Carucior sport pt. 16-20 de kg

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns yrandreia spune:

Buna ziua tuturor!

Si eu sunt in situatia de a cauta un carucior care sa tina mai mult de 15 kg. Nu din snobism sau din lene sau lipsa de toleranta, cum voalat s-au mai facut aluzii.

Am citit ca copiii de 4 ani "nu au ce sa mai caute in carut"! Asa o fi! Dar fetita mea are numai 2 ani si o luna, 15,250kg si 98cm inaltime. Pe carucioare se specifica de multe ori ca sunt pana la 3 ani, dar ce facem cu copiii de 2 ani care au statura de 3 ani? Ei nu mai au dreptul la odihna? Sau producatorii se gandesc ca parintii inalti nu au dreptul la copii?

Fetita mea are rezistenta, alearga in parc pana la 5 ore si nu vrea sa stea jos o clipa, dar la noi problema este ca ea trebuie sa doarma la pranz si in concediu rar reusim sa fim intr-un loc in care sa poata dormi. Acesta este motivul pentru care as vrea sa achizitionez un carucior mai robust, dar sa fie totodata si comfortabil pentru somnul micutei!

A achizitionat cineva ceva de acest gen si a fost multumit de carucior? Va rog spuneti-mi si mie daca da, ce marca este? Asa am mai vazut, dar multe mi se par prea schematice si parca total neconfortabile pentru somn.

Va multumesc anticipat!

Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Idei putine, dar fixe (la mine ma refer, ca sa fie clar): Maclaren. Scrie ca e pana la 15 kg dar tine mai mult, garantat. Si e foarte potrivit pentru calatorii - daca pleci in Spania, de exemplu, sa te uiti in jur, sa faci o statistica...

In legatura cu dormitul - depinde ce iti permiti: XT (Maclaren XT) se intinde aproape orizontal. XLR se intinde si el orizontal, este si mai lat, dar mie mi se pare mai putin practic. (Le-am avut pe ambele.) Din descriere am inteles ca si Quest se intinde - p-asta nu l-am avut. Triumph se lasa putin pe spate, nu e tocmai comod de dormit (sau nu pare din punctul nostru de vedere, al adultilor).

Si nu pricep de ce trebuie sa te scuzi atat ca vrei un carut. Pe Stokke scrie "de la 0 la 4 ani". Si in Irlanda, unde mamicile umbla peste tot cu copiii, sunt si copii "uriasi" in carut. Ai mei, de aproape 6 ani si 7 ani si jumatate se cearta pe carut atunci cand se elibereaza (ceea ce se intampla tot mai des). Iarna asta am fost la Disneyland unde chiar umbli toata ziua si am luat caruciorul dublu (adica pentru fetita de aproape 2 ani si pentru "cine se nimereste" dintre cei de 5 si jumatate atunci si 7). Asa ca nu vad de ce atatea justificari...(Carutul dublu tot Maclaren)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Fomalhauti, alea din cite stiu eu sunt scumpe...

Selene, eu in locul tau nu as mai investi intr-un carucior la virsta asta a Dariei. Mai ales ca banii sunt citi sunt, iar un carut bun si rezistent care sa duca 16-20 de kile de copil e mai scump de 200 de lei cit e un carut mic usor si pliabil.
Daria cere in brate a alint, nu a oboseala, sau a incaltaminte ciudata. Ilinca m-a biziit 2 zile la rind ca vrea in brate ca o deranjeaza papucul, dar o deranja misterior numai cind aveam de mers sau de facut cumparaturi; cind alerga in parc nu o mai deranja nimic. Azi am descoperit ca de fapt facuse o bashicutza la un calcii si ca daca in iarna am intrat cu marimea 22, acum 24 ii este mic si are nevoie de 25.

Sunt rezistenti copiii la 3 ani, eu am in plan sa "facem" la vara 2 "varfuletze", sa urcam Suhardul Mic si Suhardul Mare cu Pisilinca; sunt trasee de 2 ceasuri pt adulti, dar se urca pieptis, si am toata increderea ca Ilinca va face fata cu brio. Gindeste-te altfel: cit va sta Daria in carucior? merita sa dai banii astia pentru 2-3 luni?

http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Nu stiu ce sa zic, sunt mai scumpe decat unele, mai ieftine decat altele. Eu as zice ca sunt "good for price" - oare de ce nu exista notiunea asta in limba romana?

