Educatie cu ...mopul
Raspunsuri - Pagina 10
iulia_b spune:
Doar nu-ti inchipui ca sapa ei.[ Pun copaceii in gropi si dau si ei 2-3 lopeti de pamant. Gestul conteaza
michelle-usa spune:
parerea mea ref. la subiect, e ca daca s-a intimplat sa fie pus sa dea cu mopul o data de 2-ori intr-un an...dupa ce el a murdarit, nu e mare belea.
al meu cand mai are accidente de astea, sterge singur. daca se intimpla in mall sau pe undeva unde sunt cu el... sterg eu(doar colacul nu si pe jos)
daca situatia cu "accidentele" de la baie ar fi mai frecventa, doaman ar trebui sa informeze parintii inainte de a-i inmana mopul zilnic.
dar cel mai rau la subiect e faptul ca tipa la ei, pedepse...care creaza o situatie generala destul de proasta, departe de ce ar trebui sa fie la gradi.
stai de vb cu doaman,stabiliti o intilnire (nu asa pe hol, sau pe fuga)si vezi daca te poti intelege cu ea cu vb buna.
trist, f. trist sa inceapa viatza scolara in asa mediu.
michelle
Ramonika spune:
mie mi-e foarte clar ca educatoarele alea urasc copiii, urasc jobul lor, locul lor nu este acolo, insa dintr-un motiv sau altul aleg sa practice aceasta meserie probabil din lipsa de altceva.
e o situatie destul de urata, ai putea incerca diferite mijloace de a-ti proteja copilul (de la cele mai soft pana la cele mai dure), insa nu cred ca vei schimba ceva pe termen lung, decat daca le faci sa-si dea demisia
mai usor pt. tine ar fi sa duci copilul la alta gradinita, desi mai are putin pana termina anul scolar.
BESTUTZA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iulia_b Doar nu-ti inchipui ca sapa ei.[ Pun copaceii in gropi si dau si ei 2-3 lopeti de pamant. Gestul conteaza |
Exact,sunt niste nuieluse! E vorba doar de a le arata si de a-i responsabiliza,de a se gandi la ce nevoi are pomisorul si ce trebuie sa faca ei.
E vorba doar de cultivarea responsabilitatii si a respectului..
Oricum, copilul meu cel mare vine de la scoala cu niste chestii ...
Eu il ajut la teme,adica il las sa citeasca singur si ii "traduc" un cuvant din cerinta in asa fel incat sa ii fie clara,daca sesizez o greseala il pun sa reia, verific, cand se impotmoleste il incurajez si ...cam atat.
Vine de la scoala si imi spune :"Sa stii ca tu nu ma ajuti la lectii!!" "Cum nu,pai nu citim, explicam, corectam,bla,bla?" Da,dar nu imi scrii in caiet!!!"Imi cer scuze,poate data viitoare!"Prima data nu stiam dc sa rad sau sa plang;gandindu-ma mai bine cred ca e de plans!
Am inteles la scoala parintii mai coloreaza,dicteaza raspunsuri,incercuiesc raspunsurile pe fise...si de aci dorinta fiisorului...
Deci lipsa de interes, lejeritatea cu care repeta greselile sunt date de lipsa aplicarii regulilor si sanctiunilor.Si inca ceva:sunt mult mai relevante si mai insusite sanctiunile din afara casei.
Eu si azi am repetat ca se trage apa scurt sau lung in functie de situatie.;se trage scurt in orice situatie .Si sunt absolut convinsa ca si la gradi fac la fel; dc li s-ar atrage atentia acolo,sigur nu s-ar mai repeta nici acasa.
Poate suna dur,"copilaria copilului" poate fi valabila, dar de cand am constientizat ca sunt o mama care nu isi face lectiile copilului inteleg si mai mult ca mediul va fi o frana a educatiei.Deci totdeauna altul trebuie sa munceasca pentru ei si in locul lor...
grigutza spune:
citat din mesajul lui BESTUTZA [quote]citat din mesajul lui iulia_b Deci totdeauna altul trebuie sa munceasca pentru ei si in locul lor... Mami de viezurici:TUDOR-CONSTANTIN 9.02.2005, ILINCA-CRISTIANA 31.07.2006, DIMITRIE-DANIEL 21.04.2010 |
Imi amintesc de o replica a unei fetite(avea pe atunci 3 ani) a unor cunostinte, cand a aruncat pe jos ambalajul(eram la un loc de joaca) am intrebat "de ce arunci jos?" si ea mi-a raspuns "strange Sanda! ea face curatenie!"....Sanda era menajera familiei desigur nu era prezenta, dar cui ii pasa?
Si acum la subiect. Baieteii au tendinta de a mai stropi in jurul toaletei, uneori din greseala, alteori intentionat, ceea ce trebuie sa faca o ingrijitoare este sa semnaleze incidentele, sa le discute cu educatoarea si parintii si de comun acod sa gaseasca o cale prin care copilul poate fi indrumat spre a folosi in mod corect toaleta.
Si eu as fi revoltata daca s-ar tipa la copilul meu, daca ar fi persecutat, deci o inteleg pe Muso, a deschis subiectul pe tema mopului, dar avea multe alte nemultumiri legate de cum ii este tratat copilul in acea gradinta.
Fiind mama am fost si eu in situatia in care "mi s-a urcat sangele la cap" afland/vazand ceva ce nu mi se parea corect raportat la copii mei. De cele mai multe ori am luat atitudine pe loc (stapanindu-mi greu tonul cand e proaspat evenimentul ) si de cele mai multe ori chiar am avut rezultate. Ce vreau sa spun este ca Muso vorbeste de "stresat zilnic", "aceste episoade" etc. Daca ceva nu e in regula azi, nu lasa sa treaca timp si sa strangi o "tolba" de povesti despre cum iti este persecutat copilul...Vorbeste cu educatoarea, directoarea, schimba gradinita, fa tot ce poti pentru a merge dimineata de mana cu copilul la gradinita si a-l lasa cu inima impacata.
Marina82 spune:
Unii nu pot intelege ca nu copiii lor constituie centrul universului si ca sarmanele educatoare sunt platite pentru a-i pune la punct. Drepturile omului si emanciparea fortata sunt uneori prost intelese, mai ales cand sunt alimentate si de subiectivismul oricarui parinte..lucru absolut normal si uman la urma urmei.
Ilinca_M. spune:
citat din mesajul lui Marina82 Unii nu pot intelege ca nu copiii lor constituie centrul universului si ca sarmanele educatoare sunt platite pentru a-i pune la punct. Drepturile omului si emanciparea fortata sunt uneori prost intelese, mai ales cand sunt alimentate si de subiectivismul oricarui parinte..lucru absolut normal si uman la urma urmei. |
Ce vorbesti, de-aia sunt platite educatoarele, pentru a pune copiii la punct?!
In cazul asta ce norocoasa sunt ca am gasit o gradinita unde educatoarele nu-si fac "datoria", cred ca nu-si merita banii, ay?:))))
(esti vreo sarmana educatoare? Da-ti demisia si du-te si pune la punct niste saci de cartofi, ceva)
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
Laura25 spune:
citat din mesajul lui Marina82 Unii nu pot intelege ca nu copiii lor constituie centrul universului si ca sarmanele educatoare sunt platite pentru a-i pune la punct. Drepturile omului si emanciparea fortata sunt uneori prost intelese, mai ales cand sunt alimentate si de subiectivismul oricarui parinte..lucru absolut normal si uman la urma urmei. |
"sarmanele educatoare" sunt platite pentru a educa, nu pentru a pune copiii la punct. Dar pentru unii e greu de inteles ca "educatie" nu e egal cu umilire, si impunerea vointei adultului, zdrobirea personalitatii si vointei copilului.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Alizee spune:
Ce ma amuza tonul compatimitor. Auzi, " sarmanele educatoare " !
As vrea si eu sa lucrez 4 ore pe zi si sa iau si salariu si cadouri.
Da-da, stiu, sarmanele educatoare au salarii mici, ca multi altii, care pt acelasi salariu, lucreaza 8-10 ore.
Edit : rasuflu usurata ca am scapat de gradinite. Mi-a crescut copilul.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.