Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (7)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coracora1 spune:

Androix, bineinteles ca ai dreptate. Suntem o multime de parinti care am simtit si simtim in continuare pe pielea noastra influenta vizelor de flotant. La scoala la care mi-am inscris eu copilul la pregatitoare, vizele de flotant au dat lovitura decisiva celor din etapa 2:
- copii recenzati (clasa pregatitoare + clasa I): 39
- locuri disponibile (clasa preg + cl I): 225
In aceasta faza va imaginati ca eram super-optimista ca voi prinde un loc in etapa 2, mai ales ca indeplineam 2 din criteriile specifice ale scolii (apropierea de scoala + apropierea de servici)
Dar, surpriza am avut-o dupa terminarea etapei 1: aproape 190 de inscrisi (cl preg+cl I), astfel ca pe cele cateva locuri din etapa 2 nici a fost o concurenta de aproape 8 per loc si toate locurile s-au epuizat cu primele 2 criterii nationale (nici vorba de criteriile scolii).
No comment!!!

Mergi la inceput

Inca o data subliniez poate nu s-a inteles:
- recenzati in circumscriptie: 39
- inscrisi in etapa 1: 190 !!!
Despre ce vorbim aici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Pentru mine a fost mai complicat cf noii legislatii. Vroian sa inscriu al doilea copil in scoala in care invata deja fratele mai mare. Mentionez ca acum 3 ani nu am dat absolut nimic ca sa-l inscriu in aceasta scoala. Eram in "zona largita" din care scoala respectiva inscria, zona care se suprapunea cu scolile din apropiere. In concluzie: frate mai mare in scoala = prioritate mare la etapa a doua. Si cum stateam eu linistita ca de, prioritate importanta - cati copii cu handicap sa fie ? - ma trezeste la realitate o directoare care imi spune ca nu crede ca vorm mai fi locuri pt etapa a doua. Ma si vedeam dimineata livrand un copil la o scoala si altul la alta...Si uite asa am ajuns sa alerg dupa mutare.
In concluzie, dupa varianta veche intram fara pile, relatii, spagi, emotii. Dupa varianta noua respectata corect (fara flotant)- iar as fi intrat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Eu nu inteleg cum au primit aprobarea pentru 225 locuri daca aveau 39 de copii in circumscriptie!

Mergi la inceput

De unde stii cati recenzati? Ca oficial n-au anuntat nicaieri. Plus ca unele scoli au "recenzat" pana in prima zi de inscrieri - cine mai facea un flotant - mergea la scoala si recenza copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui claujro

Eu nu inteleg cum au primit aprobarea pentru 225 locuri daca aveau 39 de copii in circumscriptie!

Pai daca e spatiu de ce sa nu primeasca?

Si la scoala 11 s-a recenzat 5 copii si s-au inscris peste 100 in prima etapa.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Este asa cum spune si Androix. Ca si la Scoala 11, fiind o scoala foate cautata, desi au recenzat putini copii, numarul de locuri a fost mult mai mare, tinand cont probabil de istoricul inscierilor din anii trecuti.
De unde stiu recenzatii? De la ISMB. Aduceti-va aminte ca la sfarsitul recensamantului chiar Inspectorul General a tinut o conferinta de presa in care a facut "greseala" sa anunte numarul de recenzati pt cateva scoli (printre cele mai cautate din Bucuresti). A facut lucrul asta tocmai vrand sa demonstreze ca vor ramane suficiente locuri pt etapa 2. Si exact asa a fost !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grigutza spune:

Dar sunt scoli unde s-a afisat in februarie numarul de copii recenzati, sigur scoala unde am inscris eu copilul este printre acestea. Nu stiu daca a fost "exces de zel" sau chiar erau obligati sa faca publice rezultatele recensamantului.

Mergi la inceput

Nu au anuntat corect in conferinta de presa. In ziua respectiva - inainte de inscrieri - tocmai fusesem eu sa recenzez copilul la scoala si aflasem intamplator cum stateau cu numarul recenzatilor. Era una din scolile pomenite . In plus, au mai fost doua zile in care parintii s-au mai dus la scoli. Cred ca ei au dat valori obtinute cu ceva timp inainte de inceperea efectiva a inscrierilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Da, clar au fost depasite datele rasuflate in conferinta de presa, doar erau rezultatele recenzarii nu AUTO recenzarii

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput