Clubul "babelor" FIV-oase 24

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

aaa...stai ca iar sunt blonda!!!
tu intrebi de medicamentele pe care ti le da Taifunull de acolo.
pai alta varianta nu ai decat sa le transformi in bagaj de cala.
sau de ce nu le cumperi de aici???sunt mai ieftine acolo???ca gasesti si Orgalutran si Puregon pen.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

da, de medicamentele pe care mi le da tayfunul intrebam, ca bagaj de cala nu am, decat de mana. Zborul e cu turkishul de pe Ataturk. Adica, nu voi avea probleme pe otopeni, ci la tuci e posibil sa am probleme. Si am sunat acum la airticket, de unde am luat biletul, sa-mi dea un nr de la atatuk, unde sa le spun ca fac un tratament, vin cu reteta si sa semnez ceva, sa le predau eventual stuarzilor si sa le primesc la aterizare. dar mi se tot inchide telefonul in nas.

Pai eu le-as lua de aici, dar n-am reteta, nu stiu ce doza fac, nu stiu cate zile voi sta acasa pana la a doua intalnire. Si de cumparat sambata, pe 14 aprilie, de Inviere, la ora 21 cand oi ajunge eu in bucuresti, chiar n-am cum sa le cumpar.

Incerc sa dau de cei de la ataturk. daca nu rezolv, sun la acibadem si-i rog sa-mi trimita reteta scanata pe mail, ca sa-mi cumpar injectiile pentru o saptamana.

...oricum, asta mi-a venit in cap la 4:30 noaptea...

PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 3 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite

"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara27 spune:

'neatza
Ari, draga mea, eu am zburat cu o plasa de meds in bagajul de mana (si nu putine) la si de la Budapesta si nu o data (am avut pen-uri de gonal f, merionale, suprefact, crinone, etc). n-a zis nimeni nimic, nici ungurii, nici romanii..aveam de la PK cate o foaie pe care scria (in maghiara) indicatia si necesitatea lor (retetele ramaneau mereu la farmacie), dar n-a zis nimeni, nimic, ever..am zburat Maleev si Wizz
la dus, chiar n-are rost sa iei cu tine meds de-acasa, cand te-ntorci, vei avea doar doze pt cateva zile, deci un pen probabil, si eventual cateva fiole, restul le cumperi cand te-ntorci, dupa 6 zile

Alex, te astept cu rezultatul la NK dap, in cazul in care se constata NKa (activitate NK peste "normal", considerat undeva la >12%, desi si asta e mult pt. sarcina, tratamentul e IVIg sau Intralipid)..am citit tone, chiar nu exagerez, de pagini de pe site-uri din UK si US, tratamente, "drip"-uri, NK assay primary si secondary, dar..cu toate astea, exista si teoria (pe care o sustine si Kovacs) ca in caz de sarcina, NK scad de la sine, in urma nidarii (embryo takeover)..(stiu ce crezi acum si mie, de multe ori mi se pare bullshit)..in caz de fiv (spre deosebire de o sarcina naturala, nu se produce implantarea, ever)..cu toate astea, nu se stie niciodata, medicina nu e o stiinta care functioneaza ca un ceas elvetian, nu e matematica..o fata de aici de pe forum, goldi (poate ii cauti postarile) isi facuse imunofenotiparea si avea NK mari..la primul fiv, scheme ultra complicata, nebunie totala, urmata de ..esec.. la fiv-ul urmator, a depus armele, n-a mai facut nimic iesit din comun, a reusit si acum are un bb sanatos..cam asta vroiam sa-ti sintetizez legat de NK se gasesc tone de info pe fertilityfriends (UK), daca nu gasesti (google dupa immune issues pe ff) te ajut, doar ca, nu am link-urile salvate pe laptop, la job..
p.s.: pe Sabi o tachinam doar
o zi faina tuturor

to be continued..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

lara am sunat la Ataturk unde mi s-a spus ca tre' sa le pun in hala. Am inteles ca Turkisul nu are cost suplimentar pentru bagajul de hala (deci o solutie ar fi sa iau cu mine scotch si o punga de ambalat, o borseta si sa le pun la hala, unde sper sa nu pateasca nimic). Apoi am vorbit cu Liliana (de la Acibadem), care a spus ca suna si ea la aeroport sa afle daca n-ar putea sa-mi elibereze o scrisoare medicala prin care sa justifice medicamentele si sa le tin pe timpul zborului cu mine. Exista si varianta eliberarii retetei de catre Tayfun, mi-o trimit pe mail si le cumpar de aici. Din pacate asta imi convine cel mai putin, ca medicamentele sunt mai ieftine in Turcia...pana maine sper sa ma elucidez.

PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 3 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite

"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Buna dimineata, fetelor!

Lara, recunosc ca tot aman sa merg la V. Babes, ca oricum mai am analize de facut, gasesc motive...Inca mai sper sa nu fie asta cauza. Da, in mod normal, ele scad dupa nidare...dar daca nu actioneaza corpul normal? Si cum spui si tu, in caz de fiv, nu se implanteaza oricum...
Eu am citit doar in general, nu si cum se face tratamentul, ce concentratii si cat timp. Asta ca sa apreciez si costurile.

p.s.: Si eu o tachinam pe Sabina, o apreciez mult!

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

aristica teoretic ar trebui sa te lase cu medicamentele puse intr-o punga sigilata.
zic teoretic pentru ca eu n-am gasit niciodata punga aia. mi-am propus la un moment dat sa intreb la aeroport si n-am avut pe cine. eu cred ca tine de aeroportul care iti face check-in si nu de compania aeriana.
punga sigilata trebuie sa fie transparenta si logic ar fi sa o furnizeze aeroportul.
eu nu le-as baga la cala. acolo (v-am spus ca nu le am cu fizica da?) cred ca e prea rece. +de asta eu m-as baza la cala doar pe o geanta super buna. eu am vazut curgand lichide din genti de la cala. si eu m-am lecuit dupa ce mi-am facut zob toate hainele din bagaj de pasta de dinti. m-am lecuit: adica mi-am schimbat geanta.
ei arunca bagaje peste bagaje nu poti pune asa punguta acolo. o scoti plastic refabricat.
sincer cred ca vei putea trece cu ele la mana fara problema daca ai punguta sigilata. si cred ca si daca nu o ai treci fara probleme. trebuie sa fie mai putin de 75 de mililitri (sau 100 nu stiu exact). ori tu nu ai asa o cantitate.
MeAlex ma bag in seama si-ti zic ca eu as face ATPO si Anti-Tg. apoi ANA si Anti-ADN. si abia apoi NK. fetele iti vor spune ca nu gasesti medic pe NK in Romania si nu merita sa te complici. putinele fete care si-au facut analiza asta nu s-au folosit de ea. numai anabel. dar avea ATPO mare si asa a vrut ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara27 spune:

Ari..aaahh, la cala (de avion) ii spui tu hala???
anyway, daca le pui la bagaj de cala, nu borsete etc., ci o valijoara mica (gen cabin luggage), compacta si care sa reziste la bufnituri, tranteli, aruncaturi, etc., altfel se alege praful de meds-urile alea..incearca cu scrisoarea medicala, ce d-zeu, e un pen de puregon si cateva fiole, la urma urmei...
aahh, pastreaza si bonul de la farmacie, neaparat..si eu am avut scrisoare de la PK, doar ca n-a intrebat nimeni, nimic..o fi ungurii mai relaxati, nu stiu

Alex, ntz, ntz, ntz, tratamentul se face doar in UK si in US, restul, sunt incropeli..analizele imunologice complete in UK, la imunologi specializati in functia reproductiva (ex. dr. Gorgy) costa undeva la 1000 euro si trebuie facute musai acolo..in urma acestora (inclusiv NK assay) se stabilesc drip-urile de IVIg, respectiv Intralipid, numarul de drip-uri, perioada si frecventa cu care trebuie repetate..se administreaza apoi la clinicile de specialitate (ARGC, CARE, LISTER, etc., dr.Sher, dr.Gorgy, samd) costurile pentru IVIg sunt de cateva mii de euro (functie de nr. de transfuzii (preparat din sange!) iar la Intralipid, cateva sute de euro..in cadrul NK assay secondary, se stabileste substanta la care reactionezi (-> scad NK) si doza necesara..daca iese IVIg si doza mare, ghinion
ideea comuna, aici (girata de dr. "nostri", PK, dr. Diakoumakos, Tayfun, etc) este ca, n-are rost sa analizezi ceva, ce oricum nu poti sa tratezi respectiv, un fiv in UK costa 10.000 Euro si in US 25.000$, la care s-ar adauga, normal costurile administrative (transport, cazare, mancare, viza, alea)..asta e motivul pentru care ne rezumam la a discuta despre corticosteroizi si ne tinem pumnii reciproc, sa fie suficienta corticoterapia sustinuta si prelungita

fug la lunch, pofta mare si voua

to be continued..

Mergi la inceput

si mai e o faza ciudatica. n-am zburat cu companiile astea turcesti si nu stiu sa spun nimic concret.
dar la unele companii te lasa doar cu un bagaj de mana. ma refer un singur bagaj de mana. ai laptop? jos gentuta. jos altceva. sa ai grija si la aspectul asta. ar fi buna o geanta mai mare in care sa incapa punga cu medicamente. am vazut persoane cu trolere la bagajul de mana. ati vazut si voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaasta spune:

Pungute din alea ziplock se gasesc in hypermarketuri, gen Metro, Real etc...

Mergi la inceput

stiti ca noi la iasi avem cel mai cochet aeroport din europa da? cel mai cochet: zboruri putine, pista mica, elegant, exclusivist (n-avem inca low-cost si singura companie low-cost care tocmai saptamana trecuta trebuia sa inceapa sa opereze inca nu a operat)

am plecat de aici cu sticla de apa de 250. in bucuresti mi-au izbit-o la cos intr-un mare stil "capitalist".

asta e pentru Lara. cand se intoarce de la masa sa aiba de ce rade.
am plecat din iasi cu o conserva de peste in geanta de mana (ajungeam la 11 seara la destinatie nu radeti), am trecut si-n bucuresti cu ea, in paris unde aveam zbor pentru destinatia finala mi-au scanat-o pe toate partile si dupa ce au schimbat 2 priviri mi-au dat drumul:)
se vedea pe monitor forma conservei mele si capsa ei. se uitau, nu intelegeau ce obiect contondent am. m-au pus s-o scot. ei na...am gresit ca nu am pus-o la cala. dar n-am vrut sa trec prin experienta pasta de dinti

Mergi la inceput