Licurici de ianuarie-februarie 2009 (164)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Nici pe Daria n-o intereseaza.

Doar ce am venit de la buni, am ales, voluntar, sa asist la o scena, sa vad cum gestioneaza buni situatia.

Buni facea supa. Daria a cerut putin orez. Buni i-a pus pe masa cam o jumatate de lingurita. Daria a mai cerut putin, ca nu-i ajunge. Buni a spus de 3 ori "ajunge" si a 4-a oara a cedat, i-a mai dat cateva boabe. Daria le-a maturat cu mana de pe masa pe jos, razand. Am intrebat-o cine aduna orezul de pe jos. Raspuns: "buni". Am intrebat-o de ce sa stranga buni ceva ce a imprastiat ea, cand ar trebui sa stranga cel care imprastie. "Ca asa". Buni nu a avut nicio reactie.

D. se aprinde mai rau decat mine la "nu"-urile ei, la facutul ei dupa capul ei, la fortatul limitelor. Acu' doua seri, se dadeau cap in cap, el, "culca-te" (era 11 noaptea), ea "nu ma culc, ca nu mi-e somn" (statuse afara 3 ore, nu se cunostea, era fresh). Le-am zis ca, daca nu se potolesc amandoi, io plec de-acasa, ca nu mai suport urlaturile...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Selene: deci pe scurt, Buni NU TREBUIE sa cedeze la situatiile astea. Adica atata orez trebuie, atata punem. Si gata. Punct. A dat orezul pe jos (intentionat) si nu vrea sa adune? Buuun. Deci alta data nu o lasa buni sa o ajute la mancare DELOC- si buni face exact asta, adica nu face uitata regula peste 15 minute. Ora de culcare? Pai Daria, inca 5 minute de joaca, si apoi nani. Dupa 5 minute, pus copilul in pijama, stins televizor, stins lumina si gata. A, si lamureste-l pe D ca atunci cand se enerveaza el, face exact ce se asteapta Daria ca el sa faca, ea stie exact ce "butoane" sa apese.

Inca un EDIT: Selene, la ce ora se scoala Daria? Mai doarme de dupa-masa? Ca totusi ora 11 e tarziu tare pentru un copilas.

Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

La 9. Da, doarme, acum am pus-o sa se culce, si nu vrea, ma intreaba 100 de chestii, am de terminat un proiect si m-a apucat plansul, ma tine din treaba...

Ii trebuia sa o tin in brate. Am tinut-o. Sa o pup. Am pupat-o. Sa ii potrivesc paturica. I-am potrivit-o. De doua ori. A vrut apa. I-am dat. A luat-o pipi, kk. Facut, sters, pus iar la somn. Pe urma ca de ce n-am guma, ca vrea guma roz, sa ma duc acum la Carrefour, sa-i iau guma roz...

Acu' deja doarme, m-a vazut ca nu mai razbesc si izbucnesc in plans, s-a culcat urgent...

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

pai din ce descrii tu acolo problema principala e la adultii din jurul ei: ei nu sunt consecventi; le copiaza modul de actiune si comportamenul..

Mergi la inceput

Draga mea, de acord cu Porumbita. E vorba de inconsecventa adultilor, comportament si stari de spirit copiate de copil.

Ai acum de facut un proiect? Si eu am mai avut situatii din acestea, si atunci "lucrez" cu tati. Adica daca eu am de lucru, sotul ma ajuta, creindu-mi cadrul sa pot lucra. Deci ia sa faca bine D sa se ocupe EL de Daria cand tu ai de lucru: joaca cu ea, scos in oras/parc/magazine. Tu poti lucra in liniste si pace, Daria are o ocupatie, iar D petrece timp cu fiica lui, si ea cu el. Win-win in toate directiile.

Eu prea multe sfaturi nu pot sa dau, eventual pot sa spun ce facem noi sau ce am face noi in anumite situatii, tu stii cum e la tine acasa. Oricum, ceva trebuie sa faceti, ganditi-va ca ce a fost a fost, ce greseli s-au facut s-au facut, asta este, nimeni nu se naste invatat, totul se face vazand si facand, trial and error, dar ceva trebuie sa faceti cu totii, sa va puneti de acord si sa va tineti de ce decideti, daca situatia actuala nu merge. Ca doar cu plansete, tipete si "lupte" nu doar ca nu se va rezolva situatia, ci chiar va fi mai rau. Sunteti o familie, copilul nu e un inamic cu care sunteti in stare de razboi sau armistitiu, iar relatiile dintre voi nu sunt batalii in care unul castiga si unul pierde.

Dark Bendis

Mergi la inceput

Pe mine n-are cum sa ma ajute de luni pana vineri, in intervalul de dimineata pana la 18. Doar dupa aceea.

