Bv Chito,Amy,kovacsc! Hai danaang,lakioana!
Raspunsuri - Pagina 5
aredwynn spune:
Multumim pentru urari!!
Irina, Amy, Chito, felicitari! Sa fiti sanatosi cu totii!!!!
Emmaella, am tot vrut sa te intreb daca a dormit cu tine sotul cat ai fost la RM.
Dia, mie mi-a fost rusine sa ma confesez dupa nastere, ca de fiecare data cand spun cuiva, mi se zice ca ce ma tot gandesc la prostii. Cam de a doua zi, am inceput sa am tot felul de ganduri ca daca i se intampla ceva micutei mele, eu n-as mai avea de ce sa traiesc. Nu puteam adormi, o tot verificam daca respira, imi venea sa plang numai gandindu-ma, imi imaginam tot felul de situatii. Imi dau seama ca inainte de nastere am fost inconstienta, am refuzat sa ma gandesc la cum o sa fie, nu prea am citit despre asta, de frica, asa ca am luat totul asa cum a venit si cred ca a fost mai bine. Daca ar fi sa mai nasc o data, nu stiu daca voi fi la fel de inconstienta, probabil mi-as face mai multe griji.
Mirela,
Cristina, tin pumnii sa mearga totul bine. E super ca esti linistita! Foarte bine!
As vrea sa va cer sfatul in cateva probleme, unele mai silly, de proaspata mamica, sa nu radeti.
1. De ieri am ramas singura in timpul zilei, cat e sotul la serviciu. Vreau sa va intreb daca ar fi o super inconstienta s-o las singura pe micuta mea dormind, cat timp eu fac dus. Sau, daca doarme in landou, s-o iau cu mine la baie? Poate e o intrebare tampita, dar avand in vedere ca, daca doarme langa mine, eu si acum sunt atenta noaptea la ea, daca respira, iar ziua doarme in landou si mereu e cineva langa ea, poate sunt eu exagerata, sau poate asa e normal. Spuneti-mi voi.
2. Cum procedati cand sunteti singure cu masina cu bebe? Puneti scaunelul in fata, langa voi si dezactivati air bag-ul? Natalia plange de obicei cand o pun in scaunel (daca e treaza), dar pana acum statea cineva in spate cu ea (eu, mama).
3. Am observat ca mi se diminueaza semnificativ cantitatea de laptic pe masura ce se apropie seara. Stiu ca noaptea si dimineata se secreta mai multa prolactina, dar parca sunt diferente uriase. Seara mi se pare ca efectiv nu mai am lapte, iar Natalia mananca foarte putin, nu pare a se satura, mai ales ca a inceput sa manance cantitati mai mari la o masa.
4. Unul din sani imi curge foarte mult (noaptea, in timp ce alaptez la celalalt, daca plange) si niciodata nu se intareste la fel de mult ca celalalt. In plus, cred ca am un por blocat pe el. Stiti ceva despre asta? Cum se poate rezolva? Am cautat, dar n-am gasit nimic, e drept ca nu am nici prea mult timp. I-am aratat medicului, dar ea a spus ca e rana, dar cred ca vorbea prostii, ca doar stiu cum arata si ranile.
5. Bebelusii vostri saliveaza mult?
Gata, va pup!
Anca, mamica Nataliei
Tala spune:
Felicitari Amy!!! Bine ai venit Victor!!!
JD sa treaca starea rea. Si eu am fost f certareata si plangacioasa in sarcina, dar vad ca acum compenseaza cu starea de normalitate (spre deosebire de prima sarcina cand a fost ok, dar am dat-o'n balarii dupa ce am ascut)
Anca si eu am ganduri demne de ucigasi in serie ca si nivel de imaginatie despre ce se poate intampla copiilor mei - dar asta cred ca primeste orice parinte cu nasterea copiilor si nu scapa toata viata de astfel de scenarii...din pacate
1. pe David il luam cu mine in baie cand faceam dus si chiar cand stateam pe wc , pe Matilda o mai las si singurica daca doarme linistita (sunt situatii in care trebuie sa aleg la cine din ei doi merg si castiga cel care tipa mai tare) - ambele situatii mi se pare exagerate , dar nu vad una de mijloc
2. eu nu voi tine copilul in fata in masina cu toate ca e greu si stresant cu el in spate (mie mi s-a si innecat David in spate, dar am oprit masina si am rezolvat)
3. nu stiu ce sa-ti spun - de unde stii ca ai mai putin? te mulgi si ii dai la bibe? ia stimulente si relaxeaza-te
4. poate a supt mai mult din el (eu uitam la david din care ii dadeam si am insistat mai mult pe unul care s-a si marit apoi din cauza asta)
5. la mine nu, stiu ca fac asta atunci cand le mai ies dintii, dar e cam devreme (nu imposibil insa)
Sovi am salvat tot ce ai povestit
Noua ne-au ramas mici 2 body-ute si incepem sa stam treze dimineata cam de la 8 la 12 (nu stim ce sa facem insa in timpukl asta asa ca papam si facem kk si de la capat)
ronina spune:
Buna fetele!
