Rautatea umana
Raspunsuri - Pagina 4
coracora spune:
Laura25, eu nu am comentat felul in care unii vecini isi exprima nemultumirea vizavi de felul in care se joaca unii copii, te rog nu-mi imputa acest lucru.
mihaela_s spune:
Eu am inteles altfel (poate gresit insa): ca femeia nici nu vedea de niste masini parcate ce faceau steluta si copilul acolo. A vazut copilul si a crezut ca urma sa se incinga o joaca si a sarit prevazatoare sa le atraga atentia ca nu e loc de joaca, sa plece de acolo ca deranjeaza.
Asta nu inseamna ca sunt de acord cu manifestarea femeii, dar eu asa am inteles ca s-au petrecut lucrurile.
Marina82 spune:
Pentru majoritatea persoanelor din cartierele bucurestene de blocuri spatiul din fata blocului se asimileaza gradinilor, din satele din care provin.
Un copil trebuie sa fie invatat de mic sa iubeasca animalele si o femeie care iese la geam sa tipe nu e altceva decat o tzatza.
off-topic : In rest sunt de acord cu ceea ce spunea coracora...un copil e mai putin indreptatit sa urle toata ziua prin casa si pe afara decat o bormasina care e folosita cu un scop.
Singura solutie e sa schimbi cartierul. Si eu am locuit mai demult in blocurile alea ceusiste de 3 etaje din floreasca populate numai de militari adusi de ceausescu la Bucuresti si pot spune ca era groaznic. Au avut tupeul sa ne spuna la un moment dat ca e interzis sa folosim dusul noaptea. Acum locuim in alta zona din centru in care nu ar indrazni nimeni sa vina cu scandal la usa nici daca am da gauri noaptea (caz ipotetic)...si asta din bun simt si nu de frica sau lipsa de spirit civic.
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Poate una dintre masini era a ei/sotului/opilui/fratelui etc. **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916 |
Asta a fost tare! Ce indrazneala, sa treaca un copil pe langa sfanta masina a sfantului sot/frate (de ce nu chiar a ei?)! Deci daca avea o masina in parcare acea m@$ere era indreptatita sa se crizeze la o mama cu copilul ei ca a "stationat" langa masina?! Atunci daca un maidanez isi usura vezica pe roata masinii era indreptatita sa-l omoare cu paru', nu? (si tu stii cat iubesc eu maidanezii)
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
andacos spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ilinca_M.
Asta a fost tare! Ce indrazneala, sa treaca un copil pe langa sfanta masina a sfantului sot/frate (de ce nu chiar a ei?)! Deci daca avea o masina in parcare acea m@$ere era indreptatita sa se crizeze la o mama cu copilul ei ca a "stationat" langa masina?! Atunci daca un maidanez isi usura vezica pe roata masinii era indreptatita sa-l omoare cu paru', nu? (si tu stii cat iubesc eu maidanezii) I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. |
Ilinca eu cred ca exgerezi cumplit uneori!(ca in mesajul asta de exemplu)
daca s-ar juca copiii(din blocul tau si din alte blocuri) in jurul masinii tale(cu pietre,table,jucarii d eplastic,ma rog iuntzelegi tu ideea),cum ai reactziona tu?Chiar vreau sa stiu ce tip de reactzie ai avea tu!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura25 coracora, ai raspuns exact asa cum ma asteptam . Caz concret, unde stau eu (langa o intersectie, cu o biserica contruita aiurea intr=un scuar, care face o acustica deosebita ce amplifica zgomotele strazii), sunetul sirenelor ambulantelor (care trec foarte des, ffind aproape de spital), a claxoanelor, a franelor, a celor ca bat covoare este cel putin la fel de intens ca rasetele si strigatele copiilor. 'Zgomotul ambiental' al strazii tine de la 6-7 dimineata pana seara tarziu, joaca celor mici tine cel mult 3-4 ore pe zi. Sunt copii de cel mult 9-10 ani, mereu este cel putin un parinte jos, printre ei care ii supravegheaza si ii mai potoleste cand o iau pr tare razna. In aceste conditii, vecinul (pensionar si putin alcoolic) care iese racnind de la et 7 " mars de aici in p. mamei voastre ca ies la voi si va rup capul" este exact ceea ce au nevoie copii astia obraznici si fara bun simt care indraznesc sa se joace pe petecul de iarba de langa bloc, nu in strada. Este modelul perfect de educatie si bun simt, punere la punct ca sa stie si ei sa fie empatici cu sarmanii suferinti si obositi ce lucreaza in ture. Ma lasi!??! Zgomotele ambientale fac parte din riscul vietii la bloc. Daca esti bolnav cu nervii, cobori si le atragi frumos atentia parintilor, iti pui termopane, dopuri in urechi, te muti la casa. Dar nu iesi racnind ca un descreierat pe geam la cativa copii care indraznesc sa se joace langa bloc. Eu mereu le-am spus copiiilor mei ca daca un vecin iese zbierand pe geam, sa nu plece de unde sunt, sa nu e fie frica, sa isi vada de joaca in continuare si sa spuna respectivului ca daca are ceva de spus, sa spuna parintilor. Daca tot avem pretentia sa fim civilizati si cu bun simt, ar trebui sa stim ca e de bun simt ca atunci cand e vorba de un copil minor, te adresezi parintelui si ii spui acestuia ce probleme ai, nu o faci pe-a grozavul urland la copil. Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Laura de acord 100% cu tot ce ai scris tu,nici eu nu-s de acord cu genul asta de "rezolvare"a conflicteleor,ce faci cu parintzii care(si da ,nu sunt putzin i din pacate)merg pe principiu"Da' sunt copiii...!"
Dana
Ilinca_M. spune:
Pai exagerez ca reactie la exagerare. Acuma spune drept, ti se pare normal ca cineva sa "ushuie" o mama cu copilul numai fiindca e prea aproape de masina lui?! Ca mie nu. Bine, asta era prezumtia lui Xio, eu sunt convinsa ca nu de asta a reactionat asa femeia ci fiindca nu-i plac pisicile vagaboande. Dar putem lua in considerare si scenariul asta. Si de ce exagerez? Nu era vorba de un grup de 11 baietani incinsi care puneau de-o echipa si de-o partida de fotbal, nu era vorba de un grup de "colindatori" cu petarde, era vorba de una bucata mama cu una bucata copil.
(da' eu imi tin masina in garaj:)))
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
andacos spune:
aaa...ok Ilinca am intzeles!
Deci facem un sondaj sa vedem cu citzi voteaza ca reactzia femeii se datoreaza faptului ca mama a hranit pisicile maidaneze si nu ca avea ceva cu copilul,asa cum a perceput mama?
Dana
andacos spune:
"Pentru majoritatea persoanelor din cartierele bucurestene de blocuri spatiul din fata blocului se asimileaza gradinilor, din satele din care provin."
Da Marina,ai dreptate,numai tzarani mey in Bucurestiul asta!!!!
Unele interventzii zau ca-s facute doar sa provoace scandal!
Dana