Educatie cu ...mopul

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

sunt doua aspecte care nu pot fi clarificate decat de cei care au fost la fata locului, nu din auzite.Fie copilul a facut fara sa-i pese unde si daca se uda si pe jos (sunt cazuri destule) sau din greseala a scapat si pe de laturi (mai ales din pozitia din picioare foarte usor se poate da pe de laturi...ai mei patesc frecvent, pentru ca se iau cu altceva si alearga in ultima clipa la wc, si fac de multe ori din mers sa zic asa, nemaiavand capacitatea de a astepta ).Daca copilul a facut ca un gica contra, pe principiul las ca iti arat ca chiar daca tu spui sa nu fac eu tot fac...pe jos, atunci da, trebuie sa i se explice ca daca facem ceva trebuie sa si reparam ce am stricat.Asa ca daca i s-a dat mopu sa stearga nu cred ca a fost pus in genunchi langa wc sa curete, ci doar sa dea asa cu mopu cu coada lunga , deci nu atinge mizeria, dar asa in scop educativ, urmand ca cea insarcinata cu curatenia sa stearga ea temeinic .Si eu ii pun sa stearga, ca pe cat am insistat sa invete sa faca din picioare pe atat imi pare acum rau si ii fac sa faca pipi stand pe colac, pentru ca nu de putine ori am gasit ud pe laga.La gradinita, daca toarna pe langa pahar cand isi toarna ceai sau apa, li se da hartie sa stearga, farfuria si paharul si-o duc , respectiv aduc singuri de pe o masuta mobila, si fiecare isi sterge cu servetelu und ea mancat...si se pune mare accent pe insusirea princiipiilor de independenta...inca de la 3 ani.Nu mai zic de imbracat, si cate altele sa faca singuri...
Asa ca asta nu as considera o mare umilire, ci o lectie ca daca faci ceva trebuie sa te gandesti si la consecinte, si asta se invata de acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Mie mi se pare corect sa-l puna sa stearga pe jos la toaleta, daca e o chestie care s-a repetat (neatentie, indiferenta, intentionat). Normal ca, in cazul fetitei care a vomitat in clasa nu era de pus la sters. A fost un accident, s-a simtit copilul rau.
Eu am doi baieti - unul la scoala su unul la gradinita. Cand sunt indiferenti si neatenti si murdaresc - trebuie sa stearga. Chiar si daca nu s-au sters bine si isi murdaresc chiloteii - ii vor spala de mana. Daca au avut o problema medicala - curat eu. Trebuie sa se invete sa pastreze curat in jur, sa fie atenti. Cine greseste - plateste . Trebuie sa inteleaga ca actiunile lor au consecinte mai placute sau mai putin.
Cu tipatul permanent nu sunt de acord si ma bucur ca au avut noroc de doamne ok, atat la scoala cat si la gradinita.

Editez, pt ca am citit mai cu atentie si am vazut ca "mai are putin pana termina" deci e baiat mare, la anul merge la scoala. Ori la scoala nu se duce in timpul orei la toaleta, nu bea apa, nu mananca si culmea, trebuie sa mai stea si cuminte si atent in banca. Probabil la naul te vei intreba unde sa reclami invatatoarea ca nu-l lasa in ora sa faca ce doreste, ca-l atentioneaza sa stea cuminte, ca...stiu eu ce metoda foloseste sa-l disciplineze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
Daca au avut o problema medicala - curat eu.

Sper ca tot de mana

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

anya, masina de spalat pt ce e in casa? Tu daca scapi inghetata de ex. pe tine speli tricoul de mana?
In exemplul dat de tine, mi se pare destul "platesti" ala care este senzatia de disconfort, mancarime, iritare pe care o suporta ei dupa un sters superficial. Nu e destul? Eu prefer sa vina sa imi spuna ca ii deranjeaza, sa ii ajut sa rezolve situatia, decat sa se ascunda pt ca stiu ca vor plati pt greseala lor, dincolo de disconfortul pe care deja il au. Eu cred ca "gresesti=platesti" este educativ sa se intample atunci cand greseala este intentionata si persistenta, nu cand e vorba de accidente (sa nu te stergi bine la fund este un accident din punctul meu de vedere, nu o chestie pe care o fac ei intentionat de rai si nesimtiti ce sunt)

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Nu am reactionat dupa accidente ci dupa saptamani/luni de "intamplari" zilnice. Nu stiu cum, dar nu se irita si nici nu-l deranjeaza (e vorba doar de unul ) si chestiile mai serioase nu ies la masina de spalat - asa ca da, si eu tot "de mana" . N-a zis nimeni ca sunt rai - sau cel putin nu eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Iti zic eu ca ies, investeste intr-o punga de ariel, mai adauga si un capac de ariel solutie pentru pete si iese si mama accidentelor.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Discutia nu era despre accidente (astea se intampla din cand in cand) si nimeni nu e absurd. Cand zilnic te confrunti cu unele chestii...e cazul de masuri. Nu-ti imagina ca toata ziua asta face. Acum e mult mai atent, mai ales ca nu mai e copil de gradi ci flacau aproape cat mine de mare. Sa nu zica nora ca l-am invatat prost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Anya, cumpara-le servetele umede sa se stearga. Iri promit ca nu vor mai fi accidente.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Au si servetele umede. Cutia sta la nasul lor. Doar ca...uita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui BESTUTZA

offtopic
Saptamana asta pleaca cu gradi sa sadeasca pomi pe care vor avea inscriptionat numele lor.alti parinti au mai carcotit ca e grea sapa, ca se vor murdari ...cred ca nu le strica niciun fel de activitati ce tin de un pic de efort fizic.

Mami de viezurici:TUDOR-CONSTANTIN 9.02.2005, ILINCA-CRISTIANA 31.07.2006, DIMITRIE-DANIEL 21.04.2010

copiii de gradinitza sadesc pomi?
wow...nu prea imi imaginez asta, decat daca sunt pomi de vreo 2-3 palme. pai e sapa mai mare decat ei.

la scoala la baiatul meu au gradina si saptamanal fiecare clasa are ore de gradinarit si planteaza/ingrijesc doar legume si flori.. (doar scolarii nu si cei de la gradinitza).

michelle

Mergi la inceput