Strengari 49 - Bv franqois,Tania!Hai Lady_X!
Raspunsuri - Pagina 8
Haydee spune:
Buna dimineata!
In primul rand vreau sa felicit toate mamicile si strengareii; va doresc sa aveti parte de momente minuntate impreuna si sa depasiti cu bine situatiile dificile.
Am reusit sa citesc cate ceva din urma, dar mai am de recuperat... asa ca nu cred ca voi fi in masura sa rasound punctual tuturor
Despre igiena intima la fetite, la curs ni s-a spus ca se departeaza labiile si se sterg de sus in jos, o singura data si fara a freca, fie cu un servetel umed, fie cu o compresa cu ser; la fiecare labie, se foloseste o noua compresa/ un nou servetel
Si acum despre noi... am preferat sa stau de-o parte o perioada, pentru ca nu am fost in cea mai buna stare de spirit; "mission statement-ul" meu a fost sa fiu cat mai pozitiva si sa ma stresez cat mai putin atat in timpul fiv-ului, cat si ulterior, indiferent de rezultat; si asta pentru ca la incercarile anterioare m-am stresat foarte mult; asa ca va rog sa-mi iertati tacerea
Poate va amintiti, la ultima postare va spuneam de ceva probleme cu lichidul amniotic si cu fluxurile; asa ca am avut si noi pana acum cateva zile stresul ca bebelina va trebui sa vina prea devreme; nu stiu daca se datoreaza celor aproape 4 litri de apa pe care ii beau zilnic, sau faptului ca am cautat sa fiu cat mai linistita, dar la ultima eco, totul e in grafic, lichidul e suficient, fluxurile in limite normale, greutatea 2700 g. Facem CTG la 3-4 zile
Am programat si cezariana, va fi pe 9 aprilie, deci AMR foaaarte putin
Dara, cred ca luni ne-am intersectat la RM, daca ne mai nimerim pe acolo in acelasi timp, cu siguranta ca am sa intru in vorba cu tine Si, mai ales, felicitari ca ai trecut de 37 de saptmani si te-ai linistit
S tot la RM am recunoscut o fata cu care acum 2 ani eram colega de suferinta pe holurile unei clinici de fertilitate; imi amintesc ca la un moment dat am facut inseminare in aceeasi zi; nu m-a recunoscut si nu am intrat in vorba cu ea, dar tare mult m-am bucurat sa o vad graviduta
Hai ca am scris cat sa recuperez absenta din ultimele saptamani
37+, cu
monna3 spune:
Help! Spuneti-mi metode de desfundat canalele ca eu am incercat cu masaj, comprese firbinti si pus bebe la supt si nu merge nimic. Mi s-a indundat un canal si doare tare :((((.
Revin
Monica, mami fericita de Cezar-Andrei (04.03.2012)
Povestea nasterii
happylica spune:
felicitari niko, bine ai venit bb Mihaita!!!
felicitari Franqois, bine ai venit bb Andrei!!!
kovacs, felicitari pt vestile bune de la eco!
tala, e superba Matilda! sa va bucurati de ea!
bia, legat de zona intima.. mie in maternitate mi-au zis sa o sterg, dar sa nu insist.
monna, nu era ok filmuletul pus de dana?
Mirela, mami de Alexia
dana_cp spune:
Monna, v-ati facut ceva prieteni cu puradei pe acolo? Eu stiu ca cel mai bun desfundator e un copil mai mare, de cateva luni, care are putere sa traga. Alternativ, sotul :)
Bafta mare!
Mami de Vlad aka Gaza din 19 Martie 2012
irinaelena spune:
monna, uite ce a scris Dara aici:
https://docs.google.com/document/d/1qRHy7Dp9ECi-IBoktxy4Mc2yHocbHCRMVaVoESJoa2Y/edit
CANALE INFUNDATE
masaj, cald inainte de supt, bebe cu barbia spre nodul
rece si varza dupa supt
Multumim Dara!
