Clubul "babelor" FIV-oase 26
Raspunsuri - Pagina 19
adrianaady spune:
Buna ziua dragelor,
Adina e frumos piticul pupacios,nu? iar ochisori sunt tare frumusei, ai si tu un exemplar acasa , ii vezi in fiecare zi Pup mamica curajoasa
Elenusa or fi ouale tale putine, dar sunt de aur Despre Tutunaru intaresc spusele Aristicai, e o experienta unica in viata. Daca nu stai macar o data pe tronul rosu, poti spune ca nu ai trait experienta fivului la intensitate maxima. La greci nu vrei sa vii ? pote nu facem fiv impreuna
Asta cu silicoanele e o dorinta ascunsa;inca nu pot dezvolta subiectul
Aristica il iau si pe Kiki evident, cred ca se va intelege de minune cu pisicile tale
Samira spor la treaba azi
maria81 spune:
neata
o saptamana minunata va doresc
apropo de fasole eu o fierb in oala sub presiune 30 minute
Mutatia MTHFR 1298 A>C heterozigota
Mutatia 1691 G>A in Factorul V heterozigota
Mutatia 675 4G in gena PAI - I homozigota
3 IA nereusite, 2 FIV-uri nereusite
aristica spune:
ieeeiiii - voi avea si papagal!
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 3 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"
anaasta spune:
Adevarat a inviat, Lara!
Cat despre fasolea la conserva – nope, nope, nope... Valabil, de altfel, pentru toate conservele. Am putea la fel de bine sa mancam aluminiu gol sau altceva de felul acesta. Dar daca cumparati fasolea din piata toamna, puteti gasi o fasole romaneasca tare faina si care fierbe repede. Din pacate insa nu gasim toate varietatile alea faine, gen kidney, adzuki etc. Numa' fasole alba si oloaga, dar sunt tare bune si alea.
tuturor.
Si la voi e frig? Aici e rece, rece, cu un vant taios... brrrr...
roxa-m spune:
Adevarat a inviat!
Nici eu nu prea sunt de acord cu mancarea din conserva. E adevarat, fasolea fierbe mei greu, dar e mult mai sanatoasa cea din gradina ta sau macar din piata de la tarani.
Samira, te asteptam cu idei legate de masa de Paste! Cred ca o sa te intreci pe tine saptamana asta la bucatarie.
Aadina cum esti?
Lara27 spune:
Ana
frig, frig..
mie-mi place cel mai mult fasolea adzuki..e atat de sana' de mi-ar trebui juma de pag sa scriu..
da, ma gandeam ca o sa ziceti de conserva in sine.. dr. Oz stiu sigur ca zicea ca e safe, atat timp cat conserva in sine nu e avariata (lovita)..si recomanda sa consumam sardine..din conserva, pentru maximizarea aportului de omega 3..acum, nah
uuuuhhh, maria mi-ai adus aminte ca si eu am oala sub presiune, mi-a luat-o mama din Austria, frumoasa, performanta..inca n-am folosit-o ever, poate ca n-ar fi o idee rea, sa o "initiez"..
fetelor, sunteti foarte tari cu gradinutele si cultivarea plantelor.. Ana, cand ti-ai descris casuta & gradinuta, era sa lesin de impresionata ce-am fost..wow, mi-ar placea sa vin la tine, la o masa bio-raw-vegan in aer liber, sub un ulm..
eu, pe de alta parte sunt un "cetatean" al marilor orase, iubesc metropolele, agitatia, oamenii in alerta, oportunitatile, m-as muta la New York maine si as trai viata lui Carrie din Sex and the City, cu tot cu writing, fashion, going out, friends, movies..Viena, München, Paris, Berlin, Roma..intelegeti ideea..sunt alergica la graminee (ierburi), am avut doua veri la rand rinite alergice atat de puternice incat nu puteam sta la Starbucks pe terasa in aer liber (stranutam, lacrimau ochii, fata se inrosea, horror) , doar inauntru..natura deci, doar pentru relax, ca o oaza de liniste si cu un pumn de xyzal, intre doua alergii
hai, va pup
to be continued..
Lara27 spune:
eh, roxa, era vorba de o conserva de fasole adzuki si uite, adaug si una de sardine, si nu e din aluminiu conserva, e din altceva, ceva flexibil (o sa ma uit acasa, poate scrie)..acum nici una, nici alta nu creste la mine in gradina, ocazie cu care mentionez ca nu detin asa ceva si nu voi detine, cu siguranta, in viata asta..si n-am gasit nici in piata la tarani, dar, mai caut..
pana la urma, suntem cu totii diferiti si e bine ca e asa
Ana, vroiam sa spun, ca-mi place ideea asta de reintoarcere la natura, o admir, ma impresioneaza oamenii care au aceasta chemare, doar ca..nu e pentru mine big kiss
to be continued..
maria81 spune:
lara eu zic sa incepi sa o folosesti ca e ff buna si mie la inceput mi-a fost frica sa o folosesc, dar acum m-am invatat cu ea si gatesc mult mai repede
inainte fierbeam vreo 3 ore la sarmale ca le lasam pe aragaz la minim cam 1 ora apoi le mai bagam in cuptor vreo 2 ore, iar in oala sub presiune in 50 minute sunt gata
am facut piftie de porc in ea si intr-o ora a fiert, plus ca apa nu se evapora si ramane multa zeama.... noua asa ne place
.....si as putea continua cu exemple, dar ma opresc aici ca sa nu plictisesc
Mutatia MTHFR 1298 A>C heterozigota
Mutatia 1691 G>A in Factorul V heterozigota
Mutatia 675 4G in gena PAI - I homozigota
3 IA nereusite, 2 FIV-uri nereusite
anaasta spune:
Maria, ai fiert 3 ore sarmalele?! Da' ce ai pus, mama, in ele, de a trebuit sa le fierbi atat de mult?! Eu de la mama stiu asa: din momentul in care incep sa fiarba sarmalele, dau focul mai mic si le las sa fiarba acoperite vreo 30-45 de minute dupa care gust una sa vad daca e fiarta si hotarasc ulterior ce si cum. Dar mai mult de 50 de minute nu am fiert niciodata. Pentru ca oricum se mai fac de la caldura indirecta dupa ce le iau de pe foc si le las tot acoperite sa se raceasca.
Lara, te voi primi cu tot dragul! Si fac si mancare normala, ca doar sotul m-a amenintat ca el niciodata, dar niciodata nu va renunta la carne! Oh, nici nu stii tu cate idei de amenajare am de pe acum!! Inclusiv captarea apei de ploaie de pe acoperis e deja batuta in cuie, cu sistem de filtrare a ei, si locul respectiv este amenajat deja cu mesteceni dispusi in forma serpuitoare si frunzisul lor deja face in capul meu "faasasshhhhfaaashhh", bazinul acoperit cu o placa de lemn baituit maro-roscat si irisi mov si galbeni in jurul lui si diverse ierburi si o broscuta cititoare pe margine. Si mai am inca...
roxa-m spune:
Lara esti mortala, m-ai facut sa rad pe rupte :)). Mie intr-un fel mi-e frica de marile orase, desi pe viitor de pune problema serios sa locuiesc intr-unul din ele. Eu prefer viata mai linistita, fara agitatie prea mare, dar cel putin pana cand o sa ies la pensie nu cred o sa pot. De aceea ori de cate ori pot ma refugiez la tara, la aer curat bla bla.
Fetelor, cum spuneam nu-s o mare gospodina, dar va invit de Paste la o portie de sarmale facute la coptor in oala de lut cu ceva afumatura. Sotu' zice ca fac cele mai bune sarmale ever, ca n-a mancat niciodata mai bune. Atata ii trebuie sa zica altceva.... Na, frumos m-am mai laudat.