Educatie cu ...mopul

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Ati sarit cu toatele pe cel mop (mie chiar unele forumiste mi-au recomandat ca, atunci cand copilul murdareste pe jos, din joaca sau din provocare, sa ii pun o carpa in mana, sa inteleaga ca exista si consecinte ale actiunilor noastre).

De plesnitul peste gura nu ziceti nimic? De frica de a cere apa si servetele platite din banii parintilor nu ziceti nimic?

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui claujro

Si de ce WC-urile din gradinite si scoli nu sunt curate? Cine le murdareste?

Eu propun sa se interzica folosirea toaletelor in scoli si gradinite pe motiv ca acestea se pot murdari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui claujro

Si de ce WC-urile din gradinite si scoli nu sunt curate? Cine le murdareste?

Intrebarea e cine ar trebui sa le curete si nu le curata?

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurenta spune:

pt toti useri care sunt de acord cu educatia cu mopul:
Imi duc copilul la gradi-scoala sa-l educ ,sa-l stimulz si personalul-educatoare.profesori ii pune mopul in mana ca fc pipi pe langa?????
deci nu ca as fii fc un mare circ acolo dar ar fii stiut sigur inspectoratul si cine stie ce ziare.....
e strigator la cer.....
una e cand il educ eu acasa ca asta trebuie sa fc,,,,,,,,,dar nu la gradi!!
cel putin aveau bunul simt sa-mi zica sa stiu ce am de fc cand mai fc asa vin cu el acasa si il invat iar cum se fc pipi si ii explic.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

cora cora, sa inteleg ca aprobi abuzurile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sara_Maria spune:

Corect Laurenta!!! V-am mai povestit ca am avut o gradinita particulara. Aveam un baietel de 4 ani acolo, care intr-o zi cand facea pipi, incepuse sa cante (o lalaiala, de fapt de se auzea in toata gradinita) si se legana de pe un picior pe altul. Va dati seama ce a iesit :-)). Educatoarele ce trebuiau sa faca? Sa ii puna mopul in brate?

Era atat de dulce incat toata lumea a ras, s-au dus la el, i-au explicat zambitoare si calde ce are de facut si s-au apucat de strans.

Doar stropise, asa ca ua aplicat putin detergent un mop si big deal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Muso, dar de ce te-ai sesizat acum, cand "mai e un pic pana termina" ca nu poate bea apa, sterge nasul si altele ca astea, ca doar educatia "militareasca" oi fi vazut-o tu mai demult...sau nu?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muso spune:

Nu am sesizat-aflat acum ci mai demult, am si specificat, si am luat atitudine de fiecare data discutand cu educatoarele, unele atitudini s-au mai corectat, altele nu, au aparut altele noi gen mopul; am postat acum pe forum ptr ca acum mi-a venit ideea.
De fapt prb au inceput sa apara din toamna iarna cand a avut loc un concurs de desen cu tema ''cos cu fructe de toamna'' iar baiatul meu l-a desenat singur asa cum a stiut; a fost depunctat pe motiv ca eu i-as fi facut desenul ceea ce era tottal fals si ca a desenat cirese in cos dar de fapt era un strugure, si ptr ca am avut ''impertinenta'' de-a cere lamuriri in privinta depunctarii desenului si a-mi sustine copilul explicandu-i ce si cum a desenat a fost luat copilul in vizor, s-a vazut clar de la acea data o schimbare atat in comunicarea cu noi parintii cat si atitudinea la clasa.
Cat despre apa mi-a spus ca le da la ora 10 si la 12 dupa ce mananca, pe motiv ca daca vine unu la apa si cere vin toti si nu mai pot face lectii, deci cum duci vitele la apa la ora fiza asa si aici; al meu copil e un mare consumator de apa si e normal si uman sa bea cand ii e sete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

La piticul meu in clasa am vazut cum un baietel de 5 anishori a facut dinadins pipi pe jos, in timp ce se uita la mine si la baietelul meu, care asteptam langa usa de la toaleta lasata deschisa. Apoi a iesit si cum Robert facea pe el, nu am asteptam sa vina cineva sa faca curat, ci ne-am strecurat printre lichidul excretat de pusti si si-a facut si al meu treaba. Imediat dupa, i-am zis doamnei educatoare ca x a facut pipi pe jos si am mentionat ca facuse intentionat, deoarece nu mi se pare in regula. Ce credeti? pedeapsa la pusti? Sters cu mopul? Nope. Madame mi-a zambit si mi-a zis ca au niste probleme cu el dar le vor rezolva, apoi a luat ea mopul (nu femeia de serviciu) si a sters lacaraia lasata in urma de cel mic. Asta ce am vazut eu, mai apoi, cu problema baiatului nu stiu ce a facut, eu am semnalat doar.

Si mie mi se pare complicat pt un pitic de 5 ani sa curetze de pipi, caci pipi nu e o apa care se usuca si gata, e un pic mai delicat, nu? Deci cu mopul in alt context - da, se pot organiza ore de "curatzenie", in care astia micii se pot invata cum se sterge praful, cum se spala pe jos (la noi se fac multe chestii din astea), totul intr-o joaca, evident, caci asa invata ei. Si chiar fiu-miu are niste deprinderi cu care a venit de la scoala, invatate cu cantec si joc. Eu pe al meu il mai pun sa stranga, sau sa curetze dupa el, dar in functie si de murdaria pe care o face, sunt chestii pentru ei si chestii pentru mai incolo.

Despre palme si alte abuzuri nici nu pot comenta - este evident ca asa ceva nu are ce cauta intr-o gradinita, unde copiii se educa, nu se traumatizeaza...

Simona, mami de Robert si nu numai... S-a dat comanda si de un carucior ROZ dar se pare ca e tot ALBASTRU (13+)

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Acum am citit si despre metodele folosite in genere de acea gradinita - nu mi se pare normal sa fii atat de drastic cu piticii la varsta asta (mare chestie, un desen ...) Iar dusul la "adapat" - wooow ...Chiar nu au voie sa bea apa daca li se face sete in tipul activitatilor? Dar educatoarele au voie?

Simona, mami de Robert si nu numai... S-a dat comanda si de un carucior ROZ dar se pare ca e tot ALBASTRU (13+)

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti

Mergi la inceput