Bucurii de sept-oct 2006 (9)
Raspunsuri - Pagina 13
lilina spune:
Vlad a tot avut oxiuri in ultima vreme. i-am dat wormex dar tot ii reapar. Nici nu e atent la igiena mainilor (nu se spala pe maini decat daca ii spunem noi) si baga toata prostiile in gura. Orice... e mai rau ca atunci cand era bb
De rontait, nici nu se pune problema, nu prea cere intre mese, insa daca ii e foame, cere si mananca destul de bine, dar nu pune deloc pe el, cred ca stam de 2 ani la 19 kg Dar nici nu vreau sa bag vitamine aiurea in el sa am probleme apoi cu kg !!! Si eu am fost la fel de subtire cand eram mica.
Apropo de kg, am aflat de dieta Dukan. Ati tinut-o vreuna din voi. Eu m-as 'risca'... nu stiu ce sa mai fac, am zile cand abia daca mananc ceva si tot nu dau jos nici 1 gram.
detalii aici: http://dietadukan.ro/
anangel_lexi spune:
Lilina, imi suna cunoscuta dieta asta dar nu am tinut-o si nici nu stiu cum se tine. Ce vroiam sa spun e ca am aceeasi problema ca tine, nu mananc mai nimic toata ziua, dar, de cand am revenit in Trier, am pus pe mine 3 kg! Cred ca aici si apa ingrasa. Daca te apuci de dieta asta poate imi spui si mie in ce consta. Multam mult!
de Maria Cornelia (20.09.2006) si Ioana Teodora (24.01.2012)
Din ce in ce mai mare
Creste si mezina
Perlute de domnisoara
osna spune:
buna dimineata fetelor
in sfarsit a iesit soarele si la noi ca de ploi sunt satula pina-n gat!
astept sa se trezeasca juniorul sa iesim la tura pe langa lac cu bicicleta,sa mai facem miscare.
vad ca vorbiti despre diete,eu am slabit 5-6kg in ultimele luni(am ajuns la marimea S,asa cum visam inca de dupa sarcina) si acum incerc sa ma mentin.am renuntat la paine alba total(doar dimi o felie de paine neagra),sucuri acidulate,cartofi si paste si am trecut pe salate si multe fructe.seara dupa 7 incerc sa nu mai mananc,desi e greu cateodata.aaa si pasinea mea pentru dulciuri....nu le-am mai facut la ai mei decat clatite :))
azi ma pregatesc sa fac o tocanita de ciuperci cu orez si niste piept de pui la gratar.
sa aveti o zi frumoasa!
mamica fluturasului Matei
lilina spune:
neatza
osna, la mine nu functioneaza, din pacate, asa de usor. si eu am eliminat paine, fainoase, dulciuri, sucuri nu beau si tot degeaba
lexi, dieta Dukan se bazeaza pe cateva principii simple
Faza 1 - dureaza in functie de cate kg vrei sa dai jos. La mine pt 5 kg -
Deci timp de 2 zile doar proteine
-carne vita, pui si curcana slaba, la fel si mezelurile de vita/pui/curcan, peste slab, fructe de mare, organe doar limba si ficat
-iaurt si branza degresate 0% grasime !!!
- 1 lingurita de goji/zi - nu sunt obligatorii, dar nemancand fructe, ai nevoie de un aport natural de vitamine
- oua fierte sau omleta fara ulei,
- apa minim 1.5 litri/zi, ceai si cafea cu zaharina),
- 1 lingura de tarate de ovaz,
Miscare - mers pe jos 20 min/zi
si NIMIC altceva, NU ulei, mustar, cartofi si alte altele asemenea
Faza 2 - dureaza 3-4 saptamani, pe langa alimentele de la faza 1 introduci legume (rosii, castravei, ardei, ciuperci, dovlecei, salata, andive, spanac) se consuma crude/gratar/fierte, fara ulei. Intr-o saptamana mananci 2 zile doar proteine si 5 zile proteine + legumele permise. Tarite de ovaz - 1,5 linguri/zi
Faza 3 - dureaza 50 zile (10 zile pt fiecare kilogram PIERDUT DEJA !!)
Se consuma aceleasi alimente ca la faza 2 dar adaugi o portie de fructe / zi dar nu seara !!! O portie = un fuct: : un mar pe zi, o para pe zi, o portocala, un grepfrut, o piersica, o nectarina. Pentru fructele mai mici, asta inseamna: o ceasca de capsuni sau de zmeura, o felie de pepene galben sau de pepene verde, doua kiwi, doua caise, sau un mango mic sau o jumatate dintr-un mango mai mare.
Portia de Goji creste la 3 linguri/zi
Branza tare - 40 gr / zi
Paste - 220 grame
Orez - 150 grame de orez alb si 220 grame de orez integral
Cuscusul, mamaliga - 200 gr / zi
2 felii paine integrala / zi - atentie cu ce o combinati !!
Bineinteles, daca mananci paste, nu mai mananci orez / cuscus samd in ziua respectiva
Poti introduce carne de porc slaba si sunca.
Perioada de 50 zile se imparte in 2 - in primele 25 zile ai voie o Masa de Sarbatoare / saptamana, iar in urmatoarele 25 zile, aveti dreptul la 2 Mese de Sarbatoare pe saptamana. O masa de sarbatoare - inseamna o singura masa (adica mic dejun sau pranz sau cina) nu o zi intreaga !!! O masa de sarbatoare inseamna ca puteti manca orice doriti: un aperitiv, antreu si desert – fiecare consistand din absolut orice alimente.
O zi de doar proteine pe saptamana: Joia de ex.
Taritele de ovaz - 2 linguri / zi
si mai e perioada finala - de consolidare, dar mai bine va trimit pe mail toata dieta ca sunt multe explicatii interesante sau intrati pe http://dietadukan.ro/
SUCCES
anangel_lexi spune:
Lilina, multumesc mult. Dupa ce termin alaptatul, o sa incerc si eu.
Si o sa trec de la toast-ul de dimineata la paine neagra.
Succes si tie!
Din ce in ce mai mare
Creste si mezina
Perlute de domnisoara
lilina spune:
cu placere Lexi, succes si tie !!!!
cred ca e mai simplu de tinut decat genul de dieta care iti spune sa mananci ceva anume la fiecare masa, pe gramaje samd !!!
chiar stiu cateva persoane care chiar au slabit multe kg cu regimul asta, dar au tinut strict.
ti-am trimis si pe mail
anangel_lexi spune:
Saru-mana!
Din ce in ce mai mare
Creste si mezina
Perlute de domnisoara
osna spune:
buna dimineata si poftiti la
eu am o problema cu matei in ultimul timp: uita sa mearga la wc si face pe el...prima data am crezut ca poate a racit pe la locul de joaca si la 15 grade max cat avem aici a fost primul lucru care mi-a trecut prin cap dar el imi spune ca uita sa mearga.ieri a fost la ziua unei fetite la o ferma foarte aproape de noi si a purtat pantaloni de ploaie si cizme de cauciuc ca era afara umed dupa ploaie.cand l-am adus aseara la 7 acasa si sa-l dezbrac tot ud,facuse iar pe el.l-am intrebat calma de ce nu a mers la toaleta,sau sa fi spus cuiva ca poate nu stia unde este si el imi raspunde asa senin" nu am vrut sa ratez nimic" din ce se intampla pe acolo.sau imi spune ca " a uitat sa mearga".
intr-o luna incepe scoala si daca iarasi "va uita" nu stiu cum va fi .la gradinita il schimbau educatoarele si imi dadeau hainele la punga.chestia e ca nu face zilnic dar de 2 ori pe saptamana sigur se intampla.si asta numai de ceva timp.voi ati patit asa cu copiii???
pina una alta,asteptam vremea frumoasa si week-end-ul sa iesim la o plimbare pe marginea lacului.
va doresc o zi frumoasa!
mamica fluturasului Matei
anangel_lexi spune:
Buna tuturor.
Osna, si noi am patit chestia asta cu Maria, tot asa, se lua cu joaca si uita sa mearga si scapa pe ea. Sau, ca si Matei, nu vroia sa rateze nimic. I-am tot spus ca nu e bine, ca nu e frumos, etc, la gradi nu se sinchisea nimeni s-o schimbe pentru ca nu observa nimeni ca e uda iar ea, mutulica, nu zicea nimic, si uite asa am tot incercat sa ducem munca de lamurire cu ea, ca atunci cand simte ca are nevoie, sa lase orice si sa mearga la toaleta. Pana la urma, dupa un pui de raceala si explicatii din partea mea, cum ca, intr-un minut cat dureaza pisu, nu are cum sa rateze prea multe, s-a remediat problema si vad ca de la o vreme nu mai scapa pe ea.
Iti trebuie multa rabdare si explicatii si argumente la greu.
Din ce in ce mai mare
Creste si mezina
Perlute de domnisoara
lilina spune:
Holla
si Vlad se mai scapa pe el TOT DIN ACELASI MOTIV, tzopaie de pe un picior pe altul, ii vine sa faca dar nu se duce, sta in usa si se uita la desene, sa nu cumva sa piarda vreo faza ....