Ma simt jignita (2)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Fomalhauti, nu prea sunt aceleasi conditii la ce ai gasit tu la barcelona. Nu stiu altii dar eu cand merg in concediu nu dorm nici pe canapea si nici in pat supraetajat de la ikea. In rest daca iei ceva pe la 600-700 de euro, nu 1460 cat ti-a rezultat tie pe site, gandeste-te ca mai costa transportul si mancarea, la phoenicia ai doua mese incluse. Dar na, daca acum ti-ai pus in cap sa demonstrezi ca in romania, singurul exemplu care ti-a putut fi dat de conditii excelente e de fapt mult mai scump decat oriunde pe lumea asta cred ca nici daca te invita gratis n-o sa-ti placa

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

eu la 2 adulti si 2 copii maricei nu am gasit nici macar low cost bilete de avion sub 700 de eur. acum wizz iti da 3500 ron (plecare 23 iunie) fara bagaje - pentru exemplul Barcelona. ma duc sa verifica pe booking ceva apartamente ca tot ma zbat cu vacantad e vara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

buflea depinde de familie si de cum iti inveti copilul

al nostru a dormit mereu in sling/carucior cand am fost plecati; acum la 3 ani inca doarme in carucior in concediu (abia ce am revenit din venetia)

nici nu mi-ar trece prin cap sa ma intorc in camera pt somnul/somnurile de pranz cand vizitez un oras; la mare e altceva ca atunci vin de pe plaja la hotel, el doarme eu citesc..
la mare seara intotdeauna l-am culcat in carucior la plimbare pe faleza si la 9-10-11 il mutam in pat
cand vizitam un oras alegem mereu hotel cu mic dejun (la paris insa am preferat un studio cu chicineta din motive de costuri exagerate la hotel), dupa plecam si reveneam la hotel seara in genere la 8-9-10 cand eram f incantati sa ne culcam dupa ce mergeam km intregi pe jos

Mie mi s-a parut f simplu pe per alaptarii; poate in Ro se mai uita unu cas dar in rest nici poveste... l-am alaptat de la avion /statie de metrou/parc pana la baldachinul de pe plaja..
am folosit bocanase pt primele luni de diversificare (6-8) si apoi alternativ borcanase cu mancare gatita...am renutat complet la borcanase aproape de 2 ani (dar dupa un an jumate oricum nu le mai foloseam decat pt plecari sau vizite mai lungi)
nici prin cap nu mi-a trecut sa ma car cu blenderul dupa mine sau sa gatesc prin concediii
cand l-am intarcat la un an jumate am trecut pe lapte parmalat de creste 1-3 ani (incercasem si humana dar dupa o luna doua nu a mai vrut) pe care l-am baut din canuta cu cioc de la NUK (biberon nu a folosit decat ocazional in primele 6 luni cand eu eram la munca si lasam lapte sa i se dea) si asta este gata amabalat... singura chestie complicata era cu kg pe avion (ca se adunau pampers/lapte etc)

si crede ma ca am circulat fff mult de cand il avem pe pe pitic...
probabil e chestie de perceptie si de cum iti obisnuiesti copilul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LORE33 spune:

Bilete de avion 18 25 august Bucuresti Lisabona si retur cumparate in noiembrie costa 150 e 2 adulti si un copil la blueair.Asta spuneam si mai devreme+cu cat sun cumparate din timp cu atat sunt mai ieftine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Corina, motivele pentru care lumea se duce pe litoralul romanesc sunt variate ...

Unii se duc pentru ca este ieftin. Eu sunt convinsa ca un hotel de 3 stele romanesc costa mai putin decat un hotel de 3 stele italian. Si inca odata, daca adunati transportul cu statul acolo, cu mancarea eu cred ca un concediu in Europa este mai scump ca unul in Romania ...asta este un mit ca ne costa la fel. Da, sunt servicii mai bune, ne relaxam mai bine, nu ne enervam ...dar platim mai multi bani pentru asta.

Altii se duc pentru ca nu pot comunica in alte tari si prin urmare nu se simt confortabili - nu uitati ca nu toata lumea din tara noastra stie engleza ca sa poata cere prosoape curate in fiecare dimineata ...

Altii se duc din obisnuinta si nostalgie - Rufus a recunoscut asta si mi se pare un motiv foarte firesc ...

Altii se duc din dor de Romania - asta sunt eu - eu de cate ori vin in Romania vara, VREAU INSISTENT sa ma duc la marea romaneasca. Prietenii cu care ma duc, merg la marea romaneasca numai cand vin eu si ar merge in Bulgaria daca eu nu as insista sa ramanem pe litoralul romanesc.

Toate aceste motive adunate cu faptul ca litoralul romanesc este destul de mic, fac ca turismul la mare sa fie mereu o afacere profitabila indiferent de serviciile si conditiile pe care le oferi.

Ceva totusi putem sa facem si noi, turistii - si anume sa scriem reviews pe internet. Cati dintre voi, cand v-ati intors de undeva (bun / rau) ati scris o vorba despre locul ala ? Eu va garantez ca din reviews se inteleg multe lucruri - se intelege calitatea celui care scrie, standardele turistului si standardele oferite de hotel.
Este cea mai buna metoda de a face reclama buna sau proasta unui loc de vacanta.

eu una am scris deja pe acel site, despre hotelurile/destinatiile in care am fost in vacanta in ultimii 3 ani. mi s-a parut un gest cat se poate de firesc, deoarece si eu mi-am ales destinatia de vacanta pe baza impresiilor lasate de alti turisti, pe site-ul respectiv.

acum, lasandu-i la o parte pe cei care merg la mare din dor sau nostalgie si obisnuinta, o sa-ti spun ca litoralul e populat de o fauna putin spus pestrita .

pe de o parte sunt cei cu bani putini, care aleg fie varianta camping, fie hotelurile de 2-3 stele din statiunile pentru familisti (venus, saturn), fie cazare la particulari.

la polul opus ii gasim pe copiii de bani gata din capitala si marile orase, care vin in week-end pe litoral la hotelurile de 4-5 stele, de preferat din mamaia, doar ca sa defileze cu bolizii din dotare si sa-si arate tzoalele de firma, sa se sparga in figuri si sa arunce mii de lei in cluburi de fite. p-astia nu prea avem sanse sa-i vedem pe plaja, la lumina zilei, pentru ca majoritatea dorm ziua.

alta categorie de turisti care ajung pe litoralul romanesc sunt cei care au spectacole toata vara sau cei care participa la emisiunile live transmise de anumite posturi de televiziune direct de pe plaja, pe tot parcursul sezonului estival.

mai sunt studentii/elevii care isi petrec macar un week-end (sau mai multe) cu gasca, la costinesti sau in vama veche. mai sunt copilasii care merg in tabere cu cadrele didactice.

mai sunt persoane trecute de prima tinerete care merg pentru tratamente balneo.

iar in extrasezon foarte multe familii si pensionari cu posibilitati financiare reduse aleg ofertele de turism social, insa pot avea parte de vreme destul de urata (ba e cald afara, dar e apa rece in mai-iunie, ba e calda apa, insa apar ploile in septembrie).

eu si multi alti cunoscuti/prieteni/colegi am renuntat de ani buni sa mai mergem pe litoralul romanesc, prefer sa economisesc din timp pentru a putea cumpara un sejur cu early-booking sau last-minute, intr-o alta tara, tot la malul marii. cu un efort pentru documentare, poti gasi o destinatie foarte buna, la aceiasi bani cat ai plati la noi pentru un sejur la mare. iar conditiile in turcia si bulgaria (unde am ajuns pana acum) sunt net superioare celor de la noi, pentru acelasi pachet de servicii si numar de stele afisat pe hotel. cei care nu reusesc sa stranga foarte multi bani aleg destinatii apropiate (bulgaria, grecia sau kusadasi in turcia) si transport cu masina proprie/autocarul, cei care au un buget mai marisor merg pe varianta transportului cu avionul/cursa charter si destinatii oleaca mai indepartate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Eu nu ma regasesc in nicio categorie descrisa mai sus. In ultimii ani am mers numai in RO. Si nu mi-a displacut. Anul trecut dupa desele absente pe mtiv de copil bolnav, mi-au ramas fix 5 zile de concediu. Am platit si am plecat. Anul asta presimt ca se intampla la fel. Dar am avut un concediu satisfacator, fara manele, fara mizerie, nu mi-a lipsit nimic.

Ca fapt divers, in Bulgaria la Kempinski am urmarit o saptamana o coaja de samanta de pe covor asezata strategic fix in centrul camerei. Acolo am gasit-o acolo am lasat-o chiar daca era hotel de 5*.
In rest, toate excelente. Si despre alte tari am destule de comentat ca am colindat si eu destul pana acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

nici eu nu ma regasesc... si eu am mers numai la noi, pentru ca merg intr-un singur loc de fiecare data, unde ma revad cu oameni dragi de ani de zile. noi mergem cu cortul, asa ca ce pretentii sa ai, pentru noi valurile care bat la 1 metru noaptea cand dormim si rasaritul soarelui, scaldatul si bronzatul la piuelea goala, sentimentul de eliberare de sistem si apropierea de natura sunt mai importante.

Daca mai stiti un loc din asta in Europa sa imi spuneti si mie. Astept cu mare interes sa combin placutul cu... placutul

Vom merge in premiera la all inclusive in Bg de Paste. Sunt tare curioasa ce inseamna asta, mergem pentru copii/gasca/familie, pe mine nu ma atrage DELOC ideea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

well , am enumerat cateva categorii din ce mi-am amintit, doar v-am zis ca ultima data am fost pe litoralul nostru in 2008.

pe mine m-a "deprimat" si mai mult cand am vazut cat de mult s-a "mancat" plaja in multe statiuni, din cauza furtunilor din iarna asta. la neptun, marea a muscat nisipul pana la aleea de pe plaja, undeva langa fostul solar. cine stie ce-o mai fi ramas si din restul plajelor din alte statiuni ? mamaia poate are noroc, ca are plaja lata in multe zone...

pitzinuca, unde mergi in BG, de Paste ? ai cautat referinte ?
just in case, luati-va si ceva mai gros de imbracat, majoritatea celor care au fost de Paste in Bg s-au plans de frigul din hotel, aerul conditionat (setat pe incalzire) si aerotermele oferite de la receptie nu au facut fata. hotelurile nu au sistem de incalzire (ma rog, majoritatea).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxanaz

eu la 2 adulti si 2 copii maricei nu am gasit nici macar low cost bilete de avion sub 700 de eur. acum wizz iti da 3500 ron (plecare 23 iunie) fara bagaje - pentru exemplul Barcelona. ma duc sa verifica pe booking ceva apartamente ca tot ma zbat cu vacantad e vara

Roxana, la Wizz gasesti pret reduc cam cu 45-60 de zile de momentul in care vrei sa pleci. Si e posibil sa Pasti sa aiba iar 1 zi cu 20% reducere (eu o pandesc cu nerabdare).

Edit -TYPO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Da, asa este, mi mie mi s-a parut plaja din ce in ce mai mica, asa ca in curand n-o sa mai avem unde ne duce. Cum sa nu alerge patronii dupa imbogateala ?

Pe mine altceva m-a frapat anul trecut in Olimp-Neptun ... foarte, foart emulte hoteluri parasite ...din alea vechi de pe vremea lui Nea Nicu, care sincer acum nu erau chiar asa de urate.
Imaginea litoralului romanesc de anul trecut a fost putin confuza pentru mine ... sunt cladiri noi si moderne amestecate cu cladiri dezafectate, parasite efectiv, pe langa aproape ca iti este si frica sa treci. Unul din hotelurile alea 3 din olimp, Amfiteatru parca era parasit si ce frumoase erau hotelurile alea 3 acolo ... apoi Hotelul Scoica din Jupiter, o frumusete de hotel - nu mai exista. Apoi pe acolo in capatul statiunii Venus. De ce sunt parasite hotelurile alea ? De ce nu le renoveaza, ca banuiesc ca structura o fi buna, sa le mobileze cu mobila noua si ieftina si sa le dea in folosinta ...
Sau macar de ce nu le darama ?

Mergi la inceput