Clubul "babelor" FIV-oase 26

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Sabina si mama a patit exact asa anul trecut cand alergam cu tata prin spitale. Acelasi lucru i s-a recomandat si ei, se pare ca exista o asa numita tensiune in fiecare ochi si trebuie controlata. I s-au dat niste picaturi de pus, care au ajutat la o vascularizare mai buna si de atunci nu au mai fost probleme.
Daca vrei pot afla cum se numesc picaturile, dar cred ca e indicat sa faca acel fund de ochi; mama si acum merge la controale si a reusit sa tina sub control

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

vreau neaparat sa-mi spui numele picaturilor. multumesc.
sa o mai bat la cap cu aspirina sau nu?

Mergi la inceput

sami iti vei gasi toata energia necesara pentru copilul tau. parol.
mie imi spune o colega cum n-avea deloc rabdare sa stea cu nepotica ei dar cand a facut copilul ei...i-au disparut temerile. i-a fost foarte greu sa se intoarca la munca. acum alearga acasa sa-l preia de la bona mai devreme daca se poate.

Mergi la inceput

Sabina picaturile se numesc Lumigan,DAR mama la acel control a aflat ca are si un inceput la glaucom; asa ca cred ca ar fi indicat sa o vada intai un oftalmolog si abia apoi sa administreze ceva tratament.
Mama a zis ca pentru roseata ochiului efectiv nu a luat nimic, s-a vindecat de la sine in timp, ulterior a inceput tratamentul cu aceste picaturi ; asa ca in acest moment nu prea ai ce sa ii faci. Pe ea au trimis-o sa faca si un EGK la inima, cica totul s-ar fi datorat unui pulseu de tensiune; au analizat toate medicamentele pe care le lua ea in acel moment (in special cele pt inima ) si au schimbat/ajustat dozele la medicamente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aadina spune:

Sabina, mie mi s-a intamplat de mai multe ori sa-mi plesneasca cate un vas la ochi. De fiecare data eram f obosita si se intampla in timpul dusului (cred ca si caldura declansa) o singura data am fost la medic pt asta, si m-a intrebat daca luasem aspirina , ca si aspirina poate cauza, si chiar luasem atunci.
Asa ca, trimite-ti mama la doctor. Ma mir ca farmacista i-a recomandat aspirina.
La medic,tot ceva picaturi mi-a dat, dar sincer nu mai stiu

Mergi la inceput

voiam sa va spun ca am sapat din nou dupa prednison si z1 de stimulare si am gasit la un link pe care-l dadusem tot eu mai demult dar pe care l-am uitat...ca era recomandat la poor responder 1 mg dexametazona pe zi din ziua 1.

de aici http://www.conceptionsrepro.com/lecturelibrary/IVF-Protocols-Hypo-Responders.pdf
zice asa:
Prospective, double-blind, randomized, placebo controlled
study. 290 patients. 1 mg dexamethasone (n = 145) or
placebo tablets (n = 145).
• Significantly lower cancellation rate for poor ovarian
response was observed in the dexamethasone group.
2.8% vs. 12.4% respectively, P < 0.002.
• Mechanisms of action:
– Sensitizes the ovary to gonadotropins
– Is a substrate for type-1 11-BHSD which is found in granulosa
cells and oocytes suggesting a direct role in influencing
follicular development
– Increases serum GH and IGF-1 and follicular fluid IGF-1; IGF-1
acts synergistically with FSH

Mergi la inceput

of aadina...eu i-am recomandat aspirina....
am facut rau nu?
farmacista a trimis-o la fund de ochi.
ady multumesc
aadina multumesc si tie. deci nu e buna aspirina??? credeam ca se dilueaza singele si dispare de acolo. dar ar putea sa-i faca rau????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaick spune:

buna seara fetele
hai ca am recuperat din urma
elenus
samira nu te necaji, probabil il luai in brate si dormeati linistiti amandoi
sabina mama azi mi-a spus ca a citit ea ca daca faci "inseminare" te poti imbolnavi, asa ii zice e la fiv si asa incurajari primesc. ea care a facut 4 copii imi spune ca nu merita sa te imbolnavesti pentru un mucos care plange. ce sa-i mai explici ca-ti doresti si tu unul mic

Mergi la inceput

Fara aspirina pt moment; ea are ceva probleme cu inima?

Mergi la inceput

eu o banuiesc ca are. dar e genul care nu merge la medic!
deloc!
mai ales dupa ce a patit cu bunica-mea.

Mergi la inceput