gradinita unde nu primesc copii bolnavi!?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

cred ca tu vrei imposibilul sa ti zic cum vin la scoala copiii aici in Franta cu cruste de varicela dupa ce trece febra, cu muci pana la genunchi, cu tuse seaca grasa de care vrei pe alese si nu in ultimul rand cu paduchi astia sunt asa de comuni ca pe mine ma manca capul numa cat ma gandesc reclamele la sampoanele antipaduchi pe toate gardurile

nu conteaza ca e de stat sau particulara la ambele fix la fel decurg treburile daca face febra la scoala automat sunat parintele si copilul e luat acasa nu se administreaza absolut nici un medicament

noi suntem primul an de gradinitza si mai rau a fost pana la craciun de atunci nu a mai racit nu fol antibiotice decat cand e super grav

o singura otita a facut cu febra mare si stare generala foarte foarte proasta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LindaZ spune:

Da, exista. La intrare sta doamna doctor sau asistenta si verifica toti copiii - in fiecare zi. Daca lipsesc mai mult de trei zile, trebuie aviz de la medicul de familie. Taxa se plateste insa oricum integral. La inceputul anului nu sunt primiti niciodata fara cele 4 analize cerute, am asistat si la o situatie in care mamica cu buchetul de flori si copilul in prima zi de scoala au fost trimisi acasa, pana la urma de vina fiind mamica fiindca ... nu citise mail-ul de instiintare ca analizele sunt obligatorii! M-a durut sufletul sa vad asta, unii parinti nu sunt multumiti ca taxa se plateste integral, din cand in cand, cu tot controlul tot mai apar situatii contagioase si atunci se iau analize (exudat de fapt) intregii gradinite in acelasi timp (daca nu au venit unii copii atunci la gradi li se cere la intoarcere - cum suntem noi acum in vacanta si iar trebuie sa facem exudat luni la bunici) dar pe scurt NU se primesc copii blonavi.
Si uite ca fac ce fac, si iar ajung sa laud gradinita Bambi step by step
Desi ... seamana mult cu gradinita despre care a scris Lali.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Si la noi in gradi se tuseste pe toate vocile si curg multi muci. Rezultatul e ca ai mei s-au imunizat foarte bine.
Dar eu ma intreb, ce loc de munca iti accepta nenumarate concedii medicale sa stai cu copilul acasa la fiecare muc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

La gradinita unde merge fetita mea nu se primesc copii bolnavi, nici macar cu un inceput de mucisori. Daca simptomele incep in cursul zilei, exista o camera speciala unde se tine copilasul bolnavior impreuna cu o educatoare (se joaca, fac activitati) pana vin parintii sa il ia. In fiecare zi se face controlul de catre asistenta.

Cred ca e important ca parintii sa isi tina copilasii bolnaviori acasa, chiar daca sunt simptome incipiente sau daca pare ceva foarte usor pentru ca unii copii pot face forme mai grave. Macar cand este vorba despre copilasi mici, de 2-4 ani.

E greu insa pentru parintii care nu au cu cine lasa copilasul cat timp ei sunt la lucru...

Bee

Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)

Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Si aici e exact la fel, copilul nu merge la gradinita cand are febra sau o boala contagioasa. In rest, nu conteaza daca are muci sau tuse, pana la urma asta poate sa aiba si de la polen, primavara. Iar o tuse reziduala, dupa o gripa, poate sa dureze si 3 saptamani. Antibiotice se dau numai la cazuri grave.

Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Aaa, si doctorita de familie ne-a spus sa nu o ducem cu febra in primul rand pentru ea, pt ca avea organismul slabit si putea sa mai ia si alt virus, nu neaparat pentru ceilalti . Si pana la urma are dreptate, pt ca majoritatea bolilor infectioase se transmit si inainte de aparitia primelor simptome.

Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza

Mergi la inceput