Educatie cu ...mopul
Raspunsuri - Pagina 7
sanziana27 spune:
Nu sunt de acord cu isteriile cand se face educatie. Se poate gasi o cale de comunicare pe un ton mai pasnic.
Dar faza cu umilinta, cand se solicita sa cureti unde ai murdarit...
Eu am 2 baieti si sunt mai mici si isi sterg cu hartia igienica colacul toaletei daca l-au picurat si am vazut ca si la gradi (uneori ii duc la pisu dimineata cand ii las, fac acelasi lucru)
Eu predau la liceu si va spun sincer ca am avut cateva situatii cand elevii au avut pahare cu suc, cafea sau ceai si din neatentie le-au varsat pe jos. Daca a fost o cantitate mai mica si s-a rezolvat cu servetele, le-am dat, daca a fost cazul i-am trimis s-o roage pe femeia de serviciu sa le imprumute galeata cu mopul sa curete.
In iarna asta intr-o dimineata noroioasa, mai multi colegi am facut urme pe parchetul proaspat curatat, din sala profesorala si va spun sincer ca fiecare a sters cu servetelul petele lasate. Cand am parasit sala, in timpul orei a venit femeia si a curatat din nou cu solutie.
diuta_20 spune:
Mie mi se pare ca ti-ai dat copilul in armata,nu la gradinita.Mi se pare strigator la cer sa mearga copilul stresat la gradinita,sa ii fie frica sa ceara apa (daca vor la toaleta au voie oricand,sau tot cu program?), sa nu ceara servetele.Eu nu as tolera!Vad ca se face mult caz pe situatia cu mopul,mie nu asta mi se pare cel mai important.Ideea este ca nu este vorba de situatii izolate,ci de stres provocat copiilor zi de zi.Poate ca discutiile pe care le-ai avut cu educatoarele nu au fost de ajuns,poate ar fi trebuit sa faci si altceva pentru baietelul tau si pentru ceilalti copii!
laurenta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sanziana27 Nu sunt de acord cu isteriile cand se face educatie. Se poate gasi o cale de comunicare pe un ton mai pasnic. Dar faza cu umilinta, cand se solicita sa cureti unde ai murdarit... Eu am 2 baieti si sunt mai mici si isi sterg cu hartia igienica colacul toaletei daca l-au picurat si am vazut ca si la gradi (uneori ii duc la pisu dimineata cand ii las, fac acelasi lucru) Eu predau la liceu si va spun sincer ca am avut cateva situatii cand elevii au avut pahare cu suc, cafea sau ceai si din neatentie le-au varsat pe jos. Daca a fost o cantitate mai mica si s-a rezolvat cu servetele, le-am dat, daca a fost cazul i-am trimis s-o roage pe femeia de serviciu sa le imprumute galeata cu mopul sa curete. In iarna asta intr-o dimineata noroioasa, mai multi colegi am facut urme pe parchetul proaspat curatat, din sala profesorala si va spun sincer ca fiecare a sters cu servetelul petele lasate. Cand am parasit sala, in timpul orei a venit femeia si a curatat din nou cu solutie. Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008) Despre cei doi nazdravani Sapunuri 100% naturale |
bine zis predai la liceu..........
diferenta e cam mare totusi........
pisigri spune:
citat din mesajul lui gabitza2005 cum ar fi ca la toaletele publice sa stea unul sa verifice daca ai udat pe alaturi si sa-ti dea mopul sa stergi |
Ar fi mai curat...!!!
http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
mianna spune:
citat din mesajul lui corap sa inteleg ca sunt singura care n-are mop la intrarea in institutia unde lucreaza si nici rafturi de pus pantofii sau talpici de plastic obligatorii. |
nu le am nici eu, in schimb am doua covorase mari la intrare, pe care le si folsesc, astfel incat inca de la receptie nu mai las urme care sa ateste prezenta mea in firma chiar in conditii meteo defavorabile. iar zona de la intrare probabil ca e stearsa de cateva ori pe zi in astfel de conditii (poate chiar si cand e soare afara, chiar nu stiu, nu m-a interesat chestiunea, insa mie si nu numai mi se pare normal ca zona de la intrarea in firma sa arate decent). insa zau ca nu mi s-ar parea normal s-avem nevoie de-o femeie de serviciu care sa intre dupa fiecare in toaleta ca sa vada dac-am urinat cumva pe colac sau dac-am stropit juma' din incapere cand ne-am spalat pe maini in chiuveta.
la oficiu da, se mai intampla sa stropim in jurul chiuvetei daca de exemplu am spalat niste fructe, insa nu asteptam sa stearga nimeni dupa noi cand rola de servete de hartie e acolo, la indemana.
