cum sa reactionez???

cum sa reactionez??? | Autor: rinara19

Link direct la acest mesaj

Buna ziua mamici,am o fetitza de 3 ani si 7 luni si merge la gradinitza cu program prelungit,s-a acomodat foarte bine si la inceput eram incantata ca acumula cunostintze si a invatat sa vorbeasca mai bine,problema este ca a avut o perioada in care numai vroia sa mearga de frica.

De frica unui copil care mi-a batut-o de doua ori,odata i-a dat cu pumnul in burta si a lovit-o in cap...etc am spus doamnelor si problema a ramas deoarece am aflat ulterior ca mai batuse si alti copiii noi am tot vb si pana la urma copilul s-a potolit ,ce era absolut de neimaginat era ca parintii il sustineau,spunandu-mi bunica "nu bate decat copiii care nu sunt cuminti ...ma rog..copilul meu e un copil retras,milos si cuminte.Bun problema cu baiatul cela s-a rezolvat acum.

Ce ma nelinisteste pe mine e faptul ca doamnele trateaza problemele cu indiferentza spunand ca sunt multi si nu le face fatza,o fetitza a cazut in w.c ,o alta a cazut in cap de pe masutza si tot felul de lucruri care ne dau de gandit ca nu se ingrijesc de ei asa cum trebuie ,plus ca acum decand au calculator in clasa cand o intreb ce au facut ,imi spune ca s-a uitat la desene.

Problema este ca am dus-o decat doua zile dupa doua saptamani de stat acasa cu o raceala severa si mi-a venit muscata si cu mana vanata si umflata,am sunat-o pe d-na sa o intreb daca stie cumva daca a fost muscata...pt ca se vedeau urmele de dinti...si imi spune foarte dezinvolta "da a muscat-o chira,am frecat-o ce nu i-a trecut?" si cand i-am spus ca are mana umflata mi-a zis raspicat ca ea nu e vinovata ca nu are cum sa stea cu ochii pe toti ,desi are 12 copiii.

Problema este ca eu si sotul nu mai vrem sa o mai ducem pt ca daca imi spui ca nu poti sa le faci fatza ,eu ce sa inteleg ,pot eu sa stau linistita ca copilul meu nu va pati altceva mai grav data viitoare si apoi sa-mi vi cu aceasi scuza.

Nu stim ce sa facem,e primul copil si parerile sunt impartite,eu am ajuns de imi invat copilul sa se apere tot prin violentza,sau ne mai jucandu-se cu copiii agresivi,nu-mi place ,ea e un copil blajin,si cand am intrebat-o daca vrea sa ma duc sa o cert pe fetitza care a muscat-o mi-a zis "e si ea mica mami"mi s-a rupt sufletul de ea.

Un sfat va rog si nu reprosuri,eu nu mai am incredere sa o las la gradinitza,sa o mut,sa iau masuri mai departe,ce sa fac,sa o tin acasa???? VA PUP SI MULTUMESC CA MI-ATI CITIT MESAJUL ATATA DE LUNG.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

E de stat sau particulara?

12 copii in grupa mi se par putini pentru stat.

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rinara19 spune:

Sunt inscrisi de fapt 30 ,dar unii dintre ei ,nu i-a acceptat in continuare pt ca plangeau foarte mult si nu a avut cum sa-i faca sa stea,din cate stiu eu,unul stiu ca a fost mutat de catre parinti pt ca el statea la bunici si s-au hotarat sa-l ia cu ei la bucuresti,si asta este cam tot ce stiu de prezentza lor,d-na spune ca i-au inscris ca sa ocupe loc pt la anu si o sa le faca bucuria sa-i scoata din catalog pt ca e sigura ca de aceea i-a inscris,dar in catalog la momentul asta sunt 30,activi sunt doat 15,si la momentul muscarii fetei mele nu erau decat 12.Am numarat copiii eu in patuturi cand dormeau,de curiozitate si pt ca cum ma duc e primul lucru de care se plange ca are capul tandari,si sunt tare neastamparati

Mergi la inceput

Dar nu vreau sa se inteleaga gresit ,nu problema asta am pus-o eu in discutie ci faptul ca imi vine batuta ,muscata,nu stiu daca asa e ceva normal,poate voi aveti mai multa experientza si o sa-mi spuneti ca e ceva normal,de aceea am deschis subiectul,de cateva ori mi-a zis ca au stat si singuri in clasa,alteori ca d-na ii jigeneste cu tot felul de apelative...si nu stiu daca e de luat vreo masura sau asa e viatza de colectiv ,gradinitza???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Nu e asa viata de colectiv si nici de gradinita.Bine pe a mea mi-au oparit-o cu cafea clocotita,dar prietenele mele care au fetele la gradinita nici vorba nu au luat de asta.Discuta cu doamna si spune-i ca daca mai vine fata ta asa atacata vei reclama mai departe.Si eventual mut-o la alta.Te-am intrebat si cred ca e de stat.Cev sa zic?Nu e normal,nici pe departe si nu am auzit pana acum de la prietenele mele ceva de genul asta.Cum sa-i lase singuri in clasa?Stie ca daca se intampla ceva unui copil poate face puscarie?Mai greu dar face.

