gradinita unde nu primesc copii bolnavi!?
Raspunsuri - Pagina 2
Lali spune:
Da, exista.
Noi suntem deja la scoala, dar inca de la gradinita copii cu probleme au fost trimisi acasa si primiti inapoi doar cu avizul medicului (adica dupa prima faza de boala, cand medicul considera ca nu mai e contagios). In cazuri de boli contagioase am fost trimisi frumusel cu TOTI copii la analize, indiferent ca prezentau sau nu simptome si primiti la scoala sau gradinita doar cu rezultate negative. Deasemenea la ultimul caz de scarlatina s-au cerut mai multe exudate, la interval de o saptamana de la toti copilasii. Ba chiar, pentru cei ce nu au avut timp s-au recoltat contracost cu laborator mobil probele in institutie.
Edit: Mie mi s-a intamplat acum cativa ani, cand am dus copilul la gradi, sa vad un baietel dintr-o alta grupa care tusea ingrozitor dimineata. Am sunat imediat conducerea si am intrebat de ce este primit. Mi s-a explicat fara nici o problema ca tusea acelui copil are o cauza necontagioasa si ca are avizul medicului si al medicului institutiei. Vreau sa spun ca nu s-a ascuns nimeni dupa ideea ca trebuie sa-l primim pentru ca parintii nu au cu cine-l lasa sau pentru ca pleaca la alta gradinita.
Cornelia spune:
Medicul la care mergeam cu Maria in primul an de gradi (cand, ca tot veni vorba, a tusit urat de tot, din octombrie pana in iunie!) imi tot spunea ca e normal sa faca toate virozele, ca doar asa isi face imunitate, ciudat ar fi sa nu se imbolnaveasca . Si da, am dus si eu aviz si am tot explicat in stanga si dreapta ca nu e de natura contagioasa tusea ei si ca nu o pot tine jumatate de an acasa .
Cu baietii nu am mai avut asa probleme mari, pentru ca ei le-au facut treptat inainte de a intra in colectivitate. Dar 2-3 viroze pe sezon tot au fost. Iar muci si tuse la cel mic aproape tot timpul. Cu febra nu i-am dus niciodata, dar s-a intamplat sa faca febra la gradi si sa ma sune sa ii iau. I-am tinut cateva zile - o saptamana acasa si i-am dus cu aviz, dar de multe ori cu muci si tuse. Cand au fost epidemii am fost avertizata. Asta e. Au facut si ai mei varicela. Si ma bucur ca au facut-o la gradinita.
Iar cei mari, anul asta nu au stat o zi acasa pentru ca au racit, in afara de o enteroviroza in vacanta, nu au facut febra nici macar o zi.Cel mic a avut vreo trei - patru episoade cu febra.
Nu exista gradinita unde copiii, cei mici mai ales, sa nu se imbolnaveasca.
Din cate stiu, in strainatate este la fel sau chiar mai "rau", dar e normal, nu se uita nimeni la tine urat cand ii stergi nasul copilului.
Lali spune:
Da, Cornelia, despre asta e vorba.
Am avut si noi rinite alergice, si, dupa diagnosticul corect si hartiuta de la medic copilul a fost primit, chiar cu celebrii muci.
Trebuie sa existe un sistem pe care sa te poti baza si care sa incurajeze responsabilitatea si in randul parintilor. Pana la urma exista o perioada in fiecare raceala cu simptome mai putine sau chiar fara, la debut, cand copilasii pot fi contagiosi fara a fi inca diagnosticati. Interactiunile intre ei la aceasta varsta sunt multiple, asa ca se molipsesc repede. Iar trimisul acasa al copilasilor bolnavi nu este numai in beneficiul celorlalti ci este, in primul rand un lucru bun pentru copilul respectiv care se va reface mai repede, va avea mai putine riscuri de complicatii sau chiar de a contacta un alt virus nou peste ce are deja.
De aceea institutia respectiva trebuie sa ia masurile de bun simt care sa iti dea tie, ca parinte, siguranta ca se face tot posibilul pentru a se evita transmiterea de boli in colectivitatea respectiva. Asta nu inseamna niciodata 100%, dar imbolnavirile intr-un numar rezonabil duc la imunizare.
Insa explicatiile cu "ce sa facem, nu au unde sa-i lase" sau "daca nu cedam, pleaca la alta gradinita" cu alte cuvinte sunt mai importanti banii decat sanatatea copiilor nu au ce sa caute.
szivarvany spune:
Primul an de gradi e ... e plin cu de toate. Al doilea e asa-si-asa.
