Educatie cu ...mopul

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corap spune:

on topic, mopul
*fie era doar cu apa si atunci nu curata mare lucru, procedura fiind strict "de umilire"
*fie avea substante igienizante, pe ambalajul carora scrie ca "nu trebuie lasate la indemana copiilor" si atunci ingrijitoarea/ educatoarea au incalcat niste norme minime de siguranta si bun simt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Eu cred ca acel copil a fost umilit, nu ca nu ar trebui sa stie sa stranga dupa el sau ca datul cu mopul e o operatiune umilitoare, dar daca accidental se intampla e aiurea sa fii mustrat de fata cu altii. La gradinita fiica-mi de ex copiii nu mai merg la toaleta dupa ce ingrijitoarele curata de seara. Si ele curata mai devreme sa plece acasa. La ora 5 nu gasesti nici colacel nici hartie la toaleta si copiii stau pe scaune pentru ca ori se da cu mopul/aspiratorul ori s-a facut deja. Programul gradinitei e pana la 5,30.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Nu mi se pare normal si corect. Un copil de 5-6 ani in primul rand, nu stie sa dea corect cu mopul. Ca sa speli ca lumea de pipi, tb sa cureti cu ceva substante nu asa, stergi cu mopul uscat sau cu apa. Ma indoiesc ca i-au dat copilului toate ustensilele necesare, totusi ( sper ca nu) si atunci nu au facut-o doar pentru a-l umili ? Daca copilul e obraznic si face intentionat pe langa se discuta cu parintii nu-l pun sa spele la baie.
Sunt mai mult ca sigura ca educatoarea nu a intentionat sa l educe pe copil . Datoria ei este sa stea dupa copiii care se duc la toaleta ? Se duce cu fiecare sa vada cum a facut ? Mi se pare deplasat. Exista o femeie de serviciu platita din banii nostri care tb.sa faca curat la baie. Educatia se face acasa .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Lasand gluma la o parte, esti la mall, ai un mic accident si stropesti pe alaturi - doar nu te duci sa cauti/cumperi mop sa cureti pe jos - pentru asta au personal pe acolo pe la baie.

Legat de incidentul din gradinita copilul nu cred ca a facut-o intentionat, a avut un accident -li se intampla si adultilor nu cred ca era nevoie sa-l umileasca punandu-l sa stearga pe jos. Nici nu imi dau seama cum se descurca un copil de 6 ani cu mopul.

Daca tinem cont si de restul nemultumirilor mamei legate de tipat si pus la colt este clar ca acolo "imblinzirea" copiilor se face prin pedepse.
Educatia copiilor nu inseamna pedepse si umilinte.

La noi in gradi nu aveau voie sa manance gustarea de la ora 4 ca sa nu mai faca mizerie deoarece doamnele faceau curat cat ei dormeau asa ca toti copii isi puneau gustarea in ghiozdanele pentru acasa.

Eu propun ca inainte de plecarea din gradinita/scoala copii sa mature clasele, sa spele pe jos, sa schimbe lenjeriile, sa stearga mesele -ca doar ei au facut mizerie si trebuie faca dovada faptului ca au bun simt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

Agnes, nu-i vorba de p-o(p)ozitia anti-mop. e vorba de atitudinea cu care este invitat copilul sa mopuiasca unde a stopit cu pipi. sunt convinsa ca nu-i spune doamna de la curatenie asa cu un zambet larg "puisor, vezi ca ai stropit cu pipi langa wc, esti dragut sa stergi?" cred ca ai citit tot ce a scris Muso, se intampla si altele acolo.

eu nu fac pipi in picioare, deci nu am cum sa stropesc. mi se intampla sa stropesc accidental cu apa cand ma spal pe maini, dar te asigur ca nu sterg niciodata peterele sau pe jos.
acum poate raspunzi si tu daca cureti dupa tine la firma unde lucrezi.

Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au!

da, curat intotdeauna; nu cu mop, ci cu hirtie / servete de hirtie, si presupun ca asa face toata lumea pt ca nu gasesc niciodata stropi la toaleta.
Si fac asta nu numai la firma/ facultate ci oriunde merg
n-are legatura neaparat cu igiena, ci cu faptul ca e neplacut sa gasesti toaleta uda, stropita etc
in ceea ce priveste atitudinea, am spus de la inceput ca nu-s de acord cu tipat, pedepse umilinte. Numai ca nu leg mopul neaparat de umilinta, atita tot. Exista muuulte alte aspecte revoltatoare si relevante cum ar fi palma care se pare ca nu au stirnit revolta parintelui pina la mop.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui corap
ideea e ca educatia inseamna ca acel copil sa inteleaga ca "nu murdarim pentru ca ne place sa stam intr-un loc curat", nu ca "nu murdarim pentru ca sa nu fie necesar sa dam dup-aia cu mopul".

