LMA!Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***413***
Raspunsuri - Pagina 21
simplyana_m spune:
Aoleu, Ina! capsorul lui Ian! Dar sa stii ca e mai periculos sa se loveasca la cap si sa nu curga sange decat sa si-l "sparga". Sper sa treaca repede buba!
PS: Rapunzel = Salatica
http://www.lucamic.blogspot.com/
Nikoleta20 spune:
doamne,deci nu imi vine sa cred...acest forum inca mai exista si inca e foarte populat...am intrat pentru k nu mai stiam cum esti tu trecuta aici ana,si m-a cuprins o stare de melancolie,nu imi venea sa cred si imi era rusine sa recunosc ca am uitat acest lucru...
ma bucur ca mai existati,ca mai sunteti aici
va pupam si eu si Mario cu mare drag
simonapro spune:
Buna!
Ina:imi pare rau de intamplare, sper sa treaca cat mai repede buba si sperietura
Ramona: cum mai sunteti?
Bianca: distractie placuta!
Olga: te admir foarte mult, cum te descurci cu trei copii si cu casa
Am vazut poze frumoase cu Amalia, cred ca s-au distrat de minune copiii, dupa atmosfera
Noi cu cele zilnice, ne este tare dor de tati al nostru, mai avem doua saptamani fara el, abia astept sa treaca
Si eu ma spovedesc, ca le-am mai dat cate o palmuta la pampers si mai tip , stiu ca nu e bine si incerc sa indrept lucrurile.
In copilarie am luat doar o palma de la mama, una de la tata si mai multe de la fratimiu , dar n-a fost ceva serios, sa ramane traume.
Mami de Lucian(16.03.2009) si de Sebastian(05.08.2003)
anca_nicolae spune:
ieri a trebuit sa fug la aeroprt sa o iau pe bona mai in varsta si am ramas datoare cu pct 3.
am citit intre timp si azi..
ina, sper sa fie doar spart capul in sensul "clasic" al majoritatii baietilor [in scoala, doar cei tocilari nu aveau vreun semn pe cap, restul toti aveau si se vedeau cand erau tunsi la zero :))], si bb3 si-a spart capul, tot cu mine langa el, la fel urgente, cusut, nu se mai vede nimic, nu cred ca a ramas vreo urma nici in interior...
nikoleta, ce surpiza, bine te revedem, cate nopti ai adormit tu pe tastatura pana sa nasti??? hai, mai vino pe la noi.
simply, la digerat faze "mimilesti" nu te pot ajuta, doar atat amintesc: cat timp tu, in interiorul tau stii ca valoarea fiintei mimilesti e suf de mare si minunata pt tine, atunci incearca sa minimizezi "exteriorizarile mai nereusite"...
pisik, te rog sa ma scuzi, poate s-a dedus de la mine chestia cu "batutul", insa m-am grabit si voiam sa insir doar diferite forme de enervare [rara si negrava], gen bataiza mica, tipat, zmucit, etc.. si cum ieri tocmai tu si chatonel scriseseti despre enervare, de asta am pomenit de voi doua, insa nici vorba sa te vad o "batausa", nuuu. Nici macar pe chato sau monvas, nu :). Scuze daca s-a inteles gresit. Te pup! si pe tine siii, pe dl pisk, cum sta el chircit sa citeasca povesti... :)
si pct 3, finally, dar postare noua, sa nu fiu atat de lunga si plictisitoare, sa fiu si mai rau, adica deasa si enervanta
Poze cu noi
Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori
anca_nicolae spune:
a treia chestie pe care am remarcat-o in dezbaterea de ieri a fost legata de convingerea pt care un copil/adolewcnet va spune NU.
Aici... eu cred ca pana la o varsta, unele chestii copiii nu le inteleg si asta este, trebuie sa le stie un pic de frica, gen: nu ai voie sa te arunci pe geam, sincer, nu cred ca la 3 ani realizeaza lovitura, boala etc, asa ca.. cel mult tin cont de ce le spun parintii, fara sa fie in sinea lor de acord. Cand dau semne ca nu aplica, atunci parintele intervine, nu poti lasa copilul sa se arunce pe geam, asa ca il iei de acolo, zmucit, nezmucit, incet pe la spate, daca e timp, prins din zbor, daca nu mai e timp.. etc. De groaza a ceea ce s=ar fi putut intampla, parintele poate scapa o palma, pt ca sperietura e ff mare...
Insa, la varsta mai mare... se cam duc chestiile aplicate de copil fara convingere personala, si doar ca asa zic parintii.... Cum a zis bine cineva [parca annan sau nu stiu?] faza cu NU e mai sigura cand copilul e cat de cat convins de gravitatea situatiei. Acum, luand exemplele date de pisigri, cu sexul si liniutza la 16 ani..., eu, de ex, deja le-am tot zis lui v+t, de vreo 2 ani, de droguri, ce rau fac corpului.. si i-am intrbeat asa, ca intre baieti, pe un ton chiar curios: maaa, dar voi ati vazut copii cu droguri? v-a tenat ideea? Ei amandoi au zis destul d edetatsta si linsitit ca nu vor, i-am intrebat dar de ce, nu doar ca v-am zis eu, da? Si ei au zis ca: pai ne face rau la sanatate, perfuzii in spital etc.. Cu sexul, le-am zis ca nu e ceva rau, dar ar fi bine sa-l amane spre 18 ani, si oricum, sa nu-mi ascunda, sa imi zica indiferent ce s-a intamplat..
acum, om vedea cum evolueaza lucrurile in timp. Oricum, eu ma stiu pe mine: ORICE spuneau parintii sa nu fac dar nu se potrivea cu "range-ul plasmuit si aprobat de mine", eu faceam, nu tineam cont de ai mei. Norocul parintilor mei a fost ca rangeul meu a fost destul de ok. Mai putin cu:
- sa nu cumva sa ma marit fata mare [asta nu voiam deloc sa fac, mi se parea un pericol f mare , cine stie peste cine dau, nu nene, sa stiu...]
- sa fac copii cu cine iubesc eu, indiferent daca sunt maritata sau nu [si se vede, da, cat de fidela mi-am fost :)))]
Acum, pisigri, te intreb, dar sincer:
Regreti ceva din ce ai facut tu PESTE acordul parintilor tai?
Si, desi ai facut chestii peste parinti, nu ai ajuns rau... eu de asta am alesa calea de mijloc, nici nu ma panichez, vai, drobul de sare, nici nu sunt total absenta...
om vedea...
gata, fug la sedinta de bloc, [acolo unde in general sunt doar babele si mosii], aveti liber sa radeti 5 min de mine ;)
Poze cu noi
Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori
ramona7575 spune:
Buna fetelor,
In primul rand un sa o incurajez pe Ina, cred ca este foarte afectata si o inteleg. Sper sa vina cu vesti bune...
Stefan, dupa ce marti a facut febra de 39.9, seara a inceput diarea, miercuri am tinuto in diaree si febra 38.6 (nu i-am dat nimic decat frectie), regim strict . Aseara s-a culcat la ora 22:00 cu temp. 37 si pana azi dimineata la 9:00 l-am tot asculta daca mai respira, a dormit tun.
S-a trezit fresh, fara febra sau diaree... am iesit afara si am racit eu, imi curge nasul si am ochii impaienjaniti , bag oscilococcin si ceai cu lamaie
Simply - sa vezi ce frumoasa este revederea
Ramona - mami de Stefan - 27 aprilie 2009
+ 10
ramona7575 spune:
Mi-am schimbat semnatura, am 12 sapt.
Duminica seara ma duc sa-mi fac Dublu Test-ul, abia astept sa-l vad pe gargaritza mic, sper sa fie dr.atenta sa iasa bine masuratorile
Alexandra - frumoasa petrecerea iar sarbatorita la mare inaltime . Sper ca odata cu venirea caldurii sa ne cunoastem mai bine prin parc
Ramona - mami de Stefan - 27 aprilie 2009
+ 12
AlexAndra_81 spune:
offff Ina sper ca ecografia a iesit bine si ca v-ati revenit cu totii din soc vrem detalii oricum, eu habar n-am daca as sti cum sa reactionez
Olga, te-am sunat pe la 3 dar cred ca erai cu Leon in brate La Brenciu mergem la concertul din Bacau, candva prin mai
Ramona, ma bucur ca Stefan e bine, ai grija si de tine
Amalia
pisigri spune:
Ina, daca nu apari cu vesti, te sun !!! Si daca nu raspunzi, o sa ma sperii....!!
Anca, eu nu am facut chestii NUMAI de-a naibii, ca mi-a zis mama sa nu le fac. Am si un instinct de conservare f ridicat, si un respect de sine redus - sa vezi cum era inainte de Motan !!! - asa ca am cam evitat sa ma pun in situatii nasoale. Bine, am evitat dar am ajuns, dar asta e ala poveste.
Ce mi se pare ca a gresit mama fundamental in ce priveste cresterea si educarea mea? Chestia asta cu supra-controlul si cu vesnica prezentare a tuturor pericolelor; drobul de sare era la el acasa, si suprapus peste fricoasa si ne-auto-respectuoasa :)) de mine, nu a facut nimic bun.
Ce chestie punctuala mi-a insuflat mama, si o regret enorm? Inainte de a spune, nu o invinuiesc ca a facut-o, din acest punct de vedere eu am fost crescuta mult mai bine decit ea, dar nu indeajuns. E vorba de convingerea ca baietii/barbatii nu vor decit sa "isi bata joc de fete", ca aproximativ orice faci (in afara de a fi antipatica, batoasa, cu coada pe sus si semi-frigida:))) poate fi interpretat, rastalmacit, batjocorit, povestit la tot tirgul, dupa care ti se duce buhul, dupa care...etc etc etc.
Abia de curind am "descoperit" pe propria piele si am ajuns convinsa ca lucrurile nu stau asa. Sau poate stau asa pe la 16 ani, nu stiu...dar oricum, lumea adulta nu functioneaza asa. Abia de curind mi-am descoperit sexualitatea si mi-am recunoscut-o si acceptat-o, dar am avut un noroc enorm ca am avut linga si impreuna cu cine sa fac asta. Acum pot sa spun cu mina pe inima ca daca vad ...cum sa-i spun, echivalentul sufletului pereche dar dpdv sexual :)))) am "curajul" de a "spune" destul de direct si de fara ocolisuri ca il vreau. Pe vremuri, m-as fi facut mica, as fi plins acasa sub plapuma cu saptaminile de oftica, ciuda, neputinta, micime...
In acest context, la inceputurile relatiei mele cu Motanul, cind lucrurile intre noi doi erau neclare, iar ai mei nu stiau ca suntem impreuna pt ca taman ce imi interzisesera, am ramas insarcinata. Am plins o zi, am pus mina pe telefon, am facut programare pt peste doua zile, am intrerupt sarcina. Fara sa ma gindesc, lucrurile erau f clare pt mine: eu eram studenta, el nu vroia copii, daca ar fi aflat ai mei, probabil ca ar fi facut presiuni asupra mea sa il nasc, dar ar fi facut si un mega tambalau ca de ce tatal nu isi asuma raspunderea etc etc etc. Ceea ce nu vroiam. Asa ca nici macar nu am discutat pe tema asta, l-am informat dupa ce mi-am facut testul ca e pozitiv, l-am informat ca am facut programare, m-a dus si m-a adus cu masina, am zacut jumatate de zi la el acasa, seara am plecat acasa ca nu aveam voie sa lipsesc si asta a fost.
Acum imi pare rau pt ca stiu ce...ar fi iesit :). Imi pare rau ca am renuntat asa de usor, fara a intoarce problema pe toate partile. Pe de alta parte, Motanul a recunoscut ca daca ma incapatinam sa am acel copil si incercam sa il string cu usa, azi nu am mai fi ajuns impreuna...ceea ce ma priveaza de Ilinca, Ilinca fiind o prezenta mult mai reala si mai palpabila in viata mea de azi. Deci....asta e o chestie pe care o regret, care a derivat din convingerile foarte...hotarite si imuabile ale mamei mele.
http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
pisigri spune:
Nikoooo !!!! Mai spune ce mai faceti !!!
http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)