BESTUTZA spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui laurenta
bine zis predai la liceu.......... diferenta e cam mare totusi........ |
Pot ajunge la liceu sau adulti comportandu-se ca la 5 ani!
Ai mei copii mai uita sa isi traga apa si credeti-ma ca nu as considera absolut nicio umilinta returnarea la locul cu pricina pentru corectarea "uitarii"!!
laurenta spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui BESTUTZA
Pot ajunge la liceu sau adulti comportandu-se ca la 5 ani! Ai mei copii mai uita sa isi traga apa si credeti-ma ca nu as considera absolut nicio umilinta returnarea la locul cu pricina pentru corectarea "uitarii"!! Mami de viezurici:TUDOR-CONSTANTIN 9.02.2005, ILINCA-CRISTIANA 31.07.2006, DIMITRIE-DANIEL 21.04.2010 |
una e sal pui sa traga apa acasa la tine.....si una e sal puna sa smotruiasca toaleta gradinitei un copil de 4 ani.........
si uite asa gandesc ca iar eu o mare diferenta............
BESTUTZA spune:
Ce se face acasa se face si prin alte parti,ca doar nu se dedubleaza!
Cel mic ,de doi ani, isi aduce singur mopul cand isi varsa apa din pahar-la el e o pasiune:ia paharul ,varsa apa, se tzotzaie minunandu-se de traznaie si isi aduce mopul.Crede-ma ca nu i-l iau din mana, dimpotriva!
Cred ca ce invata acasa pot face si in alta parte(gradi,vizite) fara nicio problema!
M-as simiti eu intr-un fel stiind ca trebuie sa le trag permanent apa la baie, sa-i sterg masa dupa ce a pictat,(conteaza atitudinea nu perfectiunea faptei) sa le duc rufele la cos, se le dau lenjeria in fiecare dimineata!
Orice fapta gresita trebuie indreptata PRACTIC.Degeaba ii explici unui copil ca floare se planteaza urmand pasii x,y,z,pana nu pune mana sa o planteze ...
EU tot nu inteleg :umilinta e data ca a fost la WC si nu in alta parte? Daca intra cu adidasii plin de noroi pe covorul salii de clasa si apoi il punea cineva sa steraga covorul, era ok?
laurenta spune:
da uite chiar nu sunt deacord cu educatie cu mopul.....
casa e ambientul lui,pe unde se mai merge nu ca ia mopul prietenei din baie ca a varsat ciorba pe gresie........
eu o gasesc jalnica situatia........
nu mai spun la gradinita..........
fiecare isi educa cum doresti eu una nu sunt si nu voi fii de acord sa smotruiasca biale gradinitelor ca doamnle stau la cafele ........ba mai si oparesc copii,,,,,,,,,,
BESTUTZA spune:
citat din mesajul lui laurenta da uite chiar nu sunt deacord cu educatie cu mopul..... casa e ambientul lui,pe unde se mai merge nu ca ia mopul prietenei din baie ca a varsat ciorba pe gresie........ eu o gasesc jalnica situatia........ nu mai spun la gradinita.......... fiecare isi educa cum doresti eu una nu sunt si nu voi fii de acord sa smotruiasca biale gradinitelor ca doamnle stau la cafele ........ba mai si oparesc copii,,,,,,,,,, |
Nu stiu daca e titlul e potrivit...Sigur, nu e normal sa inlocuiasca copiii femeile de serviciu, daaaar ce s-ar intampla daca TOTI ar proceda la fel?Nu numai la baie.De exemplu si-ar manca sendvisul neglijent si dedesubt ar fi o mare de firimituri stiind ca trebuie ca femeia de serviciu sa fac curatenie,ca na, nu trebuie sa se faca educatie cu matura!
Personalul de serviciu, oriunde ar fi el, la gradi,la scoala , in institutii, asigura curatenia generala, nu este o umbra a indiferentei fiecarui individ!
Stiu,am auzit replica persoanelor total lipsite de educatie, care mancand si aruncand pe strada ambalaje, coji spun : "de aia sunt platiti, sa faca curatenie!"
Da, de acord, ca asta e scopul pentru care sunt platiti, dar tu , cel care n-ar trebui sa arunci, prin educatie, esti dator sa o PASTREZI!
Toate astea se invata intai acasa, nu s-au insusit, se repeta la gradinita si nu se insusesc, ca ori sunt prea mici ori nu e treaba lor, se consolideaza sau nu la scoala, apoi te trezesti ca,adult, intri dupa cineva intr-o toaleta publica si trebuie sa iesi imediat!