Carucior sport pt. 16-20 de kg
Raspunsuri - Pagina 3
Elle_seb spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Porumbita Ella_sab e f bun caruciorul si pt copii mai mari (3 ani are pitic) dc pleci dimineata si te mai intorci seara; oricat de rezistent ar fi un copil tot oboseste |
Eu nu stiu cum e asta, ai mei au stat putin in carucior. Cel mare, de la 2 ani si ceva nu a mai vrut deloc sa stea in el, mergea pe jos distante destul de mari, fetita la fel. Distante foarte mari, unde sa am nevoie de carucior, cu ei nu am parcurs. Am mers si cu trenul cu ei pe distante mai mari, dar fara carucior.
Am inteles, Selene_Bunny are nevoie de el pentru calatorii, ok, explicatia ei a venit mai tarziu, dupa ce eu imi formasem o parere.
Altfel, parerea mea este ca un copil de 4 ani (20 kg, da?) trebuie sa exploreze lumea din jurul lui, sa alerge, sa se joace, nu sa stea intr-un carucior.
Imi inchei interventia aici, vad ca sunt mai multe mame care tin copiii maricei in carucioare.
_
Tratament Anti-Cancer - 24 Brevete Medicale Internationale
Mami de Geosse (30 Ianuarie 2012) *** Sofia (14 August 2008) *** Sebi (25 Mai 2004)
freedelia spune:
Pisi-pis -- asa e, ca sa nu mai vorbim de rezistenta mea psihica, daca am de mers pana la coltul strazii sa cumpar o cutie de lapte ca am ramas fara, si ea se opreste, se intoarce, o ia la fuga inapoi, etc, imi ia juma de ora si imi trebuie un calmant cand ajung acasa haha. E cu totul altceva cand iesi la o plimbare sau la joaca in parc, si pentru parinte si pentru copil. Eu pana la un an am folosit foarte rar caruciorul, foloseam doar Ergo (port bebe) dar acum de cand sunt gravida mai ales, iau carutul cu mine peste tot si ei iiplace sa stea in el...
Asta cu copilul peste 3 ani nu are ce cauta in carut e o chestie pur romaneasca, la fel cu "e rusine sa mai mananci tzitzi, esti copil mare -- la varsta de un an!!", sau nu plange, a e rusine, etc etc.
Delia, 21+ cu si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
pisi-pis spune:
Freedelia, si la noi e exact la fel. Cat era mica a stat numai in wrap. De fapt nici acum nu e prea fun carucior, prefera in brate, dar cand o ia maraiala si somnul, sta in carut, mai ales ca nu ma mai tine pe mine spatele sa-mi doarma in brate, in wrap. Dar cred ca depinde si de cat de activ e parintele si cat de departe de casa se aventureaza cu copilul. Noi suntem plimbareti de felul nostru, si cand Laura oboseste, trece in brate pana incepe sa motaie si apoi in carut. Dar daca as fi gravida, probabil direct in carut.
Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza
blackgirl0 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui pisi-pis
De la 1,6 ani (1 an si 6 luni?) nu mai sta nici in carucior, nici in brate? Dragos cred ca a avut totusi o rezistenta foarte mare; fetitza mea de aproape 2 ani nu rezista numai pe jos nici macar drumul de la gradinita pana acasa, care e de vreo 5 min. Si nu tine numai de rezistenta fizica, ci si de cea psihica, pana la urma copii mici se plictisesc repede sa mearga la drum drept, nu sa alerge in joaca, din placere. |
Eu spuneam de copilul meu care numai sta deloc in carucior (inca il mai am). Se ridica in picioare, plangea cand ii puneam hamul de frica sa nu cada. Si da, Dragos rezista la plimbari lungi. Se plimba cu bunica-sa si 2 ore si crede-ma ca mama/soacra/bona nu au cum sa il ia in brate (asa fulg cum este el), caci toate 3 sunt in varsta cu diverse afectiuni.
Iar legat de rezistenta psihica... a cui rezistenta psihica vb? A copilului? Sau a adultului? Eu cred ca daca-i prezinti ceva interesant copilului in cursul plimbarii (parcuri, copaci, copii, animale) nu se va plictisi. Sau il duci cu tricicleta ("motocica" cum spune fiul meu) atunci cand stii ca ai un drum mai lung si mai obositor. Ah, si sta in brate. Dar de obicei cand este somnoros/marait/suparat.
pisi-pis spune:
Pai tocmai asta admiram, ca Dragos rezista bine sa mearga. Laura se plictiseste foarte repede, sau isi gaseste tot felul de preocupari pe drum, inclusiv sa urce bordurile de nu stiu cate ori, numarand 4, 5 . Eu ma refeream la rezistenta ei psihica, de a merge intins, pana la un anumit loc.
Depinde intr-adevar de copil. Cu tricicleta noi avem putin succes, in 10 min nu mai vrea si i se pare mai interesant sa observe lucrurile din jur sau sa se urce pe tricicleta - sa se dea jos - sa se urce - sa se dea jos. Nu ca ar sta mai mult in carut . In carut accepta sa stea la drum mai lung cand e obosita. Sau cand vrea sa rontaie o bucatica de mar . In rest pe jos in stilul ei in cerc sau in brate. Asta deocamdata, ca n-avem inca 2 ani, sa vedem mai tarziu.
Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sara_Maria La 4 ani cere in brate pt ca ii place, exceptie facand plimbarile extrem de lungi, pe care ar trebui sa le scurtati cel putin pana creste. Sa stii ca un copil la 4 ani are rezistenta si energie mai mare ca un adult. Gandeste-te ca alearga 4-5 ore in parc fara probleme... cat de lungi pot fi plimbarile voastre astfel incat sa oboseasca... Daca cere in brate numai pt asa ii place, este varsta cand ar trebui sa incepeti sa o dezvatati.. sa descopere placerea plimbatului pe jos... Poate in drumetii sau plimbari este util sa-i aratati frumuseti pe care din brate nu le poate remarca... o floricica la care se poate apleca sa o miroasa, un gandacel care isi scoate antenele la soare, un fluturas dupa care poate alerga... etc. |
Are 3,3 ani acum. Chestia cu bratele e destul de recenta. Si vrea in brate oricand, oricum. Sa o duc in brate pe strada, indiferent daca pot sau nu, daca am mainile ocupate sau nu, sa scriu mesaje ca asta pe care il scriu acum cu ea in brate (tocmai mi-a cerut sa o iau in brate), sa lucrez cu ea in brate (am curatat cu peria covorul cu ea urcata in spatele meu, eu eram calutul), sa gatesc cu ea in brate (cica sa mestec cu o mana in oala si cu cealalta sa o tin pe ea in brate).
Avem un carucior mare, care inca rezista cu brio, cu asta ma duc cu ea la piata, cu ea in carucior si cumparaturile in cosul de la carucior. E f. practic si nu am ce sa-i reprosez, numai ca e mai greoi, atat. Iar daca ar fi sa il luam cu noi in concediu (ipotetic vorbind), am avea ce cara. Nu ca n-am carat pe tren, drum de 15 ore, si patutul pliant, si caruciorul, si alte bagaje. Dar... parca nu mai pot. Atunci avea 10-12 kg, acum are 16.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
blackgirl0, dar ea cere in carucior...
Cu ea m-am uitat dupa Trip asta, e incantata, de-abia am convins-o sa luam mov, de data asta, si nu roz (D. nu este de acord, nu ii vede utilitatea, cica e prea mare Daria deja)...
A, ea cere in brate si daca e in spatiul pentru copii al cosului de cumparaturi. Doar ce am venit de la Lidl, aceeasi problema.
CorinaDani, mai, mi-ai dat de gandit... Parca era si un pic de platfus (noi nu avem) vazut la 1,7 ani, cand am fost la ortoped... Si parca nu cu toata incaltamintea calca la fel de bine, chiar azi am observat-o mai atent...
Cel mai mult ii place desculta. Si am lasat-o. Am mers cu ea desculta pe bulevard (asa ii spune aici la portiunea pentru pietoni dintre sensurile de circulatie - e lata), si in parc. Si acum ar vrea, dar inca e rece betonul.
Lucrusoare de vanzare...
mcoca spune:
Selene, dar mai incape in carucior. Maya are 3.9 ani, 102cm si 16 kg. Ei bine, nu mai incape in carucior, in lungime vorbesc. Avem un chicco lite.
Ultima data am luat carutul acum 2 luni, Maya a vrut sa-l luam ca era obo si dorea sa doarma :). Saraca s-a cam chinuit, asa ca de atunci nu l-am mai luat.
Vicky si Printzesone
Selene_Bunny spune:
3,3 ani, 98 cm la ultima masuratoare, 16 kg.
Incape, pentru ca, dupa aventura cu primul carucior, am cumparat de pe Net un Chipolino Rapido 6. Scump, dar m-am luat de-o grija. Si i-am frecat pe oamenii aia la cap, de i-am trimis in depozit, sa-mi desfaca unul si sa mi-l masoare, lungime, latime, inaltime, strans, desfacut, mai ales latimea sezutului m-a interesat, ca eram cu becul aprins, ca ea nu sta un carucior, urla de nu poti iesi la plimbare, si, daca tot dau niste bani seriosi, macar sa fie treaba buna...
N-a plans nici macar o data in caruciorul asta. E un carucior solid, cum am spus, are si husa de ploaie, si husa de picioare, si rucsacel pentru mine, si dispozitive de fixat o scoica pe el, daca vrei. Atata ca e mica acea capotina si ii intra copilului soarele in ochi, ca nu e cu maner reversibil.
In rest, carucior super-bun, de 10 plus, pentru noi.
Cu asta am carat 24 de kg - 15 kg Daria, plus 9 kg legume si fructe din piata. Am avut emotii, dar... a rezistat. Si inca rezista. Numai ca ocupa loc.
Am avut carucior sport, l-am donat, oricum era cu limita 15 kg, am zis ca nu ne mai trebuie. Ala se strangea umbrela, exact cum se strange si Baby Design Trip. Chiar si strans, am vrut sa urc odata in maxi-taxi si soferul ne-a spus ca nu ne primeste, ca nu e loc pentru carucior. Nici n-am mai incercat, de atunci, sa urc in maxi-taxi cu carutul si copilul. Ma grabeam si am zis ca merg cu maxi si vin pe jos, cu carutul.
Lucrusoare de vanzare...
eumada spune:
Selene,cauta ceva de la Bertoni.In Queeny Eva nu a mai incaput de la 1 an si patru luni.S-a rupt....ha ha...cauta pe ala foxy si crede-ma,acum,in graba am luat unul de ala ca noi facem drumuri multe si scurte si nu pot sa merg cu ea de mana trei km dus intors.Nu e o rusine,sunt practice,Desi scrie pana la 15 kile,Eva,la 18 kg si 101 cm,incape perfect,mai are spatiu pana jos are loc sa se miste si rezista.La cati bani am dat pe carucioare de firma,sunt socata ca unul simplu,se pliaza cu o singura mana,ca o carte,nu umbrela,rezista si functioneaza perfect.
Cauta de ala si da-i bataie.Lasa gura lumii,un copil totusi mic nu e capabil sa mearga linistit mai mult de 1 km...apoi oboseste.
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....