Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (7)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui roli25

Asa cum stiam, suntem pe lista de respinsi. Ramanem pentru etapa 4, pt directoarea mi-a aratat lista cu copiii recenzati, din care o parte nu mai vin in etapa 3 pt ca sunt inscrisi la alte scoli (avea si scoala fiecaruia)...o fi corecta lista, n-o fi, ea a zis ca orice-ar fi suplimenteaza locuri daca e cazul.
La fel ca Androix, si eu, e atat de proasta scoala de care apartin, ca nu ma duc sub nici o forma.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Ca stiu despre ce scoala vorbesti: probabil vor fi 14 locuri disponibile pt etapa 4.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui madyrizi

androix, nici pomeneala de luat peste picior. doar ca se pun atatea bete-n-roate la aceste inscrieri ce n-am vazut in alte ocazii. fiecare il considera pe cel de langa el un neom, pus pe fraude si pacaleli. toata lumea vede numai furtisaguri si nedreptati, toata lumea crede ca undeva a fost pacalita.

Adica suntem paranoice Ma scuzi, la scoala unde am depus dosarul in etapa a doua aveam sanse reale daca nu se acceptau inclusiv vize de flotant eliberate DUPA data de 5 martie!!! Nu, nu am fost pacalita, nu mi s-a suflat de sub nas un loc intr-o scoala mai buna, sunt eu usor sarita si vad numai lucruri rele in jur in loc sa ma bucur ca mi s-a dat sansa sa ma inscriu intr-o scoala de care pana acum 70 de parinti din 100 au fugit mancand norii.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Eu am alta dilema acum. Ma intreb cand devin cu adevarat libere aceste locuri. In mod normal ele sunt deja libere dar in metodologie zice ca se elibereaza la sfarsitul etapei a IV-a. In mod normal in etapa a III-a se primesc dosare din circumscritpie, dar stiu ca in in etapa a II-a s-au primit bine mersi vize de flotant care probabil au fost si admise.

Androix Bijoux

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIRCLAU spune:

pai etapa a2a nu era pt cei care nu apartineau scolii? eu una nu mai inteleg nimic...

si se stie sigur ca in etapa a3a se vor primi doar cei recenzati pt ca am o vecina care vrea sa isi faca acum viza pt ca nu a intrat in etapa a2a si asa i-a spus secretara scolii unde vrea ea "sa caute pe cineva in zona" si sa vina in etapa3

sa speram ca vor intra toti copii la scolile unde isi doresc parintii, pt ca daca erau toate scolile la fel sau ma rog aproape poate nu mai eram asa agitati dar sunt unele scoli schiar jalnice din multe puncte de vedere,iar un om normal nu isi poate lasa copilul acolo,parerea mea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns usorlili spune:

Citat:
citat din mesajul lui MIRCLAU

pai etapa a2a nu era pt cei care nu apartineau scolii? eu una nu mai inteleg nimic...

si se stie sigur ca in etapa a3a se vor primi doar cei recenzati pt ca am o vecina care vrea sa isi faca acum viza pt ca nu a intrat in etapa a2a si asa i-a spus secretara scolii unde vrea ea "sa caute pe cineva in zona" si sa vina in etapa3

MIRELA mami de andreas nazdravan 10.09.2005 si de maria-lavinia 14.08.2009

Nu se stie nimic sigur, Mirela. Eu ieri am sunat la minister si mi-au spus ca se iau in calcul (pentru etapa a III-a) doar copii recenzati; dar metodologia vorbeste despre "toti copii arondati". Asa ca daca nu se discuta la nivel inalt despre cine ar trebui sa fie vorba, nu avem nici ocertitudine. Mai sunati si voi la Tel Verde si intrebati. Si-or da seama ca sunt probleme si or face ceva ca macar in al 12-lea ceas sa avem si noi o sansa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora1 spune:

Nu e neaparat in intentia mea de a ma pozitiona contra curentului, DAR, am sunat si eu la Tel Verde si am expus cazul unui parinte care locuieste de cand lumea la o adresa anume (deci nu se pune problema de flotant), insa copilul nu a fost recenzat la acea adresa (din varii motive: nu a fost nimeni acasa o perioada mai lunga de timp, nu au venit cei de la scoala etc.). Ce poate face acest copil daca a fost respins in etapa 2? Raspuns: se va inscrie in etapa 3 la scoala de circumscriptie, CHIAR daca nu a fost recenzat acolo.
Deci solutia nu este sa nu se permita inscrierea in etapa 3 decat a copiilor recenzati, ci sa nu se permita inscrierea celor "mutati" recent in circumscriptie ex: dupa 01 aprilie 2012 (adica exact intre etapa 2 si etapa 3 ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns usorlili spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora1

Nu e neaparat in intentia mea de a ma pozitiona contra curentului, DAR, am sunat si eu la Tel Verde si am expus cazul unui parinte care locuieste de cand lumea la o adresa anume (deci nu se pune problema de flotant), insa copilul nu a fost recenzat la acea adresa (din varii motive: nu a fost nimeni acasa o perioada mai lunga de timp, nu au venit cei de la scoala etc.). Ce poate face acest copil daca a fost respins in etapa 2? Raspuns: se va inscrie in etapa 3 la scoala de circumscriptie, CHIAR daca nu a fost recenzat acolo.
Deci solutia nu este sa nu se permita inscrierea in etapa 3 decat a copiilor recenzati, ci sa nu se permita inscrierea celor "mutati" recent in circumscriptie ex: dupa 01 aprilie 2012 (adica exact intre etapa 2 si etapa 3 ).

Da Cora, chiar mi se pare corect ca omul sa-si inscrie copilul la scoala respectiva. Clar, sunt oameni care se muta, e normal, ca doar nu se opreste pamantul in loc in perioada inscrierilor. Dar cred ca sunt muuuuuult mai putine cazurile astea decat noi, cei care speram la etapa a IV-a. Eu asa as zice: cazurile astea sa fie rezovate punctual, cu ok-ul ministerului. Nu cred sa fie mai mult de 2-3-4 pe scoala.

Mergi la inceput

Cred ca asta este la latitudinea directorilor asa cum de altfel a fost si pana acum. Pana acum nu s-a pus problema datei la care s-a eliberat viza de flotant. Directorii care au inscris asa stiau foarte bine ca sunt vize facute exclusiv pentru inscrierea in scoala lor, nu s-a ridicat niciunul sa spuna ca nu mai primeste ca nu mai are locrui. In prima faza au fost locuri si nu s-au sinchisit de recensamant, acte de cand lumea sau de ieri. Au inscris si cu asta basta. Acum cand au mai ramas cateva locuri ici colo s-ar putea sa inceapa sa nu le mai accepte. Cel mai sigur unde nu mai sunt locuri deloc sau mai sunt 1-2 acolo de prasila nu se va mai accepta cu viza recenta, cu mutatie poate, dar cu viza nu cred. Dar acolo unde ar mai fi locuri, ei aici e alta poveste.

Androix Bijoux

Mergi la inceput

Eu totusi nu inteleg de ce le-ar fi atat de greu sa puna "degetul pe rana" si sa scrie negru pe alb ca in etapa 3 vor fi inscrisi numai copiii care aveau adresa in circumscriptia scolii pana la data de 1 apr 2012 (de ex).
Pai, exact cum spui si tu, mutatii se fac si se vor mai face si dupa 1 mai, 1 iunie etc. si chiar in toamna. Ce vor face? II vor primi pe toti? Este logic sa existe o data limita pentru acest fenomen. Desi tot o logica elementara spune ca acest criteriu ar fi trebuit aplicat inca din etapa 1 si atunci nici nu s-ar fi ajuns aici (si nici tu usorlili nu ai fi asteptat cu infrigurare etapa 4 - ai fi fost inscrisa inca din etapa 2). Dar... iata-ne aici.

Mergi la inceput

Exact asa este Androix. In etapa 1 nu a contat deloc recensamantul, iar acum, brusc, sa nu permitem decat recenzatilor inscrierea. Macar de ar fi fost un recensamnat facut "ca la carte". Dar cu totii stim cum s-a facut acel recensamant al copiilor (in multe cazuri, nu s-a facut...)

Mergi la inceput