curs engleza bebelusi
Raspunsuri - Pagina 5
emanouela spune:
nu-i asa c-ai redescoperit, cu cea mai mare placere, cum e sa sari in balti??? stii cati copii sunt privati de asta....ca se uda, ca murdaresc, ca nu sunt scosi afara?! toti cei pe care nu-i vezi afara pe ploaie si e trist. noi iarna stateam cate 2 ore, mai tragea mami la sanie, mai tragea si el...mergeam, beam ceai la la un OMV, ne incalzeam, iar o luam prin nameti. suntem in aceeasi barca, si al meu are aproape 3 ani, si al meu are aceleasi dorinte, de a sti concret...si-i zic..."mergem sa vedem ratze", "mergem sa culegem flori din padure", "mergem sa hranim porumbeii", "mergem sa mancam o prajitura", etc. ideea e ca mie personal, mi se pare prea mult sa impui capul copilului cu alte chestii decat cele specifice varstei. incerc, pe cat posibil sa nu ii scurtez copilaria...iar asta cu engleza, chit ca e ea "in joaca" e una dintre caile de scurtat copilaria...vine asta, dupa vin si altele si uite asa, daca noi la 20 si ceva de ani eram satui de invatat, ei vor fi mult mai devreme. nu zic NU la nici o activitate sportiva si creativa, din contra, le incurajez atata timp cat exista dorinta si din partea lui.
Picky_toto spune:
Lasati copii sa aiba copilarie..ce atatea cursuri?! engleza, germana..si altele...da-i un curs adecvat varstei, sa alerge, sa topaie, sa se simta liber...
Deja cand aud in Ro, gradinite cu ore de germana, engleza, franceza ..ma apuca nervi..Pe bune chiar nu inteleg de ce isi doresc parintii sa incarce copilul cu toate astea de la varste fragede?! Unde mai e copilaria acelui copil? Ce amintiri o sa aiba din "aceasta" copilarie?!
Pe bune ca aici astia is mai intregi la minte..si ma refer la invatamant..Limbi straine nu vezi la gradinita, limba franceza o baga din clasa a 5, treapta 1..apoi engleza clasa 8, treapta 2, si apoi urmeaza germana prin clasa a 10, treapta 2 (dar nu toate scolile includ si germana) ..si belgieni stapanesc mai bine o limba din astea, decat orice roman care invata respectiva limba straina de la gradinita... Aveam in cartier un politist de cartier..comunitar la noi..zic aveam ptr ca s-a pensionat deja..si stapanea ff bine 7 limbi, scris, vorbit, tradus (era si traducator jurat) si sigur nu le-a invatat de la gradinita..ci mult mai tarziu..;iar in Ro, unii parinti cer deja prea mult de la copii....la 2 ani jumate invatam engleza, la 3 ani(daca nu deja) invatam sa socotim, sa scriem..si apoi la scoala ce facem?! SE VOR PLICTISI..ptr ca deja ei au baza de acasa, si trebuie sa stea in loc din cauza acelor colegi care inca nu sunt asa inaintati ca ei (sau poate s-au facut clase speciale ptr acesti copii si nu stiu eu..mai ales acum cu cl 0 )..ca deh parintii au vrut ca acei copii sa aiba copilarie....si apoi interesul ptr invatat scade....asta-i parerea mea..
Daca vreti activitati ptr copii la varste fragede, cautati un sport adecvat varstei, cautati ceva prin care copilul sa-si consume energia..nu sa-i incarcati capul cu limbi straine..
Copila mea din ianuarie merge la dansuri (2 ani si 10 luni) si nu-i place...si-a dorit mult, am asteptat mult sa prindem un loc (inca din septembrie) si din pacate nu suntem multumiti de temele alese.. Copii se plictisesc..ei vor sa alerge, sa danseze, nu sa stea in loc, sa se traga de urechi, nas, si sa bata din picioare...mai ales ca ei ii place sa danseze si sa cante, ca acasa asta face mai toata ziua, si inainte sa o inscriu am intrebat-o ..si isi dorea ..asa ca vom merge pana in iunie (ca am platit ptr 6 luni..dar au fost multe sambete in care nu am fost din cauza ca a fost mai mereu bolnava), si apoi vom incerca sa cautam alta activitate sportiva de wkd...
Nu uitati ca si voi ati fost copii...
Bella de Stefania si Anna
Buburuza mea
Fluturasul mic
Povestea Printesucai
histamina spune:
ce imi plac ultimele postari!
da, niciodata nu imi voi certa copilul ca isi murdareste hainele.
va explora baltile,ca si maica-sa a facut-o.
va lua la rand troienele de zapada,va merge la joaca atunci cand va vrea el.
noi am ales acest stil de viata, in care strumf se joaca,pt ca asta e varsta jocului,a bucuriei si a construirii personalitatii.
Ramona2006 spune:
Eu nu inteleg o singura chestie la subiectul asta...o mamica a cerut informatii despre cursuri de engleza la copii mici si toata lumea sare cit de daunatoare sint activitatile extra, ca vai copii abuzati etc.
In primul rind, trebuie sa acceptati ca in lumea asta exista n pareri despre un anume subiect, indiferent ca e vorba de copii sau altceva. Daca poti sa contribui cu ceva pozitiv, OK, dar de ce atita negativism? De ce "cine nu e cu noi e impotriva noastra?".
Un copil abuzat nu e un copil care invata engleza de la doi ani, ci unul batut, lasat flamind, mai stiu eu ce...Daca o mama vrea ca plodu ei sa fie mai ceva decit altul, treaba ei, cu ce deranjeaza?
Nu era vorba cred de fortarea copiilor sa faca ceva ce nu doresc...la Helen Doron de ex engleza se invata prin joaca, se cinta, se danseaza...
Copiii invata atit de firesc si usor si cu placere. Maya a invatat sa citeasca ptr ca era curioasa ce scria pe toti peretii, in ziare si in cartea pe care o citeste mama. La gradinita - este in anul pregatitor - ii invata sa scrie, sa citeasca, plus multe altele. Asta e programa, ce pot eu sa fac? In toamna merge la scoala si aici ebraica fiind o limba f grea de invatat la scris si citit copiii trebuie sa stie literele cind incep scoala.
Face inot. E un copil destul de sensibil la raceli si tusea incontinuu. Dr ne-a recomandat sa o dam la inot.II place enorm, daca cumva e bolnava si nu o duc, plinge cu lacrimi de crocodil. Noi locuim pe malul marii care e distractia gratuita a tuturor, e musai sa stie sa inoate...
Plus, ea e un copil hiperactiv. Homeopatul ne-a recomadat sa invete un instrument ptr ca o va ajuta sa se concentreze, sa se coordoneze. Face pian si ii place enorm. O linisteste, o vad cum se concentreaza sa cinte, "compune" muzica, cinta si ea. E o placere ptr ea.
Acuma ce ar trebui sa fac conform teoriilor care circula pe aici?
Bineinteles ca fata de asta ne jucam - ei ii place f mult sa gateasca, de ex, ii plac jocurile de societate, iesim in natura de cite ori avem ocazia, are bicicleta, are trampolina ptr zile ploioase, ii place sa decupeze, sa coloreze...
Eu spun asa, cita vreme exista un echilibru intre toate iar copilul le face cu placere, de ce nu?
Ca imi maninca mie tot timpul, banii si resursele?
Mi-am asumat toate astea cind am hotarit sa o aduc pe lume...
Inca ceva, si termin: incercati sa acceptati si alte pareri decit cea personala....sint sigura ca veti avea numai de cistigat...
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramona2006 Eu nu inteleg o singura chestie la subiectul asta...o mamica a cerut informatii despre cursuri de engleza la copii mici si toata lumea sare cit de daunatoare sint activitatile extra, ca vai copii abuzati etc. In primul rind, trebuie sa acceptati ca in lumea asta exista n pareri despre un anume subiect, indiferent ca e vorba de copii sau altceva. Daca poti sa contribui cu ceva pozitiv, OK, dar de ce atita negativism? De ce "cine nu e cu noi e impotriva noastra?". Un copil abuzat nu e un copil care invata engleza de la doi ani, ci unul batut, lasat flamind, mai stiu eu ce...Daca o mama vrea ca plodu ei sa fie mai ceva decit altul, treaba ei, cu ce deranjeaza? Nu era vorba cred de fortarea copiilor sa faca ceva ce nu doresc...la Helen Doron de ex engleza se invata prin joaca, se cinta, se danseaza... Copiii invata atit de firesc si usor si cu placere. Maya a invatat sa citeasca ptr ca era curioasa ce scria pe toti peretii, in ziare si in cartea pe care o citeste mama. La gradinita - este in anul pregatitor - ii invata sa scrie, sa citeasca, plus multe altele. Asta e programa, ce pot eu sa fac? In toamna merge la scoala si aici ebraica fiind o limba f grea de invatat la scris si citit copiii trebuie sa stie literele cind incep scoala. Face inot. E un copil destul de sensibil la raceli si tusea incontinuu. Dr ne-a recomandat sa o dam la inot.II place enorm, daca cumva e bolnava si nu o duc, plinge cu lacrimi de crocodil. Noi locuim pe malul marii care e distractia gratuita a tuturor, e musai sa stie sa inoate... Plus, ea e un copil hiperactiv. Homeopatul ne-a recomadat sa invete un instrument ptr ca o va ajuta sa se concentreze, sa se coordoneze. Face pian si ii place enorm. O linisteste, o vad cum se concentreaza sa cinte, "compune" muzica, cinta si ea. E o placere ptr ea. Acuma ce ar trebui sa fac conform teoriilor care circula pe aici? Bineinteles ca fata de asta ne jucam - ei ii place f mult sa gateasca, de ex, ii plac jocurile de societate, iesim in natura de cite ori avem ocazia, are bicicleta, are trampolina ptr zile ploioase, ii place sa decupeze, sa coloreze... Eu spun asa, cita vreme exista un echilibru intre toate iar copilul le face cu placere, de ce nu? Ca imi maninca mie tot timpul, banii si resursele? Mi-am asumat toate astea cind am hotarit sa o aduc pe lume... Inca ceva, si termin: incercati sa acceptati si alte pareri decit cea personala....sint sigura ca veti avea numai de cistigat... Ma gasiti aici: http://aloneinholyland.blogspot.com/ https://twitter.com/#!/Ramona2006 http://pinterest.com/ramona_lazar/ |
Alexandra Maria
14.12.2007
emanouela spune:
Ramona, nu stiu care din noi merge pe pincipiul, 'cine nu e cu mine e impotriva'. Laurika n-a cerut info despre curs, ci o parere, daca e sau nu prea devreme...iar atunci cand ceri o parere si nu o informatie, tre sa fii sigur ca parerile n-or sa fie toate aceleasi si nu toate pe aceeasi lungime de unda cu a ta. inainte sa ne dai cu liniuta peste degete, mai bine ai citi cu atentie macar postul initiatoarei topicului.
J.D. spune:
Mai bine lasati istericalele cand vine vorba de cursuri si altele legate de copii! In europa de vest se invata foarte mult prin joaca si nimeni nu se plictiseste la scoala. Si da, cei care invata o limba straina de mici au mari avantaje. eu am inceput sa invat engleza de la 5 ani si m/a ajutat enorm. am fost mereu avansata fata de ceilalti colegi iar la liceu si facultate am studiat in engleza. Nu mai spun de servicii in tara si strainatate obtinute datorite nivelului avansat de cunoastere a unei limbi straine. Si asta nu m/a impiedicat sa stau si afara, sa catar in copaci, etc.
Finn Constantine 15.10.2009 si 36+ Euan Tudor
emanouela spune:
am sa te rog sa te controlezi tu in primul rand, si sa nu ne pui in carca isteriile pe care tu le etalezi cu mare gratie. mesajul tau este agresiv la adresa celor ce nu-ti impartasesc ideile. weekend placut si relaxant
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui J.D. eu am inceput sa invat engleza de la 5 ani si m/a ajutat enorm. am fost mereu avansata fata de ceilalti colegi iar la liceu si facultate am studiat in engleza. |
Daca as vrea sa te necajesc, te-as intreba: chiar atat de mult timp ti-a trebuit sa inveti engleza?
Cum nu vreau asta, te intreb doar: crezi ca cei care studiaza in limba engleza o facultate provin din copii care stiudiaza limba asta de la 5 ani?
Exemplul tau e laudabil...pentru tine. Fata mea cea mare studiaza engleza de la 13 ani, a facut scoala bilingv si se pregateste sa studieze in strainatate intr-o scoala internationala. In engleza.
De ce i-ar fi trebuit studiul de la 5 ani? Unde era castigul ei?
Nu inseamna ca am ceva impotriva parintilor care doresc cursurile astea. Doar ca nu le vad rostul la varsta prescolara..
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
J.D. spune:
Un rost este in toate. Unui copil ii este mult mai usor sa invete decat unui adult. Felicitari pentru fata ta!
Mi/au trebuit mai multi ani de invatat engleza pentru ca am studiat si alte limbi straine - italiana, spaniola, rusa si franceza in timpul liceului, iar mai tarziu am invatat ceva finlandeza iar acum ceha. Plus ca am invatat limbaj de jurnalism si PR.
Acum ma intreb si eu, ce ar trebui sa fac cu fi/meu? Daca ar fi dupa majoritatea care au scris aici ar trebui sa invete numai romana. Ei bine, nu se poate. E pe jumatate englez, deci o invata si pe aia. La gradinita se vorbeste pe langa engleza si ceha - pentru ca suntem in Cehia - si italiana pentru ca patronii sunt italieni. Nu cred ca il afecteaza negativ invatul acestor limbi.
Emanuela, eu doar am spus ca invatatul unei limbi straine in joaca se practica pe scara larga in alte parti. Dupa care s/a ajuns la rapitul copilariei, plictisul la scoala si multe altele care sunt exagerate. Daca te faci ca nu vezi e treaba ta. Fiecare face ce vrea cu copilul lui.
Finn Constantine 15.10.2009 si 36+ Euan Tudor