magddalena, am strans linkuri pt sotul meu, in legatura cu purtarea bebelusilor (am extras ce m-a interesat pe mine, dar poate va foloseste si voua), sa fie si el in tema si sa vada pe ce vreau sa dau banii si de ce . Uite ce am reusit sa strang:
Despre wrap:
http://adelle.ro/esarfa-port-bebe-totul-despre-wrap/
www.wrap.ro/html/instructiuni_de_folosire.html" target="_blank">http://www.wrap.ro/html/instructiuni_de_folosire.html
Despre sling cu inele:
http://adelle.ro/esarfa-port-bebe-sling-cu-inele/
Ambele:
www.sling.ro/descriere/tipuri-de-esarfe/" target="_blank">http://www.sling.ro/descriere/tipuri-de-esarfe/
Uita-te la poze www.hipdysplasia.org/Developmental-Dysplasia-Of-The-Hip/Prevention/Baby-Carriers-Seats-and-Other-Equipment/Default.aspx" target="_blank">http://www.hipdysplasia.org/Developmental-Dysplasia-Of-The-Hip/Prevention/Baby-Carriers-Seats-and-Other-Equipment/Default.aspx
Manduca:
www.hiphip.ro/products/manduca-newstyle" target="_blank">http://www.hiphip.ro/products/manduca-newstyle
www.hiphip.ro/blogs/noutati/1900262-cum-se-poarta-manduca" target="_blank">http://www.hiphip.ro/blogs/noutati/1900262-cum-se-poarta-manduca
http://blogdemami.blogspot.com/2011/11/manduca-story.html
Irina, 37+ cu Maria
SuperMami_1 spune:
Neata,
eu mi-s in pofte azi: am fost la piata sa iau telemea de oi veche cu salata verde , ridichii si ceapa verde...dar si urzici ....acum ma odihnesc..si apoi ma apuc de gatit....nu degeaba am aciditate non stop la ce pofte am
Monna, pana vine sotul...baga frunze de varza usor batute/strivite in sutien...cica fac minuni
Miha, mamica fericita de Rares si 37+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"
AMR 1 saptamana
dia_tm spune:
Felicitari Niko! Bine ai venit pe lume, bebe Mihaita!
Felicitari Franqois! Bine ai venit pe lume, bebe Andrei!
Cristina, felicitari pt vesti bune de la echo!
Sunt sigura ca o sa va descurcati super! nici noi n-am avut pe nimeni zi si noapte - dar fiind parintii nostri tare aproape, veneau mama si/sau soacra peste zi (uneori statea mai mult, alteori treceau doar un pic, ne aduceau mancare sa nu am de gatit si eventual intrebau daca mai pot ajuta cu ceva (gen ccuratenie, etc.). A fost tare bine asa
Haydee, super ca e totul ok acum! Ma bucur mult ca ai scapat de un stres!
Lady X, super ca sunteti amandoua bine!
Nu stiu daca e normala deprimarea... dar in sarcina orice stare e normala si permisa, si putem va vina pe hormoni - asa ca nu-ti fa griji. Bebe e deja ok, la termen, si daca nu va mai fi in burtica, va fi in brate la mami, oricum aproape de tine, asa ca va fi ok!
Tala, unii copilasi papa mai incet, altii mai repede... cat timp papa atata cat ii trebuie e ok, chiar nu conteaza timpul cat papa!
Super ca ati scapat si de grija bontului ombilical! Si ce dulce ca rade deja in hohote!
Ronina, ce le papa fetita ta! deja 100ml la o masa!? E hotarata sa creasca repede si sa recupereze!
Sigur ca o simti...dar la varsta asta evolueaza atat de rapid, incat pana ii porinzi anumite obiceiuri deja si le schimba! nu-ti fa griji... e o adaptare permaneneta, dar cu timpul va aparea si mai multa stabilitate (si un ritm pe care a poti conta ceva mai multa vreme)
Succes cu soacra! sa va intelegeti bine si sa-ti fie de folos!
Meg, la ritmul in care ia in greutate bebe, nu-i de mirare ca simti nevoia sa mananci mai mult...pai ai nevoie, la cat laptic trebuie sa produca organismul tau!
