Educatie cu ...mopul
Raspunsuri - Pagina 11
Ilinca_M. spune:
Mai, degeaba, ca nu orice meserie e facuta pentru oricine sau mai bine zis nu oricine e facut pentru orice meserie!
Eu nu dispretuiesc profesia de educatoare nici educatoarele, dimpotriva, mi se pare o munca solicitanta- sa coordonezi si sa animi un grup de minimum 10 copii, cand te multe ori noi, ca mame, suntem depasite de 1 copil...chiar ca nu e lucru facil! (si n-am mai auzit de educatoare sa lucreze 4 ore pe zi...cum sa lucreze doar 4 ore?! "Ale noastre" lucreaza 8 sau chiar mai mult).
Dar ma inspaimanta genul de educatoare cu idei gen "militarie/ autoritate/ pus la punct" etc. Si sunt destule din "valul" asta, care se cred superioare, care mizeaza pe pedepse, pe "metode" ca urletele, pusul in genunchi (aici pe forum relata cineva "metoda" de la gradinita copilului ei: in genunchi cu capul pe scaunel!! Nu pot uita asa o imagine umilitoare!)
Dar se poate si altfel de aceea noi, ca parinti, trebuie sa evitam asemenea educatoare, sa nu le lasam sa ciunteasca personalitatea copiilor si sa-i "puna la punct" cum cred ele de cuviinta. Nu zice nimeni ca nu trebuie sa exista autoritate a educatoarei, in sensul de a fi ascultata de copii pentru a nu se produce nenorociri, debandada totala sau mai stiu eu ce. Dar copiii mai degraba asculta fiindca au incredere in persoana respectiva si asta trebuie sa le inspire o educatoare: incredere- astfel o vor indragi si respecta. Nu cu fortza se impune "respectul", nu minimalizandu-i pe copii, ca fiinte.
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
Alizee spune:
La gradinitele de stat lucreaza cate 4 ore pe zi. La gradinitele cu program prelungit lucreaza in 2 schimburi, 4-5 ore fiecare tura.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Marina82 spune:
Pentru Ilinica:
Sunt cadru medical cu studii superioare, motiv pentru care nu pun la suflet indemnul tau cu cartofii, totusi asta n-are relevanta in acest context.
Citind raspunsurile de pe acest topic am fost surprinsa de solidaritatea parintilor impotriva unei educatoare careia i se reproseaza faptul ca pune un copil de 5 ani sa-si stearga propria urina de pe jos. Acasa la fel face sau are ladita cu nisip? Care este motivul pentru care un copil de 5 ani isi face nevoile pe jos in mod repetat? O face din greseala ?
Inainte de a da cu parul puneti-va si in pielea acelei educatoare. Desigur exista si alternativa sistemului privat in care angajatul este sluga dvs. si are datoria sa accepte orice din partea parintilor si a copiilor lor. Daca in activitatea dvs. ati interactiona cu persoane de tot felul, mai educate sau mai putin educate, poate ati intelege mai bine ,,viata de educatoare''.
Cu stima,
Marina
laurenta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Marina82 Pentru Ilinica: Sunt cadru medical cu studii superioare, motiv pentru care nu pun la suflet indemnul tau cu cartofii, totusi asta n-are relevanta in acest context. Citind raspunsurile de pe acest topic am fost surprinsa de solidaritatea parintilor impotriva unei educatoare careia i se reproseaza faptul ca pune un copil de 5 ani sa-si stearga propria urina de pe jos. Acasa la fel face sau are ladita cu nisip? Care este motivul pentru care un copil de 5 ani isi face nevoile pe jos in mod repetat? O face din greseala ? Inainte de a da cu parul puneti-va si in pielea acelei educatoare. Desigur exista si alternativa sistemului privat in care angajatul este sluga dvs. si are datoria sa accepte orice din partea parintilor si a copiilor lor. Daca in activitatea dvs. ati interactiona cu persoane de tot felul, mai educate sau mai putin educate, poate ati intelege mai bine ,,viata de educatoare''. Cu stima, Marina |
mai presus de toate punete in pielea parintilor.........
Marina82 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui laurenta
mai presus de toate punete in pielea parintilor......... |
Prin extrapolare judecatorul ar trebui sa se puna ,,mai presus de toate'' in pielea inculpatului sau a victimei? Desigur copilul nu are discernamant veti spune si exemplul ales de mine e extrem. Totusi parintii sai au discernamant si ar trebui sa dea dovada de mai multa obiectivitate si corectitudine. Nici eu nu sunt de acord cu traumatizarea copiilor dar de la spalatul pe jos in scop educativ si traumatizare e cale lunga. Daca educatoarea l-ar fi pus, pe nedrept, sa spele toate toaletele gradinitei ar fi fost o cu totul alta poveste.
Mik spune:
Laurenta, pielea parintilor nu e neaparat pielea lui Muso.
Poate fi si pielea unui parinte al carui copl nu se duce la toaleta pentru ca e murdar si sta de la 8 pina la 5 fara sa se duca la "petit coin".
laurenta spune:
citat din mesajul lui Mik Laurenta, pielea parintilor nu e neaparat pielea lui Muso. Poate fi si pielea unui parinte al carui copl nu se duce la toaleta pentru ca e murdar si sta de la 8 pina la 5 fara sa se duca la "petit coin". Mik. |
si atunci de ce e platita femeia de serviciu si noi platim serviciile ei....?
eu sunt pro educatie fara cocoloseli...........dar sa vina sa-mi spuna copilu ca ia pus mopul in mana nu prea am auzit credema........in scopul educatiei.......mai bine il tragea pe MUSO de maneca si ii spunea ca ,copilul sau are o problema de comportament cand se duce pe la "petit coin".....si daca muso nu lua masuri , data de 2 ori ,de 10 ori.........ce fc se vb cu copilul frumos si delicat si se intelegea situatia,problema,in trei,copil,parinte,educator,.....dar nici intrun sens sai pui mopul in mana in scopul educatiei.........
educatia se fc prin comunicare.........
marius spune:
citat din mesajul lui laurenta si atunci de ce e platita femeia de serviciu si noi platim serviciile ei....? |
Ca sa faca pisu baietii pe unde apuca de dragul distractiei, eventual in mijlocul clasei, educatoarea si/sau femeia de serviciu pliscul mic ca de aceea sunt platite.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa