Strengari 49 - Bv franqois,Tania!Hai Lady_X!
Raspunsuri - Pagina 9
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
DoinaR, bine ai venit!
Eu sunt in instalari de calculator, nu stiu daca te-a trecut cineva in listuta, daca nu, te rog, mai insista!!!
Haydee, asa dupa poza nu imi amintesc. Am stat luni pe hol langa o graviduta care manca supa pomodoro si o graviduta in bluza mov care manca un sandvis, alte fete nu prea imi amintesc, ca-mi era tare rau. Sotul meu era pe langa mine - un tip cu parul semi-lung, prins in coada.
Monna, uite si aici: http://kellymom.com/nutrition/vitamins/lecithin/
Cum a zis si Dana, sotul sa traga si mai merge bebe cu barbia spre canalul infundat am retinut, ca e importanta orientarea barbiei in cazul asta. Dar sotul cand trage, ca sa se desfunde, tre’ sa traga de sa nu mai poti de durere. Prietena mea a zis ca-i venea sa faca pp pe ea de durere cand a tras sotul sa desfunde, a zis ca nu s-a comparat cu cezariana si nicio alta durere durerea desfundarii.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.6 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monna3/monna3.jpg)
monna3 spune:
Dara merci . Pai a tras sotul de imi venea sa urlu de durere, mai incercam diseara cand vine, daca tot nu merge nu stiu ce sa mai fac
DoinaR bine ai venit!
Monica, mami fericita de Cezar-Andrei (04.03.2012)
Povestea nasterii
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/megbeng/megbeng.jpg)
megbeng spune:
dana, chito ,
..m-ati facut sa rad in hohote cu postarile voastre...auzi cica"te-ai facut patrata"..si tipa de la cofetarie, alta figura...mie imi da mana sa rad ca si eu ma facusem imensa, dar tragedia era ca la mine se mira ginecologul!!
..ceea ce, va dati seama, imi inducea un stres teribil, ca omu' ala chiar vedea ceva burtici, deci, credeam eu, vorbeste in cunostinta de cauza.
dia_tm.. ce frumos ai raspuns fiecareia! ..despre ridicatul copilului mare in brate..eu m-am incumetat sa il mai ridic pe matei (19kg) dupa ce am trecut de 37 de sapt..de ex dupa baie, el urca pe marginea cazii si de acolo il duc in brate pana in camera..si eu ma simteam teribil de vinovata..si acum l-as lua in brate, dar cu cezariana chiar mi-e groaza sa nu plesneasca ceva inauntru (ma rog, glumesc,. nu poate plesni chiar, dar e risc de prolaps uterin sau alte bazaconii si chiar nu risc).
tala, citesc pe nerasuflate "cum sa fii o mama buna pt fiul tau..multumesc de pont!
supermami, mi-ai facut asa o pofta cu urzicile incat am decretat! sambata iesim toata gasca la cules urzici..oare pe unde gasesc o zona mai putin poluata in jurul bucurestiului? ( sa zic la maxim 60km?) ma gandeam la padurea snagov..oare or fi in zona? la noi la piata e 15 ron o plasa marisoara, dar la cum scad la fiert tot ar trebui vreo 3 plase..si pana se mai ieftinesc ma gandeam ca putem combina distractia cu apetitull...numai de nu ar fi vant a azi, ca daca e asa nu cred ca e bine sa scot bebelina
meg,
![](mamica.gif)
![](baietel.gif)
![](fetita.gif)
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ronina/ronina.jpg)
ronina spune:
Buna fetele!
Dara: stand sa ma gandesc cred ca ai dreptate, noi inca avand probleme cu prinsul mamelonului, o atasez in pozitie orizontala sa pot tine de san si abia apoi o ridic punand bratul sub capul ei. Ori daca fac pauze de regurgitat, deja in stomacelul ei e acid pe cand o reatasez a n-a oara. Uf, ce complicat e si ce simplu ar trebui sa fie
DoinaR: bine ai venit!
Dorinutza: da, am o aleza (paturica absorbanta) pe masa de infasat sa nu-i fie rece de la musamaua aia de pe ea (daca simte rece, face pipi in timp ce o schimb ). Mai picura apa dar nu mult ca storc bine bilutele de vata si se usuca pana data urmatoare, oricum mai mult picura pe pampersul vechi. Apoi o tamponez cu un servetel uscat inainte sa dau cu crema si sa pun noul pampers. Nu-ti fie teama de bontul ombilical, cu cat dai mai des cu spirt pe el cu atat se usuca si cade mai repede
Ionela: ma bucur ca ai intervenit, mai vad si eu pozitii de alaptat Deocamdata eu pot aplica doar una, sezand, ca am nevoie de mana dinspre sanul la care o asez sa fie libera sa tin de el ca nu reuseste sa-l prinda singura. Dar abia astept sa mai creasca sa pot apela si eu la celelalte pozitii, macar cea culcata pe lateral, care momentan merge doar daca mi-o aseaza altcineva. Iar legat de proba suptului la mine culmea problema nu e ca nu ia in greutate ci ca mananca pana vomita si pediatra zice ca mananca prea mult, de aia vroiam sa verific daca o fi adevarat
Mi-a zis ca e mult 100 ml la o masa pt un bebe de doar 3 kg, dar nush ce sa zic ca daca o vad cum cauta de foame nu pot sa nu-i dau
Meg: la mine nu curg sanii deloc, si cand ma las nitel mai pe spate vad ca nu-i prea convine, deci nu prea cred ca in cazul meu curge prea tare, mai ales ca sta la supt cate 40 - 50 minute. Din pacate in cazul meu cred ca acidul o supara.
Haydee: ma bucur ca te-ai mai linistit si ca totul e in grafic cu sarcina
Monna: imi pare rau ca s-a inrautatit situatia cu canalele la tine ce as mai incerca eu in plus ar fi mulsul. Ai grija sa nu bei prea multe lichide perioada asta pana se rezolva.
SuperMami: e bine cat ai pofte pe ceva ce poti manca, eu am pofte pe ciocolata, care nu se recomanda in alaptare, si culmea toata lumea care imi vine in vizita imi aduce ciocolata sa am la ce ma uita si saliva
Dia_tm: multu, asa sa fie cum zici tu si sa ne reglam intr-un final, care eu sper sa fie cat de curand
Chito: lasa gura lumii sa spuna ce vrea, tu esti optima pt strengarul tau
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dia_tm/dia_tm.jpg)
dia_tm spune:
Monna, imi pare tare rau ... nu poti vorbi cu moasa? ca poate are ceva mai multa experienta si mai multe idei ... sper sa scapi cat mai repede de problema asta
Chito, esti totala! de mult n-am mai ras asa
Sa nu te superi, dar ai un stil de a povesti .
Evident ca ai gandacei pe creier si e totul bine si ok, inca nici n-ai ajuns la termen (si termenul indica oricum durata medie a unei sarcini normale, si nu termenul limita pentru a naste). E perfect la termen oricand intre saptamanile 38 si 42...deci singura problema e ca ai nevoie de putin mai multa rabdare.
La noi vine mama duminica si sta pana in 7 mai - iar sotul rade de mine si ma intreaba de ce i-am luat bilet doar pana in 7 mai, nu vreau sa stea decat o saptamana cu bebe? ...adevarul e ca prima tura am depasit cu mult termenul, deci posibil sa se repete figura, dar nici chiar asa (indiferent ce intentii are bebelina, n-o lasa dr. atat de mult ... asta e un gand care ma consoleaza oarecum cand mai ma prinde nerabdarea)
Cu masina... - si a noastra face fitze; azi dimineata am dus-o la service si m-am intors frumos pe jos (noroc ca-i vremea frumoasa si chiar am chef de plimbare) si acum astept sa ma sune sa merg dupa ea...dar am impresia ca n-o vor termina azi dca n-au sunat pana acum (ca inchid in jumatate de ora, iar mie imi ia mai mult sa ajung pana acolo, la viteza melcului cu care ma deplasez ...).
Incearca sa vezi partea buna alucrurilor - se streseaza sotul de masina tocmai ca sa fie ok si in perfecta stare de functionare cand vei avea nevoie de ea . (adica evident ca ii pasa de tine mult mai mult decat de masina)
Apropo de burtici mari, si de a mea s-a luat o tanti de aici ...ce-o fi cu oamenii astia? Am fost ieri cu Adri la gimnastica si une din antrenoare a facut niste ochi mari si a zis ca wow ce burta mare am! cand a crescut asa si cate kg am luat in ultima saptamana?
... hmmm...cate kg...1 cred;
Ce sa-i zic? i-am zambit dulce si i-am spus ca burta e la fel ca inainte, doar ca fiind cald n-am mai ascuns-o in atatea haine groase si jachete, ci acum o las la vedere.
urmarea e ca azi m-am pus sa-i mai face ceva poze la burtica...poate mai pun una pe picasa
...dar nu acum!
chiar au sunat cei de la service ca masina e gata ... deci plec in tura a doua de plimbare
Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si
(DNP.12.04.2012)
![](images/user_woman.png)
danaang spune:
buna! vreau si eu la voi in odisee! va citesc cu mult drag de foarte mult timp, mai precis de cand am ramas in concediu si eu astept o strengarita pe 1 aprilie (DPN) si as avea o intrebare, oare e normal sa am dureri ca la menstruatie in absenta oricaror contractii si alte probleme?sa ma pregatesc....? am uitat numele meu este Dana, UM 26.06.2011 si DPN 01.04.2012 cu stregarita Giulia Noemi
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Bia_Mi/Bia_Mi.jpg)
Bia_Mi spune:
Va multumesc mult pt sfaturi,am sters-o pana la urma cu un disc demachiant inmuiat in ceai de musetel si vad ca e bine.
Sunt epuizata...nu stiu ce sa ma mai fac cu Rebe ca plange,plange, si iar plange. Daca o pun in pat sta ce sta si incepe sa planga,daca o pun in patut imediat incepe plansul si are un volum...ohooo. Cum o iau in brate se linisteste imediat,nu stiu cum sa o dezvat ca nu pot sa stau cu ea numai in brate pt ca ma doare mijlocul de imi taie respiratia,ma doare coloana de inebunesc,iar de maini nu mai spun,sunt f f f incordata si nu prea stau bine nici cu sistemul nervos,imi vine sa ma cert cu toata lumea cateodata,dar intra sotul in gura mea(asta e,ce sa-i fac). Acum a venit sa stea un pic sora mea cu ea si am luat o pauza. Cum sa o dezvat de stat in brate? am incercat sa o las sa planga in speranta ca se opreste ea,dar nici o sansa,plange pana se ineaca,mai reusesc sa o fac sa taca cu feonul,dar nu-l mai suport eu si ar trebuii sa stau cu el aprins toata ziua k daca l-am oprit imediat se trezeste,iar la 10 min incepe sa planga. Cei drept mai are si momente knd sta linistita sau o ia somnul fara feon,dar f putine. In cea mai mare parte eu sunt singura cu ea acasa,iar cand e si sotul la 2 zile,el tot pe mine ma cheama :"vino ca a facut kk si tre sa o speli,vino ca ii e foame, vino ca bla bla". Voi stiti vreo modalitate sa o dezvat de statul in brate?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Bia, imi pare rau, din ce am citit eu scrie ca e normal ca pana spre 6 luni sa adoarma in brate sau la san, sa nu stie sa adoarma altfel singurel un bebe.
De-asta se mai recomanda wrap ca sa ai mainile libere.
Monna, lecitina din aia http://kellymom.com/nutrition/vitamins/lecithin/ eu am luat de la Nature's Way, poate e si la voi over-the-counter.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.6 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/SuperMami_1/SuperMami_1.jpg)
SuperMami_1 spune:
Daca tot v-am facut pofta, va invit la mine la o portie de urzici cu parmezan...pe care am dat 3 ron 3 gramezi si mi-a iesit destula...nu stiu langa ce piata stai Meg...dar 15 ron urzicile?!
Chito, chiar esti amuzanta...ai un stil de-a povesti..si un umor...
Apropo de burta si de ingrasat...de mine ultima oara s-a luat chiar dr ginecolog...cum ca am pus multa grasime pe burta,si ca de fapt bebele nu e asa de mare...i-am raspuns cu nonsalanta ca am inceput sarcina de la mai multe kg in plus, ca n-am fost nicioadata vreo slabanoaga....si ca mie nu mi se pare ca 13 kg e mult in sarcina...si ca nu intentionez sa bat vreun record in greutatea bebelului...important e sa fie sanatos si sa ma refac repede.Chiar nu sunt o prioritate pt mine acum kg, dar in sufletul meu m-am cam suparat pe ea...drept urmare ii mai scad din comision
Miha, mamica fericita de Rares si
37+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"
AMR 1 saptamana
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tala/Tala.jpg)
Tala spune:
Monna legat de desfundat canale am citit tot aici pe forum cred ca unei mamici i-a desfundat o asistenta in maternitate tragand brusc si tare de sfarc. Tot asa cica a durut f tare dar a functionat. Sper sa rezolvi cat mai urgent problema.
Chito esti tare simpatica. Numai cu umor reusesti sa n-o iei pe campii.
Meg daca afli de un loc cu urzici sa ma anunti pls, mie nu-mi plac insa am nevoie de ele pt niste 'potiuni' pt gradina. Ma bucur ca-ti place cartea (pe mine m-a si ingrozit pt ca evident am senzatia ca gresec cu multe)
Cred ca si mie imi curge mai mult lapte decat poate inghiti Matilda si prin urmare inghite niste goluri de aer de ma sperie. Nu reusim sa le scoatem pe toate asa ca ne mai supara burtica. Dara ce era cu girafa? stiu ca era pt colici, dar nu mai stiu ce sa caut (desi sigur am salvat undeva). Nu prea vreau sa-i dau medicamente insa nici nu suport sa vad ca se chinuie.
Ieri ma intrebam daca e ok sa suga 10-15 min si azi a supt 2 ore !!!! intr-o singura repriza.
Bia nu mai lasa copilul sa planga. Ca sa-ti fie mai usor gandeste-te ca e vorba totusi de o perioada scurta, dar care pt ea este f grea. Incearca sa o plimbi cu caruciorul prin casa.
Miha chiar nu ai luat multe kg, ce e cu oamenii astia? ce sa zic de mine care am luat 25?
Am o dilema: sa ma tund? faptul ca am acum parul lung e un beneficiu doa pt ca il pot strange in coada. Insa sa-l usuc doar la mine dureaza 2 ore (ca asa dureaza la mine) si nu le mai am. De coafat nici nu se mai pune problema. Cu un par scurt l-as aranja imediat, dar mi-ar veni si in ochi (ceea ce ma dispera). Nici nu stiu daca mi-ar sta bine (desi am mai fost tunsa scurt). Cred ca o sa dau cu banul daca iese sa ma tund va astept cu propuneri de stilist bun (dar nu scump, ca asa stiu si eu
)
Azi am reusit sa-mi supar nasul (al meu si al copiilor) care m-a supart el pe mine pt ca a bagat un salahor la mine in curte (are teren langa noi si l-a adus sa lucreze pe acolo). Eu eram in fata usii (de sticla) cu fata in brate si tzatza scoasa . Nu cred ca sunt aberanta daca am pretentia sa nu-mi intre oameni straini in curte, nu?
Haydee ma bucur sa aud vesti bune de la tine. Mai ai putin si te vei bucura pe deplin de toate eforturile si emotiile de pana acum.
Dana tre' sa retin "am privit-o ca pe un patruped"
Eu am scapat de lohii inca de ieri (adica din a 10-a zi). Ma bucur evident, dar oare e normal asa de repede? Parca la David m-au sacait mai mult
tot editez...