Clubul "babelor" FIV-oase 26
Raspunsuri - Pagina 10
Ralu_mv spune:
Bio - din Europa...hmmmm... pai si Olandezii aveti idee cate chimicale baga ... si spanioliii si italienii ... eu daca ma gandesc la treaba asta nu mai cumpar nimic din ce ce nu pot procura de la mine ...
Sami, eu nici nu am camera pentru copil ce sa mai spun, o sa il inghesuim cu noi
Sabina, diferenta e in acidul orotic, care cica ar proveni din colostrul de capra ... bla bla ...habar nu am mai mult, dar am vazut scris pe aici ca lua balanta, si alte gravidute, si am cautat si eu prospectul si am luat; bine, ele iau mai mult ca mine, dar eu am zis sa iau asa, doar preventiv un pic
Uitat sa zic, apropos de botez, in doua saptamani botez, o minune de baietel, am fost ieri la el in vizita, are 4 sapt. si m-a topit cat de cuminte si frumusel este Abia astept!!!
anaasta spune:
Ah, bun Ralu, dar in Europa exista si tari care practica agricultura bio. Inclusiv Spania si Italia. De Olanda nu zic nimic deoarece la ce suprfata mica de teren are, nu m-as baga sa cumpar de la ei ceva in afara de flori. Si nu vorbeam de fructe si legume de import, ci de fructele deshidratate, mai ales de seminte, uleiuri. La legume incerc si eu sa cumpar ce e de sezon si cat de cat de la tarani, pentru ca nici asta nu stii daca mai nimeresti. De ce crezi ca imi doresc eu teren mai mare pentru casa? Vreau sa am eu de la mine din gradina si livada de toate. Macar stim o treaba si devenim si mai independenti.
Sa aveti o sambata frumoasa!
anaasta spune:
Sabina, ziceam de emonctorii, adica zonele pe unde se elibereaza toxine pentru ca de transpirat, transpiram pe toata suprafata corpului, dar emonctoriile sunt in anumite zone. Daca toxicitatea unui organism este prea mare, el isi creeaza alte emonctorii si asa ajungem la eczeme sau alte oratanii purulente, de exemplu. Nu stiu de unde transpiratia excesiva, sunt prea multi factori. Poate fi tiroida, poate fi o camera prea incalzita, o dereglare a sistemului nervos vegetativ, diabet etc., cauzele pot fi multiple.
Ralu_mv spune:
Ana eu am vrut sa zic doar ca daca ma apuc sa ma gandesc foarte in amanunt... chiar ca nu mai cumpar nimic :) indiferent de unde e ... a.. si eu nu cred neaparat in " daca e mai scump sigur e mai bun"
Chiar si la tara ... cati tarani nu au folosit macar in trecut pe solul tespectiv ceva "azotat" cum ii ziceau bunicii mei ... ca si ei au folosit .. imi amintesc si acum cum veneau cu sacii acasa, si tot satul avea ...
asa ca da, doar cu terenul propriu, si decontaminat mai poti fi sigur de ceva , dar cati isi permit asa ceva ... si chiar sia asa exista ploile acide ... nu mai zic ca iar intru in pasa aia in care am mai fost, de nu mai mananc mare lucru ...
Sabina, habar nu am care e mai bun, dar stiu ca eficacitatea si-a dovedit-o Bio-Mg de la paharma nord cu siguranta ... bine, la cum luam eu cu pumnul :)))
5ab1na spune:
mai ce rau mi pare ca aici nu este emoticonul ala cu omuletul caruia i se invart ochii in cap
anaasta sa traiesti!
sa dea domnul sa te bucuri de solar
l-am intrebat pe taica-meu daca pana de paste e gata salata. a zis ca nu crede. atunci eu am ras si am zis ca nu vin de paste dar cand e biruitorul apar si-i jumulesc solarul:))
la capitolul bio v-am zis ca am noroc de ai mei. solarul e sfant cand stai la casa. si sigur sigur taica-meu nu baga solutii. are o mana de solar dar...rosii mai bune decat ale lui taica-meu n-am papat niciodata din piata.
anaasta spune:
Sabina , ce e biruitorul?
Eu am idei de bio total (ma refer la cat depinde de mine, nu de natura poluata; si oricum nu in TM, ma mut de aici cu suta pe ora - e super poluat orasul asta), am citit carti cu solutii naturale de combatere a daunatorilor, cu cuiburi de urechelnite pe care le muti la copacii cu probleme, cum sa facem casute de pasari, cate trebuie sa fie la 1 ha de livada, cati stupi de albine avem nevoie, cum trebuie sa avem si rapitori in zona, cum sa punem ramele la treaba ca sa faca humus, cum sa procedam cu compostul. Am deja schitat in cap si berry-land-ul pe care mi-l doresc tare mult si care sa fie semi-salbatic si unde o sa am inclusiv goji... Asa ca, eu una abia astept. Numai gandul la toate animalutele si soparlitele si pasarelele care ne vor vizita si deja nu mai am rabdare...
5ab1na spune:
iti mai zic doar ca e de munca la greu. dar munca nu sperie un omulet ca tine sunt convinsa
ralu multumesc. e bun ca te-ai decis cu Nordul:)