Educatie cu ...mopul

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

muso, dar acasa, baietelul tau se descurca la toaleta fara sa stropeasca pe jos ?

legat strict de ceea ce ai scris, nu se intelege foarte clar daca si baiatul tau a fost pus sa stearga cu mopul sau e vorba despre alti colegi de grupa. oricum ai lua-o nu este in regula, indiferent ca este vorba de copilul tau sau al altora. pai femeia de serviciu pe ce ia banii ?

despre ce gradinita este vorba ? cati copilasi sunt in grupa, cate educatoare si ingrijitoare au la fiecare grupa ?

iar in privinta pasilor pe care ar trebui sa-i faci, incearca in primul rand sa ai o discutie cu educatoarea si directoarea, sa le explici ca tu, ca parinte, nu esti de acord cu aceste metode pe care le folosesc si ca nu este normal sa-ti streseze copilul in halul acesta. daca ele o tin pe a lor, ca nu este adevarat si ca exagereaza copilul tau, poti merge mai departe, spre inspectorat sau poti incerca sa muti copilul la alta gradinita din zona, daca mai sunt locuri disponibile in perioada aceasta (unii parinti si-au retras copilasii si pe ici, pe colo, mai gasesti cate un loc liber la gradi de stat).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Copiii nu se educa prin umilinita. Sa ii pui mopul in mana si sa urli la el in vazut altora sa stearga pe unde a facut pipi este umilitor oricum ai lua-o. Copii se educa cu vorba buna, cu exemple, nu cu pus la colt, tipat, umilit. Chiar sunt curioasa in cate gradinite se practica spalatul pe jos ca metoda educativa. E in primul rand treaba mea, ca parinte, sa il educ cum sa faca la toaleta. Daca nu am fost in stare sa o fac, e corect ca educatoarea /ingrijitoarea sa imi atraga atentia si sa imi ceara sa corectez, nu sa umileasca baiatul.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muso spune:

Sa clarific ceva : asa cum am spus cand a facut pipi a stropit putin pe jos, l-am educat de mult acasa cum trebuie sa faca pipi si nu are nici o prb din acest pct de vedere, dar poate se mai intampla uneori mici accidente, asta nu inseamna ca imediat prebuie sanctionat in acest mod.
Ca sa-i dezvoltam cognitiv putem sa-i punem pe ei sa spele baia, sala de clasa care si asa e murdara, sa-si puna singur in farfurii mancare la gradi, etc...
Cand copilul deseneaza bine si este depunctat(nu mai intru in detalii acum), cand la clasa stie raspunsul si sta cu mana sus sa raspunda si este ignorat in timp ce altii raspund de 2 ori, cand se tipa la el(ei) cand este plesnit peste gura ca este ''obraznic'', cand este pus sa spele toaleta, cand ii este teama sa ceara apa sa bea(au dozator de apa , apa pe care o platim noi parintii lunar), cand ii e teama sa ceara servetel sa se stearga la nas(servetele aduse tot de noi parintii) acestea toate nu sunt elemente de persecutie si umilinta la adresa unui copil?
Cat despre titlu- e bine asa cum e; probabil ca la tine coracora educatia nu se face ca la romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Nu e ok sa umilesti copiii, de acord.

Dar, iau exemplu copilul meu si colegii lui de gradi, cand se duc cate 2-3 la wc, din distractie, fac pipi pe langa, pentru ca li se pare amuzant sa stropeasca - sa ne-ntelegem, stiu toti sa faca in vasul de toaleta, stiu si ca nu e bine/frumos sa faca pe langa, dar ei asa se distreaza. In acest caz nu credeti ca e bine sa li se dea mopul in mana? La noi la gradi n-am auzit de asemenea metode, dar acasa, cand stropeste pe langa wc intentionat, ii cer sa curete.

In rest, si eu sunt total impotriva tipatului la copii/pus la colt etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Laura, perfect de acord cu tine, dar sincera sa fiu in postarea ta rolul central il are tipatul, umilitul si nu mopul. Cred ca poti sa-ti imaginezi mopul in mina unui copil si lasind deoparte umilintele, nu ?
Si ca in nici un caz nu are legatura cu nimeritul toaletei ci cu un comportament social.

Pe mine personal ma deranjeaza rau rolul central al mopului in povestea asta si faptul ca parintele descopera asa tirziu ca la gradinita se tipa si se umilesc copiii. Asa incit se intreaba daca nu ar fi mai indicat sa mai stringa un pic din dinti pina merge copilul la scoala.

