Rautatea umana

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui steluta25

Am cumparat o conserva de hrana pentru pisici si am mers cu juniorul in spatele blocului sa hranim multimea. La nici 5 minute a iesit pe geam o distinsa doamna sa ne spuna sa plecam de acolo CA NU E TEREN DE JOACA. Am plecat intr-un final, nu pentru a-i face pe plac, ci pentru ca pur si simplu am simtit rautatea adresata copilului meu.
Asa am ajuns, sa nu ne mai suportam unii pe altii nici macar la 5 metri de geamul casei...si toate astea in Saptamana Luminata. Trist.
Nu cer sfaturi, nu cer replici, ci pur si simplu v-am impartasit ceea ce mi-a stricat ziua.
Sa aveti o zi buna si un Paste Fericit!

Acum ca mi-a disparut pisicuta de citeva zile si o cautam innebuniti peste tot, daca mai avem ce cauta, adica daca e in viata si sanatoasa... ma rog sa se gaseasca cineva care sa o hraneasca si pe ea.

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Mergi la inceput

Si revenind la subiect, vecina cred ca era pur si simplu deranjata, nici nu mai conteaza daca de copil sau de faptul ca niste pisicute erau hranite. Nu e teren de joaca, nu e teren de hranit pisici, mai esti si in dreptul geamului meu... ia sa ies eu si sa strig la ei.

Sub nici o forma nu pot sa fiu de acord cu reactia vecinei, e foarte neplacut cind cineva iese pe geam de la un etaj oarecare si urla la tine, indiferent ce ai face (ma rog, nu si daca incerci sa-i furi masina, sigur). Daca femeia respectiva s-ar fi gindit ce poate sa inteleaga copilul din asta, poate ca ar fi tacut sau poate chiar ar fi coborit si ar fi rugat mama sa hraneasca pisicile sau sa nu se joace cu copilul acolo... si ar fi explicat de ce.

Si da, mie mi se pare o forma de nevroza sau chiar de rautate umana: suportam tot felul de gesturi si de zgomote, care sint normale, care tin de treaba serioasa si nu suportam nici urletele copiilor, de multe ori nici risetele (da, a iesit o vecina binevoitoare si a strigat la fiica-mea si verisoarele ei care stateau pe o banca, in fata blocului si rideau - de ce rid ca proastele, nu le e rusine, mai bine ar pune mina sa faca ceva treaba, ca sint mari, in loc sa stea sa rida - pe cuvint ca nu exagerez, eu am zis ca nu-i adevarat cind mi-au povestit fetele, sora mea a zis ca asa face oe obicei, eu... m-am dus la usa ei si i-am spus frumos sa-si ceara scuze pentru faptul ca a urlat la ele si le-a facut proaste... nu a facut-o, mi-a inchis usa in nas si m-a facut si pe mine proasta, ca nu stiu sa educ copiii). Si nu suportam nici gesturi frumoase cum ar fi sa hranesti un animal al nimanui.

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Eu cred ca e usor sa scrii pe forum"si nu suportam gesturi frumoase cum ar fi sa hranesti un animal al nimanui"cind esti intr-o tzara unde nu umbla pe strazi zeci de animale ...ale nimanui!

La fel ai scrie Nelia si daca tzi-ar face pisicile vagaboande,cor de miorlaituri sub ferestre?La fel ai scrie daca tzi-ar latra maidanezii copii in fatza blocului?

Ma intreb asa retoric,nu trebuie sa-mi rapsunzi!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Ciinii si pisicile nu ajung in strada singure, oamenii sint responsabili de viata lor si de moartea lor. E usor sa urli ca trebuie omoriti cind de ani si ani de zile nu s-a facut nimic sa nu se inmulteasca, sa fie ocrotite ca animale, ingrijite, sterilizate, tratate cit mai omeneste posibil. Nu s-ar fi ajuns la situatia asta. Sint 20 de ani in care nu s-a facut nimic, toata lumea urla si atit...

Aici in tara in care traiesc eu, cele mai multe adaposturi pentru animale exista datorita banevolilor, ca de altfel multe alte lucruri de care lumea nu mai are timp sa se ocupe.

A omori un animal numai pentru ca a ajuns pe strada nu e o solutie, oricum nu inainte de a se face ceva. Sigur ca sint multe animale batrine, bolnave, noi nu avem timp sa ne ocupam de semenii nostri, cei batrini, bolnavi, nebuni... darminte de niste biete animale. Pentru acestea nu se mai poate face mare lucru. De 10 ani ani de cind am plecat eu si de inca 10 ani inainte se tot striga eutanasiere, scapati-ne de animale fara stapini... si e pe buna dreptate.

Banii vin, se duc (cei mai multi in buzunarele alesilor) si nu se mai ia nimeni de ei, nu se mai face gura... sint lasati sa faca mereu si mereu ce vor ei, de ani de zile, fara nimic concret. In fiecare campanie electorala se apasa pe butoane: vom avea grija de batrini, vom stringe ciinii vagabonzi si ne vom ocupa omeneste de ei... Trece campania, vin alesii, isi vad de-ale lor... iar batriniii mor in continuare si ciinii se inmultesc in prostie pentru ca nimeni nu face de fapt nimic.