Irinaelena: sunteti superbe
Dia, Marci: eu cred ca e normal sa aveti starile astea hormonale de neliniste, eu cand ma simt asa incerc sa ma rasfat cu ceva, sa-mi dau atentie o perioada cat de scurta, sa-mi amintesc ca sunt importanta si binecuvantata cu tot ce am in suflet si in viata de zi cu zi
Aredwynn: eu citisem ca seara sug bebeii mai mult timp, au program de simtit mama aproape, daca sta mult la san nu inseamna neaparat ca nu mai e lapte.
Sunt mai scurta azi ca am niste muci si o durere de cap de-mi taie tot cheful, ma pun la somnic langa Biancuta.
dia_tm spune:
Tala, tare-as vrez sa ai dreptate si sa se compenseze un pic starile dinainte si de dupa ... adica dupa nastere sa fiu relaxata si zen
Ronina, sa-ti treaca repede si sa fi cat de curand din nou in forma!
Anca, eu o lasam pe Adri singura fara probleme ca sa fac un dus sau ceva de genul - daca dormea, in patutul ei, mi se parea in siguranta; lasam usile deschise sa aud orice zgomot, dar in rest nu-mi faceam griji.
2. Cu masina cu bebe, n-a stat in fata (nu se putea dezactiva airbag-ul, asa ca nu era o optiune), si in primele luni n-am fost niciodata singura cu ea cu masina. (de data asta va fi diferit, dar habar n-am cum vom proceda)
3. Pe ce anume se bazeaza constatarea ca seara n-ai mai avea destul laptic? Eu am mai spus recent ca facand rtestul suptului cu Adri m-am convins ca n-aveam nici cea mai vaga ideea cat papa ea la o masa (desi initial credeam ca-mi pot da seama). Si daca ai dreptate...poate e de vina oboseala acumulata peste zi, sau alti factori asupra carora poti sa actionezi...
4. ...Monna a avut recent probleme de canale infundate si fetele au mai postat ceva link-uri despre posibile solutii; (personal insa n-am nici o idee/sugestie)
5. Din cate imi amintesc, la Adri mi se parea ca saliveaza foarte mult ..nu stiu cat era realitate si cat perceptie, exagerata, dar clar a fost ceva ce am remarcat.
Cu Adri nu mi-am facut probleme deloc sa o verific daca respira sau alte chestii de genul... nu stiu daca e inconstienta sau asta ar fi starea de normalitate, fara griji exagerate; am avut insa prietene bune care nu reuseau sa doarma notile si verificau non-stop bebe daca e ok si daca respira.
...well...intre timp am descoperit si eu ca nu intotdeauna sarcina decurge ok, ca nu intotdeauna bebelusii se dezvolta ok si fara probleme...asa ca dupa o sarcina pierduta am dat in paranoia legat de ce chestii nashpa s-ar putea intampla; iar dupa a doua sarcina pierduta...s-a accentuat si mai rau.
Daca mai demult nu intelegeam exact de ce se streseaza prietenele mele...well, nici acum nu inteleg de ce, dar am inteles ca un astfel de stres este incontrolabil...
In sarcina aceasta, in primele luni am suferit de un stres groaznic, in sensul ca daca aveam cateva ore in care ma simteam cat de cat ok fizic si nu-mi era rau, ma stresam imediat daca n-o fi vreo problema, daca bebe e ok ... si eram cu nevii la pamant (masochism curat).
De cand bebe se misca, e aproape de termen si teoretic riscurile sa se intample ceva rau sunt mult mai mici, m-am mai linistit... dar acum ... nici nu stiu cum sa explic. Uneori am impresia ca mi-e greu sa cred ca poate fi totul ok pana la capat si faptul ca pana acum a fost ok ma face sa ma sperii ca ar putea urma ceva nasol de-acum inainte .
...dar ...azi sunt mai ok.
Ieri...a fost o zi mai speciala - pe langa piticii mei de pe creier, au mai fost si altele:
Am fost sa vizitam o locuinta (ca trebuie sa ne mutam in curand) ...deja se amanse de sambata pot ieri, si ieri am stat de fraieri in fata usii si n-a venit nimeni Azi am reusit sa dau de cei de la agentie - cica au uitat sa-si treaca in agenda si au uitat
Am primit raspuns oficial de la cresa: nu au locuri, nici de cand voiam noi, nici nu pot sa ne spuna de cand ar avea ...si habar n-am unde sa mai incerc sa o inscriu (acum oricum e groaznic de tarziu, ca inscrierile se fac in luna 4-a de sarcina), fiindca pana la toamna ne mutam, dar inca n-am nici o idee unde... din ce-am vazut pana cum horror ce idei au oamenii astia de amenajat locuinte.
...ce liniste e pe aici azi... se simte ca sunt multe proaspete mamici, dedicate micutelor lor minuni (asa cum e si normal de altfel )
Vad ca a mai trecut o zi si nici urma de travaliu...
incep si eu sa numar zilele
Aseara am avut o relevatie - intreba Adri cate zile mai sunt pana apare bebe; am zis initial vreo 10, si mi s-a parut ca am exagerat si ca de fapt sunt mai multe... apoi m-am panicat gandidu-ma "e deja aprilie??? si vinerea viitoare e peste cate zile??? mai putin de 10??? si asta e data limita???"
Asa contientizez si eu incet incet sa nu mai e asa de mult.
Azi implinim 39s
Deci AMR... maxim 8 zile!
Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)
carstea spune:
Ne-a cazut buricul!!!!!!Am fata mare de acum!!!!
Bine ai venit Victoras!Sa te bucurii de toate momentele Amy!
titi143 spune:
Buna fetelor.
Am intrat putin sa va spun vesti noi de la doctor. Am fost azi si mi-a spus ca am putina apa si placenta e matura. Dupa parerea lui in jur de 20 a luni ar trebui sa nasc. Dar stiti cum este ca nu poate sa imi spuna cu exactitate. Inca nu a coborat de tot dar in rest sunt semne. Acum asteptam si vedem.
Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 36+ Robert Aaron
AMR 3+ SAPTAMANI
monna3 spune:
fetelor pe unde sunteti? slaba miscarea
Dia si Marci imi pare rau ca aveti stari nasoale dar mai e putin si vin strengareii, nu va ganditi la lucruri rele
carstea felicitari pt buricutul cazut!
titi bravo pt vestile bune, imediat se face 20
Ronina sanatate multa
Tala si noi avem cateva hainute pe care nu le mai putem imbraca
Amy spre sa-ti revii repede sa te poti bucura de strengarel
Anca : 1. eu fac dus seara dupa ce vine sotul, mi-i frica sa-l las singurel, daca nu-l aud din cauza apei curgand. N-am cum sa-l iau in baie ca n-am in ce sa-l pun
2. Nu l-am pus in fata niciodata dar nici n-am fost singuri cu masina nicaieri pana acum.
3. si la mine seara papa mai mult dar si doarme mai mult. vad ca si-a facut programul si dacail culc la 9 cel tarziu se trezeste la 12, la 4 si apoi in jur de 7. ziua are un program mai haotic si papa mai putin dar si mai des.
4. nu stiu ce sa spun
5. al meu nu saliveaza
pupici
ps: am mai pus poze pe picasa
Monica, mami fericita de Cezar-Andrei (04.03.2012)
Povestea nasterii
happylica spune:
Anca, eu o las pe Alexia singura cat fac dus sau mananc (daca doarme), dar iau interfonul cu mine. daca e treaza, o iau cu mine la bucatarie. la dus n-am luat-o. aman dusul.
2. cu masina singura cu bebe n-am fost
3. nu stiu
4. nu stiu
5. Alexia nu saliveaza inca
EDIT:
carstea, felicitari pt domnisorica mareeee
titi, mai ai putin
Mirela, mami de Alexia
marci_mami spune:
Multumesc fetelor pt sfaturi si incurajari,sunteti minunate,mii de pupice
Dia ai reusit in seara asta sa adormi? Nu are cine sa ma ajute pe aici,sotu poate sa stea cu Oliver o saptamana-doua,are firma lui dar e si singura sursa de venit din casa-deci intelegi de ce vroiam sa vina mama sa ma ajute.
Oliver nu mai are febra dar e tot cu diaree,nu mananca nimica, tuseste urat si bea doar lapte(ca un bebe 3-4 cani pe zi)dar e bine si atat ca nu se deshidrateaza.
Roninaai grija sa nu te racesti.
Mai am o zi si implinesc 40 sapt,waw!!Sper sa-mi treaca piticii de pe creier cand o sa-mi tin bebelina in brate,sigur nu o sa mai bag in seama toate lucrurile marunte care ma deranjeaza acuma.
Soviam facut clatite acuma seara si au iesit dementiale
Pupice la burtici si bebei
39+ Bianca Melissa
mami de Oliver Nikolas -05.03.2010
happylica spune:
neata.
monna, noi suntem pitici rau. doar un costumas nu ne mai incape. bine, hainutele alexiei au fost mai maricute de la inceput. ma uit la ea ca e asa mica..
raportam o noapte excelenta. a dormit de la ora 23 la 6.30. ma tot trezeam sa o verific
sa aveti o zi frumoasa..
Mirela, mami de Alexia