Piersicute de iulie august (27)
Raspunsuri - Pagina 7
IIuli spune:
bravo, ada, ma bucur ca e bine nectarie. lasa ca e botos, se inveseleste el cand o sa va vada
20+ Mihai
Fleurdelise spune:
Ada, felicitari pt. morfo, bine ca e totul in grafic, piersicutul Nectarie ok (acum imi dau seama ce se potriveste Nectarie la odiseea piersicutelor...), cred ca era botos ca l-ati trezit cu ultrasunetele, la nici unul/una nu prea le place, ba stau cu manutele peste fatza, ba pun botic . Dar rau nu le face asta e sigur.
Eu am gatit ieri o varza cu costite de purcel si sper sa-mi ajunga pana pe vineri...
Aseara m-am uitat la un documentar cu Celine Dion si gemenasii ei flacai de cateva luni. Sunt niste scumpi, ochiosi si cuminti. Nu e deloc vedeta cu fitze ci o femeie normala, desi extraordinar de speciala. Ii alapteaza din 2 in 2 ore, pe fiecare cate 25-30 min, va dati seama? Dar am vazut si o chestie cu care nui cred ca sunt de acord: ii lasa in camera de zi in scaunelele lor (tip scoica) cu ochii la un TV cu ecran imens, cred ca ore in sir, cand nu dorm bineinteles. Eu nu as face asa ceva, e vb. si de radiatii dar si de formarea psihicului lor, nu stiu, nu am multe informatii despre asta dar instinctul imi spune ca nu e ok. I-a botezat la Las Vegas unde are show zilnic la un cazinou, si ar vrea sa ramana din nou insarcinata (cred ca vrea o fata acuma...)
In rest in seara asta am program de piscina, de abia astept.
Pupici, sunt prin zona pentru cine mai intra la o barfa.
27 + X Ioan
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
Fleurdelise spune:
Hm, tacere totala pe aici, pe unde sunteti piersicoaselor, cred ca e frumos afara.
Dau eu cu bla-bla-ul in continuare.
Fetelor sunt multumita ca am gasit loc (ultimul!...) la cursuri prenatale, gratuite, dupa ce incercasem in mai multe locuri am gasit la policlinica din fostul meu cartier. Fac cel putin juma de ora cu masina pana acolo pe autoruta, dar e ok.
Incet incet mi se umple agenda saptamanala...
Sa vad cum vor fi, sunt 5 sedinte, oricum pt. cele la primul copil, ca mine, nu cred ca strica sa afli ce si cum. Cum spunea si colega mea, care are 2 copii mari, cea mai mare frica e de necunoscut.
Pupi.
27 + X Ioan
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
Laura32 spune:
Mult succes Fleur , sa inveti acolo numa' de bine , eu prin bucatarie imi fac veacul , tu mai spune-ne ca noi citim ...stai fara grija
25+ Andrei
adarev spune:
Fleur, eu dormitez pe aici si m#259; uit la tv. Astept sa ne povestesti de la curs. Laura ce gatesti bun?
Ada
IIuli spune:
si eu sunt prin zona, fetelor, am venit acasa si imi fac o salata de spanac cu nuci, rosii, branzica si ou, mmmm, abia astept sa o devorez :)
chiar, voi toate o sa mergeti la cursuri prenatale? sa merg si eu oare? nu m-am gandit pana acum prea mult la asta (am participat activ la cresterea nepotelei mele de cand a adus-o de la maternitate si nu simt nevoia, nu stiu de ce)
20+ Mihai
Fleurdelise spune:
Da, profit si eu ca astia de la birou sunt in sedinte si urla de se aude si aici, eu n-am treaba cu ei, mi-am pus castile pe urechi (radio muzica clasica) si mai scriu pe aici printre doc.-urile mele. Adevarul e ca nici eu, cand sunt pe acasa, nu prea am timp sa intru, se aduna multe de facut sau pur si simplu am chef sa vegetez pe o canapea cu o carte sau la tv.
