Clubul "babelor" FIV-oase 26

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Sabina sa mearga musai la fund de ochi si vezi apoi ce e de facut. Sanatate multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

smaick mama mea m-a vazut din intamplare plangand si a suferit probabil mult.
mama mea m-a facut numai pe mine si a avut ceva probleme cu mine la nastere. m-a protejat destul de mult probabil si din cauza ca are o sora care nu a putut face copii. a constientizat cred ca poate fi o problema dureroasa. matusa mea a suferit enorm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaasta spune:

Sabina, si tatal meu a avut ceva probleme la ochi si i-au dat niste picaturi, dar nu stiu cum se numesc si sigur nu mai stie nici el. S-a intamplat mai demult. Dar au dreptate fretele, sa mearga neaparat la control, poate exista tensiune intraoculara si trebuie vazuta cauza.

Pai, Ady , nu oi fi eu stafidita acum, dar sigur isi va spune gravitatia cuvantul la un moment dat, iar atunci voi prefera sa fiu stafidita. Sper sa ma prefere si sotul tot asa.

Nu stiu ce sa zic, Sami, dar tatuatul pleoapei nu presupune vreun ac?! In acest caz, da-mi voie sa ma exprim: brrrrrrrrr .

Of, am o voce haraita rau si m-am saturat de ceaiuri si am cautat prin nu stiu cate locuri azi un ceai anume si nu l-am gasit.

Later edit - Samira, nu mai spune asa ceva. Te-ai descurca de minune cu un piticot sau cu doi daca ai avea. Iti da seama ca la cat de mult ne dorim toate un copil, vom trece mai usor peste orice si poate cu mai multa rabdare si recunostinta.

Si eu as fi pastrat copilasul de pe pres.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Sabina, trebuie sa mearga musai la doctor mama ta. Stiu si eu un caz, o persoana de 30 de ani, care a avut asa ceva, se inrosise toata zona alba a ochiului, nu stiu exact ce tratamente a facut, dar stiu ca a fost trimisa la RMN. Mai stiu alta persoana care a avut ruptura de vas pe retina si nu mai vedea din cauza asta (trombofilie+fumat), a facut tratament cu anticoagulant si i-a revenit vederea la acel ochi.
Si mai am cazul mamei careia i-au aparut niste vase de sange, cam multe si cam pronuntate intre coltul intern al ochiului si pupila, a tot pus picaturi la recomandare unei doctorite nu tocmai priceputa, iar dupa 6 luni am ajuns la operatie cu diagnostic de tumora oculara (benigna din fericire), care a recidivat si am operat iar (a 2-a oara a fost cu laser si nu a mai recidivat). Concluzia e ca o chestie care pare minora, poate fi serioasa, dar tratabila.

Eu folosesc numai fasole cumparata din piata si iese f buna. O fierb in 3 ape, in a 4-a ramane si folosesc si bicarbonat de sodiu. Nu folosesc oala de presiune.

Eu as fi furat copilul daca era pe presul altuia.

Sunt flower-power, nu as avea curaj sa fac interventii de genul asta desi nu ma tem de durere, doar ca nu vreau sa intervin daca nu sunt chestiuni obligatorii. Ma tem de efecte adverse. Sunt in proces de inlocuire a cosmeticalelor cu unele bio, mai putine, dar bune.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

bau...m-am intors.

stiti ce ma doare pe mine foarte tare???
ca mama nu numai ca nu m-a incurajat vreodata in proiectul bebe/FIV dar imi si spune in permanenta ca "nu te inteleg de ce-ti doresti atat de mult copii...cine isi doreste copii nu stie ce isi doreste si nu stie cat o sa sufere de pe urma copiilor,ca muncesti pentru ei o viata intreaga si cand se fac mari se duc pe drumu lor si ramai singur"
asta imi spune mie...copilul ei...in prag de FIV in general

da nu-i bai...am soata langa mine si sunt indestructibila cu el alaturi.

maine am o zi grea...muuulta treaba la mag. nr.2.
iar poimaine ...voi avea o zi superba

ma bag la somnic.
seara faina si somnic usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaasta spune:

Da, mai, de parca ne facem copii ca sa ii tinem legati cu lanturi de noi! Eu o sa imi incurajez copilul sa fie independent, iar eu voi avea grija de noi - de mine si de sotul meu - ca sa fim cat de cat sanatosi si in putere si cand vom fi mai batrani. Iar daca se stabileste departe de noi, putem oricand vinde ce avem si sa ne luam ceva mai aproape de copil. Ca nu facem copiii pentru noi, ii facem pentru ei. De aceea probabil suntem deschisi si in ce priveste adoptia, altfel am fi incrancenati pe o singura idee, sau nu?!

