Bv Chito,Amy,kovacsc! Hai danaang,lakioana!
Raspunsuri - Pagina 6
carina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aredwynn 1. De ieri am ramas singura in timpul zilei, cat e sotul la serviciu. Vreau sa va intreb daca ar fi o super inconstienta s-o las singura pe micuta mea dormind, cat timp eu fac dus. Sau, daca doarme in landou, s-o iau cu mine la baie? Poate e o intrebare tampita, dar avand in vedere ca, daca doarme langa mine, eu si acum sunt atenta noaptea la ea, daca respira, iar ziua doarme in landou si mereu e cineva langa ea, poate sunt eu exagerata, sau poate asa e normal. Spuneti-mi voi. Eu il iau cu mine sau daca e in pat iau monitorul in baie 2. Cum procedati cand sunteti singure cu masina cu bebe? Puneti scaunelul in fata, langa voi si dezactivati air bag-ul? Natalia plange de obicei cand o pun in scaunel (daca e treaza), dar pana acum statea cineva in spate cu ea (eu, mama). Eu il tin in fata cu airbagul pe off - asa il pot supraveghea mai bine 3. Am observat ca mi se diminueaza semnificativ cantitatea de laptic pe masura ce se apropie seara. Stiu ca noaptea si dimineata se secreta mai multa prolactina, dar parca sunt diferente uriase. Seara mi se pare ca efectiv nu mai am lapte, iar Natalia mananca foarte putin, nu pare a se satura, mai ales ca a inceput sa manance cantitati mai mari la o masa. Ti se pare asa pentru ca sanii sunt moi asa-i? Dupa primele saptamâni corpul mamei se adapteaza la nevoile copilului si senzatia de plinatate de la început dispare. Aceasta înseamna ca productia de lapte este sincronizata cu nevoile copilului. Eu am sanii ca sosetele uneori si daca ii fac proba suptului, vad ca a papat 150-170 ml 4. Unul din sani imi curge foarte mult (noaptea, in timp ce alaptez la celalalt, daca plange) si niciodata nu se intareste la fel de mult ca celalalt. In plus, cred ca am un por blocat pe el. Stiti ceva despre asta? Cum se poate rezolva? Am cautat, dar n-am gasit nimic, e drept ca nu am nici prea mult timp. I-am aratat medicului, dar ea a spus ca e rana, dar cred ca vorbea prostii, ca doar stiu cum arata si ranile. La mine stangul e asa. La inceput credeam ca produce mai putin lapte, dar nu e asa. Nu stiu de unde vine diferenta. Un por blocat? Sau un canal? Te doare? Daca e canal blocat, bebele il poate debloca: schimba pozitia de alaptat astefel incat barbita ei sa fie catre canalul care crezi ca e blocat. 5. Bebelusii vostri saliveaza mult? Da. E normal. "The good news is that your baby's drool coats toys and other objects with disease-preventing proteins. That's fortunate — since she'll continue to explore anything she can get her hands on." Gata, va pup! Anca, mamica Nataliei |
danaang spune:
Neatza fetelor si bebeilor! eu n-am nascut, da nici nu ma mai stresez, simt ca bebele misca, sunt ok, n-am contractii,nici dureri, doar ganduri si temeri, ba ca nu oi stii sa ma descurc, ba ca a pati ceva dupa ce vin acasa, deci ma alatur si eu fetelor Dia_tm si JD, da nu-i bai ca trecem si peste....mi-a mai zis dr ca o lasa pana luni si inducem travaliul, ca deja luni vor fi 41 de sapt si 2 zile , as avea o intrebare e chiar asa dureros travaliul asta indus?, ca am tot auzit tot felul de pareri....va doresc o zi placuta cu mult soare si zambete
J.D. spune:
Neata! Eu trebuie sa merg la spital petru control si monitor dar abia ma mai misc. Ma dor toate cele foarte rau si cand stau jos si cand merg si cand stau culcata. Parca am 80 de ani...
Anca, eu il puneam pe Finn in scaunul auto si/l luam cu mine in baie. In masina a stat mereu in spate cu jucarie din aia cu oglinda sa/l pot vedea. Eu nu am avut niciodata lapte sa curga asa ca tot timpul am crezut ca nu am lapte deajuns. Finn insa se satura. Iar de balit, a fost campion, chiar daca primii dinti i/au aparut la 7 luni jumate.
Happy, felicitari pentru asa un somn bun si lung!
Finn Constantine 15.10.2009 si 37+ Euan Tudor
J.D. spune:
Dana, la mine travaliul indus a fost foarte dureros pentru ca nu aveam colul pregatit deloc. era lung, fara dilatatie. Ana30 a avut inducere si a trecut foarte usor peste tot din cate am inteles. Oricum daca e dureros cere epidurala si gata. S/a rezolvat durerea.
danaang spune:
JD dr mea zice ca am colul pregatit, 2 cm dilatatie si copilul pozitionat, ma gandesc ca nu e dracul atat de negru, imi pare rau ptr starea ta de sanatate
J.D. spune:
Dana, atunci nu ar trebui sa ai dureri foarte mari. Weekend/ul asta ajuta/ti colul sa se mai dilate cu o baie fierbinet daca iti place si suporti sau putina stimulare.
titi143 spune:
Buna fetelor.
Am uitat sa va intre ieri, daca copilul are o data cordonul in jurul gatului, dar nu prea strans e o problema mare?
Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 36+ Robert Aaron
AMR 3+ SAPTAMANI
megbeng spune:
titi, cu cordonul nu ar trebui sa fie nicio problema, poate sa fie si dubla circulara, daca e suficient de lung nu sufera bb; matei al meu a avut dubla circulara la nastere (naturala)..stiu ca s-a mai discutat pe aici despre tema asta prin iarna.
JD, hai ca mai e putin!
de dara mai stiti ceva? dana cred ca e bine, doar ocupata cu gaza..
noi am fost azi cu ana la controlul de o luna; a amanat doctorita recoltarea de sange pentru hemograma, pentru ca puiuta e bine colorata, a scapat si de icter, e vioaie..si a crescut, nenicule..parca nici nu-mi vine sa zic aici ce dimensiuni avem, ca sunt atatea fete cu domnisoare si domnisori mai delicati cu mancatul, nu haplea ca noi ; apropo de mancat, m-am plans de regurgitat si sughitat f des si mi s-a recomndatat sa o tin cat mai mult pe un plan inclinat cam la 30 de grade, inclusiv cand o schimb..acum i-am improvizat o treaba dintr-o perna, pare ca sta cu coloana dreapta..o sa studiez pe net daca exista ceva mai profi.
de igiena intima am uitat sa intreb (mi-am facut o lista cu intrebari..si am uitat lista acasa), iau la studiat netul si pe dr spock..
va pup pe toate-toate!
meg,dematei(9.02.2007) si Ana (7.03.2012)
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)
happylica spune:
meg, cat a crescut si cat a luat in greutate?
tala, dana, unde sunteti?
Mirela, mami de Alexia
megbeng spune:
primit sms de la dara: "acasa de ieri, pup"
meg,dematei(9.02.2007) si Ana (7.03.2012)
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)