Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (40)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deea_Deeutza spune:

Hello burtici

Eu sunt trista azi. Mi-a plecat sotul de acasa, are sedinta pe la Sibiu si se intoarce tocmai duminica. Nu am stat despartiti niciodata atat de mult si parca nu am nici un rost fara el. Abia m-am abtinut sa nu plang cand ne-am pupat la plecare, dar dupa ce am incuiat usa am tras o portie zdravana de plans. M-a si sunat dupa juma' de ora sa-mi spuna ca deja ii este dor de mine si am mai tras o portie de plans. Stiu ca poate e ciudat, mai ales ptr fetele ale caror soti sunt plecati mai mereu, dar eu nu sunt obisnuita fara el.

Daaar ca sa ies din stare, merg cu mama azi, mai dupa 2, pe la targ sa ma mai delectez un pic

Mai Andreea, le-as fi zis vreo doua la nesimtitele alea sa le usture in ... Frateee, ce inseamna nesimtirea asta si tupeul asta? Erau in timpul serviciului, cum isi permit?!

Andra, daca-l mai lauzi un pic pe Radoi, renunt si eu la "minunatul" meu dr si vin peste Radoi al tau
Mai glumeam cu Andrei al meu si imi spunea ca dl. dr. nu a cunoscut-o inca pe "Cicilica" si sa am grija s-o fac frumoasa ptr nastere sa nu se sperie omu'

Pun si aici niste link-uri cu info care mie mi s-au parut utile:
http://alaptare.home.ro/Pozitii_de_alaptare.html
dupa copilul e un spatiu care trebuie stershttp://www.copilul .ro/Ghidul_unei_baite_de_succes_10_80.html

Deea 29+ cu fara nume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_C spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina_gabi

Andra, Belissima voi mergeti parca la CMU. Eu am card la Medlife si nu as vrea sa platesc consultatia la CMU. La Universitar cum se procedeaza? Face si acolo eco?

Alina cu bebelusa 32+

Nu, cred ca la spital are doar nasteri. consultatii doar la RM. Asa cred eu.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita Amana (1 an si 11 luni) si viitoare mami de baietel Victor 30s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Am reusit sa citesc si eu ce-ati scris.

Ana_lia suna super aranjamente cu flori de camp. N-am intrat pe contul comun, deci nu stiu daca ai reusit sa pui poze insa abia astept sa vad pozele. Incerc imediat sa intru.

Alina, vad ca si tu ai patit-o. Cu autobuzul am avut zilele trecute surpriza placuta sa imi cedeze lumea locul. Dar mie de obicei imi cedeaza locul femeile, de obicei pe la 35-45 ani, probabil au trecut si ele prin asta si stiu cum e. Eu sufar de un fel de bun simt(desi nu stiu daca se mai numeste asa) tare exagerat. Mi-ar fi jena sa cer locul cuiva, chiar daca locul e rezervat pt gravide si eu evident sunt una din ele. Mi-e jena sa intru la rand in fata la casele prioritare. O fi jena sau teama...habar n-am. Eu decat sa ma cert cu toti nesimtitii prefer sa stau in banca mea. Cred ca pur si simplu sunt fraiera si ar trebui sa profit de situatia actuala.

Fetelor, aveti grija ce mai cumparati de la Babyboom. Ce va mai trebuie? Eu aveam impresia ca ati luat de toate. Abia acum am vazut mesajul ca mergeti incolo, poate veneam daca citeam mai repede, dar lasa ca eu oricum nu mai vreau sa cumpar nimic acum. Mai las si pe mai tarziu.

Azi merg la ecografie si recoltare de secretii de pe la 6:30. Sper sa nu ma certe doctorita iar cu ceva ca si asa sunt suparata. Dar am vazut ca ea e destul de empatica, deci poate ma iarta de data asta. Oricum merg cu intariri, daca se ia de mine o cearta sotul. De umflat nu m-am mai umflat ca ieri ca era jale. Nu m-a mai lasat barbatu aseara sa mananc nici un strop de sare. Nici cas putin sarat nu mi-a dat voie. Cioco doar un cubulet am avut voie. Zice ca daca nu am eu grija trebuie sa stea cu ochii pe mine. Incerc si eu sa ma abtin ca ziua nu suntem impreuna si ar fi aiurea sa calc stramb ca nu ma vede el.

Andreea, 28+ cu BebeLUnu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_gabi spune:

Albinuta, ca sa o dau din tragedie in comedie eu degeaba il iau pe al meu cu mine ca e f pasnic. Doar cu prezenta poate sa faca impresie ca e foarte inalt si mare. In loc sa le faca lor observatie imi spune mie dupa aia ca nu trebuie sa le iau in seama, sa le las in pace ca si mie imi place sa ma cert si sunt prea irascibila.