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

Eu nu inteleg un lucru,de ce spun ca nu pot face fatza si se plang intr-una,daca nu poti sa le faci fatza de ce nu ceri ajutor,de ce lasa sa se ajunga la conflicte de genul asta intre copii si nu le dai activitati de facut,eu cred ca daca le-ai ocupa timpul cu ceva,jocuri,desene pe hartie..etc..nu ar mai avea timp sa se bata intre ei,nu inteleg ce se intampla ...eu stiu ca daca nu fac fatza la un job,imi dau demisia,si mai ales cand ai pe mana niste oameni in formare,si e o meserie care mi-am ales-o tocmai pt ca stiam ca pot face fatza...ma rog...eu am posibilitatea sa o mut,sau sa iau alte masuri,dar vroiam sa stiu daca e ceva comun care se intampla peste tot,in toate gradinitzele...mi-e groaza sa ajung sa-mi invat copilul sa se apere tot cu violentza sau prin nesocializare cu copiii mai activi.

Si mai ales cand la anul o sa fie 29 -30 de copiii si o sa mai mearga si in parculetzul gradinitzei eu ce sa ma astept ca vine cu maini rupte,cap spart pt ca ai prea multi si nu le faci fatza????

Mergi la inceput

Doamne fereste!!! Mai speriat tare cu cafeaua si sunt tare curioasa sa aud toata povestea ,imi pare tare rau ca tii s-a intamplat asa ceva,nu-mi imaginez cum a fost pt copil si nici pt tine.Sper ca acum copilul tau e bine,sa fiti sanatosi.Pupici multi!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

mie mi-e clar ca fetita ta nu are un bun pedagog. eu as mai vb si cu alti parinti, acum rapid, i-as intreba ce parere au, impreuna cu parintii care nu-s multumiti as merge la doamna, i-am explica cum stau treburile, nu se rezolva, mergem mai departe....director, inspectorat. copilul nu trebuie jignit (de educatoare), nu trebuie sa ramana singuri in clasa (daca doamna se duce la baie, sunt ingrijitori care stau si supravegheaza), nu trebuie sa fie in pericol

Mergi la inceput

Parintii unii dintre ei cu care am mai stat de vorba trateaza problema mai dezinvolt,de genul,lasa-i sa se caleasca,sa vada ce inseamna viatza ca la scoala generala o sa fie si mai si...unii chiar i-au dat unda verde lui d-na sa-i mai bata si la fund daca nu se inteleg cu ei...iar la noi coltul pedepsei e ceva benefic pt copil,ori eu sunt ciudata ,ori asta e societatea in care traim,eu una mi-am exprimat opinia ca nu sunt de acord cu bataia nici la fund si atunci am avut parte si de ocheade pe furis a dezaprobare...ma rog...ideea e ca multi isi aduc copiii cum o fi deoarece au servici si nu au cu cine sa-i lase...dar eu personal am facut cu sotul un sacrificiu finaciar si preferam sa stam pe un salariu pt ca a fost un copil mai sensibil cu probleme de sanatate mai grave in primii ani de viatza...deci varianta cu alti parinti pica,intra-devar eu nu m-am intalnit decat cu cativa parinti si am discutat problema,deci presupun ca ramane aspectul cu mersul mai departe...si sperantza ca copilului ii va fi mai bine,dar nu cred pt ca toti sunt"mana-n mana"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

sfatul meu: mut-o la alta gradinita!

giulia si alex-raoul (22.09.2002)
"Un copil este o raza de soare ce iti va lumina viata. Un copil e o promisiune a lui Dumnezeu ca viata merge inainte. Un copil e atingerea raiului. Un copil e tandrete si dulceata. Un copil e mereu surprinzator, emotionant, fermecator si captivant. Un copil e o minunata binecuvantare. Dar in primul rand un copil e dragoste."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Eheeee, si noi care aseara dezbateam infocat bulinele negre....

Ceea ce se intampla la fetita ta in clasa nu este normal. Cel mai grav mi se pare ca sunt lasati singuri in clasa la grupa mica. Ma si mir ca au curajul prostesc de a face asta dupa cate s-au intamplat (si noi stim doar ce a aparut la televizor, ele probabil stiu mai multe). Nu este normal nici faptul ca fetita ta este agresata frecvent de copii. Da, se mai intampla, peste tot se mai intampla, copiii sunt imprevizibili, nimeni nu se poate uita la toti deodata. Dar ar trebui sa fie o exceptie.In plus ar trebui sa-ti spuna cineva atunci cand copilul tau a patit ceva, cum s-a intamplat...

Ca solutii...exista doua variante.

Prima varianta este sa "iei taurul de coarne" si "sa te iei la tranta cu sistemul". In ordine ierarhica. Vorbesti cu educatoarea, dar foarte clar, ii spui ca vei merge mai departe daca situatia nu se schimba. Apoi vorbesti cu directoarea gradinitei, mai departe inspectorat, minister. Plus presa, o televiziune. Acum, asta este calea dificila. Educatoarele vor nega tot, se vor apara unii pe altii, cei mai multi parinti nu te vor sprijini. Pe de alta parte vei gasi si parinti care vor fi alaturi de tine. Eu cred ca, mergand pana la capat, situatia se va rezolva, educatoarele vor incepe sa-si faca datoria. Faci un bine tuturor copiilor din gradinita aceea si faci un mic pas spre normalitatea la care speram de atatia ani.

Varianta a doua este cea simpla, comoda pentru tine. Iti iei copilul si il muti la alta gradinita (dar intereseaza-te in prealabil, ca sa nu fie nevoie sa o tot muti). Nu te doare capul, nu te certi cu nimeni (eu una le-as zice celor de la actuala gradinita cate ceva la plecare, asa, sa ma descarc). Solutia e rapida. (In cealalta varianta e posibil sa dureze mai mult....desi s-ar putea sa se schimbe cate ceva din momentul in care au o reclamatie la inspectorat sau minister.)

Este decizia ta. In orice caz nu uita ca nu este normal ceea ce se intampla si nu in toate gradinitele este asa.

Mergi la inceput