grabita
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca05 spune:

Ailed, dres vrei pt tine sau pt bebe? Pt mine am luat sapt trecuta din mall Baneasa la Calzedonia. 15lei :) Pt bebe nu stiu

Dupa ce am citit la Viss ca incurajeaza bebeii sa mearga mai mult pe jos, mi-am dat seama ca eu o tin foarte mult pe daria in brate si nu prea o las singura sa exploreze. Pt ca POT. Daca aveam cel putin 2 copii sigur nu eram mereu cu acelasi copil "agatat" . Si uite cum fac greseli din dragoste pt copilul meu. Poate de asta nu si-a dat drumul la mers.

Ama cat ma bucur ca ai revenit aici. Am multe de invatat de la tine. Eu de cele mai multe ori gatesc cu laptopul pe masa deschis pe "ama in bucatarie". Te mai urnaream pe grupul mare de pe fb, inainte sa-l parasesti.
In grupul acela ma cam enervez. Sunt niste pareri atat de radicale si idilice. Nu cred ca toate chiar fac ce spun, dar stiu sa dea sfaturi. Aici mai permitem un pic de zahar, un pic de sare (stiu ca tu nu esti de acord), dar acolo este blamata si hartia de copt pe care coacem biscuitii (ca are grasime si la temperaturi mari devine nociva-vezi Cristela) Recunosc, nu sunt atat de deschisa (sau poate corect informata) incat sa accept schimbarea totala a stilului meu alimentar.
Pt mine esti un punct de echilibru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama22 spune:

Irina fix sa iti raspund am intrat in dimineata asta :) citisem inainte sa ma culc despre stresul tau cu mersul, dar era prea tarziu sa mai raspund.
Multumesc mult de cuvintele frumose!
Da, nu sunt de acord cu zaharul! Cred ca ala a devenit inamicul meu nr. 1, mai ales ca parca toata lumea vrea sa ii dau la Nati ceva cu zahar ;)) bine, eu am fixul asta si pentru ca Nati a fost mereu mai rotofeie si trebuie sa am mare grija ca grasimea bebeluseasca (perfect naturala) sa nu devina una bolnavicioasa.
Sare i-am mai dat si eu. Am cumparat un kg de sare de Himalaya si o folosesc doar ptr ea. Merita investitia ca iti imaginezi cat de putin se consuma :))) si nu pun in toate, ci acolo unde chiar e nevoie (de ex. in galuste sau in paine, sa ajute maiaua sa creasca).

Nu stiu ce se mai petrece in acel grup, am iesit si din cel al Ligiei cu raw baby (mi se pare aiurea ca cineva fara copil sa sfatuiasca pe o dieta la bebelusi, mai ales una atat de drastica), dar eu nu sunt de acord nici cu dusul in extrem :( cum zici tu hartie de biscuiti. De la Cristela m-am dezabonat dupa ce a inceput sa recomande suplimentarea laptelui matern cu lapte de soia! asta deja e un extremism periculos, ptr ca laptele de soia nu e lapte, ci o zeama de boabe :(

In fine. Cum ziceam si in postul cu tortuletul, nu poti fi perfect. Oricat incerci, undeva gresesti :( de ex zilele astea am aflat de acea substanta din cereale/nuci care duce la demineralizare si de aceea toate semintele/nucile/cerealele trebuie tinute putin la inmoi :( naiba le mai stie deja!
Eu am gasit o resursa buna pe site-ul lui weston price (http://www.westonaprice.org/). adica cu el sunt de acord in majoritatea articolelor. pe scurt el incurajeaza catre o alimentatie naturala si echilibrata (cate putin din toate), dar neprocesate (studiile lui au pornit de la dantura perfecta a copiilor din societatile primitive).

Si sa revin si la mers.

Eu zic sa nu te stresezi. Nici Nati nu merge singura, abia de cateva zile a inceput sa stea fara sa se sprijine de nimic.
Noi nu am avut premergator si ea a invatat sa se ridice/mearga/cada singura. In plus, pana de curand mergea doar pe forte proprii, refuza sa mearga cu mine de mana.
Am vorbit cu un kineto terapeut - ptr ca imi era teama ca ea mergea doar in lateral astfel - si mi-a zis ca acest mers este mai sanatos si sa o las ca face bine ce face.
In plus Nati se deplaseaza fff bine si rapid in mersul de-a busilea, asa ca, atunci cand vrea sa ajunga undeva, se lasa jos si pleaca pe jos. Iar asta o face sa nu isi bata capul sa mearga in picioare.
Si nici noi nu am facut eco la sold :)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns millie spune:

Multumim de urari mamicile care sau gandit si la noi

Ieri am avut nasii in vizita dar ne sarbatorim duminca cand vom taia si motul
Ama foarte fain tortul fetei,o idee minunata pt copii asa mici.
Irinuca parerea mea cu mersul e ca inca nu are inctredere si de aceia nu vrea sa mearga singura .Andrada la fel face ,vrea doar tinuta de mana sa paseasca.Noi zilnic ne jucam,ne incurajam,o pun langa pat si merg in mijlocul camerei si o chem la mine si asa vine dar altfel merge doar pe distante mici unde vede ca are un punct sigur de sprijin..Cu spalatul am spalat si ieri si voi spala si azi si daca se aduna probabil si sambata
Miki si noi patim la fel,Timeea e foarte geloasa si cum prinde momentul da cu sorasa pe jos,ai smulge jucariile din mana...am trecut la pedepse,ai explic frumos ,cateodata tine cateodata nu..trebuie sa avem multa rabdare.
Madutza ,eu tot timpul le spun celor apropiati daca ma deranjeaza cum se comporta cu fetele si daca se supara le trece si daca nu asta e..
Andrei iau iesit cateva bubite urate pe fata ,probabil de la mancare si tot stau sa ma gadesc de la ce ca nu mananca mare lucru sau chestii ciudate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns millie spune:

La multi ani, Luca!!!

Lparpala ,sanatate la amandoua! daca alaptezi ,remedii naturiste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca05 spune:

La multi ani Luca!

Fata, fug la treburi!
Pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ailed_dota spune:

irinuk, multumesc, pt mine vroiam... iar chestia cu obsesia pt mancarea sanatoasa se cheama intr-un fel ortorexie... stiu eu o mamica , care si-a crescut copilul dupa alimentatia Montignac si la aniversarea de 3 ani i-a luat tort, si lui nu i-a dat( cu urletele de rigoare), ca n-are voie , ca are zahar..., da nici eu nu sunt de acord cu excesul de zahar sau sare si cu alimentatia copilului ca a noastra, dar de aici si pana la a nu ii da deloc ....eu zic ca incetul cu incetul tb obisnuiti cu tot , ca ajung la gradi si ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ailed_dota spune:

vai ama, ce povesti... cu fetele astea...sunt chiar asa duse?...., sunt de acord cu tine asa ai grija la alimentatie daca nu vrei sa se ingrase bb... si tortul ala , imi venea sa-l pap eu... , interesanta faza cu alimentele neproceesate si dantura... e un argument pt parintii mei si ai sotzului care inca au ideea ca sosul e plin cu vitamine.. si tocanitza si ciorba sunt ca un supradyn...
millie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns millie spune:

Mary felicitari ,ai fetita mare

mi-am adus aminte ca de cateva zile si Andra da pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ailed_dota spune:

Citat:
citat din mesajul lui millie

Mary felicitari ,ai fetita mare
mi-am adus aminte ca de cateva zile si Andra da pupici

mami de 2 printese Timeea Alexandra 25. 02. 2009 si Andrada Bianca 11.04. 2011

La multi ani cu intarziere pt Andra ta!

Mergi la inceput