In tarile in care nu umbla zeci de animale ale nimanui, s-a facut ceva ca sa se ajunga acolo... si acel ceva a fost facut cu respect, atit cit sintem capabili macar, caci nici aici nu sint tratati chiar la 5 stele... fata de animalele respective. Daca in 20 de ani problema a ramas aceeasi in Romania, dimpotriva, s-a agravat, mi-e teama ca nu s-a facut nimic, in afara de a se mai omori vreo citiva zeci ca sa inchida gura alegatorilor.

Si repet: faptul ca intr-un oras exista atitia ciini si atitea pisici fara stapin este direct consecinta indiferentei oamenilor, a lipsei lor de actiune. Nu au ajuns acolo singure, nu au ce cauta intr-un oras, nu animalele cresc oamenii, ci invers. Omorirea lor in masa e inumana, e cruda si nu e o solutie, solutia vine de la implicare.

Cornelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

nelia , stii cumva daca la tine se eutanasiaza animalele care nu gasesc stapan sau se pastreaza undeva pana mor de batranete?

am editat pentru al doilea i din primul verb. e corect sau nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

dar cu pisicile tomberoneze cine se ocupa de fapt?

e off topic, dar acum 3 ani aveam 1, apoi a facut 2 pui, apoi au facut 6 pui... si anul asta presupun ca iarasi se vor reproduce.

edit prin aveam inteleg tot blocul, nu noi personal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian

dar cu pisicile tomberoneze cine se ocupa de fapt?

e off topic, dar acum 3 ani aveam 1, apoi a facut 2 pui, apoi au facut 6 pui... si anul asta presupun ca iarasi se vor reproduce.

edit prin aveam inteleg tot blocul, nu noi personal.

Caiinii vagabonzi...Iti aduc eu cativa?Trist dar adevarat...

Mami de Albert-Damian si de Alma-Daphne

Acestia suntem http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=2d8e9adad03c7f51d38832&utm_source=otm&utm_medium=text_url

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

nu multumesc, pisicile macar nu sperie copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina82

Pentru majoritatea persoanelor din cartierele bucurestene de blocuri spatiul din fata blocului se asimileaza gradinilor, din satele din care provin.
Un copil trebuie sa fie invatat de mic sa iubeasca animalele si o femeie care iese la geam sa tipe nu e altceva decat o tzatza.

off-topic : In rest sunt de acord cu ceea ce spunea coracora...un copil e mai putin indreptatit sa urle toata ziua prin casa si pe afara decat o bormasina care e folosita cu un scop.

Singura solutie e sa schimbi cartierul. Si eu am locuit mai demult in blocurile alea ceusiste de 3 etaje din floreasca populate numai de militari adusi de ceausescu la Bucuresti si pot spune ca era groaznic. Au avut tupeul sa ne spuna la un moment dat ca e interzis sa folosim dusul noaptea. Acum locuim in alta zona din centru in care nu ar indrazni nimeni sa vina cu scandal la usa nici daca am da gauri noaptea (caz ipotetic)...si asta din bun simt si nu de frica sau lipsa de spirit civic.

Pot sa spun nu banc, usor off-topic?

Noapte. Ora trei. Brusc, vecinul a inceput sa bata cu pumnul in usa mea. M-am speriat atat de tare incat am scapat bormasina din maini !

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

nelia , stii cumva daca la tine se eutanasiaza animalele care nu gasesc stapan sau se pastreaza undeva pana mor de batranete?

am editat pentru al doilea i din primul verb. e corect sau nu?
alina

Da, e corect cu doi de i.

E off-topic, dar daca ai intrebat, iti raspund pentru ca sint bagata de 5 zile pina peste cap in adaposturi.

Din pacate, depinde de adapost. Unele sint mai umane si cauta stapinii, le ingrijesc bine cit stau la ei, daca nu sint reclamate de cineva, se incearca adoptia... fac eforturi (cu aceeasi bani, oamenii difera).

Altele, cum e cel de care tine cartierul meu si unde va fi dusa pisicuta mea daca mai e in viata si a fost gasita pe undeva, eutanasiaza orice animal care are peste doi ani. Le tin 2-4 zile maximum, in conditii rele si apoi scapa de ele. S-au facut plingeri peste plingeri, dar ei tot exista... si desi sint la mama dracului in Montreal, uite ca deservesc cartierul meu. Am tot stat la telefon cu ei (nu se omoara vorbind nici la telefon, ti-l inchid rapid in nas), cica nu au primit nimic din zona mea, eu plec acum acolo, poate totusi o gasesc...

Alte adaposturi sint mult mai umane... Din cite stiu, macar cite unul in fiecare oras, ingrijesc animalele mai mult timp, nu chiar pina la batrinete presupun, dar le tin destul de mult si fac eforturi de a le gasi o familie. Cel de aici, incomparabil cu primul, are oameni sufletisti, mi-au trimis sfaturi ce sa fac, am vorbit de nenumarate ori la telefon... dar ghinionul meu, nu deserveste cartierul in care stau. Am vazut pe site-ul lor ca au primit un SOS de la un grup de copii din Iasi, sa-i intrebe ce sa faca in cazul ciinilor din orasul lor. Vor sa deschida un adapost asemenator, linga o clinica de sterilizare, e un proiect in curs... copiii erau bulversati de situatia animalelor si de numarul lor crescind din cartierele pe unde locuiau.

Cornelia

Mergi la inceput