Alina cu bebelusa 33+

Mergi la inceput

Clar il iau pe al meu cu mine cand ridic buletinul. Si el e foarte pasnic, sa nu raneasca nici o musca, sa nu supere pe nimeni, sa nu streseze pe nimeni. Insa vad ca atunci cand da peste oameni nesimtiti care fara motiv cauta sa raneasca pe altii se schimba placa. Plus ca acu e vorba de mine, i-au stresat nevasta gravida(deci si nevasta si copilul). Sigur o sa le zicem vreo doua, trei, patru. Daca nu imi fac buletinul mai repede le fac si reclamatie scrisa. Daca e gata mai repede poate scapa numai cu un mic scandal.

Si acum am vazut rezultatele mele de la analizele de sange. Sunt perfecte! Am eu o vorba, analizele perfecte, pacientul decedat. Da, deci alea sunt bune. N-am nici infectie urinara, sunt bine. Sa vedem cum o sa iasa si secretia ca vad ca iar s-a facut abundenta.

Andreea, 28+ cu BebeLUnu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutza83 spune:

Ziua buna fete cucuiete!!!!
Blanca rulzzzzzzzzzzz!
Alina_Gabi nu te stresa degeaba! Si al meu sot zice la fel ca imi place sa ma cert cu lumea:))) Dar daca esti simtit nu ajungi nicaieri! Eu circul frecvent cu autobuzul,e plin cateodata de studenti nesimtiti si ce e la gura mea fereasca dumnezeu:)))
By the way! Ellishor e mult mai bine azi! fara contractii fara nika! I-am zis ca am un presentiment ca naste dupa paste:)) Baba Giuca m-a numit:))))))))))
Aever iti inteleg starea dar inceteaza cu plansul ca nu faci bine la bebek!
Deea nu a plecat in Irak!!!!Linisteste-te si tu!!!

Oana cu Bebe Tudor 34 +AMR UN PICCCCC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deea_Deeutza spune:

Apropo de analize, si eu am primit rezultatele si am multe valori incercuite. Dr de familie mi-a recomandat interpretarea la medicul ginecolog, dar pana ajung la el stau un pic ingrijorata.
Pun si eu cateva valori aici, poate cunoasteti interpretarea:

Proteina C reactiva(CRP):
Chimie umeda 2 kit 1 = 8.12mg/L, referinta <5

Nr leucocite =17.81, referinta 4-10
Largimea distributiei eritrocitare =15.2, referinta 11.6-14.8
Neutrofil =13.5, referinta 2-8
Limfocit =17.2%, referinta 20-55
Monocit =1.1, referinta 0.3-1
Proteine totale serice =6.2, referinta 6.6-8.7

Deea 29+ cu fara nume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_C spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deea_Deeutza

Andra, daca-l mai lauzi un pic pe Radoi, renunt si eu la "minunatul" meu dr si vin peste Radoi al tau
Mai glumeam cu Andrei al meu si imi spunea ca dl. dr. nu a cunoscut-o inca pe "Cicilica" si sa am grija s-o fac frumoasa ptr nastere sa nu se sperie omu'

Deea 29+ cu fara nume

Eu si fac comparatie cu doctora cu care am nascut prima data si nu se compara. Plecam de acolo mai ingandurata decat ma duceam, imi dadea mereu sa fac analize, imi dadea o gramada de pastile, ingrozitor! Iar la nastere cand m-a bagat la cezariana ca cica e copilul prea mare, ca are 4500 (iar fimea a avut 3700, deci super ok pentru natural, in conditiile in care am si 175 inaltime) si ca sa o dreaga a zis ca bine ca a facut cezariana ca aveam lichidul verde (vrajeli) mi-a pus capac. Si atat d emult mi-am dorit natural in apa de nu pot sa-ti zic: am operatie la ochi, am luat hartie de la oftalmolog ca nu se interzice nasterea naturala, asta tot cauta motive ca vezi Doamne fiind facuta cu inseminare e fat "pretios" si sa nu riscam cu naturala si numai d-astea. M-am dus la cursuri, am vorbit cu Vania Limban sa ma asiste (ea asistase multe nastrei in apa la RM, Aever poate stie de la curs) A, si am ajuns la ea in luna a sasea ca aia la care mergeam initial a zis din start ca ma baga la cezariana ca ea nu are timp sa stea dupa mine, ce sa faca, sa citeasca o carte cat am eu travaliu?
Blanca are mare dreptate, acum ca am cu ce face comparatie, barbatii ginecologi sunt mult mai ok!!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita Amana (1 an si 11 luni) si viitoare mami de baietel Victor 30s+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Deea_Deeutza

Apropo de analize, si eu am primit rezultatele si am multe valori incercuite. Dr de familie mi-a recomandat interpretarea la medicul ginecolog, dar pana ajung la el stau un pic ingrijorata.
Pun si eu cateva valori aici, poate cunoasteti interpretarea:

Proteina C reactiva(CRP):
Chimie umeda 2 kit 1 = 8.12mg/L, referinta <5

Nr leucocite =17.81, referinta 4-10
Largimea distributiei eritrocitare =15.2, referinta 11.6-14.8
Neutrofil =13.5, referinta 2-8
Limfocit =17.2%, referinta 20-55
Monocit =1.1, referinta 0.3-1
Proteine totale serice =6.2, referinta 6.6-8.7

Deea 29+ cu fara nume

Deea, stai ca si la mine sunt iesite din valorile normale unele de care zici si tu. Cu toate astea sa stii ca sunt bune analizele. Poate iti amintesti ca s-a zis aici de nu stiu cate ori ca formula leucocitara si chiar si altele sunt modificate la gravide. Leucocitele un pic marite si neutrofilele la fel sugereaza o mica infectie pe undeva(poate o infectie urinara sau genitala ca tot e la moda intre gravide sau chiar o banala raceala) Infectie sugereaza la cineva negravid, insa la gravide sunt oricum usor crescute si fara infectie. Eu cred ca pur si simplu organismul sta pregatit sa atace in caz ca vrea sa vina vreo infectie, ca organismul nu-i prost, stie ca bebe trebuie protejat si n-o sa lase garda jos tocmai acum. De proteinele alea nu stiu ce sa spun, poate n-ai mancat suficient. Nu sunt mult modificate, asta ar fi singura explicatie, ca pur si simplu ai nevoie de mai multe proteine decat bagi tu. Sper ca nu te-ai infometat de teama sa nu pui prea mult pe tine. Organismul tau foloseste mai mult acum si e posibil sa ai nevoie de mai mult. Dar vezi, nu dulciuri, nu sucuri, nu fainoase. Baga proteine vegetale si animale cat cuprinde. Ale nici nu ingrasa in realitate, deci poti manca linistita.

Andra ce oribili doctori ai mai nimerit si tu! Nici nu pot concepe cum sa-ti spuna ce face ea cat nasti tu. Pai daca avea o problema cu asta nu trebuia sa se faca ginecolog, putea sa se faca anatomopatolog, radiolog, legist, ceva unde nu trebuie musai sa te agiti pentru pacienti. As zice si eu ce-ai fi putut sa-i spui dar nu mai zic...e clar ca eu la asa afirmatie m-as fi blocat, pur si simplu mintea mea nu ar fi putut concepe asa ceva.

Andreea, 28+ cu BebeLUnu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana85 spune:

Bravo lui Elly!

...va citesc si ma crucesc, de cati nesimtiti aveti parte! Aever, imi pare rau ca te-au daramat in halul asta, insa sa stii ca eu mereu le vad pe cucoanele astea a pe o haita de lupi: doar in "haita" au curaj si te ataca doar daca te vad slab. Eu nu am avut niciodata experiente de genul asta - ma prezint zambitoare, naucitor de politicoasa, coerenta, concisa - daca simt un pic de ironie le-o intorc elegant dar usturator, nu ma cert niciodata dar nici nu le iert de ce am sa le zic. Nu cred ca am patit-o nici intr-o tara cum zici tu. Blanca are perfecta dreptate - ferm si corect cere-ti drepturile!

Eu doar de experiente ok am parte de cand cu burtica, dar pot sa spun ca portughezii sunt extrem de politicosi. Au ei multe hibe, dar nu asta. De exemplu, eu am fost socata cand am vazut ca in autobus se urca doar prin fata, in "sir indian", sir format in ordinea sosirii in statie. Ordine pe care o respecta Toti - inclusiv mosii si babele de abia merg in picioare invita "fetita" (adica pe mine ) sa urce urce linistita, ca era in fata.

Onutza, ce-am ras cand ai zis ca doar nu merge sotul Deei in Irak . si mie mi-e greu tare sa stau singura, dar... daca nu am de ales, ma conformez. Intr-o saptamana-doua trebuie neaparat sa se intoarca in Romania pentru cateva zile si pentru asta chiar mi-e groaza. Parca vad ca ma apuca nasterea si sunt singura-cuc .

Diana 34+ cu Mirciulica

AMR 5+

Mergi la inceput