Noi eram la gradi cu program scurt, asa ca nu venea niciun copil bolnav de acasa pt ca majoritatea aveau bone/bunici. Si totusi, virusii, bacteriile au circulat :-)
Si asa ne-am facut imunitatea. Care e al naibii de importanta.
Daca de la gradi lipsesti 1-2-3 saptamani fara probleme, de la scoala nu mai e atat de simplu.
_
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
-----------------------------------------------------------
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=iarna 2012&page=56" target="_blank">Concurs Iarna 2012 : pagina 57 - Z1
anya spune:
In concluzie:
- exista gradinite unde se trimit acasa copii cu febra, conjunctivita, boli contagioase
- nu exista gradinite unde se trimit acasa copii blegi(cum masori?) dar fara febra, cu tuse, cu muci
monicabo spune:
Eu personal (am 2 fetite de gradi) nu am trimis niciodata copiii cu febra, molesiti (stiu si eu, din cauza vreunei enterocolite de ex.), insa cu putini mucusori sau tuse reziduala, da (nu-mi permit sa stau cu copiii 2-3 saptamani acasa, pana trece cel mai mic mucusor). Am avut mereu aviz de la medic.
La noi in gradi, ii verifica asistenta, si nu-i primeste int-o stare clar proasta, febra, tuse puternica, bubite (ceva ce sa semene a eruptii, nu o simpla "buba")
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
dienutze spune:
Va multumesc sincer pentru raspunsurile voastre.
Lali, esti singura care zici clar ca exista, daca poti imi zici si mie care anume? (aici sau pe pm, cum iti e confortabil) Merci frumos!
sorana spune:
Eu zic ca majoritatea - imunitatea se castiga. E si posibil sa fi avut eu noroc de copil cu imunitate buna. A mai racit ea, a mai tusit, la gradi in primii 3 ani a facut la inceput de an cate o viroza (cu febra), in pregatitoare a avut varicela si un streptococ (fiind purtator sanatos). In rest nimic, a mers aproape non-stop la gradi/scoala.
Acum, fiind la a 2-a experienta cu streptococ (de data asta a avut "un pic" de ceva - adica a fost ragusita 2 zile, am si tinut-o acasa, dar raguseala a trecut inainte sa iasa rezultatul la exudat ) va zic ca nu aveti cum sa-i feriti. Fi-mea perfect sanatoasa, fara nici un semn de nici un fel avea streptococ betahemolitic (grup G prima data, acum grup A) si am dus-o bine-merci la gradi / scoala (ca n-avea nimic ) si poate alt copil care tuseste sau stranuta de fapt nu are nimic contagios .... Bine, am dus-o pana la rezultatul exudatului (prima data a fost un exudat de rutina, a doua oara pentru ca ragusise) si dupa ce nu mai era contagioasa.
Deci asta cu "sa-i trieze asistenta" e foarte relativ . Cel mai "sanatos" e sa-i faci regulat analize (exudat, copro, etc) propriului copil. Si, evident, sa-l tratezi corespunzatoar daca "a agatat" vreo vietate mica si miscatoare .
Iar chestiile minore (raceli, viroze, varicela, streptococi, virmisori si alti mishconi ) - vin si trec, se trateaza, se rezolva, nu pot fi evitate, deci te impaci cu gangul si scoti copilul afara si il duci in colectivitate, ca doar n-o sa-l tii in acvariu
dienutze spune:
Asa sper si eu....sa consolidam imunitatea, dar cand intr-o luna are nevoie de 2 antibiotice la rand, si cum merge 3 zile consecutive la gradi mai prinde cate o viroza, streptococ etc.... simt ca ma lasa toate resursele.
Avem doar jumatate de an de gradi, sper sa urmeze vremuri mai sanatoase.
Normal ca nu vreau sa o tin intr-un glob de sticla, iar bona nu mi s-a parut niciodata o solutie. Am un copil sociabil, plin de energie etc, colectvitatea ii face bine si nu vreau sa o privez de asa ceva. Doar speram sa gasesc un alt raspuns...cum ca exista gradinite cu conditii mai stricte in ceea ce priveste copiii bolnavi.
monicabo spune:
Nu este nevoie de antibiotic la viroze (raceli din astea de tip viral - na hara nu am sa ma exprim mai academic!), in felul asta "zdruncini" organismul, dai degeaba antibiotic
Sanatate multa!
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria