Educatie cu ...mopul

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cat despre "cerutul la baie si cerutul de a bea apa" si asa mai departe. In gradinita (la grupa mijlocie sigur) printre alte activitati si deprinderi sunt si acelea legate de controlul personal.

Oricat ar parea de neverosimil de la aceasta perioada de varsta incep activitati (in general treptat restrictive)cu privire la insusirea acestor deprinderi, ce tin de organizarea de controlarea instictelor primare. Nu se urmareste "umilirea", "insetarea" unui copil.
Noua adultilor ni se pare ceva normal, natural nici nu bagam in seama si zicem noi ca de aceea pentru ca noi suntem adulti. Nu din acest motiv va asigur. Si noi la randul nostru am fost formati candva la timpul potrivit (chiar si la gradinita) sa nu ne ridicam de la masa cand ne trece fix prin capsor, sa nu bem apa cand ne trece fix prin capsor, sa nu mancam cand ne trece fix prin capsor, sa nu vorbim neintrebati cand ne trece fix prin capsor, sa ne controlam instictele si reactiile, sa ne abtinem, sa evaluam situatii, sa facem aprecieri, comparatii si asa mai departe. Este un proces lent, treptat si incepe ghiciti de cand? De la gradinita. Si este valabil pentru toti oamenii (copiii) si nu intamplator invatoarele "vad" rapid copiii care au trecut printr-o gradinita in raport cu cei care nu au trecut printr-o gradinita.
Asta e.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Nu stiu daca atitudinea celor de la gradinita a fost cea mai potrivita, insa constat si la servici, si la mall, si la wc-urile de la benzinarii sau din spitale ca sunt persoane carora li se rupe de igiena, de curatenie, si care fac pe unde apuca, nu trag apa si altele asemenea, de ti-e greata sa intri. Eu ma gandesc la 2 variante, ori si acasa la ei e la fel si atunci nicio diferenta, ori nu le pasa de locurile publice, considerand ca altii sunt platiti pt asta, datoria lor fiind numai sa strice, murdareasca etc. Eu la astfel de toalete as introduce obligativitatea curateniei dupa ce se folosesc.
Mai aud pe la scoli ca se plang parintii de toalete ca nu-s curate si li-i frica sa nu se imbolnaveasca copiii. Pai cine le murdareste? Nu aceiasi copii? De cand ar tb sa fie facuta o astfel de educatie? Si sa stiti ca femeile de servici curata, insa nu poate pandi dupa fiecare copil. Ar tb mai multe femei de servici decat nr de profesori. Si-apoi ine ar mai plati si pt ele, ca toata lumea cere dar de dat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui BESTUTZA

Ce se face acasa se face si prin alte parti,ca doar nu se dedubleaza!

Cel mic ,de doi ani, isi aduce singur mopul cand isi varsa apa din pahar-la el e o pasiune:ia paharul ,varsa apa, se tzotzaie minunandu-se de traznaie si isi aduce mopul.Crede-ma ca nu i-l iau din mana, dimpotriva!

Cred ca ce invata acasa pot face si in alta parte(gradi,vizite) fara nicio problema!

M-as simiti eu intr-un fel stiind ca trebuie sa le trag permanent apa la baie, sa-i sterg masa dupa ce a pictat,(conteaza atitudinea nu perfectiunea faptei) sa le duc rufele la cos, se le dau lenjeria in fiecare dimineata!

Orice fapta gresita trebuie indreptata PRACTIC.Degeaba ii explici unui copil ca floare se planteaza urmand pasii x,y,z,pana nu pune mana sa o planteze ...

EU tot nu inteleg :umilinta e data ca a fost la WC si nu in alta parte? Daca intra cu adidasii plin de noroi pe covorul salii de clasa si apoi il punea cineva sa steraga covorul, era ok?Mami de viezurici:TUDOR-CONSTANTIN 9.02.2005, ILINCA-CRISTIANA 31.07.2006, DIMITRIE-DANIEL 21.04.2010

Intr-o dimineata la gradinita o fetita a vomitat in mijlocul clasei : oare ar fi trebuit sa o puna sa curete? Au chemat ingrijitoarea , a curatat si gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui BESTUTZA

Citat:
citat din mesajul lui laurenta

da uite chiar nu sunt deacord cu educatie cu mopul.....
casa e ambientul lui,pe unde se mai merge nu ca ia mopul prietenei din baie ca a varsat ciorba pe gresie........
eu o gasesc jalnica situatia........
nu mai spun la gradinita..........
fiecare isi educa cum doresti eu una nu sunt si nu voi fii de acord sa smotruiasca biale gradinitelor ca doamnle stau la cafele ........ba mai si oparesc copii,,,,,,,,,,

Nu stiu daca e titlul e potrivit...Sigur, nu e normal sa inlocuiasca copiii femeile de serviciu, daaaar ce s-ar intampla daca TOTI ar proceda la fel?Nu numai la baie.De exemplu si-ar manca sendvisul neglijent si dedesubt ar fi o mare de firimituri stiind ca trebuie ca femeia de serviciu sa fac curatenie,ca na, nu trebuie sa se faca educatie cu matura!

Personalul de serviciu, oriunde ar fi el, la gradi,la scoala , in institutii, asigura curatenia generala, nu este o umbra a indiferentei fiecarui individ!

Stiu,am auzit replica persoanelor total lipsite de educatie, care mancand si aruncand pe strada ambalaje, coji spun : "de aia sunt platiti, sa faca curatenie!"

Da, de acord, ca asta e scopul pentru care sunt platiti, dar tu , cel care n-ar trebui sa arunci, prin educatie, esti dator sa o PASTREZI!

Toate astea se invata intai acasa, nu s-au insusit, se repeta la gradinita si nu se insusesc, ca ori sunt prea mici ori nu e treaba lor, se consolideaza sau nu la scoala, apoi te trezesti ca,adult, intri dupa cineva intr-o toaleta publica si trebuie sa iesi imediat!

Mami de viezurici:TUDOR-CONSTANTIN 9.02.2005, ILINCA-CRISTIANA 31.07.2006, DIMITRIE-DANIEL 21.04.2010

Esti dator sa pastrezi curatenia, scapi o hartie pe jos te apleci si o iei dar daca scapi inghetata pe jos doar nu scoti batista din buzunar ca sa stergi trotuarul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Mey, daca "obraznicaturile" sunt singurii 3 din clasa care fac pipi sistematic pe linga si pe pereti, le inteleg foarte bine pe doamnele de la gradinita care le-au pus mopul in mina.

In mama denaturata ce sunt daca vreo obraznicatura proprie imi face asta acasa, caut o cirpa si-l pun sa stearga. Nu s-a intimplat decit de 2 ori.

Daca vomita sau are alt necaz si murdareste, nu e vina lor, pun mina si curat fara sa zic nimic.
In fine, mie asa mi se pare normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

da, Mik, "obraznicatura" a avut nesimtirea sa rada in baie. Cata impertinenta!!

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

bine doar ca "a ris" si nu ca "s-a ris".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mik

Citat:

Mik.

Uite, ma rad eu de postarea ta ca sa capete legatura cu subiectul.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Citat:
citat din mesajul lui Mik

Citat:

Uite, ma rad eu de postarea ta ca sa capete legatura cu subiectul.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Ride-te cit vrei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Cred ca putem accepta o situatie neintentionata,copilareasca: rasul,plansul, voma,deranjul stomacal; de asemenea putem accepta o situatie omeneasca: borcan cu bulion scapat din mana,dezechilibru cu un carton de oua in brate,scapat sticla cu otet,ulei,etc .

E vorba de intentionalitate /neintentionalitate,de educatie primita /neprimita/neasimilata inca/uitata temporar.

Curatenia,respectul fata de munca altcuiva nu se castiga decat daca tu faci acel lucru.Eu nu consider nici ca il umilesc,nici ca il surghiunesc daca isi spala un vas,o soseta,un chilot,baia sau wc, isi strange firimiturile sau isi pune in cana lapte.Este un antrenament pentru mai tarziu in a nu avea doua mani stangi, in a nu considera ca cineva este obligat in a-i servi sau ca ei trebuie sa faca astea in locul cuiva.

offtopic
Saptamana asta pleaca cu gradi sa sadeasca pomi pe care vor avea inscriptionat numele lor.alti parinti au mai carcotit ca e grea sapa, ca se vor murdari ...cred ca nu le strica niciun fel de activitati ce tin de un pic de efort fizic.

Mergi la inceput