Copilul meu vorbeste foarte mult
Raspunsuri - Pagina 11
ralcat spune:
Emyoko, baiatul meu seamana cu al tau la vorbit. Doar ca e la scoala, in prima clasa. Daca la gradinita nu a avut nici o problema, din contra era incurajat sa vorbeasca pentru ca in felul acesta exersa limba franceza care nu e limba lui nativa si nici nu o vorbim in casa ... la scoala s-a mai schimbat un pic treaba.
Are un jurnal de clasa, in care pentru fiecare zi isi coloreaza singuri un soare sau un norisor in functie de comportament. Bine, e doamna care ii atentioneaza daca e cazul sa coloreze norul, dar culoarea norului e alegerea copilului. Asa ca am zile cu norisori gri deschis cand zice pruncu "am vorbit un pic mami" si am zile cu norul negru taciune "am deranjat-o rau pe doamna". Dar asta o constientizeaza el.
Avem de doua ori pe trimestru evaluare trimisa in dosar si copilul trebuie sa semneze. Deci ne implica si pe noi in evaluare, pentru ca la fiecare punct evaluat trebuie sa-i citim si sa-i explicam de ce a luat sau nu punctajul bun. Si la sfarsit isi scrie si el numele. Acu, de .... cand parintii se implica e super, copilul invata in mers ca e bine sa-i respecte pe ceilalti, sa-si respecte locul de invatat, ... sunt reguli de bun simt si n-am simtit niciodata ca ar fi ceva umilitor sau stanjenitor.
Dar cand a deranjat rau vorbind, doamna ca maxima forma de a-i proteja pe ceilalti, l-a mutat la o alta masuta (stau 4-6 la masute de lucru, nu au banci) doar cu o colega. Amandoi super vorbareti ... iti fac capul patrat cand incep ... si au ajuns acasa amandoi cu teme nefacute, cu exercitii in plus de facut ... si certati unul cu altul ca se deranjau cu vorba ... . Asa ca dupa ce si-a recuperat fiu-meu intarzierea la exercitii in seara aceea, mi-a zis ca nu mai vrea cu colega la masa ca l-a obosit enorm cat vorbeste. Si a inteles ca si el poate fi obositor pentru ceilalti.
Eu
grigutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buflea Si fiu-meu are problema asta cu vorbitul ... asa intr-o nota generala, eu zic ca e bine ca vorbeste, este "opinionated", isi sustine punctele de vedere, ba o mai si contrazice pe invatatoare, insista sa isi expuna varianta ...etc. Vestea buna este ca spune acasa cam tot ce se intampla la scoala, benevol, doar din dorinta de a povesti ...vestea proasta este ca si la scoala spune cam tot ce se intampla acasa . |
Ha ha ha Buflea, parca l-ai descris pe al meu . Exact asa este si al meu supervorbaret, tot timpul isi expune punctul de vedere, nici nu se urca bine in masina si incepe sa imi povesteasca tot ce a facut(ce a spus educatoarea, colegii ce mai ca o piesa de teatru ) si face asta de la .... 2 ani si cateva luni . Desigur se apuca si prin magazine sa le povesteasca vanzatoarelor ce avem nevoie sa cumparam ce ni s-a stricat pe acasa, deci e mereu "pe subiect" cum mai spuneau si alte mame.
A mers de la 2 ani la o gradi particulara, l-au indragit foarte mult toate doamnele de acolo, asa vorbaret si foarte energic, am mers apoi la gradi de stat, doamna educatoare de acum il lauda mereu ca e foarte istet, mai face cate o pozna si primeste bulina verde. Dar aproape zilnic primeste buline bune, pentru raspunsurile corecte, pentru fisele completate corect etc.