Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (7)
Raspunsuri - Pagina 5
poohy spune:
in etapa 2 sunt locuri rezervate pentru copiii din circumscriptie / recenzati. in etapa 3 acesti copii vor putea alege scoala din circumscriptie. Locurile ramase libere dupa etapa 3 sunt disponibile in etapa 4.
eu tot citesc si aici si la Goethe (nu ca as vrea sa imi dau copiii acolo, dar mi se pare de plans subiectul) si mai ca imi vine sa plang cand vad la ce s-a ajuns...
nu ca inainte era mult mai altfel, intra cine avea mai mult de dat...
eh, pana la anul mai e un an
Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009
roli25 spune:
Nici la noi nu s-a afisat, dar inteleg ca nu pot aparea pe lista de admisi mai multi decat locurile afisate libere pt etapa 2( in cazul nostru 1 loc).
Si daca astept etapa 4 si nu suntem admisi, intrebarea e: ce fac cu noi?
Concret, au spus ceva? Eu una n-am inteles ce se va intampla in etapa 4? Unde trimit copiii? Ca eu nu stiu ce ar trebui sa se inteleaga din asta: "Înscrierea copiilor care nu au fost cuprinsi în nicio unitate de învatamânt în etapele anterioare"
Mamaaaa...cand am facut copii nu mi-as fi imaginat ca o sa-mi mananc atatia neuroni ca sa-i inscriu la scoala .
usorlili spune:
Roli dilema asta o am si eu. Eu am sunat mult, dar muuuult, la Tel Verde pe parcursul inscrierilor. Si am ssunat si pentru exact ceea ce intrebi tu. Din pacate nu am inteles nimic din raspunsul lor. Nimic-nimic. Am inchis telefonul dezamagita si m-am hotarat sa renunt la a mai merge in etapa IV. Asta se intampla acum 2 saptamani (eram sigura ca nu trecem cu bine de etapa a II-a).
Iar la scoala, la fel... |N-au stiut sa-mi spuna nimic exact. Mi-au lasat impesia ca nici nu stiua despre ce vorbesc. Sau ca nu vor sa-mi spuna nimic concret .
Parca as mai da un telefon la Tel Verde dar astept sa se afiseze rezultatele oficiale si centralizate pe edu.ro.
julyjuly spune:
am urmarit cu interes subiectul acesta, desi noi suntem pentru inscrierea in clasa intai, dar aici scrie multa lume, asa ca-mi spun si eu oful aici. am asteptat etapa a doua crezand minciunile vandute de dna oana badea cum ca sunt posibilitati reale de a te inscrie unde vrei, nu unde esti arondat. la scoala aleasa de mine erau 16 locuri libere pt. etapa II si ieri am aflat ca nu am corespuns criteriilor lor. sunt foarte dezamagita de ceea ce se intampla cu inscrierile. nu mi-am facut flotant ca am crezut ca genul asta de solutie e pentru oameni sariti de pe fix, dar m-am inselat. inscrierile de anul asta numai transparente nu sunt. cum pot afla la ce criterii de-ale scolii s-au incadrat cei 16 norocosi? alegerea se face de calculator sau de directoarea scolii? cum pot stii eu ca selectia a fost obiectiva? ne vom duce la scoala de cartier ca nu vad alta solutie. am dreptul sa-mi retrag dosarul de la scoala unde ne-am inscris initial?
Androix spune:
Si noi tot la clasa I dar aici e mai animat subiectul. Si sunt in fix aceeasi situatie cu tine. Nici noi nu am prins loc desi ne incadram la primul criteriu al scolii.
