Buburuze de 2009 in actiune!!!**32**
Raspunsuri - Pagina 7
SoriLea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui emanouela Sori...nu e vb de purtat frumos, etc...e vb de greseala medicala. O camera pulpara deschisa, se vede, se simte. Ca medic ai OBLIGATIA sa verifici, cum e camera pulpara dupa ce ai intrat cu freza si ai curatat. E litera de lege in stomatologie, ai camera pulpara deschisa, nu pui plombita, e ca literele alfabetului in stomatologie. O infectie poate mocni acolo, fara sa dea semne decat vagi si se poate urca la cap, la ochi...deci nu e de joaca deloc. Eu nu ma raportez acum la comportamentul medicului ci la profesionalism. Tu nu ai de ce sa fii mai atenta, na, asta e, dintii se cariaza, nu e vina ta ce s-a intamplat...e vina celui care a umblat in gura copilului si a produs asta. Prea des noi ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii. John F. Kennedy |
Ema, ai cunostinte stomatologice, ca vad ca stii multe in detaliu Ce ar fi trebuit sa faca in cazul in care avea cum spui tu camera pulpara deschisa? Intreb ca poate mi-a scapat ceva din ce mi s-a explicat pana acum. Eu am inteles ca trebuia sa se astupe canalele, dar cum el nu poate sta linistit o perioada lunga...
Poate ma luminezi tu mai bn. Merci
Picky culmea e ca nu mananca dulciuri, decat cele facute de mn (praji, gogosi, clatite) si cumparate cornulete, Barni (un fel de chec) si rar cate un ou kinder. Acadele sau bomboane nu i-am dat niciodata, jeleurile nu-i plac...iar genetic, cel putin dupa mama ar trebui sa fie mai mult decat ok, naturala avand o dantura ff buna si dintii i-au dat la aceeasi varsa ca lui Razvan (1 an si 2 sapt primul dinte( Deci chiar nu stiu care ar fi cauza, in afara de biberon care l-a tinut continuu in gura zi si noapte pana pa 2.4 ani Ma gandesc si la sigilarea dintilor ca sa nu mai apara probleme si sa se mai chinuie.
Anna imi pare tare rau ca ti-au racit amandoi ingerasii. Ce le dai? Poate i-ar ajuta aerosolii? si multa sanatate.
Razvan e mult mai ok acum. Mai e putin umflat la ochi si vanat in acelasi timp. Intru acum sa incarca cateva poze.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sorina Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)
http://lb3f.lilypie.com/rxDAp3.png
Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
SoriLea spune:
Anna sa stapaneasca sanatos Vladut scaunelul. O poza sa-l vedem si noi?? Cat te-a costat? Vreau sa-l schimb si eu pe-al lui Razvan, dar cred ac dupa ziua lui
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
anna-mama spune:
Tati a venit tarziu, pana a montat scaunul deja trebuia sa o bag pe Eva la somn, asa ca nu am mai fost la plimbarea programata. Scaunul pot sa vi-l arat de pe site-ul de unde l-am cumparat, www.scauneautocopii.ro/scaune-auto-cu-sistem-isofix/135-scaun-auto-jane-monte-carlo-plus-isofix-15-36-kg.html" target="_blank">este cel maro L-am ales pt sistemul de prindere si pt faptul ca se lasa pe spate spatarul pt a putea sa doarma in el, se regleaza si pe inaltime si pe latime... Imi place, acum sa vedem cu o sa se poarte si la drum.
Picky, o sa-ti zic cum o sa fie la drum cu somnul, din ce l-am vazut eu in casa ar fi ok, ca se lasa spatarul pe spate. O sa-ti zic cand il probam. Eu trebuie sa-i iau ceva mic lui Vladut cadou de Paste ca au apucat bunicii sa-i spuna de iepuras si acum il asteapta.
Sorina, ma bucur ca Razvan e mai bine. Cred ca ar fi o idee buna cea cu sigilatul dintilor, numai ca e destul de scumpa. De Eva mi-a zis doctora ca pana acum raceala ei e o forma usoara, asa ca ii dau doar oscilo si ii pun picaturi in nasuc. Lui Vladut ii curat seara nasul si ii pun Pivalone. Aerosoli nu-si au rostul acum ca nu tusesc inca.
anna-mama spune:
Picky, nu stiu sa raspund la intrebarea ta legata de vaccin, nici macar nu stiu daca vaccinul respectiv intra in cele obligatorii...:(
emanouela spune:
Sori...m-am documentat, pt ca si eu, ca si piticul tau, merg la stomatolog inainte de a implini 3 ani. Am dat peste medici si medici, care mai de care mai distrugatori, care imi ofereau care mai de care explicatii care, pana si mie, afoana in ale stomatoogiei, mi-au batut tare la ochi cand am crescut nitel, asa ca am pus manuta, ajutata si de un fost iubit, care era student la stomatologie, si am citit una alta, ca sa stiu ce mi se intampla. La 14 ani mie mi se extrageau masele, masele care puteau fi salvate. In fine....in general, m-am informat si la pitici pt orice eventualitate, se lucreaza ce sedare (gaz, medicament, sirop, intravenos, cam astea-s), tocmai pt ca piticul sa fie linistit si medicul sa-si poata face treaba bine. O data camera pulpara deschisa, trebuie scos nervul, altel, acolo intra bacterii, nervul se infecteaza, apar complicatii. Deci scos nervul, tratament pe canal si dupa obturarea canalelor, la adulti se face cu conuri cerate, la copii iaca nu stiu dar banuiesc ca la fel. Na, compozitia dintelui de lapte e alta decat dintele definitiv, mult mai fragil...cariuta daca era mai profunda, n-a fost mult pana la deschidere.
Merci Ana
Picky...da nu fac muica pt Pasti, fac ca is insirate toate pe aci, haine, jucarii, etc
SoriLea spune:
Anna, vazut scaunelul. Mi-a placut mult Sa-l stapaniti sanatosi
Ema, stiu ca se pot face sub sedare, dar n-as vrea sa-l sedez de-acum. Poate gresesc nu stiu, dar incerc sa merg pe mana prietenei mele, care de fiecare data m-a sfatuit bn. Pacat ca nu-i mai aproape sa ne rezolve si probl asa cum facea cu noi odata :(
Am incarcat poze pe mailul comun. Il puteti vedea cum arata cu abces, dar si poze mai recente cu el
pt fiecare.
SoriLea spune:
Ca sa va dau de lucru, am incarcat si 2 filmulete (mici ce-i drept), dar sa ne vedeti si in actiune
SoriLea spune:
Gata acum, merg la culcare.
Noapte buna
Vise placute
Ingerii sa va sarute.
Ne vedem dimi
getik1 spune:
buna dimineata fetele va dau o fierbinte su mare ca eu de asta am nevoie ary sa trezit de la 4 si a urlat ca vrea bombonica de unde pana unde nu stiu ca are interzis cu desavarsire
eu azi dispar ca am treaba multa in casa si la 12 plec ca iar am control la ginecolog(urasc)
va pupic dulce
getik mami de mica aricica 29.12.2009
povestea unui aricy bijuteriile lui getik
Picky_toto spune:
Neata,
Sorina at clar nu stiu de unde a capatat el cariile , important e acum ca sa treaca peste problema asta si pe viitor sa nu mai aiba astfel de probleme. De biberon ce pot spune ca ca si Stefi a stat cu el pana acum vreo 3 luni, dar nu vad vreo carie la ea in gurita..si inca mai foloseste suzete..ocazional la culcare..plus ca inca bea lapte dupa ce s-a spalat pe dinti..ca o intrebam inainte si nu vrea, dar cand ajungem in pat cere ishhh..Anna e opusul ei..face alergie la suzeta si la lapte sau sticla..chiar si apa nu-i place..prefera tatzi si atat ..intru imediat sa vad si pozele si filmuletele
Ema tu esti ca al meu barbat, ca de la varsta frageda a mers si el pe la dentisti...iar pe langa asta imi povestea cum i-a scos si pe viu amigdalele...ca multe masele sau lucrari..oribil.....cum mai e flacaul?
Ana frumos scaunul seamana cu al nostru, ca si al nostru se lasa pe spate insa la noi problema e ca bancheta masinii e prea dreapta si nu poti sa inclini scaunul ucm ar fi trebuit..si nu are sistem de tragere pe sina ca la cel pana in 3 ani...de aceea ma batea gandul sa-l schimb..mai ales ca a costat peste 250 euro (trebuie sa gasesc bonul) si e marca buna. Vaccinul intra in schema obligatorie, adica e ROR..Cum mai sunt copii?
Alina voi ce mai faceti?
Lali ti-ai revenit? apropo mai vb des la tele tu si cris? poate-i spui sa mai intre si pe aici..ca ne e dor..eu tot astept..
Getik spor la treaba si asteptam vesti.
Eu am casa vraiste, copii mai dorm inca, astia mici m-au epuizat deja..am planuri mari azi..prajitura, curatenie, calcat, scos fetele la parc(da cred ca-l iau si pe baiat ajutor, daca nu fuge la vecini )si asta daca tine soarele cu dinti...asa ca nu stiu ce o sa fac din toate, dar ...eu sper..
Anna e plina de pete rosii pe corp(o forma de pojar de la vaccin) si nu stiu cat o sa o mai tina...
Bella de Stefania si Anna
Buburuza mea
Fluturasul mic
Povestea Printesucai