Piersicute de iulie august (27)
Raspunsuri - Pagina 6
ARUBA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura32 Foarte frumos patutul Aruba , miercuri o sa ajung si eu la ei sa le vad mai bine live ...si nu este nici scump , pare OK Ada ce gatesti bun ? 25+ Andrei |
Sper sa imi placa si in realitate, sa rezolv si eu problema asta odata. Eu ma crucesc cand vad ca o lenjerie de patut cu baldachin si aparatoare costa 6-700 lei. Doamne, cine da atatia bani pe o lenjerie?
22+
miruna1980 spune:
Michelle,daca se respecta si va fi o fetita si un baitel,micutul se va numi Andreas Madalin.
Porumbita insanatosire grabnica
Ada succes la morfo.
O saptamana usoara sa aveti burtici.
23+
Laura32 spune:
Roxypuy sunt foarte harnica cu, cumparaturile vreau totul pana la mijlocul lui iunie sa fie gata , nu suport caldurile alea mari si nu ma vad gafaind pe niste drumuri , daca Doamne fereste se intampla ceva ...dar eu nu gandesc negativ ... se poate anula comanda .La ei am vazut si eu un carucior care mi s-a parut ok ....dar nu pun accentul ft tare exact cum ai spus si tu , am tot vazut copiii de la 1 an si un pic pe diverse triciclete , la fel si nasa mea are baietelul de 2 ani dar de la un an i-a luat o tricicleta de vre-o 6oo lei si cu aia isi face treaba , in carut legat eu nu-l vad , intradevar ei spun pana ca pana la 3 ani se poate folosi dar cred ca tine ft mult de copil , nu stiu cati copii stau la 3 ani in carut ...aaaaaaa am vazut in Italia , copii de 3 ani si poate si mai bine in carucior si cu suzeta , eu am intrebat daca sunt cumva bolnavi , dar cred ca asta tine de fiecare parinte , unii dintre noi suntem mai comozi , unii avem pretentii prea mari , unii nu au suficient timp si atunci cauta tot ce este ft simplu , am o prietena care si la 3 ani si un pic ii da de-a lu' fi-su sa manance pasat , pt ca era ft ocupata , lucra acasa , avea cliente si totul la ea era in viteza , cand a incercat sa-i dea bucati intregi sa mestece inghitea precum gansacul .
Hai ca m-am intins prea mult , spunea cineva in urma nu mai stiu sigur cine , este bine sa inveti si din bune si din rele si vezi in final ce te avantajeaza pe tine ca mamica .
25+ Andrei
freedelia spune:
Fetelor, pentru cele care mi-ati scris pe PM si Michelle -- eu am vrut sa zic daca e vreuna din voi interesata sa incerce sa vanda port bebeurile mele in Romania, dar cred ca s-a inteles daca vreti sa cumparati... Din pacate nu am cum sa va trimit in Romania, pentru ca la cat costa transportul, ar fi mult mai scumpe decat ce se gaseste in Romania sau pe internet in Europa.
Taxa de aici, cea mai mica, este pentru 5 kg, si vreo 50-60 de euro. Un port bebe are numai cateva sute de grame, dar nu se taxeaza sub 5 kg, asa ca ar fi rentabil doar dacabse trimit mai multe port bebeuri odata, 5-6 cel putin.
Michelle -- mamica respectiva a cumparat de la mine port bebeuri tip Ergo. Nu am mai vorbit cu ea de mult, dar cred ca le mai are, a renuntase sa mai incerce sa le vanda. Am sa o intreb si scriu aici daca mai are. Nu mai stiu la ce pret erau, vreo 50 de euro parca.
Gabriela -- cand cumperi un wrap, cel mai bine e sa il incerci, daca nu ai mai incercat niciodata. Si cand il incerci, trebuie sa ai un bebelus (o papusa) iar cei care il vamd tre sa fi pus nisip in papusa sa cantareasca vreo 5 kg, ca sa fie ca un nou nascut. Tre sa iti arate cum sa pui wrapul si cum sa pui copilul in el. Si apoi sa e lase sa faci singura, pana cand reusesti sa ai copilul in wrap, sigur, strams, sa ai mainile libere.
Eu nu sunt fan wrapuri neelastice, pentrunca tre sa le dezlegimsi legi la loc de fiecare data cand scoti copilul, or asta nu e foarte laindemana maimales iarna, cand e murdar pe jos. Wrapul elastic ramane in jurul taliei si cand pui copilul la loc doar il urci pe umeri.
Wrapul este port bebeul meu preferat pentru primele luni. Nu te incalzesti. Depinde si de wrap, cele de firma sunt, dupa parerea mea, prea groase si prea lungi. Cele facute de mamici sunt in general mult mai confortabile, ale mele de exemplu sunt din bambus bio, si sunt cu un metru mai scurte decat cele de firma, si chiar si asa sunt prea lungi pentru mamicile mai slabanoage. Sunt bune pentru mine si cele mai plinute... Ca sa nu zic grase haha.
Wrapul este minunat cand e frig, daca mergi la cumparaturi de exemplu, sau mergi undeva cu masina. Copiii urasc sa fie imbracati si dezbracati, asa ca daca ai de mers undeva unde e cald, daca il iei in carut, tre sa il infofolesti si apoi sa il dezbraci cat stai acolo, iar il imraci cand pleci si iar il dezbraci acasa. In wrap, nu e cazul. Il pui in hainele de interior in wrap si pui haina ta peste amandoi. Cand ajungi, doar iti scoti haina ta si sunteti amandoi dezbracati. La fel si cu masina. Il duci pana la masina in wrap, in haina ta, si apoi dupa cateva minute cand se incalzeste masina, il transferi in scaunul de masina.
Wrapul elastic trebuie sa fie suficient de ferm cat sa nu se lase cand pui copilul in el, ci doar sa se intinda putin, dar sa ramana ferm. Nu tre sa fie din material ca de tricou, mai ales daca vreti sa il folsiti mai mult timp. Eu pe ale mele le-as putea folosi si acum cu Jane, ar tine-o, este foarte bun materialul.
Dintre cele de firma pe care le stiu, NU recomand Moby Wrap si Sleepy Wrap. Alele nu stiu, decat facute de mamici si vamdute local, la Babywearing Clubul din zona. In Romania stiu ca e o mamica care are o afacere cu wrapuri si slinguri, eu am vazut wrapurile ei neelastice si erau de foarte buna alitate, dar mie nu imi place acest tip. Si slingurile ei sunt de calitate, au inele foarte bune. Wrapurile elastice nu i le-am vazut.
Hai ca am scris un pomelnic, desi am zis ca scriu doua randuri sa explic neintelegerea din mesajul trecut...
Azi am fost la plaja... A fost o zi minunata, fetele au facut baie, John doar cu picioarel s-a bagat ca era cam rece apa... Acum e aproape 8 si cred ca in curand picam toti lati...
Va pup!
Delia, 21+ cu si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
Fleurdelise spune:
Buna fetelor,
Am dormit foarte bine de asta data si ma pregatesc de birou.
Delia, foarte pertinente info despre port-bb. Eram cat pe ce sa cumpar unul de tip rucsac, in care piciorusele bb-ului atarnau exact vertical prin gauri; si am vazut si Baby Bjorn...frumoase, bine ca m-am abtinut. Notez marcile spuse de tine. Cu wrap/sling nu stiu daca ma descurc, m-as stresa ca nu l-am legat bine.
Ada, bafta la morfo si sa ne vii cu vesti bune.
Gabriela82, bine ai venit sau revenit, nu imi amintesc sa te fi citit. Felicitari pentru fetita. Cu tensiunea ai grija, eu am avut-o marita in primul trimestru, acum s-a normalizat dar tot o monitorizez si daca sare de 14 cu 9 trebuie sa anunt medicul. La inceput aveam si 15 cu 9 sau 10... acum nu stiu daca masuram eu bine. La medic mereu valorile mi-au fost mai mici. De ex. acasa masuram 13 cu 9, la medic 12 cu 7. Poate tu esti mai stresata la medic si creste de asta. Tii regim fara sare?