Later edit - Am uitat ceva Samira: nuci, alune de padure, migdale de la tarani din piata, in coaja si le pastram asa. Seminte de dovleac si floarea-soarelui tot de la tara de undeva sau din magazin bio. Fructele uscate sa fie deshidratate natural, fara dioxid de sulf, si de origine europeana daca se poate si bio. Si merita sa luam toamna din piata catina si macese, merisoare, afine etc. si sa le bagam in pungute in congelator si sa le folosim toata iarna sub forma de sirop sau sucuri.

Later later edit - Stii la ce ma gandesc, Sami?! Sigur, tu o cunosti pe mama ta si stii mai bine cum e relatia ta cu ea, dar poate a vrut si sa te incurajeze intr-un fel anume. Ma refer la faptul ca poate a vrut sa spuna ca daca nu reusesti, nu e chiar asa de grav, ca nu se termina lumea si viata ta in punctul acela, ca nu valorezi mai putin doar pentru faptul ca nu poti avea un copil al tau. Si poate nu a stiut exact ce cuvinte sa foloseasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxa-m spune:

Fetelor, am facut fasolea, ca mi-a fost o pofta..... mi-a iesit o bunatate, sa-ti bati copiii (daca-i ai). Am ascultat sfaturile voastre si am facut asa: am pus fasolea la fiert cu cimbru, ceapa si ardei (din borcan, eu obisnuiesc sa pun toamna ardei rosu tocat, cu sare in borcan, sta f bine si e bun pt multe mancaruri, si mai e si natural ca e din gradina proprie). Am calit putina ceapa, morcovi si telina si cand a fost fiarta fasolea am pus totul peste fasole, am mai pus sare, piper, bulion, foi dafin si putin maghiran. Am fiert-o mai mult ca n-am lasat-o decat putin in apa, dar a fiert. O bunatate, ce mai, pt o mancare de post....Sotul a fost incantat, am chemat si socrii, aproape ca n-a mai ramas. Mie-mi place mult s-o mananc cu ceapa, dar si cu muraturi e ok.
Sabina, trimite-ti mama la dr, nu mai sta pe ganduri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxa-m spune:

Samira, pleoapele tatuate trebuie sa arate bestial. Totusi mie mi-ar fi frica. Si cand merg sa-mi vopsesc genele ca eu is cam balaie de felul meu, ma deranjeaza ca de fiecare data imi intra solutia in ochi. Te admir pt curajul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

mda ce pot sa zic decat ca a mea e super. are si ea momentele ei cand spune ca cresti copii si nu-ti sunt recunoscatori:)
in rest ma incurajeaza, ma intreaba, in fiecare an de ziua mea de nastere ma suna sa-mi povesteasca ceva din timpul sarcinii ei sau chiar nasterea:))))
asta cu nasterea a fost cea mai tare: maica-mea a nascut la polizu pentru ca asa a nimerit (taica-meu lucra in perioada aia intr-o comuna de langa bucuresti). a dus-o tata la spital si a intrebat-o: vrei sa-ti las niste bani? la care ea s-a gandit: ce-mi trebuie mie bani...pe aici nu este nimic de cumparat.
in sala in care a asteptat sa nasca erau multe femei. toate tipau de durere, venea o asistenta si, daca i se dadea un ban, facea gravidei o injectie sa-i mai domoleasca durerile. maica-mea striga: doamna veniti si la mine. la care asistenta: daca esti zgarcita....
mama ii spune: doamna vine sotul meu maine la mine si va dau bani numai faceti-mi si mie o injectie. se indura asistenta si-o inteapa pe maica-mea.
cand aproape aproape sa vina momentul vede maica-mea ca pe ea nu o baga nimeni in seama s-a dus in sala de nasteri. doctorii vorbeau intre ei. n-au bagat-o pe maica-mea in seama. maica-mea se vaita de durere si vazand ca astia nu o baga in seama pentru ca ea nu-i tratase cu niste banuti se suie singura pe masa. la care un doctor zice: hai s-o ajutam. uite-o ca naste:))
a doua zi cand a venit taica-meu nu i-a cerut nici un ban nici pentru doamna asistenta nici pentru doctori:)
s-a dus acasa si am inteles ca a trecut intr-o anemie grava de nu se putea ridica de pe pat. a venit bunica-mea si m-a luat. maica-mea a stat internata in spital 2 luni pana si-a revenit. cand m-au luat ai mei de la bunica-mea in sfarsit eram o pacoste deja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

ana,esti draguta si e foarte frumos ce spui
din pacate nu-i si conform cu realitatea.
dar nu-i bai ca m-am resemnat...stii doar vorba aia...iti alegi sotul,prietenii insa parintii,fratii,neamurile ii iei asa cum sunt.

roxa,sa va fie de bine.
ma bucur ca a iesit buna fasolea.

astazi nu mai sunt asa obosita si spun ca m-as descurca cu bebe...pentru ca nu as mai fi angrenata in atat de multe activitati...deci toata energia mea ar fi dedicata lui bebe.

ana...acum te intreb si eu ceva;ai tu certitudinea ca produsele din magazinele bio sunt cu adevarat bio???

Mergi la inceput