Ma simt jignita (2)
Raspunsuri - Pagina 7
ocebine spune:
Nu ma bag in disputa vacanta in RO vs aiurea (am ideiile mele fixe privitoare la serviciile la care ma astept in vacanta si probabil ca ideeile mele sint mult invechite avind in vedere ca nu am mai fost in RO din 2002).
Vreau doar sa spun ca eu sint una din aia care si-a carat copiii in vacante de la 9 luni. Avioane, restaurante, plimbari, trenuri, autobuze, masina, etc. Nu am fost adepta unui program extrem de rigid si am vrut sa am niste copii adaptabili la mediu, sa nu se piarda cind ceva nu se conforma programului. Copiii mei maninca aproape orice fel de "cuisine"... Am avut o verisoara care doar daca pleca cu masina ii venea sa vomite imediat la gindul ca schimba rutina. Nu am vrut sa ajung acolo niciodata.
Ai mei au fost capabili sa-si impacheteze o valiza de la 8 ani...doar sa le spui de plecare si se posteaza la usa.
Pentru mine schimbarea de mediu in sine este vacanta...sa vad alte locuri, sa dorm in alt pat, sa respir alt aer...da, multe se centreaza in jurul copiilor, normal, dar faptul ca sint ALTUNDEVA ma reincarca. Of, daca nu as fi nevoita sa lucrez, as calatorii nonstop. In plus, pentru mine faptul ca petrec TOT timpul zilei cu sotul si copiii este iar o sursa de relaxare...weekendul oricum trece prea repede.
pisi-pis spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui mcoca
Eu cred ca ati si voi stresati. Noi primul concediu a fost cand avea ... 1 luna :). Asta nu il pot numi concediu propriu zis, dar am fost plecati o saptamana, intr-o casa inchiriata la munte cand avea o luna. In concediu adevarat am plecat la 1 an, si a fost super ok. Da, trebuia sa doarma la pranz, dar si noua ne place sa dormin la pranz in vacanta, asa ca ... La 9 seara ea dormea, daar, dormea in carutz :), noi ne plimbam pe falezza, mergeam la restaurant, faceam ce am fi facut si fara ea. Adevarat e ca nu mai avem varsta de mers prin discoteci. |
Si noi exact la fel, la 1 luna si la un an, de, copil nascut in iunie... Eu cred ca unii pot sa aiba concediu si altii nu pentru ca exista 2 feluri de parinti. Cei care ii fac copilului un program strict, si altii asa mai gypsy, ca noi, care merg cu copilul dupa ei peste tot, singura conditie fiind sa nu se fumeze si sa nu fie decibeli. E drept ca la 1 luna am alaptat la 99% din cinele de la restaurant (ceea ce nu m-a deranjat catusi de putin, mai ales ca alegeam restaurante cu terasa, in aer liber) si n-am putut sa mergem prea mult la plaja, dar in rest a fost super relaxant. Anul asta la 2 ani o sa incercam prima iesire cu cortul.
Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza
Lo_li_Ta spune:
Cei care mergeti cu cortul, cum va descurcati? Sincer si naiv intreb. Zicea cineva ca pune cortul la 1 m de valuri , deci pe plaja nu? Unde va spalati, unde aveti prize? (pt tel, aparat foto, foehn, o perie de coafat, ceva). Unde dormiti/ va retrageti la pranz cand e caldura mare? Cum faci daca vrei sa dormi si tu mai mult dimineata? Unde-ti tii hainele? Mai ai nevoie de un umeras, de un ceva de pus la uscat. Si mai ales, cum faceti cu mersul la toaleta?
Fomalhauti spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Androix Fomalhauti, nu prea sunt aceleasi conditii la ce ai gasit tu la barcelona. Nu stiu altii dar eu cand merg in concediu nu dorm nici pe canapea si nici in pat supraetajat de la ikea. In rest daca iei ceva pe la 600-700 de euro, nu 1460 cat ti-a rezultat tie pe site, gandeste-te ca mai costa transportul si mancarea, la phoenicia ai doua mese incluse. Dar na, daca acum ti-ai pus in cap sa demonstrezi ca in romania, singurul exemplu care ti-a putut fi dat de conditii excelente e de fapt mult mai scump decat oriunde pe lumea asta cred ca nici daca te invita gratis n-o sa-ti placa www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste Androix Bijoux Niste copii si toti copiii! |
Nu vreau sa demonstrez nimic. Ba chiar as fi amatoare sa mi se demonstreze anumite lucruri, am mai scris ca imi este dor de litoralul romanesc de care ma leaga amintiri numeroase dar nu imi vine sa dau banii pentru singura mea vacanta la mare intr-un an. In legatura cu invitatul gratis, daca vrei sa o faci, zau ca accept. Si chiar pot sa promit ca voi fi atat de politicoasa incat sa nu critic (adica nu de fata cu tine).
Eu am "mimat" o rezervare la hotel Phoenicia. Atat mi-a iesit, 1460 de euro. Nu contest ca altii au fost cu 600 euro si altii gratis. Mie atat mi-a iesit. Mi se pare foarte mult pentru cazare + demipensiune. Sigur ca masa nu poate fi apreciata decat comparativ, de cei care efectiv au fost in mai multe locuri si pot spune "Da, masa la Phoenicia este de exceptie." sau este medie sau este inferioara mesei de la hotelul X.
Ceea ce am incercat sa spun este ca MIE pretul mi se pare mare (am scris "mie" cu majuscule nu fiindca ma consider importanta, ca pe forumul asta toate se interpreteaza; este opinia mea personala, fata de ceea ce doresc eu). Am stat in Spania intr-un apartament si pretul era un pic sub 100 euro (cu niste reduceri, ce-i drept). NOI nu cheltuiam inca 100 euro pe zi pe masa. Stiu ca am fost intrebata daca doresc sa adaug masa la cazare, erau toate variantele, mic dejun, demipensiune si toate mesele (am inteles ca all-inclusive inseamna si niste gustari intre mese).
Dar imi amintesc altceva. In 2005 am fost in Tenerife, doi adulti si doi copii. Am avut camera, nu apartament dar avea pe hol o masina de gatit si o chiuveta (care nu era inclusa in oferta). Aveam si demipensiune. Totul a costat in jur de 3000 euro, 2 saptamani (deci zbor, transfer, cazare, masa). Masa era foarte bogata (numai deserturile nu erau prea grozave, dar asta este iar parerea mea personala, eu nu ma omoram dupa el - in general ma omor dupa deserturi). Pot sa-ti mai spun ca era un afis la restaurant: dejunul - 70-80 euro de persoana pe saptamana. Hotelul avea doua piscine si animatie la piscina atat dimineata cat si seara (seara nu am fost chiar niciodata, dimineata foarte putin - este un aspect care pe mine personal nu ma intereseaza, dar pot sa-mi dau seama ca unii apreciaza acest tip de distractie).
Nu am cum sa fac o comparatie intre Phoenicia, unde nu am fost si Sol Tenerife pe care tocmai l-am descris. Chiar daca as merge la Phoenicia (invitata de tine) comparatia mea ar fi subiectiva, legata de ceea ce imi doresc eu.
Repet ideea: mie atat mi-a iesit pretul la Phoenicia si mie mi se pare un pret mare pentru cazare + demipensiune. (Dar nu mi s-ar parea mare pentru avion + cazare + mancare cumparata de la supermarket + 3-4 zile din cele 7 distractii gen water park, parc tematic, vizitarea unui oras, spectacol intr-o seara).
monica70 spune:
citat din mesajul lui buflea imp-Neptun ... foarte, foart emulte hoteluri parasite ...din alea vechi de pe vremea lui Nea Nicu, care sincer acum nu erau chiar asa de urate. Imaginea litoralului romanesc de anul trecut a fost putin confuza pentru mine ... sunt cladiri noi si moderne amestecate cu cladiri dezafectate, parasite efectiv, pe langa aproape ca iti este si frica sa treci. Unul din hotelurile alea 3 din olimp, Amfiteatru parca era parasit si ce frumoase erau hotelurile alea 3 acolo ... apoi Hotelul Scoica din Jupiter, o frumusete de hotel - nu mai exista. Apoi pe acolo in capatul statiunii Venus. De ce sunt parasite hotelurile alea ? De ce nu le renoveaza, ca banuiesc ca structura o fi buna, sa le mobileze cu mobila noua si ieftina si sa le dea in folosinta ... Sau macar de ce nu le darama ? |
Da,chiar ca pacat de complexul ala - Amfiteatru-Panoramic-Belvedere.Am stat in '91 acolo si arata super zona atunci.In schimb acum doi ani cand am trecut pe-acolo,mi-a venit sa plang cand am vazut in ce hal a ajuns
Eu cred ca acolo ar fi nevoie de un investitor precum cel din complexul ala din Mamaia-Navodari.
Mai sunt acolo inca vreo 5 hoteluri din alea turn cu 10-12 etaje si cred ca si prin alea bate vantul acum.Sigur nu s-ar putea face nimic decat renovate toate laolalta si pentru asta trebuie un investitor cu bani - cred ca asta lipseste de fapt.Ca degeaba vine un investitor care are bani sa renoveze beton doar unul din hotelurile astea sa zicem ca ar da faliment in doi timpi si trei miscari: pai cine sa mearga la hotelul lui super cand de jur imprejur totul e parasit si lugubru? (nici becuri pe strada nu mai erau seara acum doi ani,bezna deplina era )
buflea spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui monica70
Da,chiar ca pacat de complexul ala - Amfiteatru-Panoramic-Belvedere.Am stat in '91 acolo si arata super zona atunci.In schimb acum doi ani cand am trecut pe-acolo,mi-a venit sa plang cand am vazut in ce hal a ajuns Eu cred ca acolo ar fi nevoie de un investitor precum cel din complexul ala din Mamaia-Navodari. Mai sunt acolo inca vreo 5 hoteluri din alea turn cu 10-12 etaje si cred ca si prin alea bate vantul acum.Sigur nu s-ar putea face nimic decat renovate toate laolalta si pentru asta trebuie un investitor cu bani - cred ca asta lipseste de fapt.Ca degeaba vine un investitor care are bani sa renoveze beton doar unul din hotelurile astea sa zicem ca ar da faliment in doi timpi si trei miscari: pai cine sa mearga la hotelul lui super cand de jur imprejur totul e parasit si lugubru? (nici becuri pe strada nu mai erau noaptea acum doi ani,bezna deplina era ) |
Pai de ex hotelul Cocor este un asemenea hotel ...adica foarte frumos si civilizat, asezat intr-o zona cu cladiri noi si parasite. Din cate am inteles Hotel Cocor a fost facut pe unul din hotelurile alea vechi cu nume de orase (Arad, Oradea) ...de aia spun, eu cred ca fundatia acestor hoteluri trebuie sa fie buna, ce Dumnezeu, ca nu sunt chiar asa de vechi (anii 80 ?), trebuie doar renovare. Acum e clar ca trebuie si mai multi bani ca s-au degradat in halul asta ...dar oare ale cui sunt hotelurile astea vechi si de ce sunt lasate in paragina ?
Laura25 spune:
citat din mesajul lui Lo_li_Ta Cei care mergeti cu cortul, cum va descurcati? Sincer si naiv intreb. Zicea cineva ca pune cortul la 1 m de valuri , deci pe plaja nu? Unde va spalati, unde aveti prize? (pt tel, aparat foto, foehn, o perie de coafat, ceva). Unde dormiti/ va retrageti la pranz cand e caldura mare? Cum faci daca vrei sa dormi si tu mai mult dimineata? Unde-ti tii hainele? Mai ai nevoie de un umeras, de un ceva de pus la uscat. Si mai ales, cum faceti cu mersul la toaleta? |
Cand mergi cu cortul, esti mai power-flower asa. Iti usuci pletele la soare, nu cu feon (la ce trebuie perie de cuafat!? ), te imbraci in trening seara, blugi, tricouri, chestii care nu trebuie puse pe umerase. Hainele le tii in valiza, in portbagaj. Cu mersul la baie mi se pare si mie cea mai delicata treaba. Dimineata dormi cat vrei, pt ca in general nu iti pui cortul in mijlocul plajei, ci cauti un loc retras, unde mai sunt maxim 2-3 corturi, nu unde vine toata statiunea cu cearsaful de la 7 dimineata.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
monica70 spune:
citat din mesajul lui buflea ...dar oare ale cui sunt hotelurile astea vechi si de ce sunt lasate in paragina ? |
Haoleuuuuuu ce mi-am amintit! Unul dintre "investitori" la Neptun-Olimp e sotul meu . Altul frate-meu .Altul maica-mea cred . Nici nu mai stiu exact,toti trei sau doar doi din ei???
Mi-am amintit ca acum cca 15 ani cand s-au privatizat unele firme foste de stat,primea fiecare un fel de actiuni si erai oarecum obligat sa devi actionar unde lucrezi,dar puteai sa "investesti" si altundeva. Si lui frate-meu i-a venit "geniala" idee cu Neptun-Olimp,ca e turism si se dezvolta,e de viitor ... dar n-am mai auzit neam de actiunile cu pricina ,desi o vreme am tot incercat sa caut detalii pe net.Macar socrii mei care au "investit" la Fondul Proprietatii Crisana primeau anual o anumita suma,dividende.Io mi-am luat actiuni la depozitul unde lucram atunci (acum 15-20 de ani) si aproape anual primesc oferta sa vand actiunile cu pricina pe 100 lei,dar n-am de gand nici de-a naibii .Cunosc ce specii vor sa puna mana pe ele .
Oricum va dati seama sper ca e vorba de sume ff mici
pisi-pis spune:
citat din mesajul lui Lo_li_Ta Cei care mergeti cu cortul, cum va descurcati? Sincer si naiv intreb. Zicea cineva ca pune cortul la 1 m de valuri , deci pe plaja nu? Unde va spalati, unde aveti prize? (pt tel, aparat foto, foehn, o perie de coafat, ceva). Unde dormiti/ va retrageti la pranz cand e caldura mare? Cum faci daca vrei sa dormi si tu mai mult dimineata? Unde-ti tii hainele? Mai ai nevoie de un umeras, de un ceva de pus la uscat. Si mai ales, cum faceti cu mersul la toaleta? |
Eu asa mergeam cu cortul in studentie, si sincer, n-aveam nici telefon, nici perie de coafat si nici nu le simteam lipsa. Ne spalam la dusuri cu apa rece (2 Mai), cat timp era inca soarele sus pe cer ca sa ne putem usca. Buda exista. Pentru pantaloni scurti, blugi si tricouri nu aveam nevoie de umeras. Dimineata nu dormeam, ne dadea caldura afara din cort, dar ce senzatie sa iesi din cort si sa faci o baie in mare... La pranz pe terasa la o bere, o inghetata.
Acum cu Laura am de gand sa merg la munte, la camping de 3 stele , cu toalete, dusuri cu apa calda, spalatorie, piscina, terenuri de tenis, restaurant. Anul trecut am fost la casute in acelasi loc, nu ne-am incumetat la cort de frica toaletei si dusului comun, dar mi-a parut rau, n-am avut deloc senzatia de "natura".
Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza