Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (7)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns usorlili spune:

Conferinta de la 12:00.
http://www.privesc.eu/Arhiva/9687/Conferinta-de-presa-sustinuta-de-Ministrul-educatiei--cercetarii--tineretului-si-sportului--Catalin-Baba--si-secretarul-de-stat-Oana-Badea

Edit: 98% dintre copii recenzati, procentul reprezentand copii introdusi in sistem, nu neaparat admisi.

Parerea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Interesanta conferinta. Daca s-a renuntat la media anilor de liceu la admiterea la fac, SPER sa se renunte si la media anilor de gimnaziu pentru admiterea in licee. Exact din acelasi considerent pe care l-a relatat dl ministru: un 9:50 intr-o scoala/clasa slaba se obtine mult mai usor decat un 9:50 intr-o scoala/clasa buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolstoy spune:

Citat:
citat din mesajul lui matahut

Interesanta conferinta. Daca s-a renuntat la media anilor de liceu la admiterea la fac, SPER sa se renunte si la media anilor de gimnaziu pentru admiterea in licee. Exact din acelasi considerent pe care l-a relatat dl ministru: un 9:50 intr-o scoala/clasa slaba se obtine mult mai usor decat un 9:50 intr-o scoala/clasa buna!

Mda, numai sa nu faca aceasta schimbare cu 3 luni fix inainte de admitere...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Eu tocmai ce-am fost pe la scoala pentru care am optat in etapa a 2-a. Pentru cele 6 locuri disponibile... cica sistemul a sortat doar dintre parintii monoparentali si copii orfani.. Acu' ma gandesc ca la cat de "multe" locuri au scos la bataie era si greu sa se ocupe cu "monoparentalii si orfanii". Mi-au recomandat sa-mi fac flotant pentru etapa a III-a si poate asa o sa am sanse.

Androix . Ai pus punctul pe I... si eu o sa astept sa vina ei sa ma roage sa-l dau la scoala. Eu chiar m-am gandit ca daca ma supar nici nu-l mai duc anul acesta la pregatitoare (el face pregatitoare acum la gradi) si-l duc la anul viitor la cl. 1.

AM un feeling ca o sa iasa un mare scandal pe 2 aprilie. Da' cel mai tare o sa ma amuz cand in etapa a 3-a nu se vor intoarce cei pe care ii asteapta ei... la scolile de circumscriptie. Sa-i vedem apoi ce mai coc pentru etapa a 4-a.

Pe bune ca-i ca pe vremea comunistilor ce fac astia cu noi... cand cei din provincie nu erau acceptati la capitala.

Am nervii taaari! Am nervii taaari!

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grigutza spune:

Eu din ce am vazut afisat pe ismb majoritatea scolilor au oprit locuri pentru etapa 3, unele chiar multe . Si ma gandesc ca si tine teolinda, ca nu se mai intorc la circumscriptie multi.
Cine a fost informat si a dorit scoala de circumscriptie a mers din prima etapa, cine nu a vrut-o in prima etapa nu o vrea nici acum si mai bine asteapta etapa 4 unde chiar vor fi deblocate locuri la majoritatea scolilor.
Parerea mea, si am spus asta si inainte de inceperea inscrierilor, este ca cine are nervi tari va reusi in ultima etapa sa intre la aproape orice scoala. Important este sa fie parintele informat si sa ceara "repartizare in interesul copilului".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns usorlili spune:

Citat:
citat din mesajul lui teolinda

Eu tocmai ce-am fost pe la scoala pentru care am optat in etapa a 2-a. Pentru cele 6 locuri disponibile... cica sistemul a sortat doar dintre parintii monoparentali si copii orfani..

Au afisat sau ti-au dat un raspuns neoficial?

Citat:
citat din mesajul lui teolinda

Am nervii taaari! Am nervii taaari!

Eu nu mai am nervi. Atat m-am implicat in nebunia asta incat simt ca ma lasa puterile.Cred ca incep sa cedez si-mi vine sa-l inscriu in etapa a III-a la scoala arondata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Noi ne-am inscris de saptamana trecuta, asteptam validarea! Pe noi ne-au pus sa dam declaratii ca avem locurile de munca in proximitatea scolii. Noi nu am optat pentru o scoala renumita ci pana la urma am mers pe ideea de a fi cat mai aproape de locurile de munca, am zis ca este foarte important sa fiu aproape de copil-traversez o strada si sunt in curtea scolii, au avut foarte putini copii inscrisi in prima etapa, si acum dupa a doua etapa abia au facut o clasa :) si mai au locuri pentru inca una, din ce am inteles. Nimic oficial deocamdata! oricum, chiar si asa, am avut emotii!

Lumea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Depinde de scoala. Aia de care apartinem noi e atat de slaba incat nici in etapa a IV-a nu ma duc sa-l dau acolo! Daca s-o ajunge acolo o sa cumpar pana la urma si eu un cadou gras, daca numai asa se poate, ma las doborata de practicile astea care imi starnesc sila.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Scoala asta de care vorbesc, nu este o scoala slaba, insa nu este cautata, sunt in zona inca doua scoli de fitze si toti merg spre acelea. Este o scoala mica intr-o zona cu populatie imbatranita, dar zona linistita, curata. Ei mai mult de doua clase / an nu au avut nicodata. La noi, am observat ca se considera scoala buna= scoala maaare. Prima scoala spre care ne orientasem, avea 6 clase pregatitoare si 8 clasa I, ceea ce mi se pare enorm ( poate petru Buc. nu este).
Noi am mai luat in calcul aici, si faptul ca anul asta se va deschide un camin nou - fiindca s-au desfiintat doua in zona din motive de retrocedare imobile( de fapt pregatitoarea se va va face in imobilul nou cu gradinita/caminul) iar eu voi putea sa duc amandoi copii acolo.

Pe mine ce ma sperie la scoala, este faptul ca in timp, copilul poate ajunge sa frecventeze te miri ce anturaj dubios, ori la scolile mari, riscul asta creste- zic eu.

In fine, sper sa fi facut o alegere buna.

Lumea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Eu ii raspunsesem lui Usorlili care a zis ca nu mai are nervi si se duce la scoala de circumscriptie in etapa 3.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput