cum sa reactionez???
Raspunsuri - Pagina 2
dana vio spune:
Ce povestesti tu aici este inadmisibil! Nici eu nu sunt nu-stiu-ce-mimoza dar nu permit nimanui sa-mi trateze copilul asa! Cum adica: muscata, batuta cu pumnul in burta !? O fetita a cazut in WC ? A dat cu capul de masuta ?! Pai ce-i acolo ?! Jungla !? Eu inteleg ca sunt copii neastamparati , si Alex in primele zile de gradi venea cu cate o vanataie: ca s-a intors brusc si a dat cu obrazul de usa (si acasa mai facea asta) sau intr-o zi a dat cu capul de o masuta, dar gata! Asta a fost in primle sapt si desi nu m-am impacientat prea tare, plus ca educ mi-a spus chiar ea ca uite ce s-a intamplat , am discutat cu ea, i-am explicat ca-i mai agitata Alex si ca trebuie sa fie cu ochii pe ea pana se obisnuieste cu locul si programul. Si de atunci n-am mai avut evenimente de-astea!
Categoric n-as mai duce-o acolo!
Problema este ca doamnele trateaza incidentele astea cu indiferenta, pentru ca ar trebui sa-i atentioneze si pe batausi si pe parintii lor, sa-i urmareasca mai atent pe cei mai nazdravani si daca nu face fata la 12 cum se descurca cu 30? In grupa lui Alex sunt 27 copii si cea mai mica frecventa a fost 15.
Nu-i normal ce se intampla si nu conteaza decat parerea ta/voastra. Daca nu-ti place ce se intampla cu fetita ta la gradi trebuie sa iei masuri, daca asa vrei sa o "calesti" ma gandesc ca nu postai aici.
Alexandra Maria
14.12.2007
ali spune:
Nu e normal ce se intampla la gradinita respectiva si intradevar cel mai usor e sa o muti la alta gradinita
Dar eu cred ca daca toata lumea ar face asa nu s-ar schimba nimic in societatea noastra.Eu in locul tau as proceda asa cum a spus Fomalhauti.O iei pe cale ierarhica si poate pana la urma reusesti ceva.Poate nu si atunci o muti dar macar sa fii tu impacata ca te-ai zbatut sa schimbi ceva.
Noi ne-am lovit de genul de educatoare care aplica pedepse destul de aiurea pentru copii de 3-4 ani.Erau terorizati copiii (cel putin unii dinte ei)sa mai mearga la gradi.
Am tinut o sedinta cu ea si cu directoarea si fiecare si-a spus nemultumirile.Urmeaza sa vedem schimbarile.
rinara19 spune:
AM SA discut cu educatoarea serios,si vad in ce ape se scalda,pana acum ,nu am discutat pt ca de fiecare data cand te duci nici bine nu dai buna ziua ca mai are un of,sau te miri ce alte nevoi si la acest subiect nu am ajuns ,dar o sa ajungem,plus ca mi-a fost teama ca discutia noastra sa nu aiba repercursiuni asupra copilului,cine stie ce ii face,eu stiu...va pup si multumesc de raspunsuri.
nicavica spune:
Am fost si noi intr-o faza de genul asta(baiatul meu are 3.9ani si din ian e la gradi ), in prima faza am vazut intai-zgarieturi pe copil,din primele zile de gradi,apoi,a inceput sa se planga ca strumful meu a devenit ...agresiv.la inceput...am tacut,apoi am inceput s-o intreb ea unde era cand se intamplau fazele astea?!!nu era in clasa,de ce nu a luat atitudine.....copii agresivi.....au o problema, ea trebuie sa se ocupe de ei...si-ti garantez ca daca le explica mereu ca nu fac bine si-i intreaba de ce-s agresivi,exact in momentul in care or sa loveasca...iti garantez ca comportamentul copilului se schimba.....la mine a mers, mai avem de lucrat....dar e ok.DAR, am intervenit repede pe acest comportament, si-am pus-o si pe educatoare sa intervina, in conflicte...copii nu se nasc agresivi,devin,daca-s lasati sa devina,daca-s frustrati...cu siguranta,educatoarea-i de vina, pt ca nu stie sa gestioneze situatiile de acest gen, daca le lasi la nesfarsit...n-or sa treaca...se vor agrava.....Educatoarea-i acolo sa educe,supravegheze....nu exista:"copilul e de vina"....sunt prea mici!ea este acolo,sa aiba grija de ei...eu i-am dat stres pe paine educatoarei,care acum ...e aproape ok.....nu-i ok sa schimbi mediul copilului...mereu...educatoarea,daca nu-i in stare sa gestioneze o clasa de copii...sa-si aleaga alta meserie!TU,te plangi inainte-pt ca copilul tau nu-i protejat acolo...nu ea....Ea nu are voie decat sa aiba grija de copil...nu are ea probleme...ea va avea probleme,daca copilul tau mai pateste ceva!Asa trebuie pusa problema!spune-i ca ai si niste plicuri(cu reclamatii)care la urmatoarea situatie de genul asta vor pleca de la directoare in sus:inspectorat,protectia copilului,mass-media....Asa trebuie lucrat cu oameni destia....Si eu am fost ca tine,si nu stiam cum sa rezolv situatia...dar s-a rezolvat!Daca tu nu-ti aperi copilul,ea de ce s-o faca?!daca tu nu-i spui nimic,si-i asculti plangerile?!Problema e ea-educatoarea,nu copii!cu ea lucreaza s-o schimbi,daca ,nu ,sa plece!Bafta!
rinara19 spune:
Multumesc am sa discut cu ea dupa vacantza de paste,acum sunt acasa cu ea,pt ca a racit si dupa vacantza de pasti o sa mergem iar,sper din suflet ca discutia noastra sa fie una amicala,sa nu dam in diferse si sa fiu nevoita sa iau alte masuri,nu-mi place sa ma cert,urasc sa ma cert,de preferat ar fi sa ma inteleaga omeneste.
anya spune:
Stii ce argument sa-i strecori educatoarei? Sa o anunti ca urmatoarea data cand copilul tau va veni muscat sau vanat vei merge la Medico-Legal sa ii scoti "hartie".
Nu este normal ca educatoarea sa loveasca copiii, nu e norml sa-i lase sa se bata intre ei. Accidente gen alunecat pe gresie la baie, o impinsatura intre ei, o ciupitura ...se mai intampla, nimeni nu e absurd.