Dana, greu cu doula... din pacate n-ai avut sansa sa o testezi cand era cazul, la nastere...poate s-ar fi descurcat mai bine; probabil se astepta si ea ca vine cu tine, dureaza cateva ore, maxim o zi, nu atatea zile...dar... oricum, complet neprofesionist ca si comportament, mai ales utilizare telefon, poze etc.
Cu alaptatul ...cu Adri eu alaptat-o doar in pozitie culcat (si asta pana a avut ea 11 luni) ... initial nici nu puteam altfel (de la epiziotomie), iar apoi, la ritmul ei de a manca, stand 40-60min la san de fiecare data, era mai comod sa ne instalam amandoua in pat decat sa incerc alte pozitii. Acuma poate vom reusi si alte variante...chiar sunt curioasa.
Cu pampersii...verificam cand si cum; uneori se simte daca e mai "plin" si prin haine, alteori verificam daca plangea, sau inainte de papa, sau cand ni se parea ca a trecut cam mult timp de cand am schimbat-o, sau dupa o tura mai lunga de somnic...
La varsta asta cred ca merge si varianta de schimbat inainte de masa (desi ca principiu nu mi se pare ok schimbatul la ore fixe), dar mai tarziu ramane de vazut - d-soatra noastra de exemplu dupa cateva luni si-a facut obicei din a face cate ceva in pampers imediat dupa masa, asa ca ne-am adaptat.
Bia_Mi, cu igiena noi am mers pe ideea de curatat (incet, cu grija) partea exterioara - la baie, si la schimbat scutecel. Daca nu apesi si nu freci n-ai cum si de ce sa o ranesti...
Teoretic merg si servetelele... cred ca uneori am mai folosit si discuri pentru demachiat inmuiate in apa. Mie mi se pare mai "dur" spalatul cu jet de apa... si n-am practicat.
Doina, bine ai venit !
Monna, nu stiu (ca n-am avut asa probleme), dar sper sa gasesti cat de curand o solutie si sa scapi - am inteles ca e tare neplacut. Ce-i drept de comprese de varza am auzit des...le-am testat in alte scopuri, dar uneori au efecte incredibile!
Supermami, ce pofte "sanatoase" ai! lacatate, legume verzi... te invidiez...
(eu din pacate dau iama prin dulciuri tot mai mult si tot mai des...;ar trebuie sa ma mai opresc si sa gasesc si eu alternative mai sanatoase... dar din pacate nu ma tenteaza... am avut o perioada in care ma intelegeam tare bine cu fructe etc. dar acum nu mai ne intelegem)
...dupa luni de zile in care am evitat efortul si in care inclusiv 1-2 kg era enorm si imi provoca dureri de burtica si probleme, iar luat copil in brate a fost complet tabu, ieri mi-am cerut scuze de la bebelina, dar am facut o exceptie si au dus-o pe Adri in brate un pic.
Surprinzator, mi s-a parut foarte usoara si foarte ok si azi asteptam de dimineata cu nerabdare sa se miste beblina sa ma conving ca e ok ...off, sufar rau de paranoia...
Dar ieri d-soara mea se simtea tare rau, (si foarte obosita, si bolnavioara cu un pic de febra)...chiar n-am rezistat; si-asa mi-e greu si ma simt asa de vinovata fata de ea ca o privez de luat in brate etc. sid e atat vreme deja ... e ea mult mai mare decat bebelina, dar e tot fetita mea, si e inca micuta si are nevoie de mine...
ufff...am atatea de recuperat cu ea: dus in brate, jucat, sarit coarda, mers pe bicicleta, mers pe role ...de-abia astept... sper sa ma simt ok cat mai repede dupa nastere (in plan psihologic cel putin am o motivatie suficient de puternica sa fac tot ce tine de mine pentru o recuperare rapida)
Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)
chitosenia spune:
Buna fetele mele,
Ieri mi-am dus soacra la aeroport... cred ca am fost printre primii la Check-In ... parca mi s-a ridicat o piatra de pe creieri..dupa aia am fost la Ikea am mancat m-am simtit foarte bine singuri si fara planuri de grup.
Dar bine inteles ca atunci cand scapi de o belea dai de alta ..nu stiu ce a apucat-o pe masina si logic sotu care iubeste in urmatoarea ordine: maicasa, masina, Bu , bebe Edu cred ca eu sunt pe 5 a luat-o razna de aiz dimineata umbla schimba cauciucuri, revizii acum s-a mutat la alt service ca sa ii faca nu stiu ce reset la nu stiu ce pedala de acceleratia...distractia pana acum 838 RON.
Eu cateodata cred ca el crede ca suntem facuti din bani...mai ales luna asta cand i-am sponsorizat si maicasi excursia si distractia in tara....simt ca ma iau piticii aia mari.
Eu in ritmul asta nu mai nasc ever...in fiecare zi se trezeste cu cate un nou proiect de facut..ieri cand a plecta maicasa am crezut ca de fericire nasc atunci.... dar stai ca pe lista s-a infiintat masina. A trebuit sa ii spun soramii sa-mi lase masina ei acasa ca daca m-a apuca ceva sa am un plan de rezerva cat sotu umbla din service in service ca sa ii bibileasca iubirea adevarata.
Acum revin la celalalt mare stres al vietii mele NASTEREA. Maine presimt ca ma vede doctorul si ma trimite acasa... mereu ramane dezamagit cand ii spun ca nu am nici un semn de nastere..sunt ca o floricica: nu ma doare spatele, nu am dureri menstruale, nu am contractii dureroase decat seara si total haotice deci nimic regulat, bebe e sus, colul e inchis ... eu de felul meu nu sunt respinsa de nimeni( am luat toate examenele, munca mea e tot timpul ireprosabila)...numai cu nascutul ma simt DEFECTA.... simt ca nu fac ce trebuie toata lumea naste in jurul meu ..clar am gandaci pe creieri dar nu stiu cum sa scap de ei.
A da si cealalta parte a stresului trebuie neaparat sa o povestesc: marimea mea si marimea burticii.... Ieri am la munca ca sa completez repede niste hartii si am isterizat colectivul.. vai ce burtica mare!!!!!... sigur nu ai gemeni? ... noroc ca e era cald afara si aveam hainute primavaratece ..ca daca ma duceam in salopeta faceam isterie generala.
Am intrat apoi in cofetaria de cartier de unde ma aprovionez zilnic si vanzatoarea imi zice: DOAMNA DAR CE MARE V-ATI FACUT...recunosc ca inainte sa raman gravida cu Bu aveam 47 de kg si acum gravida cu Edu am 70 de kg dar sincer mi se pare penibil sa ii spui cuiva asa ceva.
Fetele care ati nascut sa ma iertati pentru isteriile de gravida ..voi aveti probleme reale pe care le cunosc si ma tem sa incep sa le constientizez .... alaptat, canale infundate, regurgitat, vomat. Sincer prima data cand mi-a vomat Bu am plans vreo 2 ore sot se gandea deja unde sa ma duca . Sper sa trageti voi niste concluzii serioase din care sa pot invata ceva pana ajung in situatia respectiva..caci cu Bu am fost vraiste.
Va pup pe toate
Mamica de Bu minunat si de strengar +36
dana_cp spune:
Dia, multu
Chito, iarta-ma, stiu ca esti stresata dar pe mine ma faci sa rad in hohote de fiecare data. Ai un stil pe care-l ador
Acu'.. legat de durerile de nastere.. stii ca nici eu nu am avut. Stii povestea.. dimineata aveam colul lung si la 19.48 am nascut, asa ca na.. Nu e asta un semn neaparat.
Iar de burta, nu-ti face griji. Si mie mi se zicea la fel, si le rapsundeam ca e burta mare sa nu stea plodul inghesuit Ignora-i.. Imi amintesc pe la 7 luni, cand m-a vazut o ruda de-a soacra'mii mi-a zis "vaai, ce subtirica erai asta vara la naunta si acum esti patrata".. am fost socata, dupa care am facut-o nesimtita in gandul meu, dar i-am zambit si am privit-o ca pe un patruped.
monna3 spune:
multumesc fetelor, am inercat toate astea si nimic nu merge ce sa mai fac? ce se poate intampla daca sta asa infundat mai mult timp?
Monica, mami fericita de Cezar-Andrei (04.03.2012)
Povestea nasterii