Educatie cu ...mopul
Raspunsuri - Pagina 3
AgnesLuca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kariguld as vrea sa-i vad pe cei ce sustin ca; "ce-i asa rau daca da cu mopul unde a stropit cu pipi" , cum sunt pusi la serviciul lor sa curete pe jos unde au murdarit cu pantofii sau la baie unde au stropit cu apa/pipi. |
Kari, iti raspund ca vad ca traim in aceeasi tara, stii si tu cum arata toaletele aici,iti vine de la sine sa stergi pe jos daca ai stropit cu apa sau pipi. Sa inteleg ca tu procedezi altfel ?
(Ca sa nu mai zic de foile alea A4 plasticate (tipic german)in care esti solicitat sa te gindesti sa lasi toaleta cum ai gasit-o respectiv sa te gindesti la persoana care face curatenie).
Chiar intra in atributiunile ingrijitoarei sa curete toaleta dupa fiecare copil ?
La noi nici nu exista ingrijitoare la gradinita, exista doar o firma care face curatenie dupa programul gradinitei.
Sorry, chiar nu inteleg pozitia anti-mop!
AgnesLuca spune:
citat din mesajul lui gabitza2005 cum ar fi ca la toaletele publice sa stea unul sa verifice daca ai udat pe alaturi si sa-ti dea mopul sa stergi |
Nu stiu, dar cred ca ar fi minunat daca ai face-o din proprie initiativa.
Propun un senzor care sa determine blocarea usii toaletei la iesire atita vreme cit podeaua e uda
marius spune:
citat din mesajul lui gabitza2005 cum ar fi ca la toaletele publice sa stea unul sa verifice daca ai udat pe alaturi si sa-ti dea mopul sa stergi |
Exact la fel ca atunci cand decizi sa iti faci necesitatile pe langa, adica pe jos, pe pereti, in fata usii. Nici o diferenta! Chestiune de educatie, o nimica toata.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
corap spune:
pai nu s-a cercetat daca copilul "a decis" sau daca i s-a intamplat. oricum, nici nu conteaza in cazul asta.
educatoarea trebuie sa-l educe (asta-i jobul ei), deci lipsa de educatie i s-ar putea imputa si ei deopotriva (alaturi de parinti), in cazul in care copilul ar fi stropit intentionat. dar mopul nu e o solutie la problema.
ideea e ca educatia inseamna ca acel copil sa inteleaga ca "nu murdarim pentru ca ne place sa stam intr-un loc curat", nu ca "nu murdarim pentru ca sa nu fie necesar sa dam dup-aia cu mopul".
nici macar nu inteleg cum s-a facut identificarea "vinovatului".
kariguld spune:
Agnes, nu-i vorba de p-o(p)ozitia anti-mop. e vorba de atitudinea cu care este invitat copilul sa mopuiasca unde a stopit cu pipi. sunt convinsa ca nu-i spune doamna de la curatenie asa cu un zambet larg "puisor, vezi ca ai stropit cu pipi langa wc, esti dragut sa stergi?" cred ca ai citit tot ce a scris Muso, se intampla si altele acolo.
eu nu fac pipi in picioare, deci nu am cum sa stropesc. mi se intampla sa stropesc accidental cu apa cand ma spal pe maini, dar te asigur ca nu sterg niciodata peterele sau pe jos.
acum poate raspunzi si tu daca cureti dupa tine la firma unde lucrezi.
marius spune:
citat din mesajul lui kariguld acum poate raspunzi si tu daca cureti dupa tine la firma unde lucrezi. Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au! |
Poate nu-i cazul
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
coracora spune:
citat din mesajul lui kariguld as vrea sa-i vad pe cei ce sustin ca; "ce-i asa rau daca da cu mopul unde a stropit cu pipi" , cum sunt pusi la serviciul lor sa curete pe jos unde au murdarit cu pantofii sau la baie unde au stropit cu apa/pipi. |
Dar nu trebuie sa te puna nimeni sa cureti, o faci tu singur / singura, din bun simt. Asa cum nu-ti place sa gasesti un WC naclait cu toate cele, nici tu nu lasi dezastru in urma ta.
corap spune:
sa inteleg ca sunt singura care n-are mop la intrarea in institutia unde lucreaza si nici rafturi de pus pantofii sau talpici de plastic obligatorii.
kariguld spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui coracora
Dar nu trebuie sa te puna nimeni sa cureti, o faci tu singur / singura, din bun simt. Asa cum nu-ti place sa gasesti un WC naclait cu toate cele, nici tu nu lasi dezastru in urma ta. |
cora cora, nu vorbim de extreme aici, doar de niste stropi de pipi/apa.
nu inteleg de ce v-ati legat de toaleta, eu spuneam la modul general.
dar hai sa nu deviem de la subiect, ca ne aduce marius indata on topic.