E vreun neadevar in "nu murdarim ca sa nu fie nevoie sa dam cu mopul"? Cine decide ca aceasta nu reprezinta o metoda educationala? Sau e strict parerea ta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muso spune:

Am discutat cu donsoara educatoare ieri si mi-a comunicat ca baiatul a facut pipi putin pe jos ptr ca radea cu ceilalti colegi si a considerat ca e ok sa-l puna sa spele pe jos, intreband-o daca i-a pus si pe ceilalti sa spele a evitat raspunsul.
Copilul mi-a marturisit ca a fost o greseala si nicidecum cum a spus educatoarea(am incredere in el ptr ca spune adevarul, asa l-am invatat de mic si acasa recunoaste imediat orice greseala face, asa e normal si nu-l certam, ii explicam ce a gresit, dar e mare si intelege multe acum).
Referitor la afirmatia ca nu m-a deranjat ca a fost lovit ci ca a dat cu mopul, m-a deranjat si am vb la vremea respectiva cu cealalta educatoare care si-a cerut scuze, de atunci nu s-a mai repetat, dar toate aceste aspecte adunate cate un pic te scot din minti si te gandesti ca acel copil nu e in siguranta, tocmai cei care trebuie sa aibe grija de el aceia il agreseaza.
Personal nu sunt de acord cu educatie prin metode ''militaresti'', copilului trebuie sa i se explice ce e bine si ce nu, nu gen metode comuniste de scoala de corectie.
E un copil care se imbraca singur, isi impacheteaza hainele, isi face ghetutele seara(ajutat putin ca e mai dificil cu crema de ghete) se spala singur, isi face ordine la jucarii si toate au locul lor bine pastrat(nu are voie nimeni sa i le mute), cand vrea mai spala cateva vase uneori, mai da si cu aspiratorul cand se face curat, deci are cateva deprinderi ptr varsta lui si e curios sa incerce orice i se pare atractiv; in rest activitati ptr varsta lui deseneaza ff mult, canta la canto la palat si practica karate-astea sunt activitati specifice varstei si nu spalat wc-uri cu mopul.
Fiecare isi educa copilul cum vor, eu nu sunt cum am spus ptr astfel de metode.
Sunt mandru de el, si tinem intotdeauna cont si de parerile lui, am sa-l apar mereu cand va fi calcat in picioare de oamenii mari, cu cei de varsta lui se descurca singur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Mie nu-mi vine sa cred ca sunt persoane care cred sincer ca asta a fost doar in scop educativ si nu a avut nimic umilitor. Si nici in scop educativ nu este normal ca un copil de gradinita sa spele cu mopul la wc. Pentru asta exista femeie de serviciu! La fel si la mall! Iar femeile care nu sunt de acord banuiesc ca nici ele nu ase asaza pe colac la mall asa ca stiu foarte bine ca accidente se mai intampla. Corect, nu lasi dezastru dupa tine, dar de la asta pana la a merge si cauta mopul prin baie e cale fooooooarte lunga!

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sara_Maria spune:

Marius, sa fim seriosi faptul ca la 6 ani se merge la scoala este valabil anul asta. NU vreau sa comentez situatia scolilor si a numarului de gradinite. Aceasta schimbare, dupa parerea mea are menirea sa "salveze" sau mascheze lipsa de locuri la gradinite. La gradi nu ai VOIE sa supraincarci grupa, la scoala, responsabilitate mai putina, personal didactic mai putin si clase supraincarcate.

De 20 de ani legile invatamantului s-au tot schimbat... Mie un copil de 5-6 ani nu mi se pare suficient de matur si mare sa mearga la scoala, sa faca pipi 100% cum trebuie la wc sau, mai mult, sa spele cu mopul.

Atunci cand WC-urile din scolile de stat si din gradinite vor fi atat de curate, incat un copil mic sa poate face pipi relaxat fara teama sa nu puna mana pe vasul WC-ului sau pisoar ca ii este scarba sau i-a explicat mami ca se imbolnaveste, fara teama ca se atinge cu pantalonasii pe jos unde duhneste a mizerie, atunci sa ai pretentia sa nu de-a pe langa. Gandeste-te cat de mititei sunt fata de vasele de WC. Si, crede-ma, stiu ca nu se folosesc vase speciale de copii, adica mai mici, ci vase normale.

Cat de bine ajunge un baietel de 5 anisori sa stea la min 4-5 cm de WC si sa faca pipi in el????? Esti barbat si cred ca stii mai bine ce inseamna... Si vorbesc de WC si nu de pisoar, deoarece multe gradinite nu au decat vas normal de WC.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Si de ce WC-urile din gradinite si scoli nu sunt curate? Cine le murdareste?

Mergi la inceput