Gravidute cu tromobofilie -cap 17-
Raspunsuri - Pagina 19
Brigit spune:
Alex, cred ca a fost mâna lui Dumnezeu. Si tie ti se va întinde acea mana, trebuie sa crezi si sa speri.
Ca sa dau extemporalul pana la capat, Toni a povestit asa.dupa un fiv facut în ungaria afla de mutatii si face legatura cu faptul ca singura data cand a r#259;mas insarcinata facea tratament cu fragmin dupa o operatie. Se hotaraste sa faca clexane de la ovulatie si ramane insarcinata din prima luna. Pe parcursul sarcinii si ea ca si Musette isi ajusteaza doza singura. Cu ajutorul lui Dumnezeu si a medicilor care o monitorizau saptamanal si chiar mai des fetita ei se naste la doar 800 de grame dar cu o putere de viata ce îi uimeste pe toti.
Sunt aici pe forum povesti extraordinare de lupta, de curaj ...povesti cu care ma hranesc în timpul asta si care dovedesc ca acolo unde se termin#259; cunoasterea începe puterea lui Dumnezeu.
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg
Musette_1982 spune:
Brigit, esti f tare la cata rabdare si vointa ai avut sa citesti atat de mult din urma :). Ce varsta gestationala au clexaneii tai?
balanta, asta seara am vb. cu o amica rezidenta. Steroizii cresc, umfla, nu au cum sa dea retard. Tata mi-a explicat acelasi lucru (nu e un argument pentru voi, dar pentru mine este pentru ca in a doua jumatate a sarcinii el a fost practic medicul meu). Ginecologul la fel. Iar Danezza, Toni si eu am facut proba terapeutica, iar acum si Amary. La toate au crescut bebeii. La mine, dupa prima doza de Dexa combinata cu cresterea dozei de anticoagulant, bebe a luat aproape 500g intr-o saptamana, la acelasi ecograf si ecografist. Toni nu trecea de 600g si ceva si dupa Dexa a sarit de 750g.
Retardul dat de Dexa (daca exista) cred ca e singurul lucru pentru care nu ar trebui sa te ingrijorezi, sincer.
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000X2/zi, 3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000
in 34+ cu Marin Constantin
MeAlex spune:
Brigit, deviza mea e ca nimic nu "trebuie", mi se pare ca pune o prea mare presiune acest "trebuie". Cred ca daca se mai poate, din punct de vedere medical (asta inseamna problemele pe care le am, descoperite sau nu, si eventual, varsta), voi reusi. Nu ma intreb de ce mi se intampla mie, care e scopul...asta este. Poate voi reusi, dar la fel de bine, se poate sa nu reusesc. Poate scriu cam filosofic, dar lucrurile se tot inrautatesc, chiar azi am avut surpriza sa apara menstruatia la 9 zile de la ovulatie, in ziua 23 a ciclului...
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Brigit spune:
Musette, pai de rabdare chiar nu duc lipsa, cu ce sa imi ocup altfel ziua. Mai greu a fost sa ma obisnuiesc sa citesc si sa scriu pe ecranul minuscul al telef.
Clexaneii fac 14 sapt duminica si mi se pare ca deja se vede ceva burtica.
Alex, si corpul nostru isi cere drepurile, vrea sa fie rasfatat, sa ii mai d#259;m un respiro. Nu te îngrijora neaparat dupa o luna, corpul inca se regleaza, a trecut prin multe modificari. Esti tanara si gandeste pozitiv- ramai insarcinata natural. Asta e f important. Vor veni si raspunsurile, sunt convinsa. Iar apoi va fi clar ce trebuie facut ca sa ai un bebe sanatos. Nu iti pierde încrederea.
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg
balanta_tm spune:
asa este, dr meu nu a precizat niciodata d-dimerii.
musette, merci despre feedbackul despre dexa.
oricum, tot sunt neimpacata cu regula dupa care se administreaza. de ex, unei alte gravide cu gemeni, i s-a dat din sapt 27 cate 2/3 de fiola la 12 ore, in decurs de 48 de ore.
nu mai inteleg nimic
Brigit spune:
Balanta, atunci se incepe profilaxia nasterii premature.
Intra pe nastereprematura.ro la tratament e descris protocolul curent din ro.
Dr mea mi-a mentionat de posibilitatea de a face betametazona devreme, pe la 26 -27 s, în fct de cum ne prezentam.
Voi cat de devreme ati simtit bebeii?
Eu am impresia ca simt ceva, f fin, în acelasi loc- putin mai jos de buric. Ma gandesc ca e cam repede insa, dar tot sunt f atenta
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
balanta_tm spune:
eu la sarcina curenta i-am simtit pe la 14-15 sapt.
stii ce sex au bb-ii?
o fi protocolul asa in romania, sa se faca glucocorticoizi atat de devreme, dar mie personal nu imi place deloc ideea.
balanta_tm spune:
vad ca pe site-ul ala e mentionat si atosibanul. doar ca sunt cateva erori acolo: se poate da mai mult de 3 ore (pana la 48 de ore), dar dupa cele trei ore, se scade doza si, dimpotriva, are efecte adverse putine, nicidecum multiple.
Brigit spune:
Nu stim nimic sigur legat de sex. Au stat numai în pozitii fara vedere la bijuterii.
Dar mai avem rabdare, oricum noi facem eco f des, pana la urma se va vedea.
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
Brigit spune:
Balanta, posibil sa fie diferit.
Din câte vad e un studiu facut de maternitatea elias din buc cu maternitatea odobescu din timisoara.
Pe mine ma intereseaza treaba cu progesteronul injectabil.
Musette, tu intre ce sapt au facut progesteron
depot ?
Stiu ca am zis ca pot da extemporal, sa stii ca am c#259;utat informatia întâi
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT