Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 {4}
Raspunsuri - Pagina 19
ALTESA spune:
Rafael doarme si suge de o ora ,nu am mai patit asa ceva de cand avea
cateva zile.
Azi am fact si noi rotarixul dar nu l-a luat chiar pe tot caci asistenta nu stia sa i-l administreze asa ca am rugat-o sa ma lase pe mine si binenteles ca de la mine nu a scos afara nimic.
Nu mai zic ca ma luara toate spumele ca incerca sa-i bage inapoi in gura cu degetul ei ce scotea afara
bulinuta27 spune:
altesa la noi asa sunt toate mesele...nu stiu cat mai rezist...tot 70-80 papa si dureaza cel putin o ora...imi vine sa imi iau campiiii
mihaela am sunat, zice ca e normal...iau fier la greu sa contracarez pierdereade sange si cafea sa imi mai creasca tensiunea ca tot 8 o am...
am dormit toata noaptea de la 11 la 7 jumate pentru ca am dormit la mama si a dormit ea cu bb si eu cu rares...oau m-am trezit de dimi odihnita, nu imi venea sa cred
vineri facem 2 luni si papa cat la 2 saptamani...ce ma fac eu cu el?
fornaiala o avem si noi la greu si au zis doua pediatre ca e absolutnormala
apropos de reactia copilului mai mare: rares sta numai calare pe el , il pupa, il mangaie, vorbeste cu el...daca ii mai zic sa il lase ca il trezeste sau il enerveaza la un moment dat se supara...ce e bb al lui si noi nu il lasam...trebuie multa rabdare
vapup si revin
My_Lady0091 spune:
deci:la cate dintre voi a revenit menstra si la cate nu?alaptati exclusiv sau dati si completare?
eu alaptez des, plus completare(nu de fiecare data si nu mult-max 50-70ml)! la 34 zile lehuzie am avut o sangerare de 3 zile.(pana atunci lohiile au fost apapoda, cu pauze intre ele- o zi doua nu curgea, apoi iar revenea.cantitatile au fost mici, eu am nascut prin cezariana.) ginecologul nu a stiut s-o catalogheze drept menstra ori lohii.de atunci nimic!am avut un singur contact sexual-protejat, in a 30 zi de la sangerare.
e normal sa fie asa?cum e cu mensta in alaptare, exista vreo regula.din cate am citit...multe mame au mensrta, multe nu si depinde de prolactina...
ce parere aveti?luminati-ma, prin experienta voastra.multumesc!
mami pentru un ochios:Marie Rebecca Ayanna(29.11.2009) & un bulgaras pufos:Alexa Micaela Christine (26.01.2012)
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
olishka spune:
Salutare!!!
Lady aici sunt, am reusit sa recuperez. Mai greu a fost zilele astea caci am avut sot plecat 4 zile. Sa stii ca si eu am mai mereu senzatia de foame si daca la inceput se topeau kg acum am inceput sa stagnez si nu-mi place. Tare mi-ar placea sa am timp de sport, dar deocamdata practic sportul alergatul de la un copil la altu. E bun si asta, asa-i?
Dr Anca si noi suntem la marimea 3 de vreo 2 sapt. 5900 are Leon. A luat 800 g in 2 sapt
Eu zic sa nu-ti faci griji cu kg daca alaptezi.
Uita-te la bulanele lui David pe langa ceilalti copii (aveau toti aceeasi varsta, unii chiar mai mari cu 1 luna, 2)
https://picasaweb.google.com/olgagireada/ForumisteleLaPaltinis?authkey=Gv1sRgCNmTmpS78tDolgE#5415220513044401874
Si uite poza din vara asta, arata perfect normal
https://picasaweb.google.com/olgagireada/GreciaAlexandros?authkey=Gv1sRgCJad1tug2_jiYg#5623371447059404194
Am facut si noi bubite. Este pliiiin pe fata. Bulinuta zici ca-i frectie Lipicar? Din asta am luat acum si aveam mari sperante...
Cristina sper din suflet sa se desfunde canalele si sa na ajungeti la operatie. Oricum nu te speria, anestezia generala se face cu o mascuta si tine f putin interventia. Sanatate
Alina ce este lipobase?
Raluca si noi ii facem botezul lui Leon la 3 luni si jumatate. De ce sa nu fie bine? Eu m-am botezat la 7 ani
Mihacor ce bebic maricel aveti Ma bucur ca sunteti mai bine
Ileana si eu sunt de acord cu Cristina ca ai cada prea mica Iti recomand eu o croitoreasa buna la care mi-am facut rochia de mireasa si cea de nasa
Biancabia asa sunt si eu cu treaba Mereu, mereu este ceva de facut. Si eu spal cam 1-2 ture pe zi si tot pline sunt cosurile cu rufe. De calcat nu mai zic...aproape zilnic (Cristi poarta numai camasi, pentru asta mic o tona de calcat + eu, David si Chiti). Am noroc ca am curte si nu mai trebuie sa merg chiar zilnic in parc, caci in timpul asta mai fac si eu cate ceva. De aspirat - zilnic ar trebui caci David este as la facut mizerie, dar nu reusesc, asa ca ma multumesc 1 data la 2 zile. Insa daca ar venic cineva la mine ar zice ca nu am bagat aspiratorul in priza cu saptamanile. Am noroc ca nu gatesc caci altfel chiar ca as lua-o pe ulei...
Daca ati sti de cand scriu la acest mesaj...
Mai aveam, dar tre sa ma imbrac sa fug la dr.
Va pup!!!
puiutza27 spune:
Mamici dragi
Imi pare asa de rau ca nu am mai intrat de atata vreme, mi-a fost dor de voi. Ieri si astazi, printre picaturi, am reusit sa citesc acest capitol (am cinci capitole de recuperat, mi-am salvat link-urile si cand o sa am timp o sa citesc ca tare sunt curioasa ce s-a mai intamplat).
In mare, am vazut ca sunteti bine si ma bucur mult. Bebelusii vostri au crescut asa de mari (2-3 luni).... va urez si eu "la multe lunite, sa fiti sanatosi"
Ar trebui sa umplu doua, trei pagini ca sa va povestesc ce am mai facut noi, dar scriu cu o mana, in cealalta o am pe bebelusa si s-ar putea sa termin peste 3 zile mesajul, asa ca o sa va spun pe scurt: din punct de vedere medical, primele doua-trei saptamani au fost foarte grele si asta doar pentru ca am facut de fiecare data din tantar, armasar, de exemplu - buricutul arata intr-un hal (de altfel normal), s-a iritat la pasa, asa de rau mi s-a parut incat plangeam in hohote pentru ca nu stiam ce sa ii fac sa treaca si ma simteam ffff vinovata. Am chemat medicul dupa doua zile care a spus ca nu este deloc rau si cu Triderm in doua zile se rezolva. Si cel mai grav si mai grav - am avut parte de niste varsaturi ca in scary movie, groaznic. Am fost la 3 sapt la medic si am facut eco pt sold, eco transfrontanela si consult oftalmologic (asta pentru a stii sigur daca toxoplasmoza pe care am contactat-o in sarcina a afectat-o sau nu pe cea mica, desi neonatologul, in spital a zis ca totul este absolut normal si ca avem un copil perfect sanatos). Totul este perfect si m-am linistit mult. Am facut si eco abdominala de unde am aflat ca avem reflux gastric si din acest motiv bebe varsa. Colici??? Imi este si frica sa scriu, sa nu fie un ceas nepotrivit, darrr, am avut doar o noapte colicioasa si vreo doua-trei zile, atat.... multumesc lui DD.
Din punct de vedere sentimental acum, suntem amandoi (eu si tati) absolut fascinati, mi se pare ireal si nici acum nu imi vine sa cred ca am creat o asemenea minune. Acum sunt intr-adevar madra ca sunt femeie.... Efectiv simt o dragoste nemarginita, infinita, ma uit la ea cand doarme si imi dau lacrimile de fericire.... este cuminte, frumoasa, si ma rog pe unde apuc la DD sa fie si sanatoasa. Primim si noi de cateva zile, cel mai frumos zambet pe care l-am vazut vreodata si atunci nimic nu mai conteaza... as putea sa folosesc toate cuvintele posibile care descriu frumosul, dar nu vreau sa va plictisesc. In plus stiu ca si voi simtiti acelasi lucru si abia acum o inteleg pe Alina cand spunea ca abia asteapta sa vina bebe pe lume pentru a-l mirosii si ca pana si de mirosul de kk ii e dor, asa este... este incredibil.
Alte detalii, la o luna avem 4.730 kg, deci am luat 1.210 kg si alaptez in proportie de 90%. In 24 h primeste bonus unu, doua biberoane de 60-90 ml, unu sigur dupa baita. LP folosesc Novalac anti-reflux (asa am scapat si de varsaturile horror de care am avut parte). la inceput am incercat sa ii schimb LP, crezand ca de la Novalac varsa si am incercat Aptamil... mai rau a fost asa ca m-am intors la Novalac AR. Noaptea ne trezim din doua in doua ore, parca are desteptator, iar ziua nu avem program.... e haos.
Eu din cele 23 de kg puse in timpul sarcinii mai am 9, dar simt ca daca mai slabesc in aceasta perioada o sa ma frang de spate, pentru ca bebe sta numai in brate, jos arde, si am deja mari pb cu spatele.
Gata fetelor, cred ca v-am spus ce era mai important, incerc sa scriu mai des, dar pt ca nu am nici un ajutor si pt ca seara cand vine sotul meu nu stiu cum sa evadez si sa fac orice altceva decat sa stau cu bebe in brate (mancare, spalat, curat, calcat, mai am si niste firme de care ma ocup), pana acum nu am reusit. Sper ca bebe usor usor sa devina mai independenta si sa imi dea si mie mai mult ragaz.
Va pupam amandoua si abia asteptam sa ne vedem la joaca!!!!
dr_anca spune:
Va scriu cu un bebelus adormit pe umar si gatul stramb.
Da probabil sunt nebuna Alice, Olga
Fetele voi deschideti lumina bebelusilor noaptea? Pai asta era la mine regula 1- nu deschide lumina noaptea. O schimbam la lumina TV ului si ala dat pe intunecat, chiar pe un canal care nu merge la ora aia minimax ceva.Nici macar lumina de noapte nu folosesc de la cateva zile cand ma uitam daca respira.
Scutecul nu il mai schimnb noaptea dupa ce a implinit 1 luna ca este unsa toata la fund nu se irita de la 22-7. Dar eu dorm noaptea fara probleme doar cu pauzele de alaptat. Am si eu cearcane ca nu dorm suficient dar macar ea doarme si nu ma bazaie.
Lady mie mi-a venit prima data la 5 luni de alaptat continuu fara completare, incepusem ceva diversificare usoara dar dupa masa aia tot sugea putintel. A supt apoi fara probleme pana cand am decis eu sa o intarc la 11 luni.
Va doresc spor la plimbare ca e tare frumos, iesiti la aer !!!!!!!!!!
dari_nanau spune:
Buna fetelor!
Si eu tot cu un bebelus adormit in brate va scriu...destul de greu dar ce sa facem daca patul are spini .
Amelia, foarte reusiti copiii tai iar tu arati super. Ce fain ca v-ati intalnit. O sa ne alaturam si noi dar asteptam sa mai crestem, sa ne permita programul pentru o iesire mai departe de casa. Momentan e haotic programul de masa si somn.
Luiza, si eu am luat femibion in sarcina si la recomandarea medicului iau inca, dar ma bate gandul sa iau altceva, un calciu, magneziu, fier.