Of, de-abia astept sa se incalzeasca bine sa ma instalez pe balcon la masuta, pe sezlong....
Fetelor voi ce parere aveti, apropo de ce am scris mai sus, despre a-i lasa pe bebelusii mici in fata TV-ului, ca ii ocupa si ii linisteste? Dar despre folosirea suzetei tot asa de la nastere? Am cumparat cateva suzete 0-3 luni dar nu stiu daca o sa le folosesc, nu stiu daca e bine?
Pupici, spor la gatit sau la lenevit , seara frumoasa in continuare.
Edit: Iuli, pofta buna. Ce bine suna salata ta, folosesti nuci obisnuite sau de altfel? Interesanta asocierea cu spanacul. Max. de proteine si vitamine.
Despre cursuri prenatale, daca te simti in tema si nu ai intrebari despre nastere etc, nu ai de ce sa faci cred eu desi.... Eu sunt foarte in ceata cu nasterea, desi am citit mult despre asta, dar vreau sa invat si sa practic chiar chestii concrete ca respiratia, cum impingi, cum recunosti travaliul real, cum tre sa fie contractiile etc. Nu va fi vorba doar de momentele de dupa aducerea copilului de la maternitate ci de corpul nostru si nasterea, ce si cum se intampla etc. Eu sunt f. curioasa de toate chestiile astea. Bineinteles ca nu sunt deloc obligatorii cursurile si probabil in Ro nici gratuite.
27 + X Ioan
adarev spune:
Fetelor, o iau razna . Daca botul pus de Nectarel e bot de iepure? Ma gandesc ca zicea ceva doctorul daca ar fi vazut. Dar e prea botos. Multumesc fetele de sustinere.
Ada
Laura32 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adarev Fetelor, o iau razna . Daca botul pus de Nectarel e bot de iepure? Ma gandesc ca zicea ceva doctorul daca ar fi vazut. Dar e prea botos. Multumesc fetele de sustinere. Ada |
Hai Ada , nu baga sperietii in mine , te rog ... 3 doctori m-au vazut si toti 3 a zis ca este botos , acum nu m-am gandit la ceva rau ... o fi fost si el suparat ca n-a mai are omul probleme , stai linistita la TV ... eu cred ca trebuie sa iesi in oras asa nu te mai gandesti la nimic , ( eu glumesc ... sa stii )
25+ Andrei
Porumbita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Fleurdelise Fetelor voi ce parere aveti, apropo de ce am scris mai sus, despre a-i lasa pe bebelusii mici in fata TV-ului, ca ii ocupa si ii linisteste? Dar despre folosirea suzetei tot asa de la nastere? Am cumparat cateva suzete 0-3 luni dar nu stiu daca o sa le folosesc, nu stiu daca e bine? |
eu sunt contra TV rau de tot;
nu l am pus niciodata la desene, am ales o gradinita fara TV
dc suntem doar noi doi acasa nici nu dau drumu la TV
dc e sotul da drumu pe canal de muzica (la cel din bucatarie ) si ocazional pe stiri
dc suntem in vizita si TV merge sau copii prezenti se uita la desene nu zic nu, dar acasa cu buna stiinta nu il pun
cu suzeta... e discutabil
nu i-am dat pt ca eu m-am luptat multttt sa am lapte (si nu e indicata in primele 2-3 sapt ca sa se obisnuiasca f bine cu sanul) apoi pt ca eu am inceput f repede sa merg al birou (de la 2 luni, d ecate ori pe sapt cateva ore) si ii lasam lapte de-al meu muls am considerat ca e suficienta tetina de la biberon, nu mai tr sa suzeta (tot din teama de a nu refuza sanul)
cei drept nici el nu si a supt doar degetul (ca e de preferat suzeta decat deget din pct meu de vedere)