Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (7)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui usorlili

Eu am sunat la Inspectorat azi (iar) si am intrebat (iar) cum este cu etapa a III-a, viza de flotatant si copii recenzati. Au spus ca incearca sa dea o circulara interna sa poata fi inscrisi doar copii recenzati. In cercul meu de cunostinte a reinceput nebunia cu vizele de flotant.

Am obosit si declar ca m-a invins sistemul. Speram ca se poate altfel.. Cred ca voi urca si eu pe val.

Parerea mea

Si eu am ajuns la aceeasi trista concluzie. Daca stam asa pana in etapa a IV-a n-o sa mai fie niciun loc.

Taxa e vreo 4 lei, Matahut Dar amenda pentru adresa fictiva cred ca e mai mare.

Natalia, eu cred ca nu mai dorm calumea de cand am aflat ca nu am prins loc in et. 2 si s-ar putea sa nu mai prindem nici in et. 4. Ma chinuie o amestecatura de sentimente de infrangere, de neputinta, de inadaptare si de vinovatie fata de copilul meu. Si un gust amar.

Crangutalil, dar cine s-a recenzat la ce scoala a vrut el??? Toata lumea, sau ma rog, aproape toata lumea, s-a recenzat la scoala de care apartine, nu intereseaza pe nimeni din organizatorii acestui fiasco unde ai declarat tu ca ai vrea sa te inscrii.
In etapa a IV-a are prioritate la scoala la care a depus in et. a II-a, dar asta daca mai sunt locuri pentru ultima etapa, ca la mine de exemplu locurile s-au evaporat odata cu etapa a II-a.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyalo spune:

Androix in et. a 2-a e firesc sa se evapore locurile si asa putine poate.Dar dintre locurile retinute pt. et. a 3-a nu mai ramane nimic in et. a 4-a? Toti au fost respinsi? Nu a fost niciun loc retinut?
Dau cazul de la nepotelul meu pregatitoare:
50 locuri
39 inscrisi prima etapa
9 retinute
2 disponibile pt et. a 2-a si ocupate
din cele 9 retinute 7 copii s-au inscris in et. a 2-a la alta scoala deci acestea devin libere in et. a 4-a nu ?Si cei 2 de au fost respinsi in et. a 2-a au de ales ori se intorc la sc. de circumscriptie ori nu.Deci cine are nervi tari asteapta et. a 4-a. Daar ce mi-a zis mie o prietena secretara de scoala... ca in et. a 4-a locurile ramase libere sunt la dispozitia ministerului/ inspectoratului nu am retinut exact... asta ce o mai insemna?

Mergi la inceput

Metodologia este perfecta in teorie. Nu are cusur. Serios, nu fac misto.

S-a urmarit sa aiba prioritate copiii din apropierea scolii care pana anul asta erau flituiti inca dinaintea inceperii inscrierilor oficiale ca nu mai erau locuri disponibile. Parintii buimaciti de vestea proasta si umiliti plecau cu coada intre picioare la alte scoli.

A fost menita sa dea posibilitatea parintilor sa aleaga in functie de niste criterii stiute de ei scoala unde vor sa-si dea copiii, fie ca e aproape de serviciu, sau aproape de bunici, sau aproape de locul unde copilul face activitati extrascolare dupa program, sau, sau, sau. S-a bifat si punctul 2.

Apoi s-a vrut a exista o cale de intoarcere pentru cei care nu au reusit totusi sa se inscrie conform criteriilor personale si doresc totusi sa profite de criteriul cel mai important: circumscriptia scolara.

In etapa a IV-a e cam in ceata, aici ar fi un cusur e drept, ca e cam vaga exprimarea "inscrierea pe locruile ramase libere cu respectarea interesului copilului."

Totul in regula pana trecem toata chestia asta in practica.

Cum s-a procedat: s-a facut un recensamant, mai mult de forma asa. Pentru mine personal singurul avantaj al acestui recensamant fiind faptul ca am aflat in momentul in care circumscriptiile erau un mister pentru muritorii de rand, care este scoala de care apartin.

Dupa ce s-a facut acest recensamant asa pe genunchi, s-a mai dat o strigare: cine nu a fost acasa, sanchi, sau din motive obiective nu s-a ajuns cu recensamantul acolo. se poate autorecenza la scoala de care apartine. Cum au aflat parintii care e scoala de care apartin, cand inca nu era pusa lista cu strazi pe site-ul ismb, nu mai stiu. La unii s-au pus biletele la scara blocului, altii au intrebat pana le-a venit rau si a doua a treia scoala din apropierea casei a fost cea buna. Altii, nu putini, si-au ales singuri scoala de circumscriptie.

Autorecenzarea s-a facut si ea dupa cum a lasat-o sufletul pe secretara insarcinata cu aceste liste: ori asa la telefon, din gura, fara sa scrie nimic nicaieri, ori fata in fata copiind constiincios numele si prenumele scolarului intr-un tabel.
Ajungand si la inscrierile propriu-size n-a mai tinut nimeni seama de tabele, recensamant, telefoane sau alte prostii. Cine a avut adresa in circumscriptie s-a inscris, recenzat sau nu, cu mutatie sau cu flotant, de acum cinci ani sau de acum 5 ore.

A urmat etapa a II-a unde au mai ramas cateva locuri care s-au dus si alea pe criteriile legii mai intai si apoi pe ale scolii, personal cred ca putini au prins un loc pe criteriile scolii mai ales daca a fost vorba de o scoala mai cautata.

Trecerea de la prima etapa la a doua etapa, mai exact cate locuri s-au pus deoparte pentru etapa a III-a, eu nu cred ca a stat cineva sa pupe doua liste si sa faca diferenta intre ele, nominal, ci pur si simplu cate locuri au avut in plan minus cati copii au fost recenzati si autorecenzati initial si a rezultat numarul de locuri libere pentru etapa a II-a. Acum daca parintii au fost destepti si si-au facut vize de flotant si nici nu i-a intrebat nimeni daca au fost sau nu recenzati, normal ca in final scolile s-au trezit ca nu mai au locuri de pus deoparte, ba poate pe la unele scoli au fost nevoiti sa si suplimenteze numarul de locuri anuntat initial si asta numai pentru curprinderea celor din etapa I.

Asa se face ca e posibil ca o scoala sa anunte ca nu are locuri disponibile pentru etapa a III-a (lucru din care eu personal am inteles ca toti cei care au avut adrese in circumscriptia respectiva si au fost recenzati s-au inscris acolo) si totusi in etapa a II-a sa existe un numar de copii din circumscriptie care s-au inscris in alte unitati de invatamant! Pfiuuu, ce noroc! Altfel nu mai erau 25 in clasa...

Androix Bijoux

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Am si eu o intrebare. Asigur pe toata lumea ca nu o pun cu rautate, nu o pun ca sa "dau cuiva in cap", sa zic "veeeezi?!". Chiar vreau sa stiu.

E o intrebare pentru mamicile care au dorit o scoala si nu au reusit (inca) sa-si inscrie copilul acolo. Si, de ce nu, si pentru mamicile care au reusit sa-si inscrie copilul unde au vrut.

In conditiile de anul trecut ati fi reusit sau nu sa inscrieti copilul la scoala respectiva? (Daca nu s-ar fi schimbat nimic, daca nu ar fi existat niciun fel de ordonanta sau ce este...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui Fomalhauti

In conditiile de anul trecut ati fi reusit sau nu sa inscrieti copilul la scoala respectiva? (Daca nu s-ar fi schimbat nimic, daca nu ar fi existat niciun fel de ordonanta sau ce este...)

Fara cel putin 200 euroi nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Androix - eu sint perfect de acord cu tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui crangutalil

Tot citesc topicul asta si nu inteleg ceva:copil respins la etapa a II-a pt ca nu locuieste in circumscriptie , dar la recensamant a spus clar ca se inscrie la aceasta scola..e recenzat?Unde?Ce facem acum?Asteptam etapa a-IV-a?Ca la cea de care apartine cu strada nu e de mers....Si in etapa a IV-a unde se fac inscrierile, tot la scoala unde a fost respins in etapa a-II-a?Are prioritate?