Iar dupa aceea poate sa nu coincida cu proiectele.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Scuze, m-a derutat faptul ca aici azi e bank holiday. Oricum, incearca sa-ti faci un program clar de lucru zilnic cand ai proiecte. Chiar daca sunt doar 1-2 ore inainte de masa cand va sta Daria la bunica, plus 1-2 ore cand doarme ea de dupa-masa... iar seara inca 1-2 ore cand va iesi Doru cu ea. Deja e primavara, ziua e lunga, e mai cald. Dar orele de lucru sa fie dedicate DOAR proiectelor, in caz ca ai de tradus. Curatenie cat se poate seara, cand sunteti cu totii acasa. Iar in week-end puteti sa va faceti program in care unul sta cu copilul afara, celalalt sa dea cu aspiratorul si sa faca curatenie in casa - daca te concentrezi doar asupra unui lucru in loc de mai multe, va merge si mai bine, si mai cu spor, si mai repede. Stiu ca nu e usor, ca poate sotului nu-i convine ca dupa o zi de lucru sau in ziua lui libera sa stea cu cea mica, sau ca preferati poate sa fiti impreuna tot weekend-ul, toata familia, dar situatia e asa cum e, proiectele trebuiesc indeplinite, si e o solutie pe termen scurt, cel putin pana in toamna, cand va incepe Daria la gradi, daca acum nu o puteti duce. Din toamna vei avea astfel zilnic la dispozitie cateva ore pentru traduceri, sau curatenie in zilele cand nu ai proiecte.

Acum spun cum e la noi. Uneori nici mie nu-mi pica bine sa plec de acasa (lasand toate vraiste, copilul in cada, sau rufe in masina, vase in chiuveta, mancare pe foc etc) deoarece am un job urgent pe nu stiu unde, si trebuie sa-l las pe sot sa se descurce (spalat copil, sau scos si intins bulendre, "salvat" ce-i in oala etc), asta dupa ce a lucrat si el 8-10 ore, sau ca am weekenduri pe cale mi le petrec pe la cate o circa de politie sau la un spital in loc sa-l petrec cu familia mea. Dar asta e situatia, din pacate nu imi permit sa refuz assignmenturi decat daca nu are cine sta cu cel mic, avem nevoie de bani si eu sunt cea care am ales sa depun o activitate de acest tip, cu ore aiurea de lucru, cu multe avantaje dar si cu dezavantaje. Cu atat mai mult e nevoie ca sa fim cu totii o echipa, si eu, si tati, si jupanelul, sa ne sustinem unii pe altii si sa ne putem organiza cat mai bine.

Dark Bendis

Mergi la inceput

Inconstanta in comportament a observat-o si D., chiar in seara asta mi-a reprosat ca nu sunt constanta in raportarea mea la copil. Cea care greseste cel mai mult e buni, apoi vin eu, nu stim sa punem piciorul in prag cand trebuie si ii plasam lui responsabilitatea de a fi capcaunul care disciplineaza copilul. Copil care nu stie sa respecte "nu", nu stie sa respecte "stai aici", nu stie sa respecte "lasa-ma putin in pace", ci le contrazice cu "dar", cautand brese.

Am bocit in trei sau patru ture, nu stiu ce sa fac si cum sa fac, sunt vraiste eu, ce sa ma mai ocup de copil aratand un comportament constant...

A zis ca sunt asa de preocupata cu procesele mele de constiinta, ca traiesc eu cu mine, in mine, nu mai vad altceva... Si el sta si asteapta sa revin macar la 50% din cum eram inainte de Daria...

Ca duritatea lui fatza de copil mi se datoreaza, ca, daca as avea un comportament constant, el nu ar mai avea de ce urla, n-ar mai fi nevoie, copilul ne-ar percepe pe amandoi la fel...

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Vad ca restul fetelor sunt busy, deci tot eu

Deci: 1) ca e bine sa fiti cu totii consecventi in reguli, comportament etc pe cat posibil, sau macar sa incercati sa fiti consecventi, asta e adevarat dar
2) ca TU esti de vina ca EL striga la copil, sorry, this is bull***t!! Nu esti TU vinovata de comportamentul altuia, de felul in care EL alege cum sa actioneze intr-o anumita situatie sau alta. Fara suparare, asta imi aduce aminte de perioada aia de cand erai tu gravida si el se comporta atat de urat cu tine, si tot tu erai cica cea vinovata pentru faptul ca el se comporta ca un nesimtit.

Dark Bendis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

scuza ma selene
- faptul ca el tipa la copil si asta e din vina ta e un mara kk; stii vb aia ce treaba are sula cu prefectura? cam asa e si barbatul tau; nu e in stare sa isi controleze nervii/are gresita impresie ca facand pe duru/tipand o sa rezolve ceva cu Daria... o sa rezolve ... nimic.. doar nervi si frustari
- faptul ca astepta sa redevii ce ai fost iar o mare aberatie
nu numai ca nu te ajuta, dar te mai si incarca de responsabiliati aiurea

e si vina ta, ca te complaci la greu in situatia asta, cu joburi mititele pe pe urma carora nu poti trai, si pt ca sunt mititele pica pe tine toate treburile casei mai putin cumparaturile + copilul (dc copilul are reusite nu va fi meritul tau, dc face ceva aiurea sigur tu esti de vina)

Mergi la inceput