Ma simt jignita (2)

Ma simt jignita (2) | Autor: monicabo

Link direct la acest mesaj

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
citat din mesajul lui monicabo

Noi am fost anul trecut la Phoenicia, si ne-a placut f mult. Camere mari, frumoase, curate, bucatarie utilata, plaja ff curata, fara manele si alti tovarasi care vand diverse, mancare ff buna si muuuuulta (bufez suedez mic dejun si pranz - cina nu era inclusa in pret), si fff multe facilitati pt copii, locuri de joaca...
Plaja era "aerisita" adica nu era om langa om, puteai "respira", chez-longurile erau gratuite pt clientii hotelului, la fel folosirea piscinelor, tot ce era acolo (aveam bratari pe mana)...
In camera se face zilnic curatenie, schimbau prosoapele daca le puneai pe jos (asa si scria), golit cosul, pus sapun, hartie igienica atunci cand se terminau...
Chiar a fost super bine si ne-am simtit bine si noi si copiii

Phoenicia asta e hotel ? In ce statiune ?

Mamaia Nord, sau ma rog Navodari, dupa zona aia de camping din Mamaia.
In rest - cum a scris si Corina
Anul trecut mai aveau de terminat un corp de cladire. Functionale erau deja vreo 6-7 cred...

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Citat:
ramiris: Nu e deloc plin doar de romani si de nemti lefteri, Bansko de ex e plin de englezi.

De englezi lefteri . Serios acum, Bulgaria nu e destinatia favorita a englezilor, ar fi Spania, Franta, Canare, Cypru. Bulgaria mai la urma, daca nu prea dispui.

La subiect acum, eu cred ca problema e ca spre exemplu un hotel de 5 stele in romania nu ofera ceea ce se ofera in alte tari la 5 stele. Eu asta am inteles din discutiile voastre, pentru ca nu am mai fost de multi ani in concediu in Rom deci nu pot face comparatie. Si despre asta e vorba in articol, ca unele hoteluri/pensiuni se dau de 3 stele si de fapt ele ofera conditii numai de 2 sau o stea si atunci strainii, care asteapta standard de 3 stele, fac scandal daca nu-l obtin, dar romanul tace si inghite.
Intrebarea este, cine acorda aceste stele si de ce agentiile de turism din strainatate, inainte sa vinda bilete strainilor, nu se duc sa verifice aceste hoteluri si standardele lor. Eu credeam ca trebuie sa indeplinesti niste standarde internationale ca sa primesti 1, 2 sau nu stiu cite stele. Ca asa, imi deschid si eu pensiune si zic ca am 5 stele. Cui nu-i convine, tough!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buflea, cam asa am perceput si eu mesajul iuliei, undeva cu tenta de pamflet, daca vreti.

nici eu nu m-as mai duce pe litoralul romanesc (ultima data am fost in 2008), sa fie gratis si tot n-as merge. sau, daca as gasi un hotel cu conditii similare celor din bulgaria/turcia, ar fi ok atata timp cat as ramane "la tarc". cum pui pasul in afara "tarcului" te izbeste realitatea de la noi, de care multi s-au saturat s-o ia in piept/freza zi de zi. macar in amaratul ala de concediu de 7 nopti/8 zile pe an, la malul marii, sa nu-mi strice nimeni si nimic linistea, placerea si bucuria de a ma relaxa in confort si siguranta, dupa un an greu de munca. recunosc , eu sunt genul de turist care "zace" in perimetrul hotelului/statiunii. nu ma dau in vant dupa vizitarea obiectivelor turistice, vestigii istorice, muzee sau mai stiu eu ce. e drept, pana acum am fost doar in bulgaria si turcia. n-am bani sa calatoresc de mai multe ori pe an si sa vizitez capitalele lumii.

in alta ordine de idei, domnii manageri de hoteluri/pensiuni uita uneori de puterea informatiei : exista cel putin un site romanesc cu impresii lasate de turistii care au calatorit in tara si in afara ei. oricine are acces la net, si interes sa afle pe ce da banii, poate gasi rapid site-ul respectiv si citi impresiile despre destinatia dorita.

asa ca este suficient ca unul, doi, trei clienti sa "ia teapa" si sa posteze, urmatorii care vor cauta referinte vor sti ce sa aleaga si ce sa evite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Corina, motivele pentru care lumea se duce pe litoralul romanesc sunt variate ...

Unii se duc pentru ca este ieftin. Eu sunt convinsa ca un hotel de 3 stele romanesc costa mai putin decat un hotel de 3 stele italian. Si inca odata, daca adunati transportul cu statul acolo, cu mancarea eu cred ca un concediu in Europa este mai scump ca unul in Romania ...asta este un mit ca ne costa la fel. Da, sunt servicii mai bune, ne relaxam mai bine, nu ne enervam ...dar platim mai multi bani pentru asta.

Altii se duc pentru ca nu pot comunica in alte tari si prin urmare nu se simt confortabili - nu uitati ca nu toata lumea din tara noastra stie engleza ca sa poata cere prosoape curate in fiecare dimineata ...

Altii se duc din obisnuinta si nostalgie - Rufus a recunoscut asta si mi se pare un motiv foarte firesc ...

Altii se duc din dor de Romania - asta sunt eu - eu de cate ori vin in Romania vara, VREAU INSISTENT sa ma duc la marea romaneasca. Prietenii cu care ma duc, merg la marea romaneasca numai cand vin eu si ar merge in Bulgaria daca eu nu as insista sa ramanem pe litoralul romanesc.

Toate aceste motive adunate cu faptul ca litoralul romanesc este destul de mic, fac ca turismul la mare sa fie mereu o afacere profitabila indiferent de serviciile si conditiile pe care le oferi.

Ceva totusi putem sa facem si noi, turistii - si anume sa scriem reviews pe internet. Cati dintre voi, cand v-ati intors de undeva (bun / rau) ati scris o vorba despre locul ala ? Eu va garantez ca din reviews se inteleg multe lucruri - se intelege calitatea celui care scrie, standardele turistului si standardele oferite de hotel.
Este cea mai buna metoda de a face reclama buna sau proasta unui loc de vacanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Citat:
Primii 3 ani ai copiilor nu am fost in nici un concediu, pentru ca dupa mine nu merita, ala nu e concediu ...sa alaptezi din 3 in 3 ore, sa ii dai mancare pasata din 4 in 4 ore, sa il culci de 2 ori pe zi, sa stai in 4 labe dupa el sa nu manance nisip ... stiu ca o sa ma contraziceti, dar nu ma convingeti - concediul cu copil pana in 3 ani, aproape as spune 4 ani, este o iluzie pe care nu o inteleg la altii, ca pana la urma copilul prin programul lui te obliga sa ai fix ritmul de acasa ...

hai mai ca nu pot sa cred..
noi am plecat cu piticul prima data la 5 luni, am fost si la mare si la munte si in tara si peste hoate, si la all inclusiv dar si la ap inchiriat
concediu a fost mereu concediu... pt toti trei,., si l-am alaptat pana la un an jumate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Intrebarea este, cine acorda aceste stele si de ce agentiile de turism din strainatate, inainte sa vinda bilete strainilor, nu se duc sa verifice aceste hoteluri si standardele lor. Eu credeam ca trebuie sa indeplinesti niste standarde internationale ca sa primesti 1, 2 sau nu stiu cite stele. Ca asa, imi deschid si eu pensiune si zic ca am 5 stele. Cui nu-i convine, tough!

Lasand litoralul romanesc la o parte si facand strict comparatii intre hoteluri si stele:
In Spania de exemplu, numarul de stele nu e la acelasi nivel ca in Germania.
Hilton are un standard mai bun in Bucuresti decat la Barcelona.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Citat:
ramiris: Nu e deloc plin doar de romani si de nemti lefteri, Bansko de ex e plin de englezi.

De englezi lefteri . Serios acum, Bulgaria nu e destinatia favorita a englezilor, ar fi Spania, Franta, Canare, Cypru. Bulgaria mai la urma, daca nu prea dispui.

Bankso e statiune de ski :).
Nu stiu sa se skieze in Spania, Canare, Cypru. In Franta sigur se schiaza in Alpi.
N-am zis ca Bulgaria ar fi destinatie de lux, am zis ca e o destinatie civilizata unde primesti servicii extrem de decente in raport cu pretul platit.
Mai precis servicii mult mai bune la preturi mai mici decat in Romania. Ca despre asta era vorba, calitatea serviciilor in turism.

Edit: Am termeni de comparatie pentru ca am batut, daotrita jobului aproape toata Europa. Inclusiv in UK am fost unde in Scotia am stat la un hotel extraordinar iar langa Londra la un Hilton care avea mobila de varsta mea (si nu sunt tocmai tinerica) si camere mai mici decat la hotelurile foste comuniste de pe litoralul romanesc. Si mirosea a mucegai...brrr. Noroc ca am fost doar in trecere, doua nopti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui Porumbita

Citat:
Primii 3 ani ai copiilor nu am fost in nici un concediu, pentru ca dupa mine nu merita, ala nu e concediu ...sa alaptezi din 3 in 3 ore, sa ii dai mancare pasata din 4 in 4 ore, sa il culci de 2 ori pe zi, sa stai in 4 labe dupa el sa nu manance nisip ... stiu ca o sa ma contraziceti, dar nu ma convingeti - concediul cu copil pana in 3 ani, aproape as spune 4 ani, este o iluzie pe care nu o inteleg la altii, ca pana la urma copilul prin programul lui te obliga sa ai fix ritmul de acasa ...

noi am plecat cu piticul prima data la 5 luni, am fost si la mare si la munte si in tara si peste hoate, si la all inclusiv dar si la ap inchiriat
concediu a fost mereu concediu... pt toti trei,., si l-am alaptat pana la un an jumate

Ba eu zic ca Buflea are dreptate. Desi copilul nostru a fost un bebe cuminte, concediile cu el au fost batalion disciplinar tocmai pentru ca nu se punea problema de odihna/relaxare pt noi ci totul era centrat pe copil: program de masa, program de somn, program de plimbare, ferit de soare, etc.
Si noi am plecat cu el de mic, primul concediu a fost cand juniorul avea 4 luni, urmatoarea iesire cand avea 7 luni (atunci i-au iesit primi doi dinti, o saptamana n-am dormit nici noi nici vecinii din hotel, noroc ca erau de treaba, la masa ne dadeau sfaturi ce-am mai putea sa-i facem sa-i calmam durerile).
Asta a fost o exceptie, in rest copilul a respectat programul de acasa insa timp pentru noi si relaxare nu am avut in concediile alea. Mi-amintesc ca dupa un concediu la mare cand avea copilul 1 an si-un pic am venit acasa si am rugat-o pe mama sa stea cu el ca sa ma odihnesc si eu un pic. Am dormit 16 ore :) neintrerupt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

nici eu nu m-as duce cu cortul, mai ales cu copil dupa mine nici sa ma platesti. mai bine stau acasa.
nici noi pana a facut william 2 ani nu am plecat nicaieri peste noapte.

cand eram la Eforie treceam zilnic cand mergeam la plaja pe langa acel camping de pe strada mea. mie mi se pareau conditiile sub orice critica, dar vedeam ca erau si cu carucioare si copii mici dupa ei.

nici nu-mi pot imagina sa stau in mizeria aia, manele de dimmineata pana seara, fum de gratare, sa gatesc la butelie(ori pe ce gatesc)sa ma spal nu stiu unde(in mare, cred)...sa dorm in cort...sau sa mai vina si o ploaie.

dar cand am cazat la Eforie am avut fam de tineri cu bebei si de 3 luni,care au stat si o saptamana. ii carau cu ei peste tot, stateau la terase pana tirziu, dormea bebelul oriunde...si culmea ca nu aveau probleme, toata lumea se simtea bine.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramiris

Citat:

Citat:

Ba eu zic ca Buflea are dreptate. Desi copilul nostru a fost un bebe cuminte, concediile cu el au fost batalion disciplinar tocmai pentru ca nu se punea problema de odihna/relaxare pt noi ci totul era centrat pe copil: program de masa, program de somn, program de plimbare, ferit de soare, etc.
Si noi am plecat cu el de mic, primul concediu a fost cand juniorul avea 4 luni, urmatoarea iesire cand avea 7 luni (atunci i-au iesit primi doi dinti, o saptamana n-am dormit nici noi nici vecinii din hotel, noroc ca erau de treaba, la masa ne dadeau sfaturi ce-am mai putea sa-i facem sa-i calmam durerile).
Asta a fost o exceptie, in rest copilul a respectat programul de acasa insa timp pentru noi si relaxare nu am avut in concediile alea. Mi-amintesc ca dupa un concediu la mare cand avea copilul 1 an si-un pic am venit acasa si am rugat-o pe mama sa stea cu el ca sa ma odihnesc si eu un pic. Am dormit 16 ore :) neintrerupt.

Eu cred ca ati si voi stresati. Noi primul concediu a fost cand avea ... 1 luna :). Asta nu il pot numi concediu propriu zis, dar am fost plecati o saptamana, intr-o casa inchiriata la munte cand avea o luna.

In concediu adevarat am plecat la 1 an, si a fost super ok. Da, trebuia sa doarma la pranz, dar si noua ne place sa dormin la pranz in vacanta, asa ca ... La 9 seara ea dormea, daar, dormea in carutz :), noi ne plimbam pe falezza, mergeam la restaurant, faceam ce am fi facut si fara ea. Adevarat e ca nu mai avem varsta de mers prin discoteci.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:

Citat:

Mda, cum am spus, nu ma convingi. Probabil ca avem definitii diferite in ceea ce inseamna concediu. Eu daca ma duc in concediu sa am fix acelasi program ca si acasa din cauza copilului ... mai bine nu ma duc. Pe mine dormitul ala la pranz m-a turbat ...pana la 2 ani dorm de 2 ori pe zi si mananca numai "speciale" si apoi pana la 4-5 ani dorm cel putin o data. Apoi la ora 8:30-9:00 P.M. sunt varza - nu te mai intelegi cu ei sub nici o forma, asa ca vrei nu vrei trebuie sa fii in camera, luminile stinse si somn. Eu nu spun ca nu se poate, sigur ca se poate, dar eu decat sa schimb patul si dormitorul dar in rest sa am acelasi program ca acasa, mai bine mai stau cativa ani acasa si plec in concediu cand compromisul parinti-copiii este mult mai echilibrat de ambele parti.
De pe la 5-6 ani pierd somnul de la pranz, pot manca orice, si un corn daca e sa sarim o masa, se culca fara probleme si la 11:00 P.M., in restaurante stau linistiti la masa, nu le mai dai cu lingurita in gura, la terase isi gasesc singuri ceva de joaca ... deci asta este deja concediu pt mine. Altfel sa stau non-stop dupa fundul copilului, cu macarea, cu somnul, cu alergatura, cu dormitul devreme, cu entertainmentul - asta nu e concediu, este doar schimbare de mediu pe bani.

Acum sa nu veniti cu exemple ca "al meu n-a mai dormit ziua de la 2 ani" sau "al meu mananca orice" ...etc - ca tot nu ma convingeti - pana in 2-3 ani un copil are nevoie de conditii speciale de atentie, ingrijire, hrana, odihna, program - si asa ca orice concediu se va mula pe aceste conditii, ceea ce ii va pierde din valoare de relaxare, liniste si schimbare a adultilor care de fapt asta cauta si asta platesc. Ah ! Ca pana la urma nu va deranjeaza ca aveti acelasi program ca acasa dar doar dormiti in alt pat - este altceva ...dar nu asa se defineste un concediu (am aceleasi griji ca acasa doar ca platesc ca sa le am in alta localitate) ...pun o floricica de pace la finalul acestui mesaj ca sa nu ma bumbaciti prea tare ...dar tot eu am dreptate

Mergi la inceput