Stiu ca s-a mai discutat aici dar nu-mi amintesc exact, la ce interval de timp se poate alapta dupa o anestezie locala, facuta la dentist? Din pacate nu pot evita o interventie si nu sunt sigura daca as avea nevoie de o rezerva de lapte praf in casa. Lapte muls am congelat dar putin, caci nu mai iese mare lucru dupa ce suge bebe.
Va . O zi frumoasa sa aveti!
ane-maria spune:
Lady, da, mie mi-a venit menstra la 1 luna jumatate dupa nastere , a tinut cam 6 zile si a fost normala, adica nu cu scurgeri f abundente.
Eu va citesc pe toate , si ma repet spunand asta; dar uit sa va raspund la fiecare in parte ; aseara a fost ok , am avut o noapte linistita, cu trezitul doar pt alaptat la san, si asta pe la 2.00,5.00 ,8.00 , 11.00 si tot asa , dupa cum vedeti fi-mea chiar mananca din 3 in 3 ore insa ziua nu prea, ziua vrea sa pape mai des si ii dau la 2 ore , am inceput iar sa beau ceai pt lactatie ca uneori simt ca nu ii fac fata .
Mihaela , sper ca nu gresesc dar parca tu spuneai ceva de o crema pt durerea de la anus , poti sa imi spui cum se numeste , poate gasesc si eu sa cumpar ,asta pana ajung la doctor.
Noi acum mergem sa ne plimbam un pic , apoi treb sa spal rufele si sa fac mancare,daca in sarcina ma urcam pe pereti de plictiseala acum nu am timp deloc sa ma plictisesc deloc!
Si noi la fel rufe de spalat in fiecare zi, calcat la fel, si barabti-miu tot camasi +costum , de dat cu aspitratorul nu mai zic , nu reusesc sa dau in fiecare zi, insa o data la 2-3 zile imi fac timp si pt asta, dar chiar si-asa tot nu mi se pare ca e curat asa cum vreau eu, insa asta e, pana la urma nu suntem super -oameni , facem si noi cat putem, si mai important e bebele decat sa dau cu aspiratorul in fiecare zi;
Cu fornaitul si noi avem probleme, uneori am impresia ca nu poate respira, desi in fiecare zi ii scot mucisorii cu un aspiraor nazal pt bebe; nu am incercat cu batista bebelusului, mai exact cum este aia , am auzit la cineva ca se "alimenteaza " la aspiratorul de facut curat , e adevarat ?
Si eu cred ca e ceva normal asta cu fornaitul la bebei , daca ar fi raciti ar avea si alte simptome , corect?de exemplu : febra.
Gata pleca afara .
Va pup
ANE-MARIA mamica fericita de Bianca Maria ( 08.02.2012)
CristinaGoji spune:
Of Bulinuta, al meu la cele aproape 3 luni tot asa mananca, mai ales de 3 zile n-a depasit 90 ml la o masa. Azi a avut 4 mese pana acum intre 40-80 ml, din care 80 numai la o masa. Nush ce are,da deja ma streseaza.
ALTESA spune:
dragelor sal!
Eu zic sa va calmati un pic ,eu cred ca este iar o etapa din aia ,de ce zicasta pana acum 2 sapt.Rafael mi-a luat 400 de grame intr-o sapt,urmatoarea sapt.190 de grame,iar sapt trecuta 160 de grame si tot asa suge intre 70-90 maxiiiim 100 daca stau cu tatele pe el.
De ieri a-nceput iar sa pape bine asa ca astept sa faca 3 luni sa fac bilantul.
Am citit ca un puseu de crestere se poate manifesta si prin refuzul mancarii,agitatie sau stare continuaa de somn si poate dura si 5 saptamani.
In speranta ca bebeii nostri vor revenii la mesele bogate le trimit cate-un iar voua cate-o ca sa aveti rabdare