Gravidute cu tromobofilie -cap 17-
Raspunsuri - Pagina 18
3xmama spune:
Buna fetelor
Sunt o graviduta in 6 saptamani de sarcina, cu trombofilie (factor V Leyden - homozigot)si va rog din suflet sa ma indrumati unde si cum pot face rost de Clexane 0,4...Am reteta compensata de la medicul de familie dar.. intreb de o saptamana pe la farmacii.. fara nici un rezultat....
Va pup pe toate si va multumesc mult pentru sfaturi
6+
amary09 spune:
Balanta, si eu ma incurajez la fel si cei din jur la fel, dar uneori ma uit in jur si vad atatia oameni care au fost loviti de soarta de atatea ori, cum spui tu, viata e doar o loterie...
Eu tot pe forum (dar nu retin unde), am citit exact pe dos ca au un boom de crestere de la dexa??!!??? Tu de unde stii ca da retard? Aparent la mine au crescut bebeii dupa dexa de marti saptamana trecuta, eco cu 1600 si 1800 a fost saptamana asta la 4D, deci nu cred ca s-a adeverit....Eu vad ca multe fete au repetat doza, mie mi-a zis ca e suficient trei doze o singura data. Mai intreb....
Brigit, mi-e frica sa scot aspenterul pana la 32s, dr. mi-a recomandat asa, cred ca mai maresc dupa doza de Clexane de seara, vedem dupa ce-l scoatem cum evolueaza bebeii. La multe fete cu gemelare cam asta a fost doza pe sarcina 0.4*2, depinde de probleme (am citit in listuta)...
Amary 30+ de +
Brigit spune:
Si eu vad īn jurul meu situatii diverse. Incerc sa ma tin cat de cat echilibrata, sa ma informez, sa stau linistita si sa ma rog.
Einstein avea o vorba , ceva gen Dumnezeu nu da cu zarul. Īncerc sa nu ma gandesc la sarcina anterioara oprita īn evolutie ca la o tragedie, vreau sa ma gandesc nu la faptul ca o sarcina gemelara e mai grea, ci sa imi spun ca totul va fi bine. E greu uneori, timpul trece incet, iar gandurile trec prin capul meu cu o viteza....
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg
balanta_tm spune:
amary, citisem pe niste forumuri din uk ca la ei dr-ii nu dau asa des bethametasone (se spune ca e mai buna decat dexa) fiindca s-a dovedit ca substanta ar fi raspunzatoare de un oarecare retard de crestere (nu in toate cazurile, dar in destule).
uite ce ma seaca la dr-ii de la noi: faze de genul: de ce tie iti da o tura de dexa si la alte fete 2 sau chiar 3? as vrea sa stiu si eu, dr-ii astia au niste protocoale pe care le urmeaza sau se bazeaza pe altceva? si daca se bazeaza pe altceva, as vrea sa stiu ce inseamna acel "altceva"
amary09 spune:
Balanta, exact, mie dr. mi-a spus ca o singura doza actioneaza definitiv asupra plamanilor copiilor, iar alte fete povesteau ca dr lor le-au spus ca n-au efect decat o saptamana
Amary 30+ de +
Brigit spune:
3*mama, intra pe farm.ro si cauta īn fct de oras .tu de unde esti? Ai facut pana acum injectii sau acum incepi ?
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg
Brigit spune:
Acum am vzt ca din bucuresti. Incearca la farmacia tei, aduc si pr comanda. De asemenea, farmaciile multifarm īn militari sunt f bine aprovizionate, si farmacia academiei, de la universitate.
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
MeAlex spune:
3xmama, eu gaseam mereu la Synevo, e bine ca ei verifica ce farmacie are si iti aduc.
Balanta, medicii care fac asta merg pe ideea ca nu are ce sa ii strice, dar mai mult, pe efectul placebo si asa, graviduta e mai relaxata...
Norma, ginecologii si hematologii din afara se bazeaza doar pe antiFXA, nu am citit niciodata sa analizeze d-dimeri. Cred ca D-dimeri poate fi luat in calcul doar daca esti insarcinata si descoperi mai tarziu trombofilia, cum a fost cazul Darei, parca si la Tonirro a fost la fel. Daca esti mai afectata de trombofilie si corpul nu reuseste sa duca sarcina pana atunci (ca sa se vada retard de crestere si rezistenta pe artere), atunci d-dimeri nu te ajuta cu nimic. Balanta iti poate confirma ca medicul ei nu ia in calcul d-dimeri...
Oricum, tu ai ajuns departe in sarcina, acum medicul trebuie sa fie foarte atent la dezvoltarea copilului, la artere, placenta, cum zicea inainte si Brigit.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Brigit spune:
Tonirro facuse clexane de la ovulatie, la dr avram s-a dus pr la 10 sapt
Dara a descoperit trombofilia tarziu, avea 20 sapt
Pot sa dau extemporal din capitolele anterioare
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
MeAlex spune:
Esti tare, Brigit! La Toni cred ca e o enigma, nu inteleg ce si cum a fost. Oricum nu am curaj sa merg doar cu Aspenter si nici cu d-dimeri (cum a propus dr. Avram)
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)