Pisigri, fiecare isi cunoaste copilul si programul. A mea are, e drept, doar 2 ani dar hai sa-ti spun programul nostru de azi: am plecat de acasa si ne-am dus undeva, cam la 10 minute de casa, sa trimitem un fax. Ne-am plimbat un pic pana a venit confirmarea. Apoi am plecat in parc unde m-am uitat la ceas si am vazut ca este 9. Pe la 11.30 am constatat ca nu mai am servetele umede in geanta si ne-am dus pana acasa (intentia era sa nu ne ducem acasa). Am luat servetele umede, ne-am dus cu metroul la scoala, am luat unul dintre "fratuti" (ora 13), am trecut pe la Billa, ne-am aprovizionat cu cate ceva, ne-am dus, am luat al doilea fratut de la gradi (13.30) si am ne-am deplasat cat am putut noi de repede la fotbal (unde am intarziat cateva minute; fotbal fac fratutii). Si apoi ne-am dus cat am putut de repede acasa, ca aveam si meditatie (tot fratutii).

Cum spuneam, nu am avut intentia sa trecem pe la pranz acasa asa ca aveam la noi mancare, bautura, pampers, echipamentul de fotbal pentru doi baieti. Si jucarii de nisip (putine si mici, dar totusi).

Te cred ca faci cu copilul trasee montane, dar esti convinsa ca poti face traseul meu fara carucior?

Mergi la inceput

Cred ca am omis ceva important: la un moment dat cea mica a dormit in carut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Tati nu a fost de acord sa cumparam acel carucior, desi eu visez inca la el. Azi am mers pe jos + alergat + jucat (ea) in parc 5 ore 1/2. S-a intamplat sa am si 4 plasute in mana. Saracuta, ar fi vrut in brate pana acasa, dar cum s-o duc?

pisigri, incaltamintea nu e ciudata, ea calca ciudat, are picioruse in "X" si se vede si cand merge (cu stangul calca cu varful spre interior), si cand alearga. Plus ca are perioade cand se impiedica f. f. des, una-doua e pe jos, o mai salvez fiindca o tin de mana, dar nu mereu... Zice "pietrele astea sunt de vina, ele ma incurca mereu".

Poarta 25-26.

Benefic pentru ea ar fi niste kinetoterapie, insa de-abia acum incepem sa ne repunem pe picioare cu banii, stiu de o doamna kinetoterapeut care ar fi, se zice, cea mai buna din Braila, cand am intrebat la spital daca se fac sedinte pentru picioruse in X", au cam ridicat din umeri...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Si ca sa raspund mamicii yrandreia:

Noi INCA avem un carucior Chipolino Rapido 6. L-am laudat si raslaudat, cu exceptia faptului ca are capotina mica si NU fereste deloc copilul de soare.

Cu caruciorul asta INCA pot merge la piata, cu Daria in el, si aduce cartofi, morcovi, ceapa in cosul de cumparaturi.

DAR... e un carucior masiv, ocupa spatiu. Pentru mine, cat timp l-am folosit constant, asta nu a fost o problema, pentru ca asa l-am vrut. Mare si cu roti mari, urasc rotile mici care se blocheaza in gropi si in sinele de tramvai.

Daria are 16 kg si 99 de cm. Incape inca in el, DAR NU sa doarma perfect intinsa, chiar daca e lasat de tot caruciorul. Ori pe spate, cu picioarele atarnand, ori pe o parte, cu picioarele indoite de la genunchi.

Cu acest carucior, am carat 24 de kg, mai acu' ceva vreme, 15,200 kg Daria si 9 kg de cumparaturi de la piata.

Caruciorul a costat, la vremea lui, 640 (parca) de lei. Dar a meritat toti banii, are gentuta pentru mamici, husa de frig si husa de ploaie.

Asta e: http://www.malyshok.shop.by/raznoe/706/3915/

Doar ca alta combinatie de culori.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Daca ai un carucior chiar si masiv care-si face treaba, tine-l pe ala si nu mai da alti bani. Nu cred ca vei gasi un carucior sport in care sa doarma perfect intinsa. Si apoi, Daria la 3 ani sa mai doarma in carucior? Poate cateva minute sa atipeasca. Chiar nu are importanta aspectul asta, din punctul meu de vedere. Sa-l vezi pe piticul meu ce doarme in fund in masina cu capul in toate directiile, ore intregi. Mai bazaie ca-i obosit, ca-l doare ceva, dar trece. Si noi mergem mult cu masina, sincer nu-mi pun problema sa-l orizontalizez.
Am avut si eu un carucior sport minunat. A fost primul luat pentru fetita si a tinut cu brio la 3 copii+ cumparaturi echipamente grele, etc. Era foarte ieftin, cel mai ieftin pe care l-am gasit(Primii Pasi) si nu se orizontaliza perfect (se inclina ceva, dar nu grozav). Anul trecut la mare, eram cu micutul de 15 kg, plase de cumparaturi, sacose de plaja, etc si era si drumul greu.
Deci eu as opta pentru foarte ieftin sau deloc (cata vreme actualul carucior e functioanal).

Mergi la inceput

Ala pe care il vroiam eu costa mediu, zic eu, 350 de lei, cam asa.

Am sunat atunci in doua locuri unde il aveau cel mai ieftin (300, parca), stoc 0.

Edit: eu l-as fi luat si cu noi pe tren, pe asta, Baby Design Trip. Noi concediile ni le-am facut, pana acum, la mama si la Cluj, drum de 12-15 ore doar dusul. Acum nu stiu ce vom face, pentru ca, la cat ne-a costat ultima deplasare, am inghitit in sec. Iar Dariei ii trebuie locul ei in tren, la clasa a II-a ma refer.

Daca ma credeti, noi am mers pe tren cu Daria, un rucsac maaare, o plasa cu mancare + lucruri de urgenta pentru ea, patutul pliant, caruciorul sport anterior, cel cu limita pana la 15 kg... Parca si un bagaj doar pentru ea... Si cu schimbat de tren... Nebuni...

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Fomalhauti, alea din cite stiu eu sunt scumpe...

Selene, eu in locul tau nu as mai investi intr-un carucior la virsta asta a Dariei. Mai ales ca banii sunt citi sunt, iar un carut bun si rezistent care sa duca 16-20 de kile de copil e mai scump de 200 de lei cit e un carut mic usor si pliabil.
Daria cere in brate a alint, nu a oboseala, sau a incaltaminte ciudata. Ilinca m-a biziit 2 zile la rind ca vrea in brate ca o deranjeaza papucul, dar o deranja misterior numai cind aveam de mers sau de facut cumparaturi; cind alerga in parc nu o mai deranja nimic. Azi am descoperit ca de fapt facuse o bashicutza la un calcii si ca daca in iarna am intrat cu marimea 22, acum 24 ii este mic si are nevoie de 25.

Sunt rezistenti copiii la 3 ani, eu am in plan sa "facem" la vara 2 "varfuletze", sa urcam Suhardul Mic si Suhardul Mare cu Pisilinca; sunt trasee de 2 ceasuri pt adulti, dar se urca pieptis, si am toata increderea ca Ilinca va face fata cu brio. Gindeste-te altfel: cit va sta Daria in carucior? merita sa dai banii astia pentru 2-3 luni?

http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Noi tocmai am facut duminica trecuta o excursie montana, cred ca in total vreo 5 km. Spre mirarea noastra copila a stat numai 2x5 minute in rucsac, in rest a zburdat ca o caprita si la deal, si la vale, plus jucat prinsa, umblat pe busteni si tot tacimul.
A mea are 27 la picior, asa ca voi stati bine.

Off topic : Am un subiect la animalutze, poate poti sa ma ajuti cu un sfat

On topic: cu caruciorul, dupa parerea mea, e ca si cu toate celelalte legate de dezvoltarea copilului, fiecare o face in felul lui atunci cind e pregatit si i se da sansa. A mea se tot cerea in brate / carucior pina de Craciun cind am fost in concediu si tb sa mergem zilnic cam 10 minute pe jos dimineata si seara tirziu; tac-su a hotarit ca nu ducem caruciorul pe avion, ca in cel mai rau caz o cara el in circa. Nu a fost nevoie, a mers pe jos fara probleme, nu s-a cerut niciodata in brate, nici chiar seara!
Eu sunt de acord cu pisigri, n-as cumpara carucior nou la virsta asta.

Legat de tricicleta si bicicleta cu roti de sustinere: sunt complet depasite, aici nu mai foloseste nimeni asa ceva. Exista biciclete fara pedale (noi cu asta circulam acum mult), dupa ce copilul prinde viteza pe ea si are antrenament, mersul pe bicicleta cu roti vine de la sine (cam pe la 3,5 ani).

Mergi la inceput