Criteriile specifice scolii le gasesti aici: http://ismb.edu.ro/Subpagini/pregatitoare/clasa_preg.php alegi sectorul si apoi scoala si iti afiseaza si criteriile specifice scolii. Dar inaintea acestora au fost cele ale legii: copii orfani, cu un singur parinte, handicapati, cu parinti care lucreaza in invatamant si nu stiu daca ar mai fi ceva, parca astea sunt.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
julyjuly spune:
androix, mersi de alinari, ca sa zic asa! stiu care erau criteriile specifice scolii noastre; la scoala unde am depus eu dosarul erau 4 si noi ne incadram la ultimul. sa inteleg ca (virgula) criteriul nr. 1 era mai important decat criteriul nr. 4 de pe lista lor? eu chiar m-am saturat sa vad ca trebuie sa dam prioritate celor cu handicap, orfani sau mai stiu eu cum, dar cei normali nu au si ei drepturi? in educatie si sanatate nu trebuie sa aiba unii mai multe drepturi ca altii. nu pricep criteriile astea sociale, sunt anti-natura. parerea mea. de asta s-a ajuns ca unii parinti, la fel de sariti de pe fix ca si aia cu flotantul lor, sa divorteze ca sa demonstreze ca au copil din familie monoparentala. ce mai, anul asta, inscrierile s-au facut prin minciuna si falsificare cu acte in regula si a fost un fenomen de masa, generalizat. mi-as dori anularea tuturor inscrerilor pe baza de flotant obtinut dupa 15 februarie. si sa vezi atunci locuri libere pentru cei respinsi acum in faza a doua! pana la inceperea fazei a treia presupun ca se afiseaza cate locuri libere mai sunt libere pentru faza 4, nu?
Androix spune:
Da, criteriile scolii se aplica si ele in ordinea in care au fost publicate si pe site si la avizierul scolii.
Locurile ramase libere dupa etapa a 3-a se vor afisa, iar din ce am inteles se va afisa si numarul copiilor care nu s-au inscris pana la sfarsitul etapei, afisarea asta se va face atat pe site cat si la scoli. Acum eu din asta inteleg ca fiecare scoala va primi o situatie cu copiii care ii apartin dar care s-au inscris in alte scoli. Mi se pare util ca sa stiu ce sanse reale am in etapa a 4-a.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
julyjuly spune:
daca vom afla cate locuri raman libere pt. faza 4 abia la inchiderea fazei nr. 3, atunci riscul e major. eu nu mi-l asum. daca pana pe 23 aprilie nu stiu cati din recenzati sunt deja inscrisi in alta parte, adica cam cate locuri raman pt. faza 4, eu ma duc la scoala de cartier. nu am nervi pt. faza a 4-a. la cum a decurs faza a doua, cred ca scolile ce vor avea locuri libere pt. faza 4 sunt de genul " de ocolit cu orice pret". parerea mea. bafta oricum si admiratie pt. curaj! eu eventual ma mut cu domiciliul la vara ca tot caut alta casa si ca si criteriu de selectie aplic circumscriptia scolii, decat sa astept faza 4, unde presupun ca iar incep cu criteriile alea aiuristice propuse de minister. unde e frate egalitatea de sanse?? in carti si doar acolo.
danaionela spune:
Locurile libere pentru faza a Iv-a se vor afisa dupa ce se termina faza 3, pentru ca in faza a IV-a se vor scoate locurile ramase efectiv libere, dupa ce au trecut toate cele 3 faze.
Eu va inteleg supararea, dar de a jigni mi se pare o cale destul de mare. Nu cred ca toti cei care si-au facut viza de flotant sunt sariti de pe fix. Fiecare a evoluat cum ii este mai bine pentru copilul lui si s-a folist de aceasta portita pe care ti-a lasat-o legislatia.
A doua problema , mereu persoanele cu nevoi speciale au avut prioritate inainte celorlati. Acest principiu nu se respecta numai la noi , ci la toti ceilalti. Doamne fereste sa te afli in aceeasta situatie.
Nu cred ca inscriirile din acest an au fost mai mult sau mai putin tranparente decat in alti ani. Cunosc destule cazuri in care nu si-au putut inscrie copii la scoala de domiciliu sau gradinita ( pentru ca locurile au fost ocupate) de multe persoane care nu apartineau de ei. Aici era vorba tot de "transparenta", sau de " transparenta in dat spaga".
Mult succes in continuare si sa speram ca intr-un final fiecare dintre noi sa avem copilul acolo unde ne dorim, sau cel putin sa nimerim la niste invatatori potriviti pentru nevoiile celor mici.
andruskandu spune:
Noi suntem pe lista de admisi!
Bafta celor ce inca asteapta un raspuns, sau celor ce isi inscriu copiii in etapele 3-4!