Teoretic are prioritate, practc Dumnezeu cu mila....daca locurile ramase libere dupa etapa 3 sunt la dispozitia scolii sau a inspectoratului (nu scrie nicaieri in metodologie despre asta), sau daca inspectoratul aproba suplimentarea ceruta de scoala.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Fomalhauti

Am si eu o intrebare. Asigur pe toata lumea ca nu o pun cu rautate, nu o pun ca sa "dau cuiva in cap", sa zic "veeeezi?!". Chiar vreau sa stiu.

E o intrebare pentru mamicile care au dorit o scoala si nu au reusit (inca) sa-si inscrie copilul acolo. Si, de ce nu, si pentru mamicile care au reusit sa-si inscrie copilul unde au vrut.

Fara a-mi cauta scuze, chiar cred ca am fost si inca sunt intr-o situatie fara iesire. Apartin de o scoala care are niste rezultate dezastruoase la admiterea in liceu. Am aplicat la una din cele mai fitoase si mai cautate scoli din bucuresti, nu pentru ca as fi vrut acolo ci pentru ca intre ea si alta scoala mai apropiata de domiciliu care e mai buna decat scoala de circumscriptie, la scoala fitoasa indeplineam 1 criteriu specific, fata de niciun criteriu dincolo. In conditiile in care nu s-a mai permis inscrierea simultana cred ca oricine ar fi jucat aceasta singura carte. Daca nu s-ar fi facut atatea vize de flotant la scoala la care am depus dosarul si nu ar fi ramas atat de putine locuri pentru faza a II-a aveam sanse reale sa prind un loc, si admiterea pe criterii specifice facandu-se in ordinea in care au fost publicate, iar eu il indeplineam pe primul. Deci dupa cei 10-15 copii cu criteriile legii intram si eu cu primul criteriu al scolii. Dar n-am mai avut unde de atatea vize.

Si ca sa raspund strict la intrebare, DA, as fi avut sanse la oricare din cele doua scoli, fara sa dau bani sau cadouri costisitoare. Nu ordonanta si etapele au fost problema ci numarul marit de copii fata de un an obisnuit.

Androix Bijoux

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Eu una nu as fi asa de sigura cu privire la inscrierea la scoala X, daca legea nu s-ar fi modificat. In general cei care si-au facut vize de flotant tot la scoala respectiva ar fi vrut sa-l dea pe cel mic si atunci de unde sa fiu eu 100% sigura ca o sa "prind"un loc, daca nu as fi apelat la unele "mijloace" de promovare pentru a avea prioritate. Nu stiu daca vizele de flotant au influentat sau nu etapa 2, ci mai degraba prima etapa si etapa 3. Dupa cate stiu eu , locurile scoase in etapa 2, sunt locurile care s-au suplimentat pentru ocuparea unor clase. Daca erau 60 de copii arodanti atunci au mai completat cu inca 15 locuri pentru a mai forma o clasa. Eu cel putin asa am inteles in acel moment...

Mergi la inceput

Sigur ca tot acolo ar fi vrut, dar mai pune la socoteala si clasele pregatitoare care anul trecut nu au fost.

Iar vizele de flotant au influentat, cum sa nu influenteze??? Au ramas mai putine locuri pentru etapele la liber. Nu a tinut nimeni seama de recensamant. Au fost parinti care nici nu s-au recenzat dar s-au inscris cu vize de flotant in prima etapa. Repet, exista cel putin o scoala in bucuresti unde toate locurile calculate pentru copiii din circumscriptie s-au ocupat din prima etapa. Cu toate astea un numar de copii din circumscriptie s-a inscris la alta unitate de invatamant in etapa a II-a. Asta nu se explica prin faptul ca au venit altii cu viza de flotant, fara a fi fost recenzati, in prima etapa? Sau cum?

Ma rog, fac teoia chibritului, situatia e asa cum e si nu se va schimba acum si nici nu veau sa conving pe nimeni ca am dreptate.

Androix Bijoux

Mergi la inceput