Editez ca intre timp am citit ce a mai scris Muso: deci uite ca palma ca argument vine tot in urma mopului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Citat:
citat din mesajul lui Muso

Buna all

Sunt plin de nervi, aseara am aflat de la baietelul meu ca la gradinita doamnele educatoare ii pun sa spele pe jos cu mopul daca se duc la baie si stropesc cumva pe jos cand fac pipi.
Mi s-a urcat tot sangele in cap, astazi la ora 16 cand merg sa iau copilul vreau s-o abordez pe doamna indrazneata si sa-i cer explicatii, altii sunt de parere ca sa n-o fac ca e mai bine asa, dar sincer nu mi se pare un lucru corect sa pui un copil de 5-6 ani sa stearga cu mopul cand el saracul abia ce-a venit pe lume de cativa anisori.
In afara de acest aspect baiatul mi-a mai spus ca-i e teama de doamne ca tipa toata ziua la ei si-i pun la colt, el de teama coltului si a doamnelor e stresat zilnic, asa ceva nu se poate, asta nu e educatie ci mai degraba scoala de corectie.
Voi ce parere aveti, s-o iau pe doamna ''de par'' sau sa las lucrurile asa ca ''mai e un pic pana termina''-sincer nu pot trece cu usurinta peste aceste episoade.
Inca ceva- daca stie cineva unde pot face demersurile ptr a se pua niste masuri drastice impotriva educatoarelor in afara de insp scolar ca acolo-s tot mana-n mana.

Un copil de 5-6 ani nu a venit pe lume de "cativa anisori", este perfect capabil sa stearga cu mopul unde a murdarit. Mie mi se pare ca exagerezi, faptul ca invata sa "stranga" in urma lui nu e ceva rau, ii invata sa fie responsabili.
Cu tipatul si pusul la colt nu sunt de acord, dar pe tine pare sa te supere mai tare f ca a fost "umilit" cand a curatat cu mopul unde a facut pipi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anne45 spune:

Eu cred ca adevarata problema nu este legata de faptul ca a fost pus sa curete unde a urinat (din greseala ),ci modul in care se comporta educatoarea . Este clar ca se simte umilit si ar trebui sa-i dai o lectie de bun simt acestei "doamne !
In ceea ce priveste mopul-pentru asta sunt persoane care au atributia de a curata , nu trebuie sa obligi copilul sa curete , educatie se face si acasa si la gradinita dar nu cu tipete si umilinte !

https://picasaweb.google.com/102421590206055963392/08Dicembre2011fotoGiuliPiazzetaSassari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

as vrea sa-i vad pe cei ce sustin ca; "ce-i asa rau daca da cu mopul unde a stropit cu pipi" , cum sunt pusi la serviciul lor sa curete pe jos unde au murdarit cu pantofii sau la baie unde au stropit cu apa/pipi.

eu sunt mama de baiat. si sa va spun pe sleau, un baiat cand face pipi din picioare mai poate rata vasul de wc in prima faza cand incepe sa urineze. e asa o tragedie? stiu din proprie experienta, cat l-am invatat pe baiat si tot dadea rateuri.

clar e umilinta sa pui un copil sa stearga unde a stropit/murdarit strigand la el cu suparare si nervi.

Muso, eu n-as tacea la astfel de abuzuri. chiar daca stiu ca nu se va rezolva mai nimik, macar copilul meu va sti ca eu parintele nu permit sa fie injosit, abuzat si umilit. vreau sa stie ca se poate baza pe mine, ca eu sunt langa el sa-l protejez.
am mai spus cu alta ocazie aici pe forum. am un prieten care si-a invatat fata sa loveasca si ea, daca este lovita de un adult. si l-am condamnat ptr ce facea. dar cu timpul i-am dat dreptate. el argumenta :"vreau sa stie si sa invete ca nu-i normal sa incaseze palme de la nimeni. eu nu o lovesc si nici altul nu are voie s-o loveasca!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

cand mi-am varsat cafeaua pe jos la starbucks mi-au dat alta cafea in schimb, nu mopul in mana (ma simteam deja suficient de prost).

atata vreme cat exista personal dedicat:
1. curateniei in gradinita (ingrijitoarea)
2. educatiei copilului (educatoarea)
incidentul cu mopul nu ar fi trebuit sa existe (indiferent daca "scaparile" au fost din greseala sau intentionate).

tipetele, urletele etc. nu fac parte din atributiile educatoarei, ale ingrijitoarei nici atat.

educatoarea ar fi trebuit sa stea de vorba cu copilul (cu calm si fara sa-l umileasca) si, bineinteles, sa vorbeasca cu parintii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

cum ar fi ca la toaletele publice sa stea unul sa verifice daca ai udat pe alaturi si sa-ti dea mopul sa stergi

Mergi la inceput