sfat educational

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Rares a schimbat 3 'toonz' pe 2 pistoale de apa, Bianca a dat o papusica la schimb cu un pix cu gel mirositor.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Mai apropo de ceasul ala.Mi-am amintit ca io la 16 ani (in '86) mi-am vandut ceasul cumparat de maica-mea,ca sa imi cumpar in schimb ... Dictionarul limbii romane! Eram si sunt pasionata de citit si imi doream fff mult atunci dictionarul respectiv.Stiam ca ai mei parinti ambii muncitori stau prost cu banii - prioritare atunci erau ratele la apartament,la masina,la mobilier,economii pentru vacante,haine,mancare,meditatii ... de carti mai ramanea cam fix Nici macar nu am incercat sa le zic ca imi doresc dictionarul ca sigur ar fi facut un efort si mi l-ar fi luat ... Dar asa am considerat eu atunci ca e bine sa fac,mi se falfaia de ceasul ala ... oricum cu doi ani in urma mai pierdusem unul si nici acum nu port ceas,adica de fapt dupa ce au aparut telefoanele mobile nu mai port - cand am nevoie ma uit la telefon cat e ceasul.
Cum zicea si Natalia,pentru copil importanta era masinuta,nu ceasul,fix ca la mine atunci ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Eu cred ca-i o chestie de temperament, o latura innascuta, poate prin educatie, in timp se poate ameliora.
Baietelul meu cel mare are un simt al proprietatii fantastic (putin exagerat) trebuie sa stie de la inceput ce este al lui si doar cu acele jucarii se joaca. Rar accepta schimbul, dar numai sub forma de imprumut. Cel mic e mai darnic, da, imprumuta, face schimb dar numai cu fratele lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Faptul in sine nu mi se pare nociv, pe de o parte este sau poate fi un atribut personal si in egala masura un atribut al varstei iar pe de alta parte insa sigur noi casi oameni maturi avem discernamantul aprecierii acestui gest la un nivel mult mai adanc. De aceea noi judecam altfel dar sa nu uitam ca aprecierile noastre sunt un atribut al experientei noastre concrete.
Riscul pe care il amintesti tine totusi de o plaja a unei varste mult mai mari cand implicit va exista un alt nivel al experientei personale si alte repere implicite.
Astfel incat pe scurt gandindu-ma azi la problema ridicata de tine cred ca riscul pe care l-ai spus in perspectiva este in raport cu beneficiile in a lasa la liber o astfel de activitate si un astfel de atribut personal fata de a le inhiba.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

marius da ai dreptate, am luat exemplul acesta, pentru ca nu stiu daca e ok sa las sa treaca de la sine, fara sa fac mare tam tam , atata timp cat se rezuma la schimb nevinovat de desene,timbre sau altele de gen si nu merge mai departe la a aduce din casa sau a lua ce il pun altii mai mari sa aduca in schimbul a ceea ce vrea el sau din contra sa-mi las gandul sa mearga mai departe la ce ar putea ajunge in timp daca eu nu il atentionez de pe acum sau nu-l invat de pe acum ce e bine si ce nu.Nu as dori sa se ajunga sa sustraga bani sau alte obiecte din casa, pentru ca e posibil sa fie altii care asta sa-i ceara la schimb (am intalnit situatii e drept ca la nivel scolar la cel mare, dar doar la faza de povestite de el, nu intamplate lui )...
Nu masinuta in sine sau faptul ca eu nu ii cumpar ceva (din contra are tot ce vrea si nu vrea) si nici nu ii cumpar ce nu isi doreste ca sa fie constrans sa poarte ceva , din contra.Dar deja (ceea ce cu cel mare nu am avut) vine cu idei de genu...asta nu e cool, asta nu cumperi ca nu e cu nustiu ce model, culoarea asta e de fete si altele de gen ...
Nu vreau sa-i stirbesc din personalitate, asa e el, vrea doar sa castige, sa fie primul, se oftica de numa daca pierde si vrea sa conduca in toate, dar pe de alta parte as vrea sa-i atrag atentia si la riscuri, pe care normal ca mic fiind , nu le vede si altii mai mari le-ar putea exploata.
Poate vad eu prea departe lucrurile , dar asta e ceea ce ma framanta acum...sper ca sunt clar inteleasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

noi a trebuit sa interzicem aceste activitati, de a da, imprumuta fara incuvintarea parintilor.

al meu incepuse sa imprumute la prieteni reviste Lego pt $1/saptamana...
parintii desigur nu au fost de acord ca, copiii lor sa dea bani din casa fara voia lor.
asa ca si eu cand am aflat si am vazut banii acasa i-am spus sa-i returneze si daca sunt prieteni sa imprumute gratis pt o saptamana.

deci noi cu jucarii si reviste am decis doar imprumutam cateva zile...o saptamana,sau le imprumutam la schimb.
iar daca nu ii mai plac deloc le donam si in schimb ii cumpar eu o jucarie...ceva ce isi doreste.

michelle

Mergi la inceput

revin cu niste precizari a ceea ce astept de la subiect.Astept idei de genu cum sa-l fac sa inteleaga ca lucrurile noastre nu le dam pentru ca avem nevoie de ele si daca le dam ramanem fara , altele nu mai avem (el are ideea ca daca le dam luam altele , lucru partial adevarat dar nu se poate aplica la tot ).Alte idei asteptate cum sa-l fac sa-mi spuna mie intai ce are de gand sa faca nu dupa ce a facut , pentru ca poate fi prea tarziu sa mai pot face ceva.
Si alte exemple intalnite de voi in lucrul cu acesti copii mai nazdravani sa zic asa, pentru ca cel mare al meu e linistit, genu fac cat trebui ce atata graba, nu am avut probleme de genu asta, ci de altele...

Mergi la inceput

michelle asta e buna, inca nu s-a gandit ca poate sa schimbe ceva contra bani, da nu e timpul pierdut , de aceea trebuie sa stiu cum sa reactionez, asa ca ma documentez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da aici am si eu dilema in egala masura - daca maine de exemplu (ipotetic maine) un X ii va propune diverse "schimburi avantajoase" pe care el in inocenta-i naturala le va valida? Am simtit si acest risc absolut deloc neglijabil. Cred ca ar fi bine in general sa discuti cu el asa de la "1 la 1" si sa-i sugerezi ideea de "a castiga si de a pierde" dar mai ales "ideea de a discuta cu tine inainte de orice".
Cred ca acest aspect este foarte important - "daca as discuta cu mama inainte ca sa vad ce parere are?" Aici ar fi marele castig pe termen scurt, mediu si chiar lung.
E posibil insa (tu il cunosti), sa aiba nativ, un spirit de independenta, un spirit decizional, un spirit de risc asumat.
Daca este asa, parerea mea este ca ar trebui cel mult "consiliat", "coordonat", pentru ca ar fi pacat sa nu il lasi sa-si dezvolte aceste repere personale, nu de alta dar in 99.99% din cazuri oamenii de succes au avut exact aceste atribute native primordiale.
Succesul este un rezultat al riscului asumat intr-o proportie covarsitoare.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

marius , da riscul ca riscul si asta e de doua feluri...una e sa risti ca chioru aruncandu-te cu capul inainte, si alta e riscul calculat , comparand beneficiile cu pierderile (el totusi a calculat asta, pentru ca sa zicem ca per total a iesit in castig...).
Pana si pocherul nu e chiar un risc necalculat, se fac strategii, calcule, nu e doar noroc ...dar nu mergem chiar asa departe si revenim la un schimb nevinovat de masinute intre copii de 4 ani

Mergi la inceput