Vad ca v-ati incins iar la carucioare etc. Laura, asa e, mai bine cumparam acum, in tihna, obiectele ce sunt chiar investitii, cand vine caldura mai greu pt noi sa umblam de colo-colo, ca de, vrem sa alegem noi. In privinta caruciorului, din ce vad eu aici, se poate folosi si pana la 3 ani si peste, daca e usor si sport. Cand va plimbati pe distante lungi, sau prin mall-uri etc, copilul oboseste repede cat ar fi el de independent. In loc sa-l obisnuiti in brate, complet nepractic, obisnuiti-l in carucior. E simplu si comod, dar repet, cu conditia caruciorul sa fie usor, sa nu impingi ditamai fieratania. Si mie mi se pare caruciorul lui Michelle ca e ok totusi ca greutate. 10-12 kg nu mai e ok dar 7-8 da.
Cam atat deocamdata, fug la scarbici.
Va pup, sa aveti o saptamana frumoasa.
27 + X Ioan
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
IIuli spune:
buna, fetelor,
am fost cam lenesa zilele astea, nu prea am scris, dar am citit
si mie imi plac tare slimgurile si wrapurile, dar eu nu o sa pot folosi, asa ca tre sa ma decid la carucior; ft grea decizie alegerea caruciorului. la babyboom mi-a placut asta: http://www.bebeconfort.com/products/pushchairs/strollers/high-trek.aspx , e ft rezistent, dar se strange totusi din vreo trei miscari, nu stiu daca m-as descurca cu el. stokke mi se pare in continuare optiunea ok, dar parca totusi sunt prea multi bani aruncati aiurea, mai bine ii dau cuiva care are nevoie de ei :(
voi ati mai vazut ceva carucioare mai inalte? tot aud ca va place inglesina, ati vazut de la ei vreun carucior mai inalt?
altfel, noi suntem bine, am inceput si eu sa il simt pe bebe (de fapt, simt niste bulbuci in burtica si cateodata niste intepaturi, cred ca asta e bebe, nu?)
mai stau un pic la birou si ma duc acasa, numai in pat as sta, asa sunt de adormita.
20+ Mihai
Porumbita spune:
baiatul meu are 3 ani si inca folosim caruciorul;
el e mega activ (face o tura mare de parc IOR - aproape 6 km - pe bicicleta fara roti sau pe jos) insa cand sunt in concediu de vizitat (nu la mare) noi plecam dim la 9 din camera si revenim seara la 8-9-10; in timpul zilei evident ca mai oboseste si atunci merge in carucior; tot in carucior isi doarme somnul de pranz....
chestia cu un copil de 3 ani nu are ce sa caute in carucior e valabila dc nu ai de parcurs distante lungi... altel caruciorul e neparat necesar....
adarev spune:
Gata fetele. Am venit,si suntem ok.Suntem in grafic.Cica ne mai vedem peste o luna.I-a facut si poze si e botos rau. Sper sa nu fie asa cand il nasc.Laura, am facut niste ficatei cu ceapa.Nu am nici baiatu acasa si mi se pare tare pustiu prin casa..
Ada
michelle1981 spune:
Da da, pt calatorii subscriu carut musai! Tip umbrela, usor si cu pozitie de nani Noi pe cel tip umbrela am dat 130 lei, e un no name chinezesc
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) si www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqxxxvmaz2dwoj.png" target="_blank">22+ cu
Laura32 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adarev Gata fetele. Am venit,si suntem ok.Suntem in grafic.Cica ne mai vedem peste o luna.I-a facut si poze si e botos rau. Sper sa nu fie asa cand il nasc.Laura, am facut niste ficatei cu ceapa.Nu am nici baiatu acasa si mi se pare tare pustiu prin casa.. Ada |
Felicitari Ada pentru rezultatul bun de la morfo si mie mi-a spus la fel ca este botos ... sotul m-a linistit a zis ca seamana cu mine
Sa pui poze cu BB .
25+ Andrei