Strugurasi de Sept-Oct 2011 *48*

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Citat:
citat din mesajul lui pinkysor

Neata neata mamici dragi!

Creola, multumesc pt cafea, e tare buna

Hayat, ma bucur ca si-a revenit Razvan cat de cat cu mancatul cel putin la laptic, cu timpul o sa pape bine si solidele!
Imi pare rau pt episodul cu alergia dar cele mai multe alergii dispar, unele mai devreme altele mai tarziu, f putine raman de-a lungul vietii. Sper sa scapati de ea repede. Ramane atunci asa pt maine, vb de dimineata si stabilim daca e ceva pt maine.

Jade, imi pare rau sa aud ca T e tot mofturici la papa, cred ca e tare frustrant

Oana, nu stiu exact la ce se refera cura cu apa dar mama de cand sunt mica imi zice primavara ca cea mai buna detoxifiere e cea cu urzici. Daca ai poti incerca, pe langa metodele de la bilic

Pinky - mami de Dani 11.09.2011

Pinky, incerc la piata nu mai ca nu prea stiu a le gati..

Oana, mami de Eca 18.09.2011

Doamne, ai grija de noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JadeJador spune:

ola

inutsa ma bucur tare pt surioara ta
eu fructe care nu sunt de sezon i am dat si din piata si din congelator

nanna si T plange a disperare cand este obosit
uneori adoarme dar el continua sa planga si sa se zbata
il calmez cu feonul , am ajuns dependenti de el

seidana maine cred ca mergem la dr si vedem exact cum stam

hayat am incercat toate variantele

pinky da , sa stii ca este tare frustrant :(

may deci tu de luni incepi munca ? :(
eu merele le faceam in coaja , scoteam cotorul , nu puneam apa in tava ci le puneam simplu intr un vad de yena
grade cam 200-210

oana din pacate a inceput sa scada din greutate
luni avea minus 200 grame

_

de T 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

buna dimi

noi am fost ieri la vaccin, a plans un pic si gata, acum e totul ok. cred ca acesta a fost ultimul vaccin facut ( tot ma credeti voi exagerata ca nu las fata la tv si folosesc detergenti bio, macar sa nu ma dezmint)

Maria a mancat destul de bine morcov desi eu l-am pasat destul de grosier, adica era chiar grosut piureul. am mancat si eu din bolul ei, in fata ei, cu alta lingurita, desigur. cand ma vedea ca mananc, radea cu gura pana la urechi si papa si ea. problema e ca dupa 2 zile de morcov s-a constipat, e prima data cand nu face o zi intreaga kk. azi bagam si noi pastarnacul, sa vedem cum il papa. cum trebuie dat, singur sau in amestec cu morcovul?

am incercat ieri scutecele huggies, mi s-au parut super.

tot ieri mi-a explodat cana de la blender, pur si simplu nu imi pot explica ce s-a intamplat, e un robot de foarte buna calitate, a functionat ireprosabil, nu a dat niciun semn de defectiune pana acum. Nu pot decat sa ii multumesc lui Dumnezeu ca cioburile nu mi-au sarit in fata ci in directia opusa.

piny, dupa ce am citit ca nu e bine sa ii dau cu ulei de masline daca are dermatita, am renuntat. de obicei (pana la aparitia eczemei) o masam cu ulei de masline inainte de baie. aseara i-am dat doar cu crema de galbenele ( am gasit un foarte buna care contine doar vaselina, lanolina, ceara si extractul de galbenele, sunt chiar exagerata, stiu) Azi deja s-a mai estompat.

In alta ordne de idei, sunt foarte incantata de detergentul bio de vase, eu nu mai folosisem pana acum, degreseaza suuper, nici nu se compara cu cele din comert

Luna viitoare am decis si noi sa mergem sa facem analizele pentru anemie bebelinei , parca totusi nu as vrea sa ii dau fier asa, dupa ureche, stiu ca excesul de fier poate fi la randul lui periculos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pinkysor spune:

Jade, bine ca mergeti la doctor! Sper sa veniti doar cu vesti bune

Oana, Hayat a dat niste retete, mama le face tot timpul scazute (cu usturoi si lapte) dar daca faci infuzie e foarte bine (dar trebuie sa bei cateva cani pe zi si nu e super gustul )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Citat:
citat din mesajul lui ooka

Seidana, desi nu e foarte ortodox, as incrca sa ii amestec fructele sau ce mananca ea cu placere cu verzituri in cantitati mici dar zilnice. Cit despre alergia la lactate, nu stiu cum s'a manifestat la voi, la noi, eu, Nora - nepotica mea de 3 ani, avem intoleranta cred ca ii spune ca se manifesta prin gaze, scaune moi diareice si cind eram mica prin varsaturi, insa intoleranta e mult mai mare la lapte proaspat, dulce, nu la branza de exemplu. Citisem undeva de diferentle intre lapte si branza dar nu mai stiu ce si cum. La Nora, de la o lingurita de iaurt de exemplu, sau un biberon mic de lapte tot urit face, ori varsa ori scaune moi, ea branza nu mananca ca nu'i place deloc, dar cind am mai pacalit'o cu cartofi frantuzesti de exemplu care au smantana si branza nu are nimic.

mami de Sofia 08.08.08 si de Zoe 20.10.11
Doamne ai grija de noi!

Neatza...

OOKA de inghitit lactate nu a inghitit, insa la contactul cu branza pielea i-i s-a inrosit instant .. nu am vrut si nici nu am avut curaj sa ii dau lactate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

CREOLA.. sper ca azi te simti mai bine.. frumoasa povstioara

HAYAT..

OOKA,, si cu fructele e pretentioasa, insa vad eu cum o sa o pacalsc..

MIKKA.. eu una nu te consider deplasata, fiecar facem cum stim mai bine pt puii nostri.. o sa ii fac si eu analize p la 9 luni.. insa am ales saa ii dau Fe ca am auzit de mai multe ori chestia : nu e un pic palida? eu sincer nu prea stiu ce inseamna , insa vedem daca FE ne ajuta sa capete culoare.. desi nu i-am mai da deloc.. e groaznic de constipata
Cum ii face la voi analizele pt anemie?

JADE.. nu cumva slabeste pt ca misca mult? si noi am slabit 100 gr in 1 sapt, insa ea mananca tzitzi dstul d bine..
ce sscutece folositi acum?

NANNA.. noi plangem cand ii e somn si nu o las/pun la somn , asta insamna ca nu o scot cu caruciorul sau o pun la tzitzi sa imi doarma in brate

OANA.. la scaunel poti sa ii faci o husa din burete captusita eventual cu o musama fina , sa ii fi mai moale..

PYNKY cand vii in CLUJ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Sei , avem husa de burete cu musama la el insa nu avem hamuri de legat cupilu

Oana, mami de Eca 18.09.2011

Doamne, ai grija de noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hayat_Kh spune:

Buna dimineata! Asa mai pe la amiaza!

Azi puiul meu ma cearta de zor ,pentru ca i s-a rupt suzeta preferata. I-am luat altele asemanatoare, insa nu e ca cea rupta dom'le! Asa ca ...prefera sa tipe si sa se incrunte si sa smotoceasca suzeta si sa ii faca orice, numai in gura sa nu ajunga ..

Mie mi-a cam slabit vederea in ultima vreme. Asa ca azi am programare la oftalmolog. Sa vedem daca imi schimba dioptriile la ochelari. E nashpa rau sa vezi chior...

Singurul inconvenient e ca asa ma simt de lenesaaaaaaaaa.....de nu-mi vine sa ies din casa....Tre sa ma mobilizez, nu?

pup fetele si ne auzim mai tarziu.

_

Mami fericita de Razvan Octavian 15.09.2011

Vizitati Sifonierul Strugurasilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_toma spune:

neata la amiaza.
azi am fost fff lenesi, am dormit aproape toata dimineata, ne-am trezit pe la 11 am papat si acum facem iar nani, unde sa scriu.Cred ca e din cauza vremii.Azi sper sa iesim si noi din casa.Tot cu muci suntem dar o sa iesim macar 10 minute.

Azi am copt un mar si o para la friteuza si au iesit super , pana acum ma chinuiam la cuptor si dura vreao ora.Am friteuza aia de la tefal cu o lingura de ulei, bineinteles ca la fructe nu am pus deloc si erau gata in 15 min.Deci o ador.

anca_toma mamica fericita a lui Iancu Matei (13.09.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Citat:
citat din mesajul lui mikka11

buna dimi

noi am fost ieri la vaccin, a plans un pic si gata, acum e totul ok. cred ca acesta a fost ultimul vaccin facut ( tot ma credeti voi exagerata ca nu las fata la tv si folosesc detergenti bio, macar sa nu ma dezmint)

Maria a mancat destul de bine morcov desi eu l-am pasat destul de grosier, adica era chiar grosut piureul. am mancat si eu din bolul ei, in fata ei, cu alta lingurita, desigur. cand ma vedea ca mananc, radea cu gura pana la urechi si papa si ea. problema e ca dupa 2 zile de morcov s-a constipat, e prima data cand nu face o zi intreaga kk. azi bagam si noi pastarnacul, sa vedem cum il papa. cum trebuie dat, singur sau in amestec cu morcovul?

am incercat ieri scutecele huggies, mi s-au parut super.

tot ieri mi-a explodat cana de la blender, pur si simplu nu imi pot explica ce s-a intamplat, e un robot de foarte buna calitate, a functionat ireprosabil, nu a dat niciun semn de defectiune pana acum. Nu pot decat sa ii multumesc lui Dumnezeu ca cioburile nu mi-au sarit in fata ci in directia opusa.

piny, dupa ce am citit ca nu e bine sa ii dau cu ulei de masline daca are dermatita, am renuntat. de obicei (pana la aparitia eczemei) o masam cu ulei de masline inainte de baie. aseara i-am dat doar cu crema de galbenele ( am gasit un foarte buna care contine doar vaselina, lanolina, ceara si extractul de galbenele, sunt chiar exagerata, stiu) Azi deja s-a mai estompat.

In alta ordne de idei, sunt foarte incantata de detergentul bio de vase, eu nu mai folosisem pana acum, degreseaza suuper, nici nu se compara cu cele din comert

Luna viitoare am decis si noi sa mergem sa facem analizele pentru anemie bebelinei , parca totusi nu as vrea sa ii dau fier asa, dupa ureche, stiu ca excesul de fier poate fi la randul lui periculos.

fericita de Maria Alexandra (20.09.2011)

Mikka eu chiar nu te consider deplasata :) Asa ca sa ma faci share la ce mai faci tu.
Ma bucur ca nu ai patit nimic. Si mie det de vase bio mi s-a parut super. Eu am luat doar pt Maia dar cred k ne convertim toti :)))
Daca vrei sa citesti legat de DA http://www.facebook.com/groups/suntsanatos/permalink/333431623370833/

Si la noi vaccinul de 6 luni o sa fie ultimul :)

Sei, apropo de fata palida, eu asa o am... toti medicii ma intrebau cand intram in cabinet daca nu am anemie. Si nu am abut decat putin cand am fost insarcinata. In rest eram ok cu fierul:)

Mergi la inceput